ISTINA O DRUGOJ ZVERI IZ OTRKIVENJA JOVANOVOG 13 glava, VISE NIJE TAJNA...

Tumačiti samovoljno...

ili tražiti od AUTORA (Svetog Duha) da rastumači?

?
ako i uzmemo da je autor biblije sveti duh (što je proizvoljno tumačenje kako bi se dalo na značaju biblijskom tekstu), nigde taj autor ne navodi da je druga zver amerika, a prva vatikan.
čak ovakva tumačenja ne padaju na pamet ni jednoj verskoj organizaciji osim adventistima.
ova tema je otvorena kako bi adventisti izneli svoje tumačenje jovanovih paranoja.

i glasniče, nije problem kada lažeš druge kako bi opravdao svoja uverenja, problem je kada lažeš sebe - tu ti nema pomoći.

2 Peter 1:20

(Croatian IS) A ovo najprije znajte, da se nijedno proročanstvo Pisma ne smije tumačiti na svoju ruku.

(Croatian ST (KS)) Ponajprije znajte ovo: nijedno se proroštvo Pisma ne može tumačiti samovoljno

(Croatian E2R) Ponajprije znajte da se nijedno proroštvo iz Svetoga pisma ne može tumačiti svojevoljno

(Serbian SPc) И ово прво знајте да ниједно пророштво Писма не бива по личном тумачењу.

(Serbian DS) I ovo znajte najpre, da se nijedno proroštvo u pismu ne može tumačiti kako ko hoće.

(Serbian EC) Ovo najpre znajte da se ni jedno proroštvo Pisma ne može tumačiti kako ko hoće.

(Serbian SA) Pre svega znajte ovo: nijedno proroštvo iz Pisma ne može da se tumači proizvoljno.

(ESV) knowing this first of all, that no prophecy of Scripture comes from someone's own interpretation.

(GW) First, you must understand this: No prophecy in Scripture is a matter of one's own interpretation.

(ISV) First of all, you must understand this: No prophecy in Scripture is a matter of one's own interpretation,

(KJV) Knowing this first, that no prophecy of the scripture is of any private interpretation.

2 Peter 1:21

(Croatian E2R) jer ga prorok nije izrekao svojom voljom, već od Boga nadahnut Svetim Duhom.

(Serbian LBc) јер није никад пророштво донето вољом неког човека, него су проговорили свети Божји људи покренути Духом Светим.

(Serbian SPc) Јер никад пророштво не настаде човјечијом вољом, него покретани Духом Светим говорише свети Божији људи.

(GNB) For no prophetic message ever came just from the human will, but people were under the control of the Holy Spirit as they spoke the message that came from God.

(GW) No prophecy ever originated from humans. Instead, it was given by the Holy Spirit as humans spoke under God's direction.

(ISV) because no prophecy ever originated through a human decision. Instead, men spoke from God as they were carried along by the Holy Spirit.

(LITV) for prophecy was not at any time borne by the will of man, but being borne along by the Holy Spirit, holy men of God spoke.

(MKJV) For prophecy was not borne at any time by the will of man, but holy men of God spoke being borne along by the Holy Spirit.

Poslednja izmena:
Ako hoćete da razumete šta je pisac hteo da kaže, onda morate uskladiti svoj život sa otkrivenom Božjom voljom...

a ako to nećete da uradite, šta Vam onda ostaje?

Ostaje Vam da zajedno sa celim svetom prihvatite laž...

2Th 2:11 I zato će im Bog poslati silu prevare, da veruju laži;
2Th 2:12 Da prime sud svi koji ne verovaše istini, nego voleše nepravdu.

II ANĐEOSKA VEST

Rev 14:8 I drugi anđeo za njim ide govoreći: Pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode.

Poslednja izmena:
Poštovani coco bill,

Da li Vas ovi stihovi asociraju na nešto:

2Th 2:3 Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
2Th 2:4 Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
2Th 2:5 Ne pamtite li da sam vam ovo kazivao još kad sam kod vas bio?
2Th 2:6 I sad znate šta zadržava da se ne javi u svoje vreme.
2Th 2:7 Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.
2Th 2:8 Pa će se onda javiti bezakonik, kog će Gospod Isus ubiti duhom usta svojih, i iskoreniti svetlošću dolaska svog;
2Th 2:9 Kog je dolazak po činjenju sotoninom sa svakom silom, i znacima i lažnim čudesima,
2Th 2:10 I sa svakom prevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.
2Th 2:11 I zato će im Bog poslati silu prevare, da veruju laži;
2Th 2:12 Da prime sud svi koji ne verovaše istini, nego voleše nepravdu.

I taj čovek bezakonja je potpomognut đavolskim čudima...

Poslednja izmena:
Prevodi služe da se upoređuju...

jer prevod je UVEK I SAMO prevod originalnog teksta!

Kada imamo više prevoda, možemo lakše da shvatimo šta je autor hteo da kaže...

jer nisu uvek jasna mesta koja čitamo, i sami biblijski prevodioci prevode neki stih bolje a neki lošije.

Ali čemu ovo moje pisanje...

Vi naravno nećete da ispoštujete ni elementarnu kulturu u obraćanju...

VI STE PROREČENI RUGAČI POSLEDNJEG VREMENA

2Pe 3:3 I ovo znajte najpre da će u poslednje dane doći rugači koji će živeti po svojim željama,

Poslednja izmena:
Prevodi služe da se upoređuju...

jer prevod je UVEK I SAMO prevod originalnog teksta!

Kada imamo više prevoda, možemo lakše da shvatimo šta je autor hteo da kaže...

jer nisu uvek jasna mesta koja čitamo, i sami biblijski prevodioci prevode neki stih bolje a neki lošije.

(plus što danas postoje mnoštvo prevoda koji su u stvari parafraze ili pak prevode reč za smisao)

Ali čemu ovo moje pisanje...

Vi naravno nećete da ispoštujete ni elementarnu kulturu u obraćanju...

VI STE PROREČENI RUGAČI POSLEDNJEG VREMENA

2Pe 3:3 I ovo znajte najpre da će u poslednje dane doći rugači koji će živeti po svojim željama,
ne treba da se vadite na prevode...tumačenje i postoji da bi se shvatilo o čemu se to u bibliji govori jer biblija je napisana u alegorijama i metaforama.
problem, koji ja vidim u vašim tumačenjima, je da vi sve te alegorije na zveri, demone i sl. ne posmatrate sa duhovne strane, odnosno kao nešto što se događa u čoveku a alegorično je ispripovedano, nego gledate kao vanjsku pojavu koja se po pravilu pripisuje nekom drugom kako bi ga se ocrnilo.

niko nije slep da ne vidi čime se sve amerika ili vatikan bave, ali niko, osim vas adventista, to ne tumače kroz jovanove biblijske paranoje.
pronađi u sebi zver i pobedi je, a ne u nekom drugom.

Šta za Vas predstavlja moral?
moral je skup pravila i zakona koji određuju čovekovu civilizacijsku pripadnost jednom društvu.
moral, pošto je vanjsko pravilo, često može da bude i kočnica kod ispoljavanja unutrašnjih emocija.
u prevodu, ako postaneš rob moralnih pravila, nemaš snage da otkriješ i ispoljiš empatiju i saosećanje jer ih moralna pravila sprečavaju da se ispolje.
empatija i saosećanje su posledica tvog unutrašnjeg razumevanja drugih, a moral zna biti pravilo koje te sprečava da drugog razumeš.

Da li smatrate da je moralnost subjektivna ili objektivna?
subjektivna, naravno.
ne može biti objektivna ako je različita od društva do društva i ako je civilizacijski uvetovana.
pravilo ne može biti objektivno jer bi u tom slučaju bilo isto za sve.
ono što je moralno za jednog stanovnika amazona, nemoralno je za jednog evropljanina.

ako i uzmemo da je autor biblije sveti duh (što je proizvoljno tumačenje kako bi se dalo na značaju biblijskom tekstu), nigde taj autor ne navodi da je druga zver amerika, a prva vatikan.
čak ovakva tumačenja ne padaju na pamet ni jednoj verskoj organizaciji osim adventistima.
ova tema je otvorena kako bi adventisti izneli svoje tumačenje jovanovih paranoja.

i glasniče, nije problem kada lažeš druge kako bi opravdao svoja uverenja, problem je kada lažeš sebe - tu ti nema pomoći.

Sta treba da ocekujemo od tebe koji si se pokazao da se sluzis svakom vrstom nepostenja u diskusiji?
Da nas pozitivno okarakterises?

Zar ti nisam rekao da mi se vise ne obracas jer si kvaran.
Zasto ne pratis diskusiju ili namerno izostavljas da sam ovo vec objasnio:

- - - - - - - - - -

Sto se tice Otkrivenja.
Ono je vecinom pisano u simbolima.
Grcka rec koja se za to koristi oznacava SIGNALIZIRANJE.
Ili asociranje bih ja rekao.
Od te grcke reci je nastala nasa rec za SEMAFOR.

Dakle simboli u Otkrivenju imaju za cilj da nam signaliziraju, da nas asociraju, da na osnovu njih prepoznamo dogadjaje u svetu i znamo da je to ono o cemu govori Otkrivenje i da tako prepoznamo vreme u koje zivimo.
Dakle simboli nam ne govore direktno vecinom, nego nas navode uz Bozju pomoc i predznanje da sami prepoznamo sta je sta.
Na taj nacin je poruka takodje zasticena jer da govori dirktno bili bi pokusaji da bude unistena ili bi onaj na koga se odnosi koga dq postupi drugacije.
Dakle nacin na koji je Otkrivenje objavljeno je perfektan.

Neki simboli su nam direktno otkriveni sta znace, da bismo mogli da prepoznamo logiku onih simbola koji nisu.

Poštovani coco bill,

Ja mogu da Vam odgovaram na Vaša ruganja...

ali možda biste više profitirali kada biste ostavili na stranu taj način komuniciranja i pogledali malo šta kaže druga strana!

Molim i Vas i sve ostale diskutante da se uzdrže od ruganja i da puste hrišćanima da iznesu svoju poruku svetu!

Ali ako to nećete da ispoštujete onda ćete se prepustiti sili zla... verujete mi na reč te sile zla nisu nimalo milostive... i igrajući se sa zlom (prepuštajući se zlim podsticajima na koje nas nagone pali anđeli) čovek se ne može isčupati ničim osim silom našeg Spasitelja Isusa Hrista.

Ja se molim za sve vas na forumu da Vam Bog otvori srce i dušu (duhovne oči) da se obratite svome STVORITELJU i svome Spasitelju.

ako i uzmemo da je autor biblije sveti duh (što je proizvoljno tumačenje kako bi se dalo na značaju biblijskom tekstu)

Ako ste u susretu sa nadahnućem Biblije prihvatili da je AUTOR Svetog pisma Sveti Duh, ne možete opet da pričate da je to proizvoljno!

Ako se napominje da je AUTOR pisma Sveti Duh, onda za svako tumačenje mora da se konsultuje AUTOR, inače sledi devijacija, iskrivljenje i pogrešna učenja!

To je siguran sam svima jasno!

Ali, ako čovek hoće da živi u grehu i ako se trudi da traži opravdanje za greh...

videli ste u poslanici Solunjanima šta je apostol Pavle napisao, Bog će takvima poslati silu prevare da veruju laži, svima onima koji ne verovaše istini!

To je razlog zašto većina odbija da veruje istinu... Ljudi vole greh! I zato radije biraju greh umesto da se pokore istini. Bog takve opominje da će na kraju loše proći ako se ne pokaju... to je milostiv poziv našeg dobrog Tvorca... pruža još uvek šansu bezakonicima da se poprave! Bog pruža zaista mnogo prilika svima nama grešnicima... ali neki igrajući se sa grehom, završiše svoj život i čekaju drugo vaskrsenje i drugu smrt! Zar ćete iskušavati Boga i živeti u grehu po cenu uništenja - druge smrti? Ja svima predlažem da se ovog trenutka obrate Bogu u molitvi... Bog će sve primiti, bez obzira koliko greha ste učinili... ako hoćete da se vratite, Isus je obećao...

Joh 6:37 Sve što meni daje Otac k meni će doći; i koji dolazi k meni neću ga isterati napolje.

NEĆU GA ISTERATI

Nelažni Bog je dao reč!

nigde taj autor ne navodi da je druga zver amerika, a prva vatikan.

Ja sam Vas upitao da mi kažete Vaše mišljenje o Čoveku bezakonja, pa mi ni reč niste rekli. Zašto ćutite?

Postoje mnoštvo stihova - mnoštvo proročanstva (koji opisuju i karakter i vreme dominiranja u istoriji i šta je uradila i šta će uraditi itd) koji jasno ukazuju na tu bogohulnu ustanovu koja sada na naše oči uspostavlja vlast nad celim svetom... da li poznajete sve te stihove? Da li poznajete dobro Sveto pismo? Da li hoćete da se upoznate sa tim proročanstvima?

Biblija ili Sveto pismo pisana je od tačno 40 pisaca, ali AUTOR je Sveti Duh! To je jedinstvena knjiga koja je pisana u rasponu od 1600 godina.

Nije čovek AUTOR Biblije već Sveti Duh! Bog!

Verni ljudi, nadahnuti Božjim Duhom su napisali svoje knjige.

Brojna ispunjena proročanstva, pa i ova poslednja što se ispunjavaju na naše oči dokazuju verodostojnost te najčitanije knjige na svetu..

naravno da je svima jasno da Biblija osuđuje grehe kxrve iz Otkrivenja i svih njenih ćerki kxrvi! Ali to ovaj svet ne zanima... Zašto ih ne zanima? Zato što ih više zanima greh nego Bog. Zar nije tako?

2Ti 3:1 Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška.
2Ti 3:2 Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni,
2Ti 3:3 Neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, besni, nedobroljubivi,
2Ti 3:4 Izdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga,

Svakako to što pišemo ne odgovara kxrvi iz Otkrivenja (Vavilonu velikom), ali isto tako ne odgovara ni njenim ćerkama - isto kxrve (na majku)!

Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.

KONTEKST

Rev 17:1 I dođe jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: Hodi da ti pokažem sud kxrve velike, koja sedi na vodama mnogima.
Rev 17:2 S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njena.
Rev 17:3 I uvede me duh u pusto mesto; i videh ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
Rev 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.

Kako je običan čovek mogao znati razvoj brojnih događaja?

Kako je prorok Danilo znao? Kako je apostol Jovan znao? Kako je Pavle znao?

Zašto se hrišćani nisu poklonili tom AUTORITETU kroz čitavu istoriju? Zašto su davali svoje živote i bili dugo i svirepo mučeni? Šta mislite?

?

Zabranjena knjiga

...

Poslednja izmena:
Što se tiče tumačenja!

Brat Glasnik skreće pažnju diskutantima da Sveto pismo daje objašnjenje svojih simbola!

Biblija tumači samu sebe...

U ovoj temi govorimo o drugoj zveri koja izlazi iz zemlje i koja govori kao aždaja...

Rev 13:11 I videh drugu zver gde izlazi iz zemlje, i imaše dva roga kao u jagnjeta; i govoraše kao aždaha.
Rev 13:12 I svu vlast prve zveri činjaše pred njom; i učini da zemlja i koji žive na njoj pokloni se prvoj zveri kojoj se isceli rana smrtna.

... a šta predstavljaju ti simboli ne treba da nagađamo (da tražimo značenje izvan Svetog pisma), već je pravilno potražiti objašnjenje u Božjoj reči!

Ako pojedinac, neka grupa ljudi ili pojedine organizacije (crkve) sebi daju pravo da pružaju objašnjenja (tumačenja) Božje reči koja odudaraju od drugih jasnih delova Biblije, onda dolazi do krivih učenja.

...
ovo treba obzirno razgledati! svakako d a sve počinje ovde. zato sam skrenuo pažnju da se ne odnosimo prema Biblijskim tekstovima tako da procenat verovatnoće bude ok renut nama na korist a da on ipak nije. kao to sa tim gonjenjem jednog čoveka. nama ne treba taka stvar,to bi onda svaka imperija mogla ličiti kroz vekove da je ona zver. moramo imati za temelj Pismo,toliki poređani kontekst citata oko prve i druge zveri.
ne možemo reći broj 666 je amerika kao druga zver a Pismo jasnim rečnikom samo tu kaže da je identifikacija jednaka čoveku ne državi! onda ispada da reči nemaju nikakav smisao niti značenje.

Poštovani prijatelji Božje reči,

Imam jedan predlog...

umesto da ubuduće prepričavate Božju reč svojim rečima...

(većina od vas mešate stihove i dajete proizvoljno mišljenje koje se ne može ni videti, niti zaključiti iz konteksta...

pitam se da li ste čitali ove biblijske stihove)

Pro 30:5 Sve su reči Božije čiste; On je štit onima koji se uzdaju u Nj.
Pro 30:6 Ništa ne dodaj k rečima Njegovim, da te ne ukori i ne nađeš se laža.

KS (Kršćanska Sadašnost)
Rev 22:18 Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.
Rev 22:19 I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.

... zato uzmite Bibliju i citirajte (stih ili odlomak ili glavu) a zatim napišite svoj komentar!

Ako hoćete da diskutujemo, neka to bude MINIMUM zajedničkog jezika.

Dakle, citirajte prvo Bibliju, a zatim napišite svoja pitanja, komentar i na kraju zaključak!

PRIMER

BIBLIJSKI CITAT 1

- Pitanja?
- Komentar.

BIBLIJSKI CITAT 2

- Pitanja?
- Komentar.

BIBLIJSKI CITAT 3

- Pitanja?
- Komentar.

...

ZAKLJUČAK

Ako niste voljni da ispoštujete ovaj MINIMUM zajedničkog jezičkog sporazumevanja, onda nećemo imati diskusiju, već...

KONFUZIJU

Što je odlika već pomenute zbrke koje je Sotona uneo u svet, kojeg nazivamo...

VAVILON VELIKI

Poslednja izmena:
2Pe 3:1 Evo vam, ljubazni, već pišem drugu poslanicu u kojima budim napominjanjem vaš čisti razum,
2Pe 3:2 Da se opominjete reči koje su napred kazali sveti proroci, i zapovesti svojih apostola od Gospoda i Spasa.
2Pe 3:4 I govoriti: Gde je obećanje dolaska njegovog? Jer otkako oci pomreše sve stoji tako od početka stvorenja.
2Pe 3:5 Jer navalice neće da znadu da su nebesa bila od pre i zemlja iz vode i usred vode Božijom reči.
2Pe 3:6 Zato tadašnji svet bi vodom potopljen i pogibe.
2Pe 3:7 A sadašnja nebesa i zemlja tom istom reči zadržana su te se čuvaju za dan strašnog suda i pogibli bezakonih ljudi.
2Pe 3:8 Ali ovo jedno da vam ne bude nepoznato, ljubazni, da je jedan dan pred Gospodom kao hiljadu godina, i hiljadu godina kao jedan dan.
2Pe 3:9 Ne docni Gospod s obećanjem, kao što neki misle da docni, nego nas trpi, jer neće da ko pogine, nego svi da dođu u pokajanje.
2Pe 3:10 Ali će doći dan Gospodnji kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i dela što su na njoj izgoreće.
2Pe 3:11 Kad će se dakle ovo sve raskopati, kakvim treba vama biti u svetom življenju i pobožnosti,
2Pe 3:12 Čekajući i želeći da bude skorije dolazak Božijeg dana, kog će se radi nebesa spaliti i raskopati, i stihije od vatre rastopiti?
2Pe 3:13 Ali čekamo po obećanju Njegovu novo nebo i novu zemlju, gde pravda živi.
2Pe 3:14 Zato, ljubazni, čekajući ovo starajte se da vas On nađe čiste i prave u miru.
2Pe 3:15 I trpljenje Gospoda našeg držite za spasenje; kao što vam i ljubazni naš brat Pavle po danoj mu premudrosti pisa.
2Pe 3:16 Kao što govori o ovome i u svima svojim poslanicama, u kojima imaju neke stvari teške razumeti, koje nenaučeni i neutvrđeni izvrću, kao i ostala pisma, na svoju pogibao.
2Pe 3:17 A vi, dakle, ljubazni, znajući napred, čuvajte se da prevarom bezakonika ne budete odvedeni s njima, i ne otpadnete od svoje tvrđe;
2Pe 3:18 Nego napredujte u blagodati i u poznanju Gospoda našeg i spasa Isusa Hrista. Njemu slava i sad i u večna vremena. Amin.

Poslednja izmena:
2 Peter 3:17

(Croatian IS) Vi dakle, ljubljeni, znajući naprijed, čuvajte se, da prijevarom bezakonika ne budete odvučeni s njima i ne izgubite svojega tvrdog uvjerenja;

(Croatian ST (KS)) Vi dakle, ljubljeni pošto ste upozoreni, čuvajte se da ne biste, zavedeni bludnjom razularenika, otpali od svoje postojanosti.

(Croatian E2R) Unaprijed vas dakle upozoravam, ljubljena braćo, da zavedeni zabludom tih opakih ljudi ne izgubite postojanost.

(Serbian LBc) А ви, љубљени, знајући то унапред, чувајте се да преваром бездушника не будете заведени, и не отпаднете од своје чврстине;

(BBE) For this reason, my loved ones, having knowledge of these things before they take place, take care that you are not turned away by the error of the uncontrolled, so falling from your true faith.

(EMTV) You therefore, beloved, knowing this beforehand, be on guard, lest you also fall from your own steadfastness, being carried away by the error of the wicked;

(GW) Dear friends, you already know these things. So be on your guard not to be carried away by the deception of people who have no principles. Then you won't fall from your firm position.

(ISV) And so, dear friends, since you already know these things, continually be on your guard not to be carried away by the deception of lawless people, lest you fall from your secure position.

(MKJV) Therefore, beloved, knowing beforehand, beware lest being led away with the error of the lawless, you fall from your own steadfastness.

vrwmw kraja je blizu.vrlomalo vremenaje ostalop. acrkve su pune lažnih duhova i lažnih učitelja

Tacno tako Ispravka,potpuno Pravilno,Kraj je blizu,zadnja su vremena,a adventisti nemaju nameru da prekinu sa losim zakljuccima,cak ce i zenama dozvoliti da im budu Pastori i Vodice crkve iako nigde to ne stoji u Bozijem pismu,ali njihovo je opravdanje kako je to normalno i pise da su zene prorokovale,ali ne pise da su crkve vodili.Lepo pise u Pismu da je Bog poslao Muskarce da Vode i Uce ljudski rod.Je li Isus bio Muskog roda?Pa zasto adventisti i ostali protestanti dozvoljavaju promenu Bozije reci,upravo zato jer su crkve pune laznih duhova,a Isus je Upozoravao na sve to,tako da ko Ima Usi neka cuje:"Izadjiet iz nje narode moj,da se ne Pomesate u Grehe njezine,Amin

Back