- Poruka
- 86.572
Ma spekulisu da bi Serena dobila lovu ko da je pobedila.....Prijateljstvo je prijateljstvo, a 3 miliona dolara su 3 miliona dolara....![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma spekulisu da bi Serena dobila lovu ko da je pobedila.....Prijateljstvo je prijateljstvo, a 3 miliona dolara su 3 miliona dolara....![]()
Ma spekulisu da bi Serena dobila lovu ko da je pobedila.....
da, i mene ta teza vuce...Amerika, reklame itdDobila bi i vise da se kladi protiv sebe (preko nekog treceg), pa onda namerno izgubi!
Ali, posto se igra u Americi, a Serena je Amerikanka, ima tu i nesto vise od samih para....
PRIRODNI TALENAT u svemu, pa i u sportu, je samo PRVA STEPENICA ka uspehu!
Ono sto ti je POKLONILA PRORODA da bi te USMERILA KA NECEMU.......
Ostralih 99 stepenica su TVOJI VOLJA i RAD.
To je ono sto svaki sportista mora da predje ako zeli da stigne do zvezda....
A to samo mali broj uspeva.....Ogromna vecina zaostane negde na dugom (i trnovitom) putu ka uspehu.![]()
Gde si izvukao ovaj matematički podatak?Ne slažem se uopšte. Talenat je polovina a druga polovina je rad.
Carli, ispravila sam se.
Htela sam nesto drugo da napisem.
Ali Novak nije 100% talentovan. Kao sto to nije ni Rodzer, ni Endi.
Nole ima talenat, ali ali na tom talentu je morao tesko da radi. Mislim da je to i govorio tokom nekih intervjua.
I Genciceva ga je ucila i naucila. Naravno, nije ga mogla bas svemu nauciti. Otisao je kod Pilica po jos znanja. To svi znaju.
I ja sam cula njenu izjavu da je takav talenat koji Nole ima - videla samo jos kod Monike.
Nisam strucnjak da odredim u procentima ko je koliko talentovan od danasnjih tenisera, to ostavljam strucnjacima.
Talenat kao talenat, bez obzira na procenat, sam od sebe nije dovoljan.Kod vrhunski sportasa, do uspeha dovodi masa faktora.
Bilo je u svakome sportu, puno veci talenata, nego sto su bili odredjeni vrhunski igraci, u nekim godinama...ali samo ti vrhunski su sve ukomponirali.
Tako zavisi i duzina karijere.
I ja završio fakultet na talenat. Talenat na Prirodne nauke i na muvanje na ispitima. 50 na 50. Učio sam samo poslednjih mesec dana pred ispite.Davno, u mom prvom zivotu, aktivno sam trenirao karate...
Poceo sa u jednoj maloj grupi, na periferiji Novog Sada...
U nasoj grupi je bio jedan izrazito netalentovan pocetnik...
Mi talentovaniji smo se onako, ispod brka njemu podsmevali jer smo napredovali daleko brze...
I zezali se...
Ali, taj mali netalentovani se nije zezao, NEGO JE RADIO CVRSTO dik smo se mi sa nasim talentima rasipali....
A kada smo se nakon nekoliko godina nasli oci u oci sa njim na takmicenjima - brisao je patos sa nama!
Mi smo ostali tamo gde smo bili sa nasim talentom, a on nas je svojim RADOM presisao i uzduz i popreko!
I da ne ostane tajna: taj o kome pricam je (kasnije) proslavljeni jugoslovenski i srpski karatista Dusan DACIC.
I ja završio fakultet na talenat. Talenat na Prirodne nauke i na muvanje na ispitima. 50 na 50. Učio sam samo poslednjih mesec dana pred ispite.
Ne slažem se sa tvojom matematikom. A da je rad u sportu bitna stvar to jeste. Bez treninga ostaješ samo talenat i stižeš na pola puta.
Necs verovati, jos onomad kada smo diskutovali o Novom Svetskom Poretku i politici, ja sam znao da si ti studirao prirodne nauke....![]()
Mala primedba. Ovakva diskusija i razmena mišljenja je ono što fali na ovom PDF. Ona tri spamera i diverzanta pokvariše podforum. Treba ih spaliti.![]()
Dovoljno je pogledati samo nasu i nemacku decu, recimo, dok igraju fudbal...
Nasi su dominantni na pionirskim i omladinskim takmicenjima, DOK JE U PITANJU SAMO TALENAT, ali kada deca odrastu - vise ne mozemo sa njima, jer tada prevagu odnosi rad, a talenat ostaje tamo gde je bio.
Zašto je toliko teško priznati da je protivnik jednostavno bio bolji? Zašto uvek novi i novi izgovori?
Zašto je toliko teško priznati da je protivnik jednostavno bio bolji? Zašto uvek novi i novi izgovori?
To niko ne osporava, sam rezultat to govori.
Jednostavno diskutujemo i pokusavamo
da pronadjemo uzroke Novakove slabe igre
a da pri tom nikoga ne vredjamo od njegovih
protivnika.Zelja da ga potcenis se oseca u
svakom tvom postu.Na kraju to je tvoje pravo.
Ono sto ja mogu je da ignorisem svaki
tvoj post.![]()
Isto pomislih kad sam pročitao malopre njegovu izjavu posle tog meča
"Veter mi je smetao, vlaga, sunce... on se bolje snašao" ... "Ne mogu samo da verujem da ceo turnir odigram skoro na mom maksimumu i onda odigram jedan tako slab meč"
A evo šta je rekao Švajcarac posle poraza od Čilića.
"I couldn't hang with him long enough to create some doubts. He was too strong for me"
Tata u svakom pogledu te reči![]()
![]()