Srodne duse-soulmate

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
postoji i ne ceznem preterano..lepo je da imamo slicna interesovanja da se budimo istovremeno i da imamo pozitivan bioritam..da volimo slicnu hranu..prirodu sport setanje i sl..ne previse slicnosti koja se ne moze usput ukombinovati

Postoji u smislu da smo slicni tj imamo slicna razmisljanja i volimo slicne stvari i uzivamo u slicnim aktivnostima .... znaci kada ste slicni .. osecate se kao jedno telo ili dusa ..prirodno uskladjeni ....to je valjda srodna dusa :lol:

Srodne duse ili osobe, postoje sigurno…..to moze biti osoba sa kojom se ispricate i razumete i kada cutite i pricate,
i kada mislite, i kada pravite neke pokrete i kada je ne vidite znate kako ce reagovati, nesto prihvatiti, razumeti……
dok uopste ne morate biti zaljubljeni u istu i obrnuto.
Za takvom osobom ne postoji ni ceznja ni potreba da se mora pronaci, onda bi to bila vise patnja,
jednostavno to ili se desi ili ne, pojavi se ili ne, sretnete je ili ne.
Spoznaja da takva osoba postoji, da ste je doziveli i dozivljavate je,
e to nije nista drugo nego vrhunac licne privilegije da ste tako nesto u zivotu doziveli i umeli da prepoznate i prihvatite.
Takve osobe se ne jure, sa njima se neshibicari, ne provocira ih se da biste na kvarnjaka spoznali nesto vise,
ne radite joj nista sta ne bi voleli da vama rade.
Ali takva osoba ne mora biti idealna i ne mora se uopste uklapati u vase LJ&S shvatanja i nakane. a i moze,
mada su to retki slucajevi.
Taj ugodjaj osecaja ipak je rezervisan za one koji su to doziveli i zive, ali to se recima ne opisuje i niko ih nikada opisao nije.
Opisivali su ga samo oni koji to nikada nisu doziveli, kao npr. zaludni pisci romantike i izgubljenih ljubavi koju nikada nisu znali osetiti,
ali to je vec falsh beletristika.
Ne znaju taj osecaj jer su u stvari kukavice, pa kada bi im se i ukazao nagovestaj tako necega pogubili bi se pred svojim slabostima
da se suoce sa srodnoscu koju ipak samo zele u svojim neostvarivim snovima.
Osetiti i prihvatiti srodnu osobu ne moze svako, jer bi u tom slucaju sve otislo u prosecnu krajnost,
isto kao kada bi svi pisci ovog sveta dobijali Nobelovu nagradu.
Zato, ovde definisati sindrom srodne duse pisuci, nije nista drugo do ispoljavanje neostavrenih zelja,
propustenih trenutaka, ali i skrivanja sopstvenih slabosti i straha,
kao i zaturanje sopstvene neiskrenosti kojom se opravdava neuspeh vec u propustenom pokusaju.

"O ljubavi ili srodnoj dusi sanjaju cak i oni koji ne veruju da ona postoji. Jednostavno je nazovu drugim imenom i nastave da sanjaju.
Nazovu je slavom, uspehom, trgovinom, ekonomskom zajednicom, seksom, fantazijom, prijateljstvom, doktoratom, letovanjem, updejtom, povisicom...
Ljubav ima bezbroj sinonima. A onaj koji mi upotrebimo utice na nacin, na koji se to sanjanje pretace u javu i u nas nacin zivota.

Koncept srodnih dusa je rasiren i u prostoru i u vremenu, naci cemo ga po svim delovima sveta kao i u vrlo starim spisima.
Doduse, cesce cemo ga naci u fantaziji nego u stvarnosti...
San o srodnim dusama - je san o savrsenoj ljubavi.

Nema mnostva saveta, koraka, pravila - za nalazenje srodne duse...

Za srodnom dusom ne moramo da trcimo,a onoliko koliko smo blizu svojoj dusi, toliko smo blizu i nasoj srodnoj dusi.
A onoliko koliko smo daleko od svoje duse, toliko smo daleko i od nase srodne duse.
Svako od nas mašta o tome da se negde na ovom svetu nalazi neko ko nam u potpunosti odgovara, ko se prepoznaje, ko se uklapa kao savršena slagalica, ko iako misli drugačije, zna kako da nađe put do našeg srca...

Nije reč samo o romantičnom snu koji je osnažen medijskom kampanjom i iskorišćen u komercijalne svrhe (poput miliona sajtova koji nude upoznavanje srodne duše preko interneta) već je to često i naš osećaj da nismo kompletni, da nam, iako naizgled imamo sve, nešto nedostaje, pa čak i ako u tom momentu imamo partnera koji nas više-manje usrećuje.
To je ideja da ćemo u drugoj osobi i u ljubavi prema njoj imati priliku da se potpuno otvorimo, da se transformišemo, da prevaziđemo vlastite limite, da napokon prepoznamo aspekte koji su nam dostupni samo kada je reč o pravoj ljubavi koja zbog svog intenziteta može biti definisana kao božanska.

To nije idealan odnos ali naša srodna duša neće od nas tražiti da se promenimo, prihvatice će nas onakvima kakvi jesmo i trudiće se da iz nas izvuce najbolje.
Ta osoba nas upotpunjuje, to je ljubav koja raste iz dana u dan, daje nam ravnotežu, snagu i hrabrost.... zna kako se osećamo, a da ništa ne kažemo, prepoznaje i obraća paznju na te mini signale koje šalje naše telo, a koje samo ona zna da procita."

(citati-razni izvori...)

Poslednja izmena:
Verujem da smo se prepoznali. I verujem da to postoji, ako se pod tim podrazumeva mogućnost života kao što je bio pre, ali sa nekim. U tom smislu da on nije nešto nakalemljeno na moju svakodnevicu, nego mi je blizak, i prirodno mi je da bude tu i da sve radimo zajedno, kao da sam sama sa sobom.

Ja verujem da srodna dusa postoji i to ne samo jedna i ceznem za njom..moramo verovati u to jer moguce je da smo nekada u proslosti sreli svoju srodnu dusu ali nismo umeli da je prepoznamo ili sada u ovom trenutku pojavljuje se nasa srodna dusa a da je mi iz razloga sto ne verujemo u soulmate ne prepoznajemo ili iz straha iz proslosti dozvoljavamo sebi da i sada ode iz naseg zivota..ali ja verujem u srecu i da cu prepoznati svoju srodnu dusu u ovom zivotu.. sa kojim cu se razumeti i umeti da zivim ovaj zivot..

Back