ДОКАЗИ за постојање Бога

Tražili ste dokaze za postojanje Boga...
(Bog je po definiciji neko ko je STVORIO svemir, zemlju... i sve što vidimo i što ne vidimo)
A Vi sada izbegavate da odgovorite na pitanja (u vezi dokaza) i završavate diskusiju...

Ајде??
Ти си затворио разговор јер хоћеш да разговараш са самим собом и да те ја чујм истовремено?? Немогуће, стриц!
Што ти ниси одговорио на мој пост прво? Зато јер си заузет причајући са самим собом.

АЈДЕ??
Да се бавимо само пореклом добра, а пореклом зла да се не бавимо??
Да ли ти уопште знаш шта је Бог? Јес ти икад чуо да је Бог "...творац неба и земље, и СВЕГА ВИДЉИВОГ И НЕВИДЉИВОГ"!!
Сад да му не приписујемо зло?? Ајде да га припишемо мени???

Све што је добро и интелигентно да буде да је створио Бог, а све што не ваља да сам створио ЈА!??:hahaha:
Изгубио си сваки кредибилитет у дискусији на ову тему.

Било ми је драго дискутовати с тобом.
Продајеш маглу...немаш ти никакве доказе. Ти си овде дошао да наметнеш своју идеологију и то силом. хехе...неће ићи, стриче. Не бар код мене.

Poslednja izmena:
Već sam Vam odgovorio na pitanje o poreklu zla...

Ostavite sada pitanje porekla zla...

doći će i to na red, ali SADA razmatramo naučne dokaze koju ukazuju na TRENUTNO STVARANJE...

kada to ustvrdite i kada shvatite da postoji STVORITELJ, onda ćemo se pozabaviti poreklom zla...

(odakle zlo, koliko dugo će da traje i da li ima kraj)

Ako ste toliko nestrpljivi, pogledajte temu (na google-u)..

Zašto je bilo dopušteno da se greh pojavi?
https://www.google.rs/search?q=Zašt...s=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

... mogli ste da otvorite link i da pročitate. .

Poslednja izmena:
Kakvi su to ljudi koji otvore temu u kojoj traže dokaze za postojanje Boga a kada im se iznesu NAUČNI DOKAZI koji ukazuju na TRENUTNO STVARANJE oni se jednostavno prave kao da ništa nisu videli?

Zašto uopšte dolazite na forum religija ako nećete da diskutujete o Bogu i...

ZAŠTO OTVARATE TEME?

?

Verovatno zato sto tvoji dokazi nemaju veze s mozgom? Ti pretpostavljas dokaz trenutnog stvaranja time sto kazes, vidi, imamo planete, i one su na odredjenoj udaljenosti jedna od druge. Sta nam to govori? Da su stvorene tako. Znaci, ti vec imas tezu, i onda opisujes dokaz na nacin ka koji odgovara tvojoj tezi.
Gde je tu dokaz trenutnog stvaranja? Sta je to stvoreno trenutno sto ne moze da se dokaze da je stvoreno postepeno? I koja je razlika izmedju postepenog i trenutnog u odnosu na postojanje ili nepostojanje boga?

Kao što ste videli iz priloženog teksta, na osnovu Ticius-Bodeovog zakona astronomi su pronašli druge udaljene planete koje ranije nisu bile poznate.

Tačno je da postoji odstupanje kod planete Pluton i manje odstupanje kod planete Neptun. Ali zato ne postoji NIKAKVO ODSTUPANJE kod trećih stepena rastojanja i kvadrata vremena obilaženja planeta!

ZAŠTO IZBEGAVATE DA PRIZNATE POSTOJANJE INTELIGENCIJE I OGROMNE SILE KOJA JE TRENUTNO STVORILA SVE PLANETE I ZVEZDE?

?

Poslednja izmena:
Sta je to stvoreno trenutno sto ne moze da se dokaze da je stvoreno postepeno?

Objasnite nam postepeni proces (koji zagovara hipoteza Big-Beng) formiranja planeta (ali morate pri tom da usaglasite sve planete sa njihovim zakonima). Vi sami shvatate da je to nemoguće, jer odmah zatim dodajete...

I koja je razlika izmedju postepenog i trenutnog u odnosu na postojanje ili nepostojanje boga?

Kada su u pitanju zvezde (naše Sunce) i sve planete Sunčevog sistema... i kada Vam postane jasno da je ceo sistem TRENUTNO STVOREN, onda nemate izgovora da kažete da ne postoji...

STVORITELJ NEBA I ZEMLJE

Poslednja izmena:
Kao što ste videli iz priloženog teksta, na osnovu Ticius-Bodeovog zakona astronomi su pronašli druge udaljene planete koje ranije nisu bile poznate.

Tačno je da postoji odstupanje kod planete Pluton i manje odstupanje kod planete Neptun. Ali zato ne postoji NIKAKVO ODSTUPANJE kod trećih stepena rastojanja i kvadrata vremena obilaženja planeta!

Eto, ja kazem da zato sto su ljubicice ljubicaste, kreator ne postoji. Da su bile zute ili roze, mozda bih razmislio o toj hipotezi. Toliko zapravo logike ima u uzimanju jedne propale hipoteze, kao dokaza postojanja boga. Teorija dokazuje ono sto pise u njoj, a u njoj ne pise da je to delo boga..

Kada su u pitanju zvezde (naše Sunce) i sve planete Sunčevog sistema... i kada Vam postane jasno da je ceo sistem TRENUTNO STVOREN, onda nemate izgovora da kažete da ne postoji...

Samo sto ne znam kako ova propala hipoteza dokazuje trenutno stvaranje, i kako si ti logickim procesom mogao da dodjes do takvog zakljucka :)

Valjda ti je jasno da ako se hipoteza ne poklapa sa dokazima, da je onda netacna? Tvrdnja te hipoteze jeste da moze da predvidi razmak planeta matematickim sablonom, i da postoji matematicka formula koja dokazuje njihovu matematicki pravilnu udaljenost od sunca. Ako se posmatranjem utvrdi da to nije tacno, to znaci da ni ta hipoteza nije tacna. U nauci ne postoji 'ali znas nema odstupanja ovde i onde'.....pa sta? Hipoteza je namenjena za ceo suncev sistem, a ne za par planeta. Najbolje bi bilo da izbacimo planete koje se ne uklapaju, da bi to potvrdilo hipotezu, koja i dalje ne dokazuje trenutno stvaranje. Svemir nije statican, vec se siri u svim pravcima. To je ono sto je dokazano.

Da dokazi ukazuju da je hipoteza tacna, to opet nikako ne bi potvrdilo nikakvo trenutno stvaranje, posto vec imamo dokaz da nije...

Smesno...

Poslednja izmena:
Neverovatno!

Čovek sa svojom slobodnom voljom zaista može da bude drzak da ignoriše sve naučne dokaze.

Ticius-Bodeov zakon zaista definiše srednju udaljenost planeta (u astronomskim jedinicima)...

http://www.astro.cornell.edu/academics/courses/astro201/bodes_law.htm

... sa odstupanjem za poslednje dve planete.

Kako mislite da su se planete našle na toj svojevrsnoj geometrijskoj progresiji?

I kako su sve planete uspele da ispoštuju treće stepene rastojanja i kvadrata vremena obilaženja planeta?

Da li iko od vas može da zamisli spori proces formiranja Sunca i planeta (a da usaglasi sve ove zakone)?

Ako sami vidite da je to nemoguće, onda vas lepo pitam...

ZAŠTO VERUJETE U SCIENCE-FICTION ATEISTA/EVOLUCIONISTA?

?

Poslednja izmena:
Лепо. Хвала за пример. Међутим у свом примеру си веома једностран.
Е, сад, у Првом Св. Рату изгинуло је преко 15 милиона људи. У Другом преко 50 милиона људи!? Јел то jasan primjer Bozijeg stvaranja i dizajniranja. :hahaha:

- - - - - - - - - -

ахахахаа.... е, јес га оправио!! Ал га је оправио??? :rotf:
Бил ти запослио таквог мајстора да ради у твојој радионици?

Ne, to je jasan dokaz da je tebi smiješno što je umrlo preko 75 miliona ljudi...
Bog je u svim Svetim knjigama naredio da se ljudi ne ubijaju,i jasno je rekao da nam je djavo otvoreni neprijatelj, i ako se budemo držali Božijih zakona problema neće biti, a ti mi reci da li je Božiji zakon ubiti preko 75 miliona ljudi?
http://listverse.com/2010/06/05/10-people-who-give-atheism-a-bad-name/

Poštovani Кверкус,

Očekivao sam da ćete nastaviti diskusiju o dokazima o postojanju Boga...

nije ovo jedini dokaz koji ukazuje na trenutno stvaranje i nema razloga da prekidate svaku diskusiju.

A to što sam rekao da se ovde mnogi rugaju Bogu (Njegovom postojanju) jeste napisano da bi takvi ubuduće stavili prst na čelo i da bi ustuknuli pred svojim nekontrolisanim rečima.

Neka vas Bog blagoslovi u životu i pomogne Vam da uvidite postojanje svoga Tvorca.

Pošto se više nećemo čuti, ja Vas pozdravljam sa nadom da ćete prihvatiti Boga i da ćemo se ipak videti u carstvu nebeskome.

Svako dobro

Poslednja izmena:
Ne, to je jasan dokaz da je tebi smiješno što je umrlo preko 75 miliona ljudi...
Bog je u svim Svetim knjigama naredio da se ljudi ne ubijaju,i jasno je rekao da nam je djavo otvoreni neprijatelj, i ako se budemo držali Božijih zakona problema neće biti, a ti mi reci da li je Božiji zakon ubiti preko 75 miliona ljudi?
http://listverse.com/2010/06/05/10-people-who-give-atheism-a-bad-name/

Kako to neko radi lose stvari u ime ateizma :hahaha:
Pokazi mi taj ateisticki manifest koji su ovi ljudi sledili...
Koji su to benefiti ateizma?
Koja je to 'vrsta' ateista?
Kako to ateista radi nesto nedostatku tvoje ideje u njegovoj glavi?
Kako to ateista siri nesto sto ne postoji?

Ateizam je nedostatak jedne jedine ideje. Nije uzrok nicega, niti dobrog niti loseg.

Poslednja izmena:
Kako to neko radi lose stvari u ime ateizma :hahaha:
Pokazi mi taj ateisticki manifest koji su ovi ljudi sledili...

OK.
Ti ljudi su to radili jer vjeruju da nema Boga, vrhovnog autoriteta koji kažnjava loše a nagrađuje dobre, oni to rade jer misle da neće dobiti nikakvu kaznu, nemaju nikakvih moralnih vrijednosti....
A mi vjernici ne ubijamo jer znamo da je nepravedno oduzeti (nevin) život,i ne ubijamo zbog Božijeg zadovoljstva.Ako bi neko ko se deklariše kao vjernik svjesno oduzeo nevin život, više nije vjernik jer da je vjernik bio bi svjestan da oduzimanjem nevinog života sebi osigurava kartu za Pakao..

OK.
Ti ljudi su to radili jer vjeruju da nema Boga, vrhovnog autoriteta koji kažnjava loše a nagrađuje dobre, oni to rade jer misle da neće dobiti nikakvu kaznu, nemaju nikakvih moralnih vrijednosti....
A mi vjernici ne ubijamo jer znamo da je nepravedno oduzeti (nevin) život,i ne ubijamo zbog Božijeg zadovoljstva.Ako bi neko ko se deklariše kao vjernik svjesno oduzeo nevin život, više nije vjernik jer da je vjernik bio bi svjestan da oduzimanjem nevinog života sebi osigurava kartu za Pakao..

PAzi ovako prijatelju,
ja npr nisam vernik ALI ne podrzavam ubijanje niti bilo sta sto je lose.
Ne mogu da slusam takve gluposti sta pisete.
Ispada kao da ste Vi vernici dobri a nas ceka kazna.
Daj stvarno mucnite malo tikvom

OK.

Jel ti mozes da uradis bilo sta, zato sto ne skupljas markice? Ne mozes. Jel mozes pripisati neko svoje delo tome sto ne skupljas markice? Ne mozes.

Ta koncepcija boga i svega u bibliji, je VAS koncept, a ne ateista ii to nikakve veze nema sa ateizmom, zato sto ateizam ne ukljucuje APSOLUTNO nista, vec ISKLJUCUJE, jednu jedinu ideju. Ne ukljucuje nikakvo zlo, nikakvo ponasanje, nikakve ideje, apsolutno NISTA. Ono sto ateisti ostaje, je on sam.

A mi vjernici ne ubijamo jer znamo da je nepravedno oduzeti (nevin) život

Spanska inkvizicija, krusade, spaljivanje 'vestica', giljotine...

Sve znamo... Ne zove se ceo jedan istorijski period u ljudskoj istoriji DARK AGES, bez razloga...

Back