Vrtoglavica nakon naglog ustajanja

Kod pametnih ljudi rtg se nece raditi ako nema indikacija. On nije u godinama kad se javlja okostavanje i druge promene vratne kicme tako da kod njega nema apsolutno nikakvih indikacija za rtg. Da ima vrtoglavicu pri naglim pokretima vrata rtg bi bio od koristi ali zasto bi kod ortostatske hipotenzije radio rtg? Zaista nema razloga.
Sto na magnetnu? Pa rekoh kad ga vec saljes na rtg, uputi ga odmah na najbolju stvar, sto da bezveze gubi vreme.

A, da li se kod mladih ljudi desava diskalni dearangement ili vratno rebro?Kod ljudi koji provode dosta vremena na kompijuteru dearangemet je najcesca dijagnoza,ali nemojmo vise razvlaciti temu jer posto ne znam koje si specijalnosti glupo je da se preganjamo oko dg metoda.Pozdrav i srecno sa on-line dijagnostikom ortostatske hipotenzije [:-bd]

I meni se to isto dešava,jučer baš kad sam sjedila za kompom i naglo ustala,dok sam kretala prema vratima takav pritisak na uši i
onda jedno par sekundi zujanje u ušima.Prije toga,naravno sam imala ubrzaniji rad srca,pa onda taj pritisak u glavu.
Mislim da nije ništa zabrinjavajuće i da se radi o tome,da krv jače poteče prema mozgu,jer je tijelo
iz sjedećeg (malo dužeg sjedećeg )prešlo u stajeće položaj,dakle volumen krvi se pojačao.:dash:

Dugo vremena provodim za racunarom, a ne ubijam se nesto preterano od jela. :confused:
Nemam vremena, sve na brzinu

Kako doslo, taklo ce proci.Ja to imam svakih 5-6 godina, matori cika internista mi je rekao da ne obracam paznju na te vrtoglavice
posto ona glavna aretrija ( vrat) nije zakrecena, pritisak je vise nizak nego normalan, znaci sve je ok. Nemoj da se maltretiras
po lekarima, nista ti nece pomoci.

Ja uzimam jedan lek ( kupujem ga u Srbiji jer ovde treba recept a mrzi me da idem kod lekara) koji mi je taj
cika internista preporucio da ga uzimam samo nekoliko dana po potrebi. Sulpirid se zove,
Inace, stavi dva jastuka tako ce vrtoglavica kod sutajanja biti manja.

Ortostatska hipotenzija[/B][/URL, Vitez Koja je u pravu.
Nikakav Rtg vratne kicme nije potreban.
Inace vrtoglavice skoro nikada nemaju veze sa vratnom kicmom. Konkretno ukoliko bi pacijentu i snimili vratnu kicmu i konstatovali npr. spondilozu sta bi radili sa tim? Rekli pacijentu da su vrtoglavice od spondiloze ? Laz ! Spondiloza ne moze biti uzrok vrtoglavica.
Kod nas je i dalje prisutna stara skola, tj. dok se nije znalo za polozajne vrtoglavicekoje su najcesci uzrok vrtoglavica, a problem su poremecaja u unutrasnjem uvu, mislilo se da su vrtoglavice pri promeni polozaja tela i glave vezane za vrat i onda su se svi pacijenti koji se pozale na vrtoglavicu slali na Rtg vratne kicme.
Ako pacijent ima vrtoglavicu potrebno je da ispita ravnotezu, a ne da snima vrat.

Poslednja izmena od moderatora:
Ništa strašno.
Proverite krvni pritisak
Ako je nizak, to je normalno,
jer ako sa niskim krvnim pritiskom naglo ustanete,
posebno ako je to odmah pošto se probudite
imate velike šanse da padnete na glavu.
Dakle samo pažljivo, polako ustajanje

I da, kafa jeste nezdrava, ali kafica i rakijica
ujutru često reše problem.
Najbolje, turska, jaka i bez šećera i kajmaka.

Kad već pišem:
Odličan lek za glavobolju.
U gornju kafu nacedite pola limuna.

Poslednja izmena:

Back