ISTINA O DRUGOJ ZVERI IZ OTRKIVENJA JOVANOVOG 13 glava, VISE NIJE TAJNA...

Možda bi bilo dobro da razjasnimo biblijske simbole?

Šta predstavlja...

simbol žene u Bibliji?
simbol vode u Otkrivenju?
simbol zemlje u Otkrivenju?
...

Predlažem svim diskutantima da ubuduće prilože biblijski tekst koji objašnjava vaša tumačenja.

Otkrivenje jeste OTKRIVENA budućnost!

Hajmo onda da otkrijemo i razjasnimo simbole i šta oni predstavljaju!

: )

Izraz ŽENA se odnosi na Jehovinu nebesku organizaciju.

1. Mojsijeva 3:15 - I ja ću zametnuti neprijateljstvo između tebe i žene, i između potomstva tvojega i potomstva njezina. On će ti zdrobiti glavu, a ti ćeš mu raniti petu.”

Ovdje se izraz ŽENA ne odnosi na Evu, pošto neprijateljstvo između nje i Sotone nije moglo biti dugog vijeka jer je Eva umrla prije 5 000 godina. Osim toga, budući da je Zmija kojoj se Jehova obratio zapravo nevidljiva duhovna osoba, logično je da i žena pripada duhovnom svijetu.

Otkrivenje 12:1, 2 to potvrđuje time što otkriva da je simbolična žena zapravo nebeska Jehovina organizacija, koju čine duhovna stvorenja.

Izaija 54:1,5,13 - “Kliči, nerotkinjo, koja nisi rađala! Veseli se, kliči i uzvikuj radosno, ti što nisi u bolima porođajnim bila, jer je sinova napuštene više nego sinova žene koja muža ima!” kaže Jehova...“Jer muž ti je Veliki Tvorac tvoj, Jehova nad vojskama ime je njegovo. Svetac Izraelov tvoj je Otkupitelj. Bogom cijele zemlje on će se zvati...Svi će sinovi tvoji biti poučeni od Jehove, i velik mir imat će sinovi tvoji.

Imamo li još neke stihove koji govore o simbolu žene?

Galaćanima 4:22-26 - Naprimjer, napisano je da je Abraham imao dva sina, jednoga sa sluškinjom i jednoga sa slobodnom ženom. Ali sin sluškinje rođen je po tijelu, a sin slobodne po obećanju. To sve ima i preneseno značenje, jer te žene predstavljaju dva saveza. Jedan je s gore Sinaja i rađa djecu za ropstvo — to je Hagara. Hagara predstavlja Sinaj, goru u Arabiji, i odgovara današnjem Jeruzalemu, jer je u ropstvu sa svojom djecom. A gornji je Jeruzalem slobodan — on je naša majka.

Zena u Otkrivenju - jeste crkva, zajednica, Bozji verni.

Nasuprot tome k urva - predstavlja otpalu crkvu i crkve...

Zver, zivotinja - prestavlja drzavu, vlast, carstvo, vladavinu.

Zemlja - predstavlja drzavu u nastajanju.

Prva zver papstvo Vatikan
Druga zver Ameriku.

Vode ili mora reke - predstavljaju narode.

Deset careva ili carstva - predstavljaju narode Evrope.

Deset rogova takodje i mali rog koji izbija izmedju njih unistivsi tri roga tri naroda, jeste papstvo.

Zmija, azdaja- satanu.

Pecat Bozji - Bozji dan odmora Subotu.

Zig covekov i Zverin - Papska ustanova Nedelja

Poslednja izmena:

Druga zver Ameriku.

Deset rogova takodje i mali rog koji izbija izmedju njih unistivsi tri roga tri naroda, jeste papstvo.

Zmija- satanu.
ko ti je ove bajke ispričao?
nije moguće da si sam to mogao zaključiti - da je žena crkva, qrva otpala crkva, zver da predstavlja državu i ostale gluposti...možeš li nekako objasniti kako si došao do ovih alegorija, da i mi ostali shvatimo?

SIMBOL VODE

Rev 17:1 I dođe jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: Hodi da ti pokažem sud kxrve velike, koja sedi na vodama mnogima.
Rev 17:2 S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njena.
Rev 17:3 I uvede me duh u pusto mesto; i videh ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
Rev 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.
Rev 17:7 I reče mi anđeo: Što se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu ove žene, i zveri što je nosi i ima sedam glava i deset rogova.
Rev 17:8 Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.
Rev 17:9 Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi.
Rev 17:10 I jesu sedam careva. Pet je njih palo, i jedan jeste, a drugi još nije došao; a kad dođe za malo će ostati.
Rev 17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.
Rev 17:12 I deset rogova, koje si video, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vreme primiti sa zveri.
Rev 17:13 Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zveri.
Rev 17:14 Ovi će se pobiti s Jagnjetom i Jagnje će ih pobediti, jer je Gospodar nad gospodarima i Car nad carevima; i koji su s Njim, jesu pozvani i izabrani i verni.
Rev 17:15 I reče mi: Vode, što si video, gde sedi kxrva, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici.
Rev 17:16 I deset rogova, što si video na zveri, oni će omrznuti na kurvu, i opustošiće je i ogoluzniti, i meso njeno poješće i sažeći će je ognjem.
Rev 17:17 Jer je Bog dao u srca njihova da učine volju Njegovu, i da učine volju jednu, i da dadu carstvo svoje zveri, dok se svrše reči Božije.
Rev 17:18 I žena, koju si video, jeste grad veliki, koji ima carstvo nad carstvima zemaljskim.

Poslednja izmena:

Druga zver Ameriku.

Zmija, azdaja- satanu.

Pecat Bozji - Bozji dan odmora Subotu.

Zig covekov i Zverin - Papska ustanova Nedelja

Možeš li sve ovo izrečeno potvrditi biblijskim citatima ?

Poštovani prijatelji,

Kada budemo stigli postiraćemo jedno po jedno!

A možete i Vi da postavite sve simbole koje se nalaze u Otkrivenju.

Svako dobro

P.S. Pošto sam ja potegao pitanje simbola, ne bi bilo fer da sada Glasnik mora sam da obrazlaže, zato ću se potruditi da odgovorim.

Trebaće mi više vremena (jer ne bih voleo da propustim neki stih) i zato molim sve vas za razumevanje. Ovo nije kratka diskusija već pokušaj da analiziramo Božju reč, i to knjigu Otkrivenje.

Nadam se da će mnogi biti raspoloženi da ozbiljno razmatraju sve svečane i važne opomene koje nam je naš STVORITELJ uputio na kraju vremena.

Poslednja izmena:
Poštovani prijatelji,

Svako dobro

P.S. Pošto sam ja potegao pitanje simbola, ne bi bilo fer da sada Glasnik mora da obrazlaže, zato ću se potruditi da odgovorim. Ali moram sve za razumevanje jer trebaće mi vremena (ne bih voleo da propustim neki od stihova).

Ako mogu argumenti uz biblijske stihove za :

- ˝ Zemlja - predstavlja drzavu u nastajanju. ˝
- ˝ Prva zver papstvo Vatikan Druga zver Ameriku. ˝
- ˝ Deset careva ili carstva - predstavljaju narode Evrope. ˝
- ˝ Deset rogova takodje i mali rog koji izbija izmedju njih unistivsi tri roga tri naroda, jeste papstvo. ˝
- ˝ Pecat Bozji - Bozji dan odmora Subotu. ˝
- ˝ Zig covekov i Zverin - Papska ustanova Nedelja ˝

Sa ostalim navedenim se slažem.

Poštovani prijatelji,

Svako dobro

P.S. Pošto sam ja potegao pitanje simbola, ne bi bilo fer da sada Glasnik mora sam da obrazlaže, zato ću se potruditi da sam odgovorim.

Trebaće mi više vremena (jer ne bih voleo da propustim neki od stihova) i zato molim sve vas za razumevanje. Ovo nije kratka diskusija već pokušaj da analiziramo Božju reč, i to knjigu Otkrivenje.

Nadam se da će mnogi biti raspoloženi da ozbiljno razmatraju sve svečane i važne opomene koje nam je naš STVORITELJ uputio na kraju vremena.

PODRZAVAM!!!

Možda bi bilo dobro da razjasnimo biblijske simbole?

Šta predstavlja...

simbol žene u Bibliji?
simbol vode u Otkrivenju?
simbol zemlje u Otkrivenju?
...

Predlažem svim diskutantima da ubuduće prilože biblijski tekst koji objašnjava vaša tumačenja.

Otkrivenje jeste OTKRIVENA budućnost!

Hajmo onda da otkrijemo i razjasnimo simbole i šta oni predstavljaju!

: )
ovo je dobarf predlog. ja sam već ukazao da se mora doneti sav smisao nekog tvrđenja a ne čisto teološki nadomešteno. vode su narodi. prva dolazi iz naroda a druga zver iz zemlje,vatikan je jedina zemlja koja nema narode,nacije unutar. amerika je sastavljena iz mora naroda nacija.ima ih čak 13.
amerika nije čovek osoba a danilo i otkrivenje jasno ukazuju sa solunjanima poslanicom sin pogibli,čovek ČOVEK BEZAKONJA NE DRŽAVA BEZAKONJA SA DVA ROGA,ČOVEK KOJI IZIGRAVA JAGNJE A ČINI BEZAKONJE,JE ANTIHRIST BUDUĆI DANAS DOLAZI IZ PAPSTVA NJEGOVA PODLOGA ,JASNO UOČILJIVO! broj zveri i čoveka je identičan.66. on čovek sin pogibli čovek bezamonja po solunjanima mora izreći nešto na svoja usta što će dati računicu 666. vicarius filii dei jasno daje tu smisaonost. slaže se u svem pismu,čovek,ne država,sećše u crkvu Božju,država ne može sesti uj Božju crkvu,već čovek,govoriće hulu,čovek koji je to izrekao na usta svoja je papa,zastupnik zamenik sina Božjeg,ažni prorok,čovek,osoba, amerika ne može prorokovati,on zavodi,laže,što god kaže bula papska ,kao da Bog kaže pa ma bio crni đavo! ima oči i usta kao čovek danilo prorok. dakle sve to mora bitk poređano da bi rekli to je to!! no toga ovde očito nema,više slobodna interpretacija crkvenog učenja.

NEMA OVDE NIKAVO TELOSKO NADOMESTANJE, VEC CISTO BIBLIJA, ISTORIJA I DOGADJAJI U SVETU.

Kako da Vatikan nema naroda?

Vatikan progoni crkvu citav srednji mracni vek a onda joj da utocite?

Pa kakva su to svojevoljna tumacenja Ispravka?

Covek bezakonja ima i drzavu i vodja je religioizne organizacije.

Znaci ima nesto iza sebe.

Samo neki covek, je nista i nista ne moze...

Nisam hteo da ti kazem do sada, ali si vec preterao sa tim samovoljnim tumacnjeima bez ikakvih argumenata...

Ocigledno da zastupas necije mislenje i ne interesuju ti bilo kakvi argumenti, i nista vise...

I ovaj man of God isto izmiuslja bez ikakvih artgumenata.

Mnogo nervozan neki covek, samo se klati...

Mislis kada neko postavi rogove i neku lampu i govori u prirodi da taj zbog toga govori istinu?

Poslednja izmena:
vode su narodi. prva dolazi iz naroda a druga zver iz zemlje,vatikan je jedina zemlja koja nema narode,nacije unutar. a[/url]

Država Vatikanskoga Grada) najmanja je država svijeta, omeđena zidinama i okružena gradom Rimom u Italiji. Površinom od 0,44 km2 i sa stanovništvom od oko 800 stanovnika, u obje je kategorije najmanja država svijeta. Grad-država je stvoren 1929. godine Lateranskim ugovorom, kao nasljednik nekada moćne i velike Papinske Države. Vatikan je izborna monarhija kojoj je na čelu biskup Rima - Papa. Vatikan je središte Katoličke crkve i njenog poglavara Pape. Papinska je katedrala Bazilika Sv. Ivana Lateranskog, a nalazi se izvan vatikanskih zidina.
Vatikan ima najmanju i najstariju vojsku na svijetu - Švicarsku gardu. Osnovao ju je papa Julije II. 22. siječnja 1506., a bila je sastavljena od švicarskih plaćenika. Garda broj 110 pripadnika, koji su zaduženi za neposrednu zaštitu Svetog Oca, čuvanje njegovih rezidencija, a služe i u protokolarne svrhe kao počasna garda.

Iako je Vatikan najmanja neovisna država na svijetu, Sveta Stolica ima veliki međunarodni utjecaj.

Vode, uticaj nad narodima...Sedi nad mnogim vodama...

Država Vatikanskog Grada (obično poznat pod nazivom Vatikan) je najmanja nezavisna država na svijetu (i površinom i stanovništvom); enklava okružena gradom Rimom u Italiji. Vatikan je sjedište pape, i teritorija je Svete Stolice, središnje vlasti Rimokatoličke crkve. Vatikan se nalazi na Vatikanskom brežuljku (Mons Vaticanus), koji se tako zvao još prije kršćanske prisutnosti, i vatikanskih polja sjeverno od brežuljka. Država Vatikanskog grada članica je Ujedinjenih naroda (UN), inicijator i suosnivač nekih specijaliziranih agencija UN (Agencije za atomsku energiju, Svjetskog poštanskog saveza, Svjetske zdravstvene organizacije itd). Održava diplomatske odnose sa preko 140 država svijeta. Država Vatikanskog grada, iako najmanja na svijetu po površini i po broju stanovnika, jeste jedna od najbogatijih država svijeta. Njeno bogatsvo koje čine umjetnička djela (slike, knjige, freske, vajarska i kiparska djela) danas najpoznatijih i najcjenjenijih umjetnika procjenjeno je na oko 43 milijarde US$.

Vatikan ima veliki međunarodni uticaj, ima samostalnu upravu, sudstvo, spoljnu politiku.

Poslednja izmena:

Država Vatikanskoga Grada) najmanja je država svijeta, omeđena zidinama i okružena gradom Rimom u Italiji. Površinom od 0,44 km2 i sa stanovništvom od oko 800 stanovnika, u obje je kategorije najmanja država svijeta. Grad-država je stvoren 1929. godine Lateranskim ugovorom, kao nasljednik nekada moćne i velike Papinske Države. Vatikan je izborna monarhija kojoj je na čelu biskup Rima - Papa. Vatikan je središte Katoličke crkve i njenog poglavara Pape. Papinska je katedrala Bazilika Sv. Ivana Lateranskog, a nalazi se izvan vatikanskih zidina.
Vatikan ima najmanju i najstariju vojsku na svijetu - Švicarsku gardu. Osnovao ju je papa Julije II. 22. siječnja 1506., a bila je sastavljena od švicarskih plaćenika. Garda broj 110 pripadnika, koji su zaduženi za neposrednu zaštitu Svetog Oca, čuvanje njegovih rezidencija, a služe i u protokolarne svrhe kao počasna garda.

Iako je Vatikan najmanja neovisna država na svijetu, Sveta Stolica ima veliki međunarodni utjecaj.

Vode, uticaj nad narodima...Sedi nad mnogim vodama...

Država Vatikanskog Grada (obično poznat pod nazivom Vatikan) je najmanja nezavisna država na svijetu (i površinom i stanovništvom); enklava okružena gradom Rimom u Italiji. Vatikan je sjedište pape, i teritorija je Svete Stolice, središnje vlasti Rimokatoličke crkve. Vatikan se nalazi na Vatikanskom brežuljku (Mons Vaticanus), koji se tako zvao još prije kršćanske prisutnosti, i vatikanskih polja sjeverno od brežuljka. Država Vatikanskog grada članica je Ujedinjenih naroda (UN), inicijator i suosnivač nekih specijaliziranih agencija UN (Agencije za atomsku energiju, Svjetskog poštanskog saveza, Svjetske zdravstvene organizacije itd). Održava diplomatske odnose sa preko 140 država svijeta. Država Vatikanskog grada, iako najmanja na svijetu po površini i po broju stanovnika, jeste jedna od najbogatijih država svijeta. Njeno bogatsvo koje čine umjetnička djela (slike, knjige, freske, vajarska i kiparska djela) danas najpoznatijih i najcjenjenijih umjetnika procjenjeno je na oko 43 milijarde US$.

Vatikan ima veliki međunarodni uticaj, ima samostalnu upravu, sudstvo, spoljnu politiku.
odlično si movo doneo. sad razmsli.

Sta da razmislim?

Da ce papa uciniti da se ljudi poklone Eu po tvom tumacenju i da Vatikan nema stanovnike.

Vatikan ima stanovnike raznih nacija i zemlje trce u Eu bez pape.

A kada ce to papa da pomogne zeni?
što ti je to čudno. dobro poznakeš stvari u tom domenu.čudi me da ne primećuješ...pa ko je sredio rušenje berlinskog zida,mačke po sokacima znaju da je to vojtilajovan uredios a reganom i gorbačovom. zato je jovan vojtila naslovljen kao najveći papa od svih,logično.
ko je prvi proglasio nezavisnost hrvatske,ko je sredio jugu da pukne i ostalo? nemoj reći da ne znašsam si doneo istinud a je religijski održavao stari prrsli rim posle raspada svojom religijskom politikom kroz vekove. sam govoriš kolka je to moć,bogasstvo,koji od predsednika mu nije bio pod nogama u naklonu? ko je veći onaj kom se neko klanja ili pak obratno? ko je tu najveći,najmoćniji. zašto bi ti se klanjao meni recimo? zato što ti je ćef? vatikanski stanovnik do jednog mora biti katoilik,nema dvodržavljanstva.samo jedna religjska skupina .specifična zemlja.
to sa prroroštvom oko žene otkr. 12.gl je ubudućosti.vrlod elikatna stvar slušao sam mnoga tumačenja. amerika je sadasaveznik izraela,da li će biti i tada? da li izraz zemlja ne odnosi se možda na proroka zahariju icepanje maslinske gore na dva dela. ali reč je ipak o tri i pol godine.
jedno je sigurno,prvva zver sa desetoricom je zaceljan rimska imperija danas EU. DRUGA ZVER JE ANTIHRIST KOJI DOLAZI IZMEĐU PAPA. jednak broju čoveka,ima usta ,oči,(pror.danilo) govori hulne stvari,lažni prorok,menja zakone,reč, sin pogibli,čovek bezakonja,sešće u crkvu božju.

Niko ne kaze da papa nema uticaj.

Ali ono sto govori Otkrivenje je sasvim nesto drugo.

Rec je o tome da ce svet morati da se pokloni Papi.

To nece biti nikakva tajna.

A dotle jos nije doslo, radi se na tome.

Mada okolnosti, kriza i katastrofe ce konacno dovesti do toga.

Sto vise ljudi odbacuju dva svedoka to vece katastrofe, kriza, na svim podrucjima.

Poslednja izmena:
Niko ne kaze da papa nema uticaj.

Ali ono sto govori Otkrivenje je sasvim nesto drugo.

Rec je o tome da ce svet morati da se pokloni Papi.

To nece biti nikakva tajna.

A dotle jos nije doslo, radi se na tome.

Mada okolnosti, kriza i katastrofe ce konacno dovesti do toga.

Sto vise ljudi odbacuju dva svedoka to vece katastrofe, kriza, na svim podrucjima.
pa kako onda ne vidiš da je on druga zver i lažni prorok?!

pa kako onda ne vidiš da je on druga zver i lažni prorok?!

IZNESENI DOKAZE I CINJENICE I DOGADJAJI U SVETU JASNO POKAZUJU DA JE PAPA PRVA ZVER A NE PROROK, A DA JE USRA DRUGA ZVER???

PROROK NIKAKO NE MOZE DA BUDE EU; JER EU NIJE RELIGIOZNA SILA NEGO POLITICKA.

Off 19:19 I videh zver i careve zemaljske i vojnike njihove skupljene da se pobiju s Onim što sedi na konju i s vojskama Njegovim.
Off 19:20 I bi uhvaćena zver, i s njom lažni prorok koji učini pred njom znake kojima prevari one koji primiše žig zverin i koji se poklanjaju ikoni njenoj: živi biše bačeni oboje u jezero ognjeno, koje gori sumporom.
Off 19:21 A ostali pobijeni biše mačem Onog što sedi na konju, koji izidje iz usta Njegovih: i sve se ptice nasitiše od mesa njihovog.

Carevi zemlajski su sve zemlje, koje su se poklonile papstvu, Usra, Eu i svi ostali.
Onda vidimo da je rec o prvoj zveri, koja ne spada u te careve Zemaljske, ona je sasvim nesto drugo.
Zver nikako ne moze da bude Eu, jer je Eu prestavljena na razne nacine, pa i ovde opet kao carevi zemaljjski i njihova vojska koja je dala silu papstvu da moze da prisiljava koga hoce.

Kada Papstvo koristi silu Usre i Eu, ono ne prisiljava ljude da se poklone Eu ili Usri, nego papstvu, sebi...

Onda je u 20 stihu rec i o proroku, koji nije prva zver, nego opet nesto drugo, niti je Eu.

Rec je o otpalom Protestantizmu pogotovo Americkom, koji ce se sjediniti sa papstvom i priznati ga i zajedno sa papom koristice se lazima i laznim cudima koje u stvari poruzrokuju lazni duhovi preko njih,.
Papstvo a pogotovo otpali protenstantizam se danas sve vise sluzi silom spiritizma .

Off 16:13 I videh iz usta aždahinih, i iz usta zverinih, i iz usta lažnog proroka, gde izidjoše tri nečista duha, kao žabe.

Sotona se sluzi spiritizmom azdaja, papstvo se sluzi spiritizmom i laznim cudima,a i lazni prorok takodje.
Dakle ne samo lazni prorok.

Off 16:13 I videh iz usta aždahinih, i iz usta zverinih, i iz usta lažnog proroka, gde izidjoše tri nečista duha, kao žabe.

Off 16:14 Jer su ovo duhovi djavolski koji čine čudesa i izlaze k carevima svega vasionog sveta da ih skupe na boj za onaj veliki dan Boga Svedržitelja.

Poslednja izmena:
DOKAZ DA ZVER NIJE EU:

A to sto ti to ne zelis da prihvatis, ja tu nemogu nista...

Off 17:7 I reče mi andjeo: Što se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu ove žene, i zveri što je nosi i ima sedam glava i deset rogova.
Off 17:8 Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.
Off 17:9 Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi.
Off 17:10 I jesu sedam careva. Pet je njih palo, i jedan jeste, a drugi još nije došao; a kad dodje za malo će ostati.
Off 17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.
Off 17:12 I deset rogova, koje si video, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vreme primiti sa zveri.
Off 17:13 Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zveri.

Off 17:14 Ovi će se pobiti s Jagnjetom i Jagnje će ih pobediti, jer je Gospodar nad gospodarima i Car nad carevima; i koji su s Njim, jesu pozvani i izabrani i verni.

Sedam glava jesu 7 careva koji su upravljli ovom zenom bludnicom, otpalom crkvom.

Ali 7 glava predstavljaju i pokazatlje mesta, centra zenine vladavine, koja sedi na sedam gora sto predstavlja Rim kojis edi na sedam gora, to jest Vatikan gde je sediste zene...

A osmi car, te zene jeste ZVER. Taj car koji treba da dodje ce odvesti zenu u propast.

ON JE BIO PA NIJE ALI CE OPET BITI.
STO PREDSTALVJA PROGONSTVA KOJA JE RIMSKA CRKVA CINILA IMAVSI VLAST KROZ MRACNI SREDNJI VEK PA VISE NIJE ALI CE TAJ OSMI CAR OPET DOBITI SILU I POCECE DA PROGONI I PRISILJAVA DA MUS E POKLONE I PRIZNAJU GA

Papstvo cedobiti silu od 10 careva Eu, i od druge zveri Usra.

10 careva jos nemaju takvu silu kakva je opisana u otrkivenju. Oni ce zajdno sa papstvom dobiti CARSTVO I SILU, silu od druge zveri, a uz to ce drugoj zveri dati i svoju silu.

Tada ce moci da rade sta hoce...

Zver nisu 10 careva, ali ce biti jedan od glavnih motora papstva..

10 rogova nisu zver, oni se samo pominju jer iz 10 careva je izniklo papstvo i pominju se cisto radi informacije da znamo o kome je rec...

Off 17:15 I reče mi: Vode, što si video, gde sedi k urva, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici.
Off 17:16 I deset rogova, što si video na zveri, oni će omrznuti na kurvu, i opustošiće je i ogoluzniti, i meso njeno poješće i sažeći će je ognjem.
Off 17:17 Jer je Bog dao u srca njihova da učine volju Njegovu, i da učine volju jednu, i da dadu carstvo svoje zveri, dok se svrše reči Božije.
Off 17:18 I žena, koju si video, jeste grad veliki, koji ima carstvo nad carstvima zemaljskim.

Poslednja izmena:
Da uzmemo i ovu varijantu, ali 10 rogova nisu nikako zver, vec EU.

Vec je zver papa.

Off 17:7 I reče mi andjeo: Što se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu ove žene, i zveri što je nosi i ima sedam glava i deset rogova.
Off 17:8 Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.
Off 17:9 Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi.
Off 17:10 I jesu sedam careva. Pet je njih palo, i jedan jeste, a drugi još nije došao; a kad dodje za malo će ostati.

Off 17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.
Off 17:12 I deset rogova, koje si video, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vreme primiti sa zveri.
Off 17:13 Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zveri.
Off 17:14 Ovi će se pobiti s Jagnjetom i Jagnje će ih pobediti, jer je Gospodar nad gospodarima i Car nad carevima; i koji su s Njim, jesu pozvani i izabrani i verni.

ZVER NOCI ZENU OTPALU CRKVU A TO JE PAPSTVO...

Uzmimo kao tezu,da su 7 careva Eu, jer je papstvo unistilo 3 cara, naroda, koji su se razdelili iz Rimskog casrtva i da je Papa 8 koji je nastao iz tih 10 unistivsi 3.

Da je to Eu tu bi bila prica zavrsena.

Medjutim prica ide dalje u 12 stihu i posebno pominje 10 careva koji su EU.

Iako oni vise nisu 10.

Ali govori o 10 da bismo znali o kome je rec.

I lepo kaze da je osmi Zver o kojoj prica Otrkivenje koja treba da dodje, ne ovih 10.

Ali su i oni 7 takodje bili zver, jer je zver koja je 8, od njih kaze 11 stih.

Zver osmi je od zveri...

Jer da su 7 Eu, onda ne bi bili pomenuti pod 10 careva, posle price o 7 careva.

Jer tu onda nema logike.

Sto je ocigledno da 7 careva nikako nisu Eu...

Poslednja izmena:
Da li ste znali da su nekada, američki predsednici bili veoma pažljivi prilikom izbora članova Vrhovnog Suda Amerike – birali su samo protestante! Želeli su sudije koji će savesno štiti principe religijske slobode koji podupiru Ameriku.
Ali, u interesu političke korektnosti, sve se to promenilo pre četrdesetak godina. Penzionisanjem sudije Vrhovnog Suda, Jona Pola Stivensa, 2010. godine, u Vrhovnom sudu nema više ni jednog protestanta. Ni jednog! Većina su rimokatolici – njih 6, dok su troje Jevreji. Stvari se radikalno menjaju!

Velika Borba 563-565:
Protestantske Crkve nalaze se u velikoj tami, jer bi inače prepoznale znake vremena. Rimska crkva je dalekosežna u svojim planovima i načinu delovanja.
Ona se služi svim sredstvima da proširi svoj uticaj i poveća svoju moć da bi se pripremila za surovu i odlučnu borbu da ponovo zadobije prevlast u svetu, da obnovi progostva i ukine sve što je protestantizam postigao.“ (Velika Borba, 565.566).

„Velika borba“ (588) – „Kada protestantizam u Sjedinjenim Američkim Državama pruži ruku preko provalije i prihvati ruku spiritizma, oni će premostiti i ambis da bi se rukovali s rimskom silom i pod uticajem ovog trostrukog saveza, ova zemlja krenuće stopama Rima i pogaziti prava savesti. Tada ćemo znati da je došlo vreme čudesnog sotoninog delovanja i da je kraj blizu.„

Poslednja izmena:
IZNESENI DOKAZE I CINJENICE I DOGADJAJI U SVETU JASNO POKAZUJU DA JE PAPA PRVA ZVER A NE PROROK, A DA JE USRA DRUGA ZVER???

PROROK NIKAKO NE MOZE DA BUDE EU; JER EU NIJE RELIGIOZNA SILA NEGO POLITICKA.

Off 19:19 I videh zver i careve zemaljske i vojnike njihove skupljene da se pobiju s Onim što sedi na konju i s vojskama Njegovim.
Off 19:20 I bi uhvaćena zver, i s njom lažni prorok koji učini pred njom znake kojima prevari one koji primiše žig zverin i koji se poklanjaju ikoni njenoj: živi biše bačeni oboje u jezero ognjeno, koje gori sumporom.
Off 19:21 A ostali pobijeni biše mačem Onog što sedi na konju, koji izidje iz usta Njegovih: i sve se ptice nasitiše od mesa njihovog.

Carevi zemlajski su sve zemlje, koje su se poklonile papstvu, Usra, Eu i svi ostali.
Onda vidimo da je rec o prvoj zveri, koja ne spada u te careve Zemaljske, ona je sasvim nesto drugo.
Zver nikako ne moze da bude Eu, jer je Eu prestavljena na razne nacine, pa i ovde opet kao carevi zemaljjski i njihova vojska koja je dala silu papstvu da moze da prisiljava koga hoce.

Kada Papstvo koristi silu Usre i Eu, ono ne prisiljava ljude da se poklone Eu ili Usri, nego papstvu, sebi...

Onda je u 20 stihu rec i o proroku, koji nije prva zver, nego opet nesto drugo, niti je Eu.

Rec je o otpalom Protestantizmu pogotovo Americkom, koji ce se sjediniti sa papstvom i priznati ga i zajedno sa papom koristice se lazima i laznim cudima koje u stvari poruzrokuju lazni duhovi preko njih,.
Papstvo a pogotovo otpali protenstantizam se danas sve vise sluzi silom spiritizma .

Sotona se sluzi spiritizmom azdaja, papstvo se sluzi spiritizmom i laznim cudima,a i lazni prorok takodje.
Dakle ne samo lazni prorok.

Off 16:14 Jer su ovo duhovi djavolski koji čine čudesa i izlaze k carevima svega vasionog sveta da ih skupe na boj za onaj veliki dan Boga Svedržitelja.
nisam ni tvrdio da je EU prorok. kada čitgaš o proroku lažnom u 12 gl mislim otkr. videćeš da je to identični prepis druge zveri iz 13.gl.proveri.reč je očoveku jer druga zver kako sam nabrojao proroštva ima odlike čoveka i broj 666. identifikacija čoveka je broj. tu nema dvojbe. nađi mi bilo koju državu sa brojem? prva zver je eu. njena rana je najpre pokazana ,ranjena na smrt je bila,pa kaže da se rana isceli i da sus e svi čudili tome. nije .li čuženje bilo da je stara rinma imperija opet tu u EU.? san je trajao dugo,prvo su probali kroz napoleona,pa kroz prvi svetski,pa preko hitlera i trećeg rajha i nije išlo sve do gorbačova i pape vojtile i rušenja berlinskog zida.
nije za prenebeći šalu koja se pričala godinama da je čeril rekao svojim podanicima da ga noću ne bude i ne uzbunjuju jer nema opasnosti osim ako se dojavi da je berlinski zid srušen i da su se dve nemačke našle zajedno,to je opasnost za svet i mir! šala ali istinita ! da čerčil je sad živ sigurno bi u tim uvetima skočio i dao opštu uzbunu,sa onim umovanjem.

Back