Vrtoglavica nakon naglog ustajanja

gost 213266

Domaćin
Poruka
3.903
Ne bas toliko retko, desava mi se da kad naglo ustanem sa kreveta, pocne da mi se muti pred ocima, i imam vrtoglavicu, nekad je to slabije, a nekad mi se bas jako pomuti, da moram da se uhvatim za nesto da ne padnem. Par puta mi se desilo i da sam pao zbog toga...
Da li mozda neko ima predstavu o tome sta mi se desava, jel to normalno ili? :D
Mada bih rekao da nije

Poslednja izmena:
Sad mi je malo lakse. :D
Ali nekad mi se bas jako zavrti, da ne budem svestan, bas toliko, i da padnem, totalno se pomuti, ne cesto, ali desilo se.
A svakodnevno mi se bar malo zavrti nekad kad naglo ustanem. :)

Meni se nešto tako dešavalo jedno pola godine, češće tako 2-3 puta nedeljno...pa je onda prestalo. I od tad evo prodjoše jedno 7-8 godina. Desi mi se kao i svakom, 1-2 godišnje kad naglo ustanem.
Je l' imaš nizak pritisak?

Ne bas toliko retko, desava mi se da kad naglo ustanem sa kreveta, pocne da mi se muti pred ocima, i imam vrtoglavicu, nekad je to slabije, a nekad mi se bas jako pomuti, da moram da se uhvatim za nesto da ne padnem. Par puta mi se desilo i da sam pao zbog toga...
Mada bih rekao da nije
Imas nizak pritisak sto nije cudno kod ustajanja.
Izbegavaj naglo ustajanje vec natenane, opusteno.

To ti je ortostatska hipotenzija. Kad naglo ustanes dodje do smanjene perfuzije mozga pa ti se zato pomuti. Verovatno imas nesto nizi pritisak a sad kad su ove vrucine pritisak se jos vise snizi. Nemoj naglo da ustajes, unosi dosta tecnosti, dobre su ti i one supe iz kesice jer sadrze so.

Dugo vremena provodim za racunarom, a ne ubijam se nesto preterano od jela. :confused:
Nemam vremena, sve na brzinu

Znaci da je problem vratne kicme najverovatniji.Ako dugo sedite za kompijuterom pogotovo ako je u pitanju lap top moze doci do pritiskanja odredjenih struktura koje izazivaju vrtoglavicu.
Prema tome meriti pritisak par dana ,a potom kod ljecnika po uput za rtg,manje cete biti ozraceni nego da ste proveli par dana na Kopaoniku....

Znaci da je problem vratne kicme najverovatniji.Ako dugo sedite za kompijuterom pogotovo ako je u pitanju lap top moze doci do pritiskanja odredjenih struktura koje izazivaju vrtoglavicu.
Prema tome meriti pritisak par dana ,a potom kod ljecnika po uput za rtg,manje cete biti ozraceni nego da ste proveli par dana na Kopaoniku....

I te 'strukture' ce se videti na rtg? Kad se vec pravis pametna boje da si ga uputila na NMR.

Mada bih rekao da nije

To ti naglo jurne krv u glavu kada ustajes,najbolje ti je da se istog trenutka bacis u krevet da se nebi strmopizdio na patos,zatvoris oci i nakon par sekundi prodje,tako ja radim...

A,sto na magnetnu?Mislis da nema dovoljno dg metoda pre nje?Molim te ne pametuj!Kod pametnih ljudi NMR je na kraju dg lanca....

Kod pametnih ljudi rtg se nece raditi ako nema indikacija. On nije u godinama kad se javlja okostavanje i druge promene vratne kicme tako da kod njega nema apsolutno nikakvih indikacija za rtg. Da ima vrtoglavicu pri naglim pokretima vrata rtg bi bio od koristi ali zasto bi kod ortostatske hipotenzije radio rtg? Zaista nema razloga.
Sto na magnetnu? Pa rekoh kad ga vec saljes na rtg, uputi ga odmah na najbolju stvar, sto da bezveze gubi vreme.

Back