Nista ne bih menjao

...,...,...

Vi perjanice hriscanstva bi i dalje uredjivali svet oprobanim sredstvima - ognjem i macem. Na tvoju veliku zalost, prosla su ta vremena kada je zemlju Rasku njen vladar cistio od jeretnika na najsuroviji nacin - ogrnjem i macem.

Sto se tice polagaca teme ja mu verujem i podrzavam njegov optimizam. Alternativa njegovom optimizmu je tvoj pezimizam i sejanje neverice. Sta ces, takvu ste veru sejali kroz vekove.

Poslednja izmena od moderatora:
Da, misli...al ne možeš to uporedjivati, to su dve sasvim različite stvari..
Jedna direktno utiče na zdravlje a druga ne šteti zdravlju...
Droga steti zdravlju to je sigurno a religija ti samo zamaskira, prividno.......
Sto se tice polagaca teme ja mu verujem i podrzavam njegov optimizam
realnost je ono sto ja pricam a sve ostalo je suplje, bez osnova.
Nemam razloga da lazem

Poslednja izmena:
Kad bi odlucili da zivimo bar godinu dana bez vere siguran sam da bi mnogi shvatili da zivot moze da funkcionise i bez vere, crkve i molitvi.

Bez religije tj. crkve, manastira, bez obrazovanja tj. škole, fakulteta, bez zdravstva tj. bolnice, lekara je moguće živeti ali izvini, bez vere teško..
Ako ne veruješ u sutra nemaš razloga ni da ga čekaš..
Razlika izmedju vere kao takve i religije je velika...

Nevernik sam, okoreli ateista koji ne veruje ni u sta, olajava boga i truje crkvu na svakom koraku.
Nista mi ne fali, svega imam u dovoljnim kolicinama, porodica dobro tj savrseno, svi u porodici zivi i apsolutno zdravi, oboje dece skoro vukovci, razumevanje, sloga i ljubav su zastupljeni u najvecoj mogucoj meri a zadjoh u "neke" godine.

Nek mi neki vernik pojasni zasto da verujem u boga kad i bez njega imam sve :think:
:hahaha::hahaha::hahaha: :roll:

А '' идеш путем правијех '', и злоупотребљаваш туђу муку.. :D

Но комент. :D

Poslednja izmena:
БЕСЕДА

о мужу блаженом
Благо мужу који не иде на савјет
нечестивих, и на пут грјешникa не ста,
и на сједиште губитеља не сједе (Пс. 1, 1).
Благо оном пре свега, браћо, ко није толико окорео од греха, да може чути и испунити савет Божји, који долази преко пророка. Нечестиви су они који све што мисле, мисле па супрот Богу и вољи Божјој; грешници су они који иду путем својих жеља и својих мисли, насупрот жељи Божјој и закону Божјем; губитељи су они који упропастивши себе злим делима упропашћују и друге. И тако прво долази зла помисао (зао савет), па зло дело, па зао пример — саблазан. Благо, дакле, мужу који нити тражи савета у нечестивих људи нити се саглашава са нечастивим мислима својим, него налази довољно савета за све што му треба за спасење у закону Божјем. Благо мужу који ни једанпут не ста на пут, којим грешници ходе, или ако ста, покаја се и поврати се на пут живота, који је од Господа. Благо мужу који не седе на позорницу губитеља душа невиних, да својим саблажњивим примером саблажњава и губи душе невине. Јер је речено о саблазнитељу: боље би му било да се објеси камен воденични о врату његову и да потоне у дубину морску (Мат. 18, 6).
Браћо моја, благо свима вама, и мушкима и женскима, који се опрезно клоните од ова три зла: од нечестивих мисли и савета, од дела грешничких, и од саблажњавања других. Сва та три зла јесу као једна иста отровна змија, која од малене змије порасте у велику змију.
О Господе благи, Створитељу наш, помози нам силом Твојом и добротом Твојом, да се спасемо од змије ове љуте, коју Ти, Христе Господе, победи оружјем непобедивим Крста Твога часнога. Помози нам, да слушамо само Твој савет, да идемо само Твојим путем, и да светлимо само Твојим примером. Теби слава и хвала вавек. Амин.

http://www.pravoslavnikalendar.iz.rs/index.php

ПС

Ето, западох у грех, дођох на сабор........

'' Господе Исусе Христе Сине Божији, помилуј ме грешног.....''

Poslednja izmena:
10411085_927741597255642_3097972611638841131_n.jpg

.

Rekoste vise puta da je bog ljubav.

Macke nisu vernici ali ovo je ljubav >

Moram da te razočaram, ali ovo, najverovatnije, nije ljubav - barem ne onakva kakvu mi hoćemo da vidimo na snimku.
Rekla bih, po konstituciji i veličini glave, da nije reč o mački-spasiteljki, već o mačoru.
Pokreti zadnjeg dela njegovog tela liče na pokrete pri parenju.
Moguće je da je pokušao da natera da ustane (maca je, kako piše, neko vreme bila živa) kako bi obavili čin parenja. A trenutak kada se konačno smirio pored nje, jeste trenutak kada je ustanovio da je mrtva.

Moram da te razočaram, ali ovo, najverovatnije, nije ljubav - barem ne onakva kakvu mi hoćemo da vidimo na snimku.
Rekla bih, po konstituciji i veličini glave, da nije reč o mački-spasiteljki, već o mačoru.
Pokreti zadnjeg dela njegovog tela liče na pokrete pri parenju.
Moguće je da je pokušao da natera da ustane (maca je, kako piše, neko vreme bila živa) kako bi obavili čin parenja. A trenutak kada se konačno smirio pored nje, jeste trenutak kada je ustanovio da je mrtva.
Ako je u pitanju nekrofil, treba razjasniti da li je to ipak izraz ljubavi ili se taki rodio ili je u pitanju homogenizacija. :hahaha1:

Bez religije tj. crkve, manastira, bez obrazovanja tj. škole, fakulteta, bez zdravstva tj. bolnice, lekara je moguće živeti ali izvini, bez vere teško..
Da li si ubedjena u to sto tvrdis. Naravno, nije jasno sta ti pod pojmom "vera" podrazumevas?

Razlika izmedju vere kao takve i religije je velika...
Da li zaista vidis da postoji razlika izmedju ta dva pojma, pa jos uz to velika. Ako si mislila na veru u natprirodno bice koje je stvorilo sve vidlljivo i nevidljivo, onda si grdno omasila.

Back