Dobar covek

hakim bej

Elita
Poruka
16.476
Sta je to "dobar covek"?
Da li dobar moze biti onaj ko misli dobro?
Da li dobar moze biti onaj ko ponekad ucini nesto dobro?
Da li je dobar onaj ko vecini ljudi cini dobro, ali na sopstvenu stetu?
Da li dobar covek cini i losa dela?
Da li dobar covek ima zle misli?
Da li je Isus bio dobar covek? Buda? Gandi? Svaki od njih je nekome naneo zlo.

Da li moze da postoji dobar covek? Kako bi izgledao, cime bi se bavio?
Da li je Kale Gospodar Svemira dobar covek?

Znamo li ista o dobroti? Da li je makar naslucujemo? Moze li odrastao covek da bude dobar?
Da li odrastanje znaci odbacivanje dobrote i prihvatanje uniforme okoline?

Mnogo pitanja za jedan post. Moze li neko, ko je makar nekada bio dobar, da mi odgovori?
Hvala.

Poslednja izmena:
Mozda svojim roditeljima, koje nije izdrzavao i cuvao do smrti a po kanonima je bio obavezan?

Otisao momak u svet da iz blata vadi fariseje, carinike, trgovce i obican puk. A za sobom ostavio starce na umoru.

Mozda svojim roditeljima, koje nije izdrzavao i cuvao do smrti a po kanonima je bio obavezan?

Otisao momak u svet da iz blata vadi fariseje, carinike, trgovce i obican puk. A za sobom ostavio starce na umoru.

hahaha mislis da je Bog ostavio njegove roditelje na cedilu ?

Ili Isus koji je hranio 5000 ljudi ? :rumenko:

- - - - - - - - - -

Njegovi Roditelji su nadziveli Isusa, nisu umrli od gladi ne brini :aha:

isus se nije pitao nego je stao a ono se odmotavalo... mozda je mogao da izminira pa nije ali (????)

mislim da nisam dobra jer sam pogledala ovo pa sam otisla ali posto sam to priznala onda sam ipak nekako dobra (?)
ili se sad ustaje ili se spava... ko ide na spavanje a nema razlog
a svidjalo mi se taj period kad bezbriznije osecam koji je prosao :confused:
pa ima razlog
ovo je malo konfuzno pa onda mozda i nisam dobra

- - - - - - - - - -

Pa i vlasnik parking servisa - pauka - hrani 5000 ljudi, deli im plate. Da li ga to cini dobrim covekom?

- - - - - - - - - -

Znaci da je Isus cinio zlo sebi, inace bi doziveo duboku starost i izrodio puno dece.

nije mu to bio zadatak al pusti isusa, mozda tako

Slozena tema, pa u neku ruku i filozofska.
Ne verujem da je covek cisto dobar i cisto zao, crno i belo i to je to.

Onaj sa cijim mrakom mozes da se nosis je po tvom misljenju dobar covek, a cisto dobar covek, univerazlno dobar, ne postoji.

Ne verujem da postoje cisto dobri ljudi i verujem da skoro svako, ako ne i svako, ima svoju mracnu stranu, pitanjje je kako mozes ziveti sa tom mracnom stranom.
Vidjao sam i pobozne navodno, ne psuju, ne osudjuju a kada zagusti nije im bio problem da postanu grubi, osvetoljubivi i pakosni, samo im daj vremena.

Jedina osoba za koju mogu da pomislim da je dobra je neko ko je toliko naivan da ga svi koriste, zezaju, i ne vide drugi nacin sa tom osobom, a ta osoba je toliko "dobra" da je jednostavno dosadna u neku ruku.
Opet, sto je meni dobro, nije drugom i obrnuto.

Sta je to "dobar covek"?
Da li dobar moze biti onaj ko misli dobro?
Da li dobar moze biti onaj ko ponekad ucini nesto dobro?
Da li je dobar onaj ko vecini ljudi cini dobro, ali na sopstvenu stetu?
Da li dobar covek cini i losa dela?
Da li dobar covek ima zle misli?
Da li je Isus bio dobar covek? Buda? Gandi? Svaki od njih je nekome naneo zlo.

Da li moze da postoji dobar covek? Kako bi izgledao, cime bi se bavio?
Da li je Kale Gospodar Svemira dobar covek?

Znamo li ista o dobroti? Da li je makar naslucujemo? Moze li odrastao covek da bude dobar?
Da li odrastanje znaci odbacivanje dobrote i prihvatanje uniforme okoline?

Mnogo pitanja za jedan post. Moze li neko, ko je makar nekada bio dobar, da mi odgovori?
Hvala.

pa, pazi, cak i kad detetu kazemo da je "dobro", mislimo na to da je dobro u odnosu na neki reper, najcesce u odnosu na nase sopstvene prohteve i smernice
u tom smislu, dobrota je uvek relativna u odnosu na nesto ili nekog
kako je onda uopste definisati?

Hakime....obrnimo i prodiskutujmo, šta je loš čovek......niko nije do karaja 100% dobar...mongoloidna deca da.....I Isus je recimo po meni dobar, ne religijski, e sad savršen nije niko...

Kad se presabereš, dobar si čovek ako si dobar spram sebe.

Ništa drugo nije ni približno toliko plodonosno.

Zašto bi plodonosnost uopše trebala biti cilj, možeš reći? Zašto ne odricanje, otkidanje od usta, trpljenje i patnja?

Zato što verujem da sreću u muci može naći samo lud, ili čovek koji laže. Da proste ludi.

Back