Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uvila sarmu za sutra- iznela na hladno, samo da nalijem vodu ujutru i nek krcka...
Fotografija0101.jpg

A ja cu da citam z:lol:

Kod mene obe bake, pa mama, znam i ja da sučem kore ( tako se kaže kod nas u kraju), baka me naučila još 14, 15 godina kad sam imala al da budem iskrena, mrzi me da pravim...
Kad budem mama jednog dana, verovatno ću da se aktiviram više po tom pitanju:D
I naravno ako mi obaveze i vreme budu dozvoljavale

Kod mene obe bake, pa mama, znam i ja da sučem kore ( tako se kaže kod nas u kraju), baka me naučila još 14, 15 godina kad sam imala al da budem iskrena, mrzi me da pravim...
Kad budem mama jednog dana, verovatno ću da se aktiviram više po tom pitanju:D
I naravno ako mi obaveze i vreme budu dozvoljavale

....e tako sam ja naucila kad sam postala mama..:D

....i dugo sam "sukala" kore, sa jako retko to radim, svi vole vise te domace od bilo cega kupovnog, jos kad je "lepo" brasno,
razvuku se ihahaj...lepota...:)

Ja se kao kroz maglu sećam da je moja baka to razvlačila, ali jako mala sam bila... mama ne pravi kore, kupuje ih, sveki takodje. Dodje mi žao, ali eto, ne može čovek sve da zna :)

Inače, danas sam bacila na šporet čorbast grašak sa piletinom* i raznim drugim povrćem. To svi volimo, a i brzo mi je, bez puno zezanja.

* Hhahahahah, pogrešno sam otkucala i srećom da sam videla pre nego što sam poslala post - bila sam napisala sa pičetinom :rumenko:
:zcepanje:

Ja se kao kroz maglu sećam da je moja baka to razvlačila, ali jako mala sam bila... mama ne pravi kore, kupuje ih, sveki takodje. Dodje mi žao, ali eto, ne može čovek sve da zna :)

Inače, danas sam bacila na šporet čorbast grašak sa piletinom* i raznim drugim povrćem. To svi volimo, a i brzo mi je, bez puno zezanja.

* Hhahahahah, pogrešno sam otkucala i srećom da sam videla pre nego što sam poslala post - bila sam napisala sa pičetinom :rumenko:

...:hahaha:razveseli me malo, a taman sam izasla iz Rupe:cmok:

Danas: paradajz corbica i musaka.

Juce: sarma od mame.

Nedelja: Cufte u paradajz sosu + pire.

Subota: zmu kuvao pasulj.

Divno izgleda ova pita sa pecurkama sto je pravila Affro, moram da probam, jednostavno i brzo. Ali to za neke goste da ne pojedem ja veci deo a mm i dete po parcence (ovaj veci je vise tip za kulen, meso i kobasice a ovaj manji jede kao mrav).

Moja baka je pravila te pite sa razvijanim korama ali ja cu mozda u sledecem zivotu (iako sam postala mama ali mama koja radi od 9 do 5, jbg ne moze sve). Ali obozavam naravno i samo secanje na te pite (volim ja i sa kupovnim korama, ne manisem, sto bi rekla ta pomenuta pokojna baka).

Divno izgleda ova pita sa pecurkama sto je pravila Affro, moram da probam, jednostavno i brzo. Ali to za neke goste da ne pojedem ja veci deo a mm i dete po parcence (ovaj veci je vise tip za kulen, meso i kobasice a ovaj manji jede kao mrav).

Moja baka je pravila te pite sa razvijanim korama ali ja cu mozda u sledecem zivotu (iako sam postala mama ali mama koja radi od 9 do 5, jbg ne moze sve). Ali obozavam naravno i samo secanje na te pite (volim ja i sa kupovnim korama, ne manisem, sto bi rekla ta pomenuta pokojna baka).

....ovako na 1kg brasna dodas kafenu kasicicu soli, umesis meko testo sa mlakom vodom....podelis na 4 jufke koje oblikujes kao pogacu, premazes mascu, pokrijes i ostavis
da malo odmara....oko pola sata....na sto stavis carsav i polako rasvlacis sa one masne strane....nauci se to iz par pokusaja...meni je prvi put bilo jedva do ivice stola, ma ni
toliko....a onda sve bolje i lakse....kad razvuces pitu pospes po njoj slano slatko sta vec volite urolas i pravac tepsija...najbolje je opet je ostaviti malo da odmori, pa u vrucu rernu,
i eto uzivancije....:)

...probaj vikendom, i ja sam radila kad su deca bila mala, a sve sam mesila vikendom ili nocu zavisi kakva su testa bila i sta sam obecala:)

danas kuvani kupus sa poludimljenim krmenadlama. za sutra cu rizoto sa piletinom i bukovacama. ili bolje da grilujem bukovace, da isprobam delimano grill tiganj:think:
ladno jos nisam stigla da ga isprobam, ko ce da griluje onoliku pragnjetinu i ostalu zdravu praznicnu hranu

Hvala Affro na dobroj nameri, svako nesto radi a niko sve (mozda se neko lozi da bude zena majka kraljica, ja jok).

To je u mom slucaju totalno gubljenje vremena i dobijanje kalorija, detence pojede jedno parcence a ja bih stukla ostatak. A i bez toga sam za temu o dijeti. Nista ne fali ni gibanicama od kupovnih kora.

Thanks anyway! :cool:

Hvala Affro na dobroj nameri, svako nesto radi a niko sve (mozda se neko lozi da bude zena majka kraljica, ja jok).

To je u mom slucaju totalno gubljenje vremena i dobijanje kalorija, detence pojede jedno parcence a ja bih stukla ostatak. A i bez toga sam za temu o dijeti. Nista ne fali ni gibanicama od kupovnih kora.

Thanks anyway! :cool:

...nisam ni ja, al bilo vreme nemastine krize inflacije i nije bilo niceg da se kupi...pa me vise muka naterala nego sto sam
bas luda za kujnom, sreca pa to prodje, sad povremeno pravim iz zadovoljstva kad traze...ne guram se prekoreda:lol:

....nema na cemu:)

Pa kolike su to sarme, breeeee? :lol:
Ooooo, Bože, ja pravim grašak sa pičetinom, ti sarme od mame... :zcepanje:

Šalim se malo, ne zameri. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back