Kafana MEČ LOPTA Vol. 2

• Začetnik teme Začetnik teme Boki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PRIRODNI TALENAT u svemu, pa i u sportu, je samo PRVA STEPENICA ka uspehu!

Ono sto ti je POKLONILA PRORODA da bi te USMERILA KA NECEMU.......

Ostralih 99 stepenica su TVOJI VOLJA i RAD.
:rtfm:

To je ono sto svaki sportista mora da predje ako zeli da stigne do zvezda....

A to samo mali broj uspeva.....Ogromna vecina zaostane negde na dugom (i trnovitom) putu ka uspehu. :sad2:

Gde si izvukao ovaj matematički podatak? :lol: Ne slažem se uopšte. Talenat je polovina a druga polovina je rad.

Carli, ispravila sam se.
Htela sam nesto drugo da napisem.
Ali Novak nije 100% talentovan. Kao sto to nije ni Rodzer, ni Endi.
Nole ima talenat, ali na tom talentu je morao tesko da radi. Mislim da je to i govorio tokom nekih intervjua.
I Jelena Gencic (pok.), ga je ucila i naucila. Naravno, nije ga mogla bas svemu nauciti. Otisao je kod Pilica po jos znanja. To svi znaju.
I ja sam cula njenu izjavu da je takav talenat koji Nole ima - videla samo jos kod Monike.

Nisam strucnjak da odredim u procentima ko je koliko talentovan od danasnjih tenisera, to ostavljam strucnjacima.

Ali umem da prepoznam dobrog tenisera.
Sta moze da uradi npr. Monfis ili onaj Gulbis koji su talentovani, ali jednostavno taj talenat ne nadogradjuju.
Ne volim marksizam, ali sve to lici na ``osnovu i pomenutu nadogradnju``.

Poslednja izmena:
Gde si izvukao ovaj matematički podatak? :lol: Ne slažem se uopšte. Talenat je polovina a druga polovina je rad.

Davno, u mom prvom zivotu, aktivno sam trenirao karate...

Poceo sa u jednoj maloj grupi, na periferiji Novog Sada...

U nasoj grupi je bio jedan izrazito netalentovan pocetnik...

Mi talentovaniji smo se onako, ispod brka njemu podsmevali jer smo napredovali daleko brze...

I zezali se...

Ali, taj mali netalentovani se nije zezao, NEGO JE RADIO CVRSTO dik smo se mi sa nasim talentima rasipali....

A kada smo se nakon nekoliko godina nasli oci u oci sa njim na takmicenjima - brisao je patos sa nama!

Mi smo ostali tamo gde smo bili sa nasim talentom, a on nas je svojim RADOM presisao i uzduz i popreko!

I da ne ostane tajna: taj o kome pricam je (kasnije) proslavljeni jugoslovenski i srpski karatista Dusan DACIC.

Carli, ispravila sam se.
Htela sam nesto drugo da napisem.
Ali Novak nije 100% talentovan. Kao sto to nije ni Rodzer, ni Endi.
Nole ima talenat, ali ali na tom talentu je morao tesko da radi. Mislim da je to i govorio tokom nekih intervjua.
I Genciceva ga je ucila i naucila. Naravno, nije ga mogla bas svemu nauciti. Otisao je kod Pilica po jos znanja. To svi znaju.
I ja sam cula njenu izjavu da je takav talenat koji Nole ima - videla samo jos kod Monike.

Nisam strucnjak da odredim u procentima ko je koliko talentovan od danasnjih tenisera, to ostavljam strucnjacima.

Talenat kao talenat, bez obzira na procenat, sam od sebe nije dovoljan.Kod vrhunski sportasa, do uspeha dovodi masa faktora.
Bilo je u svakome sportu, puno veci talenata, nego sto su bili odredjeni vrhunski igraci, u nekim godinama...ali samo ti vrhunski su sve ukomponirali.
Tako zavisi i duzina karijere.

Talenat kao talenat, bez obzira na procenat, sam od sebe nije dovoljan.Kod vrhunski sportasa, do uspeha dovodi masa faktora.
Bilo je u svakome sportu, puno veci talenata, nego sto su bili odredjeni vrhunski igraci, u nekim godinama...ali samo ti vrhunski su sve ukomponirali.
Tako zavisi i duzina karijere.

Dovoljno je pogledati samo nasu i nemacku decu, recimo, dok igraju fudbal...

Nasi su dominantni na pionirskim i omladinskim takmicenjima, DOK JE U PITANJU SAMO TALENAT, ali kada deca odrastu - vise ne mozemo sa njima, jer tada prevagu odnosi rad, a talenat ostaje tamo gde je bio.

Davno, u mom prvom zivotu, aktivno sam trenirao karate...

Poceo sa u jednoj maloj grupi, na periferiji Novog Sada...

U nasoj grupi je bio jedan izrazito netalentovan pocetnik...

Mi talentovaniji smo se onako, ispod brka njemu podsmevali jer smo napredovali daleko brze...

I zezali se...

Ali, taj mali netalentovani se nije zezao, NEGO JE RADIO CVRSTO dik smo se mi sa nasim talentima rasipali....

A kada smo se nakon nekoliko godina nasli oci u oci sa njim na takmicenjima - brisao je patos sa nama!

Mi smo ostali tamo gde smo bili sa nasim talentom, a on nas je svojim RADOM presisao i uzduz i popreko!

I da ne ostane tajna: taj o kome pricam je (kasnije) proslavljeni jugoslovenski i srpski karatista Dusan DACIC.
I ja završio fakultet na talenat. Talenat na Prirodne nauke i na muvanje na ispitima. 50 na 50. Učio sam samo poslednjih mesec dana pred ispite. :ok:

Ne slažem se sa tvojom matematikom. A da je rad u sportu bitna stvar to jeste. Bez treninga ostaješ samo talenat i stižeš na pola puta.

I ja završio fakultet na talenat. Talenat na Prirodne nauke i na muvanje na ispitima. 50 na 50. Učio sam samo poslednjih mesec dana pred ispite. :ok:

Ne slažem se sa tvojom matematikom. A da je rad u sportu bitna stvar to jeste. Bez treninga ostaješ samo talenat i stižeš na pola puta.

Necs verovati, jos onomad kada smo diskutovali o Novom Svetskom Poretku i politici, ja sam znao da si ti studirao prirodne nauke....:kez:

Ko prepoznaje ovo zdanje? :lol:

10013613_10152353365305229_1020992476_n.jpg

Toliko toga ste vec rekli o polufinalnim mecevima da se nema sta mnogo dodati.
Nije tacno da se Noletu nije igralo, da nije imao motiv, da se jedva vukao po terenu (trcao je koliko god je mogao jer ga je Nisikori terao na to). O motivu i zelji jasno svedoce “pokreti” i (sto bi rekao moj unuk “govorio ruzne reci”) posle izjednacenja na 5:5 u trecem setu. Vise nije mogao jer se uvek pita i onaj drugi.
Za talenat Blajbi je potpuno u pravu. Jasno je meni da ne mozete od nekoga ko nema talenta napraviti slikara ili pevaca, ali od nekoga ko jedva bude nateran da nacrta nekoliko slika nece postati slikar bez obzira koliko je talentovan (imam slucaj u familiji).
Beker i njegovo dovodjenje je, po meni, cist promasaj. Od Bekera nikakve vajde. Da bi bilo neke vajde vracajte Vajdu da bude jedini trener i da ga svuda prati.
Trudnoca nije nikakav izgovor. Pa i drugima su zene bile trudne. Nekima “cetiri puta”. Federer je G.S. osvajao i kao otac. Bilo je jos tenisera kojima je to polazilo za rukom i najiskrenije se nadam da ce to uraditi i Nole. I to vise puta.
Sta reci o Federeru. Rekao sam da sam znao da ce izgubiti, ali nisam verovao da ce ga Marin onako poniziti. Cela godina mu je cudna. Cele godine je “nedorecen”. U tenisu je postigao, relativno, mnogo. Neki kazu najvise do sada. Valjda ga stigle godine. Sticajem okolnosti i svojom igrom mogao je da 2014-tu ucini slicnom 2012. “Propustio” da osvoji Monte Karlo i Toronto, da bolje odigra Vimbldon i sada Ameriku. Sve u svemu nista. Propala godina.

Dovoljno je pogledati samo nasu i nemacku decu, recimo, dok igraju fudbal...

Nasi su dominantni na pionirskim i omladinskim takmicenjima, DOK JE U PITANJU SAMO TALENAT, ali kada deca odrastu - vise ne mozemo sa njima, jer tada prevagu odnosi rad, a talenat ostaje tamo gde je bio.

U pravu si ali samo delimicno.Ne samo u sportu nego u bilo cemu
do vrhunskih rezultata mozes doci samo radom.Samo napred,
hrabro,zasuces rukave prolijes reku znoja i dokopas se cilja.
Ima to smisla i tu su ta nemacka deca ispred nase,slazem se ali
sta je sa unutrasnjm potrebom da nesto sto radis,radis punim srcem,
sa zadovoljstvom,da das malo sebi oduska i da kad uzme reket u ruke
odigra neki potez i van onoga sto mu je trener zacrtao.

Dok je Nole trenirao sa Vajdom pored zelje za pobedom on se nadigravao
sa protivnicima i trudio da njegovi potezi budu zapamceni po lepoti.
A sta je dobio sa Bekerom?Kada sam cuo iz njegovih usta da je za njega tenis
postao poso,odmah sam znao da to nisu njegove reci,deluju zastrasujuce
za nekoga ko od malih nogu uziva u tenisu,to mu je neko nametnuo i ne
mogu da shvatim da je on to prihvatio,odbijam da je on sam doso do takvog
zakljucka,to je svetogrdje.On se upravo i razlikovao od Federara,Nadala i
Mareja,tri momka koji ne umeju da se nasmeju samo znaju da moraju da pobede.
Ne osporavam ja njih kao tensere ni islucajno
svi su oni vrhunski sportisti,posteni ljudi,cak mi ne smeta to njihovo
hladno ponasanje,takvi su i gotovi,zasmetalo mi je kad je Novak poceo
da lici na njih.Sta mu je ciniti sada kad kaze da je za njega tenis posao.
Novace svi vidimo da se u ovom trentku na poslu koji radis ne osecas dobro.
Nema ti druge skokni do lekara i uzmi bolovanje,potrebno ti je da se malo
odmoris.Jedino ne znam lekaru koje specijalosti da se obratis.
Pitaj Bekera mozda on ima iskustva.Kad budes doso na tu kliniku prosetaj
malo po hodnicima mozda nadjes da na nekim vratima pise Dr.Vajda.

Poslednja izmena:
Da, Sibirski, Nole je izjavio da mu tenis vise (na nasu zalost), nije prioritet.
Pa takvi i rezultati. Daleko od toga da cu prestati da navijam za Noleta, uvek ce za mene imati posebno mesto u srcu.
Ja sam gledala Noleta, on jeste trcao, ali kako je trcao u tome je problem.
Jeste trcanje vazno u tenisu, ali svrsishodno trcanje - da loptu vratis protivniku tamo gde on po mogucstvu nije, ili ne moze da bude, ili da bude neka bravura tipa ``lobovanja`` pasing sotova, skracenih loptica i jakih odgovora na servis.
Da se nadamo da ce biti bolje i da ce Novak prevazici ovaj period sto pre.

Zašto je toliko teško priznati da je protivnik jednostavno bio bolji? Zašto uvek novi i novi izgovori?

To niko ne osporava, sam rezultat to govori.
Jednostavno diskutujemo i pokusavamo
da pronadjemo uzroke Novakove slabe igre
a da pri tom nikoga ne vredjamo od njegovih
protivnika.Zelja da ga potcenis se oseca u
svakom tvom postu.Na kraju to je tvoje pravo.
Ono sto ja mogu je da ignorisem svaki
tvoj post.:bye:

Zašto je toliko teško priznati da je protivnik jednostavno bio bolji? Zašto uvek novi i novi izgovori?

Isto pomislih kad sam pročitao malopre njegovu izjavu posle tog meča

"Veter mi je smetao, vlaga, sunce... on se bolje snašao" ... "Ne mogu samo da verujem da ceo turnir odigram skoro na mom maksimumu i onda odigram jedan tako slab meč"

A evo šta je rekao Švajcarac posle poraza od Čilića.

"I couldn't hang with him long enough to create some doubts. He was too strong for me"

Tata u svakom pogledu te reči :ok: :hvala:

Poslednja izmena od moderatora:
To niko ne osporava, sam rezultat to govori.
Jednostavno diskutujemo i pokusavamo
da pronadjemo uzroke Novakove slabe igre
a da pri tom nikoga ne vredjamo od njegovih
protivnika.Zelja da ga potcenis se oseca u
svakom tvom postu.Na kraju to je tvoje pravo.
Ono sto ja mogu je da ignorisem svaki
tvoj post.:bye:

A zašto se ne bismo malo fokusirali na uspon forme Nišikorija? Zašto je UVEK razlog poraza Novakova slaba igra, a ne protivnikova dobra? Hoćeš reći da ni Kei ni Čilić nisu zaslužili finale? Hajdemo malo realnosti... a što se tiče ignorisanja, slobodno.

- - - - - - - - - -

Isto pomislih kad sam pročitao malopre njegovu izjavu posle tog meča

"Veter mi je smetao, vlaga, sunce... on se bolje snašao" ... "Ne mogu samo da verujem da ceo turnir odigram skoro na mom maksimumu i onda odigram jedan tako slab meč"

A evo šta je rekao Švajcarac posle poraza od Čilića.

"I couldn't hang with him long enough to create some doubts. He was too strong for me"

Tata u svakom pogledu te reči :ok: :hvala:

Kralj je oduvek bio korektan :ok:

Poslednja izmena od moderatora:
Drugi reket svijeta, Španac Rafael Nadal, najvjerovatnije će propustiti i turnir u Pekingu, koji počinje 29. septembra. Rafa je na pripremama za američku turneju, na kojoj je trebalo da brani čak 4.000 bodova (osvojena dva mastersa i US open), povrijedio lakat desne ruke.

Prvobitne ljekarske analize govorile su da bi Rafa trebalo da se oporavi do otvorenog prvenstva Amerike, ali se to nije desilo, a prema informacijama iz tabora slavnog Španca, postoji mogućnost da sjajni teniser propusti i turnire u ovom mjesecu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back