Uvila sarmu za sutra- iznela na hladno, samo da nalijem vodu ujutru i nek krcka...
A ja cu da citam
A ja cu da citam

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uvila sarmu za sutra- iznela na hladno, samo da nalijem vodu ujutru i nek krcka...
Pogledajte prilog 267241
A ja cu da citam![]()
Pita savijača sa siromjutros rano razvijala kore
![]()
i evo je ispečena
![]()
![]()
i evo je ispečena
![]()
svaka cast,ja ne poznajem vise ni jednu osobu koja sama razvija kore,ali pamtim jos uvek fenomenalan ukus pite koju sam jela u gostima pre sto godina u leskovcu
svaka cast,ja ne poznajem vise ni jednu osobu koja sama razvija kore,ali pamtim jos uvek fenomenalan ukus pite koju sam jela u gostima pre sto godina u leskovcu
ja mislila samo još moja mama ovakve pite pravi a ima vas još, divnooo![]()
![]()
i evo je ispečena
![]()
Kod mene obe bake, pa mama, znam i ja da sučem kore ( tako se kaže kod nas u kraju), baka me naučila još 14, 15 godina kad sam imala al da budem iskrena, mrzi me da pravim...
Kad budem mama jednog dana, verovatno ću da se aktiviram više po tom pitanju
I naravno ako mi obaveze i vreme budu dozvoljavale
Ja se kao kroz maglu sećam da je moja baka to razvlačila, ali jako mala sam bila... mama ne pravi kore, kupuje ih, sveki takodje. Dodje mi žao, ali eto, ne može čovek sve da zna
Inače, danas sam bacila na šporet čorbast grašak sa piletinom* i raznim drugim povrćem. To svi volimo, a i brzo mi je, bez puno zezanja.
* Hhahahahah, pogrešno sam otkucala i srećom da sam videla pre nego što sam poslala post - bila sam napisala sa pičetinom![]()
![]()
Da nisi bila kod mene u gostima Sunce ti poljubim?
Danas: paradajz corbica i musaka.
Juce: sarma od mame.
Nedelja: Cufte u paradajz sosu + pire.
Subota: zmu kuvao pasulj.
Divno izgleda ova pita sa pecurkama sto je pravila Affro, moram da probam, jednostavno i brzo. Ali to za neke goste da ne pojedem ja veci deo a mm i dete po parcence (ovaj veci je vise tip za kulen, meso i kobasice a ovaj manji jede kao mrav).
Moja baka je pravila te pite sa razvijanim korama ali ja cu mozda u sledecem zivotu (iako sam postala mama ali mama koja radi od 9 do 5, jbg ne moze sve). Ali obozavam naravno i samo secanje na te pite (volim ja i sa kupovnim korama, ne manisem, sto bi rekla ta pomenuta pokojna baka).
Hvala Affro na dobroj nameri, svako nesto radi a niko sve (mozda se neko lozi da bude zena majka kraljica, ja jok).
To je u mom slucaju totalno gubljenje vremena i dobijanje kalorija, detence pojede jedno parcence a ja bih stukla ostatak. A i bez toga sam za temu o dijeti. Nista ne fali ni gibanicama od kupovnih kora.
Thanks anyway!![]()
Danas: paradajz corbica i musaka.
Juce: sarma od mame.
Nedelja: Cufte u paradajz sosu + pire.
Subota: zmu kuvao pasulj.
Divno izgleda ova pita sa pecurkama sto je pravila Affro, moram da probam, jednostavno i brzo. Ali to za neke goste da ne pojedem ja veci deo a mm i dete po parcence (ovaj veci je vise tip za kulen, meso i kobasice a ovaj manji jede kao mrav).
Moja baka je pravila te pite sa razvijanim korama ali ja cu mozda u sledecem zivotu (iako sam postala mama ali mama koja radi od 9 do 5, jbg ne moze sve). Ali obozavam naravno i samo secanje na te pite (volim ja i sa kupovnim korama, ne manisem, sto bi rekla ta pomenuta pokojna baka).
![]()
Pa kolike su to sarme, breeeee?![]()
Ooooo, Bože, ja pravim grašak sa pičetinom, ti sarme od mame...![]()
Šalim se malo, ne zameri.![]()
HvalaMa ima nas, sigurna sam. Meni je lakše da očas posla razvijem kore nego da se petljam sa nekim kolačima, recimo
![]()