8. mart.... dan diskriminacije?

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.229
Da li je 8. mart dan diskriminacije?
Zene imaju svoj dan, zasto ga muskarci nemaju?

Takodje, koliko je potreban taj dan, zasto postoji?
Ako zene pricaju o ravnopravnosti polova, zar ravnopravnost ne znaci i da neko nema poseban dan?

Da li ga vi proslavljate, da li vas vode negde posebno.. da li vas puste ranije sa posla tog dana?..ako ste u skoli, da li vam opravdaju celodnevni izostanak? :)

Da li zeni svaki dan treba da bude 8. mart kad se govori o paznji i odnosu muza, decka, prijatelja prema njoj?

Da li i muskarci zasluzuju neki svoj dan?

Ako zene pricaju o ravnopravnosti polova, zar ravnopravnost ne znaci i da neko nema poseban dan?

Da li ga vi proslavljate, da li vas vode negde posebno.. da li vas puste ranije sa posla tog dana?..ako ste u skoli, da li vam opravdaju celodnevni izostanak? :)

Da li zeni svaki dan treba da bude 8. mart kad se govori o paznji i odnosu muza, decka, prijatelja prema njoj?

Postoji i dan muskaraca i dan oceva...Ali to je za srpske uslove kad se pogleda da postoji dan zena,suvise gay

nema to veze sa diskriminacijom, slažem se da svaki dan ženama treba da se poklanja pažnja od strane muškaraca a ne samo taj jedan dan cveće, pokloni itd.
postoji i Dan muškaraca 19.11. ali to se u Srbiji ne slavi, što se ne slavi iskreno nemam pojma, u većini zemalja se slavi, tako da ti pitanje nema veze sa diskriminacijom, prvo se bolje informiši

Citat @ Anđa;
Mnoge žene se srame kada im se čestita. Mnogi ni ne shvataju suštinu, upravo time što kažu da pažnju treba ukazivati svakoga dana. Nije 8. mart dan za pažnju prema ženama, već ga treba slaviti kao praznik, beleženje pobede žena za pravo političkog glasa i pravo na rad i slobodan život. Rečenica "Srećan 8. mart" nema smisla. Imalo bi smisla jednostavno kazati: čestitam. Velika stvar a žalosno je koliko malo ljudi zna šta predstavlja. I to žene nemaju pojma!

http://forum.krstarica.com/showthread.php/358557-Clara-Zetkin(Klara-Cetkin)

Jok :) vama je svaki dan svechan dan i svijet se vrti oko vas sad josh otjete da vam kupujemo poklone ?

Mislim da im je taj 8 mart poklonjen, takođe mislim da ništa ne bi uradile da nije bilo volje druge strane, sve revolucije su odradili muškarci, ne kažem da nije bilo žena učesnika, ali nisam ih baš viđao kako se u grupama zaleću na puške, na kordone, na gumene metke itd itd, tako da ne vidim šta tu ima uopšte da se čestita, i pre nego što počnu da me pljuju kako ja umanjujem neku "pobedu" neka samo malo bolje razmisle, a mislim i da je volja za dobijanje prava i svega ostalog inače pozadina kapitalizma, da je trebala radna snaga koja će biti jeftinija... Mislim da su tu profitirali samo kapitalisti koji drže većinu svetskog kapitala, a ne obične žene, ni obični muškarci, ni bilo ko ko nije u njihovim krugovima... Ako žene misle da to nije tačno, ovo što sam napisao, ja bih voleo da mi navedu još neku stvar koja je progurana od strane žena, i ako misle da su one zaslužne za to što su dobile pravo glasa, tj da su se izborile za to, ja ih pozivam da opet izađu i izbore se za sve ostalo...

Međusupružnički, mi to nikad nismo obeležavali, to nam je bilo trulo, kao nešto smo razmenjivali par godina poklone za Sv. Trifuna, ali smo i to prezreli jer se masovno slavi i nije naše.

Onda smo ostali na par naših i samo naših znaćajnih datuma i to svake godine obeležimo.

Sad, kad gledamo ove druge, kome treba pokloniti, ako bih išao kod tetke ili tašte tog dana, osmoga marta, ta ja bih joj nešto darivao...kao, mimoze sad u cvatu ili tome slično.

Od 9. marta važi, kao, e vaš je 8. a muški je 9. mart....glupoza...

Paznja i uvazavanje koje pokazujemo prema drugima su stvar naseg odnosa prema njima i ljubavi..i po meni je to stvar intimnosti
a ne masovnosti kao sto je 8.mart..Pri tom je 8.mart teatralan, rutinski i nemastovit, pretrpan saksijskog i ostalog cveca.

polna jednakost, a ovamo 8 mart...
nema logike, al aj dobro

Mislim da im je taj 8 mart poklonjen, takođe mislim da ništa ne bi uradile da nije bilo volje druge strane, sve revolucije su odradili muškarci, ne kažem da nije bilo žena učesnika, ali nisam ih baš viđao kako se u grupama zaleću na puške, na kordone, na gumene metke itd itd, tako da ne vidim šta tu ima uopšte da se čestita, i pre nego što počnu da me pljuju kako ja umanjujem neku "pobedu" neka samo malo bolje razmisle, a mislim i da je volja za dobijanje prava i svega ostalog inače pozadina kapitalizma, da je trebala radna snaga koja će biti jeftinija... Mislim da su tu profitirali samo kapitalisti koji drže većinu svetskog kapitala, a ne obične žene, ni obični muškarci, ni bilo ko ko nije u njihovim krugovima... Ako žene misle da to nije tačno, ovo što sam napisao, ja bih voleo da mi navedu još neku stvar koja je progurana od strane žena, i ako misle da su one zaslužne za to što su dobile pravo glasa, tj da su se izborile za to, ja ih pozivam da opet izađu i izbore se za sve ostalo...
Mozda bi ih i video da si ti bio "tamo". :rotf:

Back