Kosovo i Metohija

-

• -

• -

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја се не слажем ни са тврдњом да црногорска нација постоји. Нека ме нико не тјера да им контра од оног што су ми ђедови били.

Da li nacija postoji ili ne, drugo je pitanje. Ali, Crna Gora je nezavisna drzava koju Srbija takodje priznaje.
Ovde se radi o negiranju postojanja Republike Srpske, i o (pretpostavljam) negiranju Kosmeta kao srpskog.

Da li nacija postoji ili ne, drugo je pitanje. Ali, Crna Gora je nezavisna drzava koju Srbija takodje priznaje.
Ovde se radi o negiranju postojanja Republike Srpske, i o (pretpostavljam) negiranju Kosmeta kao srpskog.

mozes li mi reci kako da potrazim nesto u vezi republike srpske, ali na engleskom, cisto objektivnosti radi, da vidim sta oni kazu za tu republiku. za kosovo sam trazio .a tamo se ne slazu da je ono sastavni deo srbije.... valjda ne znaju fakticno stanje... u stvari neko ga ne zna

mozes li mi reci kako da potrazim nesto u vezi republike srpske, ali na engleskom, cisto objektivnosti radi, da vidim sta oni kazu za tu republiku. za kosovo sam trazio .a tamo se ne slazu da je ono sastavni deo srbije.... valjda ne znaju fakticno stanje... u stvari neko ga ne zna

Nemoj traziti na net-u, citaj istoriju. Mada, i nju nozes naci na netu ako pametno guglas.

p.s. Citaj na srpskom, lepse je.

Ја се не слажем ни са тврдњом да црногорска нација постоји. Нека ме нико не тјера да им контра од оног што су ми ђедови били.
Kontaj ti kao hoćeš a demokratski je da neko drugi konta onako kako konta.
Nisi ti BOG da odrđuješ ko če kako kontati.
Ja znama da su Montenegro, Zeta, Zahumlje, Raška i ??? stariji od Srbije.

Po Ustavu Republike Srpske u tom entitet su ravnopravna tri naroda, nasilno ukidati bizaran naziv entiteta u BiH koji je priznat od MZ da se zaustavi rat i stradanje.
Koliko je Kosovo srpsko pročitaj Ustav Kosova.

Srbi u Srbiji če najbolje živjeti kad neuče geografiju bivše Jugoslavije da je zapadno od Drine sve Bosansko, Hrvatsko a jugozapadno Crnogorsko, južno Makednonsko a istočno od Timoka da ne nabrajem zemlje koje nisu bile u JU..

Upravo tako, zaista nemam šta da dodam.

Ipak, moraćeš priznati da su se u Srbiji desile velike promene u prethodno vreme. Srbija se izvinila zbog Srebrenice, aktivno radi na priznanju Kosova, istrajava na Evropskom putu pored svih nedaća, mnogi homoseksualci su u vrhu vlasti a i održana je gej parada pre dve godine. Mislim da je sadašnja vlada ta koja će zadati smrtni udarac velikosrpskom nacionalizmu od koga se nikad neće oporaviti. Posle toga će Srbija postati miroljubiva zemlja prihvatljiva za susede i svedena na razumne granice.

Upravo tako, zaista nemam šta da dodam.

Ipak, moraćeš priznati da su se u Srbiji desile velike promene u prethodno vreme. Srbija se izvinila zbog Srebrenice, aktivno radi na priznanju Kosova, istrajava na Evropskom putu pored svih nedaća, mnogi homoseksualci su u vrhu vlasti a i održana je gej parada pre dve godine. Mislim da je sadašnja vlada ta koja će zadati smrtni udarac velikosrpskom nacionalizmu od koga se nikad neće oporaviti. Posle toga će Srbija postati miroljubiva zemlja prihvatljiva za susede i svedena na razumne granice.
Ako je pročetnička ideologija između ostalih (mislim i na ekstreme drugih Republika i naroda) nanjele velika zla svima na područj bivše Jugosalavije, normalno je očekivati denacifikaciju koja je več na djelu i u Srbiji i srpskom narodu.
Ljudi ekstremnih razmišljanja se bore protiv toga veličajući zločince i prozivanjem normalnih "izdajnicima" a danas Srbija ima najviše tih "izdajnika" jer sa njima je nemoguće ostvariti bolesne ciljeve.
Neznam koliko sam u prvu, ako kažem, da bi dans u Srbiji u slučaju vođenja agresivne politike i rata prema drugim državama izbio građanski rat a to je najcrnje što se Srbiji može desiti.
Snaga Srbije nije i nemože biti u količini topova, avona i drugog oružja, ona se mora okrenuti ekonomskom prosperitetu, što sad zasad nije na potrebnom nivou zbog recidiva Miloševićeve politike.

http://www.vladars.net/eng/pages/default.aspx

Ovo je drugi pogodak, prvi i treci su na nemackom, ako te zanima postavicu linkove.

Mozda albanski gugl ima neke druge informacije, nemacki daje tacne informacije o RS.l

Pojma nemam sta ti tebi nije jasno.

A jos manje imam pojma kakve veze ima RS sa Kosovom?

ЈЕР НЕЋЕ ДА ВАЉА АКО СМО МИ ОНА ЗБУЊЕНА СТРАНА ...

255x160_28438-Dejan_Pavi%C4%87evi%C4%87.jpg

Ako je pročetnička ideologija između ostalih (mislim i na ekstreme drugih Republika i naroda) nanjele velika zla svima na područj bivše Jugosalavije, normalno je očekivati denacifikaciju koja je več na djelu i u Srbiji i srpskom narodu.
Ljudi ekstremnih razmišljanja se bore protiv toga veličajući zločince i prozivanjem normalnih "izdajnicima" a danas Srbija ima najviše tih "izdajnika" jer sa njima je nemoguće ostvariti bolesne ciljeve.
Neznam koliko sam u prvu, ako kažem, da bi dans u Srbiji u slučaju vođenja agresivne politike i rata prema drugim državama izbio građanski rat a to je najcrnje što se Srbiji može desiti.
Snaga Srbije nije i nemože biti u količini topova, avona i drugog oružja, ona se mora okrenuti ekonomskom prosperitetu, što sad zasad nije na potrebnom nivou zbog recidiva Miloševićeve politike.

Кроз денацификацију би требали проћи ви и Хрвати, а не ми.

Којен: Дачић спреман да уради и оно од чега је Тадић зазирао

18 децембар 2012 Вести

news_104714.jpg

Паролу "и ЕУ и Косово" увек сам сматрао потпуно промашеном и то сам још 2007. јавно говорио, залажући се за то да Србија потпише ШП једино ако јој ЕУ изричито гарантује територијални интегритет, изјавио је професор Леон Којен.

Када Србија, којој нико војно не прети, сама пристаје да подигне границу са Косовом и Метохијом, треба ли можда ћутати, или се радовати "европском путу" који нас је дотле довео, изјавио је бивши саветник, бившег председника Србије Бориса Тадића, професор Леон Којен и додао да је Ивица Дачић изгледа спреман да уради и оно од чега је Тадић зазирао.

Којен је био саветник бившег председника Србије Бориса Тадића и један од двојице координатора државног тима у бечким преговорима под посредништвом Мартија Ахтисарија.

У априлу 2007. дао је оставку на положај Тадићевог саветника и убрзо се повукао из политике.

Којен је рекао Данасу да пре и за време преговора с Ахтисаријем, став "и ЕУ и Косово" уопште није одређивао српску политику. Он се јавља тек с коалицијом ДС-ДШ и другом владом Војислава Коштунице, када постаје актуелно потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ.

Парола "и ЕУ и Косово" је промашена

Паролу "и ЕУ и Косово" увек сам сматрао потпуно промашеном и то сам још 2007. јавно говорио, залажући се за то да Србија потпише ШП једино ако јој ЕУ изричито гарантује територијални интегритет, рекао је Којен и како је додао све што се догодило за ових пет година показује да је био у праву.

"Везујући своју судбину за приближавање ЕУ, Србија није постигла ништа - земља је катастрофално презадужена и даље се задужује, привреда више стоји него што ради, а што се тиче Косова, Ивица Дачић изгледа спреман да уради и оно од чега је Борис Тадић зазирао. У свему томе нема никаквог добитка за Србију, нити га може бити - последњи је тренутак да се та политика мења", рекао је Којен.

Он је оценио да је кључна грешка у косовској политици направљена када је Тадић пристао да Србија разговара с Приштином уз посредовање ЕУ, а не под покровитељством УН и Савета безбедности.

Извор: Данас

TACIJEVI SRBI U OBRACUNU SA SRBIMA NA KOSMETU
Na Kosovu i Metohiji nista novo,osim sto su Srbi koji su u koaliji sa Hasimom Tacijem,postali veci Albanci od samih Albanaca,pa svima nam poznati predsednici novoformiranih opstina po Ahtisarijevom planu,postali neko kome se ne smete suprotstaviti nikako,jer su oni zasticeni od strane Hasima Tacija i imaju apsolutnu podrsku da napadaju,prete,hapse,prebijaju..ostale Srbe,u tome prednjace predsednik opstine Partes Nenad Cvetkovic koji je sa specijalnom jedinicom ROSU hapsio pripadnike MUP-a Srbije 2011 godine, i koji je pre neki dan pretukao Srbina iz sela Partes samo zato sto mu se ovaj obratio za pomoc (inace Cvetkovic je pre 1999 godine bio u zatvoru osudjhen zbog silovanja maloletnih devojcica iz opstine Gnjilane),kao i predsednik opstine Strpce Bratislav Nikolic poznati kao Braca u Strpcu,koji je do sada ucestvovao u isprebijanju na desetine Srba,inace se krece naoruzan i ima apsolutnu podrsku Hasima Tacija.Takodje su poznati batinasi i ministri srpski u Tacijevoj vladi Slobodan Petrovic zamenik premijera Kosova,Radojica Tomic ministar za povratak i zajednice,Nenad Rasic...
Ono sto nisu uspeli Alabnci uspece ovi izrodi!!!
http://www.novosti.rs/vesti/srbija.7...i-prete-Srbima

Којен: Дачић спреман да уради и оно од чега је Тадић зазирао

......... професор Леон Којен и додао да је Ивица Дачић изгледа спреман да уради и оно од чега је Тадић зазирао.
Којен је био саветник бившег председника Србије Бориса Тадића и један од двојице координатора државног тима у бечким преговорима под посредништвом Мартија Ахтисарија.
У априлу 2007. дао је оставку на положај Тадићевог саветника и убрзо се повукао из политике.

Он је оценио да је кључна грешка у косовској политици направљена када је Тадић пристао да Србија разговара с Приштином уз посредовање ЕУ, а не под покровитељством УН и Савета безбедности.

А где је ту народ!?
Тргује се са Србијом као да се ради о некретнинама. Човић,Тадић, Стефановић,......Вулин, Дачић....... и ко зна ко ће још, раде то као да у Србији нема народа већ само испарцелисани плачеви.
Мора да се на референдуму пита народ. Иначе би страшно било да се тај исти народ разгоропади. Тада и бежанија неће бити од помоћи!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back