gost 198065
Poznat
- Poruka
- 7.720
Šta misliš, jel miriše na sneg?
Uvek ga mogu namirisat, ja sam zimsko dete. Sad ništa.
Uvek ga mogu namirisat, ja sam zimsko dete. Sad ništa.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta misliš, jel miriše na sneg?
Uvek ga mogu namirisat, ja sam zimsko dete. Sad ništa.![]()
Ja nemam sta da kazem.
Ne znam sta mi je, potrosila sam reci.
Ja sam prolecno dete, ali takodje mogu da namirisem sneg.
Nista, jos uvek. Samo poznojesenja ledena izmaglica.
Razmisljam da li da ti poklonim jednu mracnu zimsku pricu. Jesi li raspolozena?
Pre toga muzika>
Ljubav je gora od svakog leka
Ne sviđa mi se ovolika tišina, sluti na konačnost
„Znaš li koliko je sati?“ glas je, moguće, ljutit, ali ja praštam jer volim i Njegovu ljutnju
„Jesi li dobro?“
„Odlično sam, jaka kao smrt“, odgovaram. „Večeras ću se ubiti.“
Noževi su sjajni i oštri kao Rudolfovi osmesi i, dok On nervozno pripaljuje cigaretu, ustajem da uzmem jedan sa kuhinjskog stola. Sečivo se primamljivo preliva u ritmu treperavih lampica, i znam ... znam da sve ovo možda nije stvarnost, možda nije ni današnjica, ali je svakako pretposlednji dan nečega što zovu godina, vreme ili život, važan dan u kome se slepe čežnje uvek ispune. Još samo malo, i u skoroj sadašnjosti nečujno ću svom ljubljenom prići s leđa i nežno mu pomilovati grlo oštricom. Napraviću od njega najlepši poklon za sebe.
Tek kada mu glava klone na grudi a šoljica ispada iz ruke, razbivši se u paramparčad, dotičem ga po glatko obrijanom obrazu. Prvi, ali ne i poslednji put.
Srećna sam.
Bio je lep ukras u mojoj sobi te, pretposlednje večeri. Namestila sam ga tako da mu bude udobno u beskrajnom snu: zabacila Njegovu glavu na naslon stolice, položila Njegove šake na sto – da ovekovečim sliku voljenog koji sedi sa mnom, zauvek, sa zamrznutim smeškom i crnim očima, punim večite ljubavi. Kada bude počeo da smrdi, prvo ću mu odseći drage prste i njima okititi veštački zimzelen, a zatim ću ga, deo po deo, slagati u frižider – za slatke obroke u čast lepih uspomena.
Primećujem da je Rudolf tiho ušao u sobu. Ćuti i – sigurna sam – ćutaće bar neko vreme, ili do poslednjeg dana, dok ponovo ne ogladni, zadovoljno zavaljen na moj kauč poput velike, grbave senke
Noževi su sjajni i oštri kao Rudolfovi osmesi i, dok On nervozno pripaljuje cigaretu, ustajem da uzmem jedan sa kuhinjskog stola. Sečivo se primamljivo preliva u ritmu treperavih lampica, i znam ... znam da sve ovo možda nije stvarnost, možda nije ni današnjica, ali je svakako pretposlednji dan nečega što zovu godina, vreme ili život, važan dan u kome se slepe čežnje uvek ispune. Još samo malo, i u skoroj sadašnjosti nečujno ću svom ljubljenom prići s leđa i nežno mu pomilovati grlo oštricom. Napraviću od njega najlepši poklon za sebe.
Tek kada mu glava klone na grudi a šoljica ispada iz ruke, razbivši se u paramparčad, dotičem ga po glatko obrijanom obrazu. Prvi, ali ne i poslednji put.
Srećna sam.
Bio je lep ukras u mojoj sobi te, pretposlednje večeri. Namestila sam ga tako da mu bude udobno u beskrajnom snu: zabacila Njegovu glavu na naslon stolice, položila Njegove šake na sto – da ovekovečim sliku voljenog koji sedi sa mnom, zauvek, sa zamrznutim smeškom i crnim očima, punim večite ljubavi. Kada bude počeo da smrdi, prvo ću mu odseći drage prste i njima okititi veštački zimzelen, a zatim ću ga, deo po deo, slagati u frižider – za slatke obroke u čast lepih uspomena.
Primećujem da je Rudolf tiho ušao u sobu. Ćuti i – sigurna sam – ćutaće bar neko vreme, ili do poslednjeg dana, dok ponovo ne ogladni, zadovoljno zavaljen na moj kauč poput velike, grbave senke
Pozdravljam i ja Tebe...opalac... nema bana...
vecerasnji provokativni performans u centru beograda ima veze sa umetnoscu ko sto prokiso smrdljiv kupus ima veze sa artičokama... najzanimljivija je uloga mlade droce jevrejke mie david koja je vd upravnik kulturnog centra vec nekoliko godina i najzahvalnija za organizovanje ovakvih pljuvackih provokativnih "performansa" po srbiji... posle neka mi neko kaze da su jevreji srpski prijatelji... znam ih preko 20 i svi su ljudska dna kada se dodje do price o pravoslavlju, o srbiji ili rusiji... takvu dozu nipodastvanja onoga sta je istorija priznala kao najveci vid srpske zrtve u prvom i drugom svetskom ratu njih 19 od 20 se uvek cinicno nasmeje i doda zajedljivi komentar kakav smo cesto imali prilike da ovde vidimo i cujemo od naseg kolege...
trebate shvatiti jednu stvar...anarhija nad logikom i razumom prosecnog ljudskog uma ako se koncentrisano potencira dovodi do jako losih stvari po ceo etnos.... tako da ne pomisle neki da ako jedan konj koga ne mogu da gledaju crkne, da ce njihova stala ostati cista ko apoteka.... znaci da rezimiram na sv nikolu, a ni to nije slucajno, zahvaljujem svim srpskim neprijateljima, od vlasti, "opozicije", i tzv. "kulturnih" poslenika koji su aminovali ovu sinocnju bedastocu sto nazivaju umetnoscu i koju su branili pendrecima da nisu ni svesni da je predjena granica kada vise nisu bitni zivi vec je pocelo da se sprda i sa mrtvima... a kad se neko sprda sa mrtvima to ne izadje nikad na dobro. zivi bili pa videli
pozdrav... i nina molim te banuj špera jer sam kulturno kao svaki vaspitan covek zamolio da me ne zayebavate sa otvaranjem naloga a vi ste opet po starom..... za koji ****** vam sluzi pravilnik i teorija o tri posta ako i njega konstantno krsite.
Velemajstorica...Noževi su sjajni i oštri kao Rudolfovi osmesi i, dok On nervozno pripaljuje cigaretu, ustajem da uzmem jedan sa kuhinjskog stola. Sečivo se primamljivo preliva u ritmu treperavih lampica, i znam ... znam da sve ovo možda nije stvarnost, možda nije ni današnjica, ali je svakako pretposlednji dan nečega što zovu godina, vreme ili život, važan dan u kome se slepe čežnje uvek ispune. Još samo malo, i u skoroj sadašnjosti nečujno ću svom ljubljenom prići s leđa i nežno mu pomilovati grlo oštricom. Napraviću od njega najlepši poklon za sebe.
Srećna sam.
Pozdravljam i ja Tebe...
...I izvinjavam Ti se za sve što su te moje reči uvredile ili iznervirale...Ipak si ti
svoj na svome,a ja samo gost na toj vašoj...planeti...![]()