Zašto Gospodin Isus nije nikada rekao - Ja sam Bog! - ?

Jaošúa (Isus):

A on ćutaše i ništa ne odgovaraše. I opet ga prvosveštenik zapita i reče: Jesi li ti Mesija, Sin Blagoslovenoga? A Jaošúa reče: JA JESAM ŽIVI BOG, i vidjećete Sina Čovječijega gdje sjedi sa desne strane Sile i dolazi na oblacima nebeskim. A prvosveštenik razdrije haljine svoje, i reče: Šta nam više trebaju svjedoci? Gle, čuste hulu [na Boga] iz samih njegovih usta. Šta vam se čini? A oni svi prosudiše da je zaslužio smrt.“ (Marko 14:61-64) http://biblehub.com/aramaic-plain-english/mark/14.htm

„Judejci mu govoriše: Ne kamenujemo te za dobra djela, nego što huliš, i što se ti čovjek budući, praviš BOG“ (Jovan 10:33) http://biblehub.com/aramaic-plain-english/john/10.htm

Poslednja izmena:

Jaošúa (Isus):

„Onda Juda uze četu, i od prvosveštenika i fariseja. On predvođaše stražare, i dođe onamo sa buktinjama i svjetiljkama i oružjem. A Jaošúa znajući sve šta ima da mu se dogodi, iziđe i reče im: Koga tražite? Odgovoriše mu: Jaošúu Nazarećanina. Jaošúa im reče: JA JESAM ŽIVI BOG. A sa njima stajaše i Juda izdajnik. A kada im Jaošúa reče: JA JESAM ŽIVI BOG, odstupiše nazad i popadaše na zemlju.“ (Jovan 18:3-6) http://biblehub.com/aramaic-plain-english/john/18.htm

Poslednja izmena:
Izaija 48,22 "Nema mira opakima," kaže Jahve.

Luka 4,8 I odgovarajući Isus reče mu: idi od mene, sotono; u pismu stoji: poklanjaj se Gospodu Bogu svojemu, i njemu jedinome služi.

Izaija 44,24 Ovako govori Jahve, otkupitelj tvoj i tvorac tvoj od utrobe: "Ja sam Jahve koji sam sve stvorio, koji sam nebesa sam razapeo i učvrstio zemlju bez pomoći ičije.

2. Ivanova 1,9 Tko god pretjera i ne ostane u nauku Kristovu, nema Boga. Tko ostaje u nauku, ima i Oca i Sina.

2. Samuelova 7,22 Zato si velik, Gospode Jahve; nema takvoga kakav si ti i nema Boga osim tebe, po svemu što smo ušima svojim čuli.

Izaija 43,11 Ja, ja sam Jahve, osim mene nema spasitelja.

Izaija 45,5. Ja sam Jahve i nema drugoga; osim mene Boga nema. Iako me ne poznaš, naoružah te:

Jaošúa (Isus):

"A Jaošúa odgovori: Ako ja proslavljam samoga sebe, slava je moja ništa. Otac je moj koji me proslavlja, onaj za koga vi govorite: On je Bog naš. I ne poznajete ga, a ja ga znam, i da sam rekao da ga ne znam, bio bih laža kao i vi, nego ga znam, i riječ njegovu držim. Avraam, otac vaš, bio je rad da vidi dan moj, i vidje i obradova se. A Judejci mu rekoše: Još nemaš ni pedeset godina, a Avraama si vidio. A Jaošúa im reče: Neprolaznu istinu vam kažem: prije nego Avraam nastade, JA JESAM ŽIVI BOG. Tada uzeše kamenje da ga kamenuju, a Jaošúa se sakri, i iziđe iz hrama pa prođe između njih i otide." (Jovan 8:54-59) http://biblehub.com/aramaic-plain-english/john/8.htm

Judejci mu govoriše: Ne kamenujemo te za dobra djela, nego što huliš, i što se ti čovjek budući, praviš BOG“ (Jovan 10:33) http://biblehub.com/aramaic-plain-english/john/10.htm

Jaošúa (Isus):

"A Jaošúa odgovori: Ako ja proslavljam samoga sebe, slava je moja ništa. Otac je moj koji me proslavlja, onaj za koga vi govorite: On je Bog naš. I ne poznajete ga, a ja ga znam, i da sam rekao da ga ne znam, bio bih laža kao i vi, nego ga znam, i riječ njegovu držim. Avraam, otac vaš, bio je rad da vidi dan moj, i vidje i obradova se. A Judejci mu rekoše: Još nemaš ni pedeset godina, a Avraama si vidio. A Jaošúa im reče: Neprolaznu istinu vam kažem: prije nego Avraam nastade, JA JESAM ŽIVI BOG. Tada uzeše kamenje da ga kamenuju, a Jaošúa se sakri, i iziđe iz hrama pa prođe između njih i otide." (Jovan 8:54-59) http://biblehub.com/aramaic-plain-english/john/8.htm

Judejci mu govoriše: Ne kamenujemo te za dobra djela, nego što huliš, i što se ti čovjek budući, praviš BOG“ (Jovan 10:33) http://biblehub.com/aramaic-plain-english/john/10.htm

Isaija 57,21 Nema mira bezbožnicima, veli Bog moj.

Ispovedaš li kako su Judejci navodno ubili jednoga Boga tačno?

Koliko je navodno Bogova ostalo pošto eto Judejci ubiše jednog?
Psalam 146,1 Aleluja! Hvali, dušo moja, Jahvu!
Psalam 62,6 Samo je u Bogu mir, dušo moja, samo je u njemu nada moja.
Psalam 62,2 Samo je u Bogu mir, dušo moja, samo je u njemu spasenje.

Laže li i JEHOVIN Prorok Izaja u:

Izaija 45,5. Ja sam Jahve i nema drugoga; osim mene Boga nema. Iako me ne poznaš, naoružah te:

Osih JEHOVE da li imaš spasitelja? proročanstvo Izajino jasno sročeno da nema, tačno?
Imaš drugoga konkretno koliko JEHOVA ispovedaš da ima?

Kakvu interpretaciju ispovedaš ako stoji napisano: osim mene Boga nema.? Pozdrav.

Osih JEHOVE da li imaš spasitelja? proročanstvo Izajino jasno sročeno da nema, tačno?

Kakvu interpretaciju ispovedaš ako stoji napisano: osim mene Boga nema.? Pozdrav.

LAZE LI TO ISUS I NJEGOVI APOSTOLI DA JE I ON SPASITELJ?

KAKO JE TO I ON SPASITELJ KADA JE SAMO JEHOVA SPASITELJ?

KO TO LAZE SADA?

Phil 3:20 Jer je naše življenje na nebesima, otkuda i Spasitelja očekujemo Gospoda svog Isusa Hrista,

2.Tim 1:10 A sad se pokaza u dolasku Spasitelja našeg Isusa Hrista, koji raskopa smrt, i obasja život i neraspadljivost jevandjeljem;

Tit 3:6 Kog izli na nas obilno kroz Isusa Hrista Spasitelja našeg,

OVDE MOZE DA LAZE SAMO KO SADA KAZE DA ISUS NIJE TAKDOJE JAHVE.

Isus je JHVh takodje, zato je i on spasitelj.

Inace bi smo vovde imali tesku protivurecnost.

Poslednja izmena:
http://biblehub.com/aramaic-plain-english/mark/12.htm
9And those who were before him and those who were behind were cheering and they were saying, “Hosanna! Blessed is he who comes in the name of THE LORD JEHOVAH!”

29Yeshua said to him, “The first of all the commandments: 'Hear Israel, THE LORD JEHOVAH your God, THE LORD JEHOVAH, he is One.' “

Ivan 7,28 Nato Isus, koji je učio u Hramu, povika: "Da! Poznajete me i znate odakle sam! A ipak ja nisam došao sam od sebe: postoji jedan istiniti koji me posla. Njega vi ne znate.

pozdrav.

laže!
jahve nikada i nikoga nije spasio.

za spas ljudske duše je bio zadužen hrist.

laže!
jahve nikada i nikoga nije spasio.

za spas ljudske duše je bio zadužen hrist.

Ivan 13,20 Zaista, zaista, kažem vam: Tko primi onoga kojega ja šaljem, mene prima. A tko mene primi, prima onoga koji je mene poslao.
Naravno da je naš Gospod Isus zadužen da spasi ljudske duše, za to je njega zadužio njegov Bog i otac i naš jedini Bog i otac jer nisu tri.

1. Ljetopisa 16,8 "Hvalite Jahvu, prizivajte mu ime; navješćujte među narodima djela njegova! Amin.

laže izaija jer jahve nikog nije spasio...jahve je imao sve osobine koje se mogu prepoznati kod psihopata.

Čuli ste!
Sada pitanje i za ostale Hristove sledbenike da pojasne svoju veru, izvolte slušam.

Ivan 17,14 Ja sam im predao tvoju riječ, a svijet ih zamrzi jer nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta.

Pozdrav.

da nije psihopata nebiste imali razloga da ga se bojite, a ipak ga se bojite, zar ne?
isus je nudio ljubav, a jehova strah, pa ti vidi kome ćeš se prikloniti - izbor je tvoj.

Psalam 62,2 Samo je u Bogu mir, dušo moja, samo je u njemu spasenje.
Priklonim se jedinom Bogu našemu jer nema ih Tri(3) i biću mu sluga.

Izaija 65,13 Stog ovako Jahve Gospod govori: "Evo, sluge će moje jesti, a vi ćete gladovati. Evo, sluge će moje piti, a vi ćete žeđati. Evo, sluge će se moje veseliti, a vi ćete se stidjeti.
Ne znaš šta pišeš, koji strah, kakav strah! Što bi sam sebe upropastio huleći na jedinoga Boga našega kada osim njega spasitelja nemamo.

Djela apostolska 3,26 Vama najprije podiže Bog Slugu svoga i posla ga blagoslivljati vas da se svatko obrati od opačina svojih.
Jednostavno i jasno sročeno da se razume" Jedan i Jedini Bog naš jeste ljubav i "ON" svet ljubi toliko da je dao svog JEDINORODNOG da se svako obrati od svojih opačina.

Izaija 61,1 Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima;

Psalam 103,21 Blagoslivljajte Jahvu, sve vojske njegove, sluge njegove koje činite volju njegovu! Amin.

da nije psihopata nebiste imali razloga da ga se bojite, a ipak ga se bojite, zar ne?
isus je nudio ljubav, a jehova strah, pa ti vidi kome ćeš se prikloniti - izbor je tvoj.

Поновљени закони 6

4 „Чуј, Израеле: Јехова, наш Бог, један је Јехова.
5 Воли Јехову, свог Бога, свим својим срцем и свом својом душом и свом својом снагом.

6 И нека ове речи које ти данас заповедам буду у твом срцу.
7 Усађуј их у децу своју и говори о њима кад седиш у својој кући и кад идеш путем, кад лежеш и кад устајеш.
8 Привежи их као знак на своју руку и нека ти буду као повез преко чела,
9 напиши их на доврацима своје куће и на својим вратима.

A sta kaze isus cije je ucenje on doneo

Tada im Isus odgovori: Moja nauka nije moja, nego onoga koji me posla. (Jovan 7:16)

Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim; i sud je moj pravedan, jer ja ne tražim volje svoje, nego volju Oca koji me poslao. (Jovan 5:30)

A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista. (Jovan 17:3)

Dakle Isus Hrist je bio poslan da prenese Bozju rec, Bozju nauku ljudima.

Poslednja izmena:
Izaija 61,1 Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima;
Ivan 7,16 Nato im Isus odvrati: "Moj nauk nije moj, nego onoga koji me posla.
Ivan 5,30 Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa: kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju onoga koji me poslao
Ivan 6,45 Pisano je u Prorocima: Svi će biti učenici Božji. Tko god čuje od Oca i pouči se, dolazi k meni.

Amin.

A sta kaze isus cije je ucenje on doneo

Tada im Isus odgovori: Moja nauka nije moja, nego onoga koji me posla. (Jovan 7:16)

Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim; i sud je moj pravedan, jer ja ne tražim volje svoje, nego volju Oca koji me poslao. (Jovan 5:30)

A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista. (Jovan 17:3)

Dakle Isus Hrist je bio poslan da prenese Bozju rec, Bozju nauku ljudima.
isus nikada nije rekao da mu je otac jehova.
njegov duhovni otac nema ime, predstavlja se kao "ja koji jesam".
bog materijalnog sveta je uzeo materijalno ime i dao mu materijalnu vrednost kao što je uradio sa svim ostalim materijalnim stvarima.
čoveka je odvojio u potpunosti od njegove duhovne prirode, namećući mu materijalne vrednosti kao jedine validne.
svi ratovi se vode zbog materijalnih vrednosti koje je stvorio materijalni bog jehova - jel ti tu ne zapažaš sve odlike psihopatije.
ili, naprimer, kada je poslao svoje međede da pobiju decu koja su se ismevala materijalnim stvarima nekog čoveka (ćelavost) za koje je on bio jako vezan.
zar to nije postupak jednog psihopate?

isus je bio tu da ukaže na svu iluzornost materijalnog sveta koji je stvorio jehova i pogubnost ako dozvolimo da taj vanjski svet upravlja našim životima. on je bio tu da nam ukaže da imamo dušu i da je trebamo otkriti u sebi kako je materijalne vrednosti vanjskog sveta za koje se vežemo ne bi potpuno zatrpale.
kraljevstvo nebesko je u tebi, govorio je isus.

Jaošúa (Isus):

Pogledajmo tvoju istinitost!
---------------------------------

Ivan 8,58 Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam!

Gdje tu piše - ONO što si ti NADODAO Božjim Jahvinim riječima?

Joh 8:58 ειπενG3004 V-2AAI-3S αυτοιςG846 P-DPM οG3588 T-NSM ιησουςG2424 N-NSM αμηνG281 HEB αμηνG281 HEB λεγωG3004 V-PAI-1S υμινG4771 P-2DP πρινG4250 ADV αβρααμG11 N-PRI γενεσθαιG1096 V-2ADN εγωG1473 P-1NS ειμιG1510 V-PAI-1S

---------------------------------------
Za nadodavače je Bog Jedini Jahve napisao u Bibliji desetak upozorenja tipa:

Otkrivenje 22,18
Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.
Otkrivenje 22,19
I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.

Dodavači i oduzimači zabetonirali su svoj put.
-------------------------------------------------------

Zašto iznosiš NEISTINU?

isus nikada nije rekao da mu je otac jehova.

Gospodin Isus kaže:

Matej 6,9 Vi, dakle, ovako molite: `Oče naš, koji jesi na nebesima! Sveti se ime tvoje!

ČIJE je TO Ime?
KOJE je TO Ime?

Ako nisi iz SZ zapamtio ponavljanje od skoro 7.000 puta - Bog Jedini JAHVE,
onda ti nitko ne može pomoć.
Svejedno - probaj doč do istine - pročitaj sve:

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=stvarnost

njegov duhovni otac nema ime, predstavlja se kao "ja koji jesam".

…………………………………………………………………………………..
IZLAZAK 3,13
Nato Mojsije reče Bogu: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: `Bog otaca vaših poslao me k vama, i oni me zapitaju:
`KAKO MU JE IME? - što ću im odgovoriti?

IZLAZAK 3,15
Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako:
JAHVE, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.`
TO MI JE IME DOVIJEKA,
TAKO ĆE ME ZVATI OD KOLJENA DO KOLJENA..

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=stvarnost

Poslednja izmena od moderatora:
Pogledajmo tvoju istinitost!
---------------------------------

Ivan 8,58 Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam!

Gdje tu piše - ONO što si ti NADODAO Božjim Jahvinim riječima?

Joh 8:58 ειπενG3004 V-2AAI-3S αυτοιςG846 P-DPM οG3588 T-NSM ιησουςG2424 N-NSM αμηνG281 HEB αμηνG281 HEB λεγωG3004 V-PAI-1S υμινG4771 P-2DP πρινG4250 ADV αβρααμG11 N-PRI γενεσθαιG1096 V-2ADN εγωG1473 P-1NS ειμιG1510 V-PAI-1S

---------------------------------------
Za nadodavače je Bog Jedini Jahve napisao u Bibliji desetak upozorenja tipa:

Otkrivenje 22,18
Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.
Otkrivenje 22,19
I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.

Dodavači i oduzimači zabetonirali su svoj put.
-------------------------------------------------------

Zašto iznosiš NEISTINU?

U Bibliji piše... u Bibliji... ...

Zato sam i ostavio linkove (reference) u svakom postu da se ne bi pitao „gde piše?“

Jaošúa (Isus): „... JA JESAM ŽIVI BOG (Jovan 13:19 => #725 ; Marko 14:61-64 => #726 ; Jovan 18:3-6 => #727 ; Jovan 8:54-59 => #729)

Poslednja izmena:

Back