Kutak za trudnice

brankich,
sve se ufrkeljisemo pred porodjaj,
to je normalno...
ne dopusti samo da ti tudje traume spuste moral ii te dodatno istraumiraju, ne treba ti to.
samo iuskljuci sve te "dpbronamerne kukavce", put do pakla je poplocan dobrim namerama...
svaki porodjaj je prica za sebe, mozes proci super, a i ne moras
ali moras imati poverenja u nesto- u sebe, u lekare, sestre ...
ja sam pred porodjaj htela ostati kuci, posto sam se nepotrebno opteretila svim zivim glupostima

sve su se porodile, i ti ces ;)

..kako dodjoste do apgara..? :lol:

..apgar je retko kad 10 u prvom minutu kod CR, zbog anestezije i tonusa bebe..
..kod prirodnog je isto tako retko 10 u prvom merenju, zbog boje koze najcesce..
..ali i kod jednog i kod drugog je kod zdrave prave bebe kad je sve u redu 10 u sledecem merenju, posle pet minuta..

..moji su bili 8/10, 10/10, 9/10 i 9/10 laki prirodni porodjaji..cera (prva) imala pupcanik dva puta omotan oko vrata i grudi..
..ovaj 10/10 posle bio najplacljivija i najkilavija zdravstveno beba od svo chetvoro.. :roll:

..kako dodjoste do apgara..? :lol:

..apgar je retko kad 10 u prvom minutu kod CR, zbog anestezije i tonusa bebe..
..kod prirodnog je isto tako retko 10 u prvom merenju, zbog boje koze najcesce..
..ali i kod jednog i kod drugog je kod zdrave prave bebe kad je sve u redu 10 u sledecem merenju, posle pet minuta..

..moji su bili 8/10, 10/10, 9/10 i 9/10 laki prirodni porodjaji..cera (prva) imala pupcanik dva puta omotan oko vrata i grudi..
..ovaj 10/10 posle bio najplacljivija i najkilavija zdravstveno beba od svo chetvoro.. :roll:

Kako mislis zbog anestezije?

Ja tome nisam pridavala nikakav znacaj ali se secam dobro da su oboje 10/10,
doktori onako bas s ponosom mi to pricali... dok sam ja vikala "Dajte mi nesto BOLIiiiiiii mEeeeee" :lol:

Zanima me koliko anestezije dodje do bebe?

Ja sam isla pod totalnu,
Secam se sale, namestanja... anesteziju daju bukvalno pred secenje...
Koliko se secam citala sam, da sam cr traje 5 minuta a usivanje posle 35 minuta.

Koliko anestezije moze za to vreme doci do bebe?
(Ovo sam se i ranije pitala ali mi nikad nije palo na pamet da nekog upitam :lol: )

- - - - - - - - - -

Ne znam jesam li pitala,
Koliko anestezije moze doci do bebe? :lol: :mrgreen:

Čitala sam prethodne 2,3 stranice čisto da budem u toku :)

Neko je pitao dal Mamavit tablete mogu da izazovu mučninu, definitivno. Mislim, ne samo one. Ja sam u početku koristila Elevit ali mi je dr rekla da pređem na Pregnacare ako hoću jer manje izazivaju mučninu nego Elevit jer imaju manje gvožđa. Tako da sad njih koristim zbog toga, inače znam da je u principu to sve slično.

Što se ocene bebe tiče, imao je 9/10, prirodno uz epidural. Tako ću se nadam se i ovog puta porađati. Nadam se iskreno da će mi porođaj proći potpuno isto jer je stvarno bilo savršeno.

Mi idemo na ekspertni u februaru pa ćemo da vidimo šta smo dobili :) Svi oko mene se nadaju devojčici, ja nekako i mislim da će biti devojčica ali, nije da ne bih volela devojčicu...Bih što se mene tiče, kao da imam i jedno i drugo ali što se gicanovića tiče volela bih više dečaka, msilim da će ipa imati više zajedničćkog sa istim polom. Tako da, šta god bude super :) Ako bude dečak manje ćemo mm i ja da se koljemo oko imena z:mrgreen:

ti si pojela g. jer si se kljukala hormonima, koji sprecavaju kontrakcije i otvaranje do porodjaja. u tom slucaju te ni busilica za beton ne bi otvorila. idi bre cicak...

- - - - - - - - - -

vragi, bez da se ljutis, da si bila na zapadu, ne bi dobila ni i od indukcije, a carski bi dobila tek posle treceg dana bezuspesnog poradjanja, sem naravno da se ne ustanovi da bebi slabe srcani tonovi. pustili bi te da vristis koliko oces, a mozda bi se smiovali za carski posle dana vritanja da zelis carski.
sad ti da se ne ljutis al ovo nema bas nikakve veze
ja sam prvu trudnocu odrzavala i pila boga oca i tokolitikw\e i bila na tokolizi pa se porodih 6 nedelja raNIJE
S malom nikakvi tolotici jer su ih zabranili samo utrogestan koji sa i u prvoj koristila pa doguraLA
nemaju lekovi pogotovo utrogestan veze s otvaranjem, utrogestan je lilula da se umiri savest uplasene majke
ja sam svesna toga, msm popila bih i otrov da mi kazu da ce pomoci i ako znam da od toga nema nista

Malo sam se potrudila da ne mislim ni o cemu ovih par dana, a i da se pomirim sa tim da na neke stvari ne mogu da uticem ma sta radila.
Ali hormoni definitivno divljaju, od euforije do plakanja zbog nekog saksijskog silnog cveca koje treba da se opere. :mrgreen:

sad ti da se ne ljutis al ovo nema bas nikakve veze
ja sam prvu trudnocu odrzavala i pila boga oca i tokolitikw\e i bila na tokolizi pa se porodih 6 nedelja raNIJE
S malom nikakvi tolotici jer su ih zabranili samo utrogestan koji sa i u prvoj koristila pa doguraLA
nemaju lekovi pogotovo utrogestan veze s otvaranjem, utrogestan je lilula da se umiri savest uplasene majke
ja sam svesna toga, msm popila bih i otrov da mi kazu da ce pomoci i ako znam da od toga nema nista

ne slazem se
al ok

a sada da ne bude samo da pricam o licnom osecaju, citala sam neke tesktove o tome tada, utrogestan ima uticaja i svrhe dok placenta ne preuzme ulogu lucenja progesterona, znaci tu u prvom trimestru, a posle ne, i u svetu se ne daje kao kod nas svakoj trudnici, vec samo kada se utvrdi da je razlog bas nedostatak progesterona...
drugo, oko tokolitika, takodje, misljenja su veoma podeljenja o tome da li uopste ista mogu da sprece, msm koristi i mane, ... sta reci vise od toga sem da su ukinuti i daju se samo u spec slucajevima i samo uz nadzor lekara na patologiji, znaci zena mora biti hospitalizovana, eto.. od one siroke upotrebe gde je svaka druga mogla da ih dobije na recept do ove sada... pitanje je kada ce biti potpuno ukinuto jer su mu mane daaaaleko vece nego korist ako je ima uopste

i jos nesto MIROVANJE, je MAJKA za rizicnu trudnocu
ono sto mirovanje moze da ucini ne moze ni jedan lek

- - - - - - - - - -

hehe kad se setim, 4 dana tokolize bez prekida, znaci 4 dana vezana za infuziomer, pre toga osam jebenih partusistena dnevno
msm ko je popio jedan zna kakvo je sranje, a ne osam komada
4 utrogestana
bensedin, verapamil
i ja otvorena pet prstiju 6 nedelja ranije....
i porodiim se ko macka

a s mirnom samo utrogestan 4 dnevno i bendzos
i isto lak porodjaj i veoma brz, ali terminski...

moze se naci finih testova na temu odrzavanja trudnoce i upotrebe lekova i delovanja istih
ja mozak odmaram od njih, citam samo trudna, posto moje trudnoce prelezim pa imam vremena za citanje :P

..ja se slazem sa bokicom, makar koliko je moje znanje o tome do sada..
..takodje, znam da je kod indukovanih porodjaja otvaranje sporo i pored medikacije, pa je i procenat operativnih zavrsetaka cele price mnogo veci nego kod spontano zapocetih porodjaja..
..izuzetak su OP prezentacije bebe koje se, ne znam iz kog razloga, smatraju normalnim, a relativno retko se zavrse bez potrebe za carskim..

Пусти мачке, нећеш имати шта да переш.:mrgreen:
:lol: Da ti kazem nikakva korist od macka.
Odmah je oborio jednu saksiju, ali niti je polomio cvece, niti saksiju, samo sam morala da cistim jos i svetli tepih od zemlje koja se svuda rasula.

- - - - - - - - - -

Sofa, primena tog Utrogestana je li bila vaginalna ili oralna?
A i ja se kunem u mirovanje, ali procitah na par mesta da sto se zapadne medicnine tice, tacnije americke nisam sigurna za druge, nema dokaza da mirovanje ''ima uticaja'' na odrzavanje trudnoce.

nema vam tu nista za slaganjke ili neslaganje
jednostavno, primer sam
jedna zena, dve terapije, dve razlicite trudnoce
da je tako kako neo kaze, ja bi s vladetom dogurala do termina i otvarala se godinama
al nije tako
otvorih se i porodih se kao da mi je deseto dete u pitanju a ne prvo
i kao da ni jedan lek popila nisa

a ja primer da mi se oporavio grlic od utrogestana vaginalnog
zato kazem

Back