Ima li Srbija budućnost?

• Začetnik teme Začetnik teme Ribar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ribar

Poznat
Poruka
9.164
Ne!
Za opstanak bilo kakvog društva, udruženja ili skupa neophodno je da članovi imaju nešto zajedničko što je dovoljno značajno da ih ujedinjuje.
U Americi su svi ujedinjeni kada kažu "Ja sam Amerikanac!" jer im je to jako značajno. Slično se ponašaju Japanci i svi drugi u stabilnim društvima.
U Srbiji ne samo što nema ničega zajedničkog, nego se svaki dan pojavljuju nove i nove podele.

Da budemo načisto: ne podržavam takve stavove i žao mi je što nemamo baš ništa što nam je zajedničko i značajno.
Smatram da je usitnjavanje države (koje verovatno sledi - opet nažalost!) isključivo na štetu naroda!

Ne!
Za opstanak bilo kakvog društva, udruženja ili skupa neophodno je da članovi imaju nešto zajedničko što je dovoljno značajno da ih ujedinjuje.
U Americi su svi ujedinjeni kada kažu "Ja sam Amerikanac!" jer im je to jako značajno. Slično se ponašaju Japanci i svi drugi u stabilnim društvima.
U Srbiji ne samo što nema ničega zajedničkog, nego se svaki dan pojavljuju nove i nove podele.

Da budemo načisto: ne podržavam takve stavove i žao mi je što nemamo baš ništa što nam je zajedničko i značajno.
Smatram da je usitnjavanje države (koje verovatno sledi - opet nažalost!) isključivo na štetu naroda!

Eto, sad će se mišljenja podeliti i na ovoj temi. Time ćeš samo doprineti još većem razdoru u Srba :lol:

Srbija ima neku buducnost samo kao moderno gradjansko drustvo, ali je od toga jos daleko. Glavni problem je u glavama ljudi, a to nije lako ispraviti. Druga opcija je da bude necija - kolonija, da jednostavno predamo zemlju nekom normalnom na upravljanje pa sta bude...

vrlo gluupa tema sa jos gorim uvodom

sta reci a ne zaplakati nad ovolikim nepoznavanjem srbije?

zatalebanost samim sobom i poistovecivanje sopstvene tuzne sudbine sa drzavom i nacijom moze imati ozbiljne posledice po pojedinca

resenje je jednostavno. prost fizicki rad u duzem periodu je nesto bi moglo sto ovakve individue vratiti u zajednicu kao korisne clanove

Sto se mene tice, ja vasu brilijantnu srpsku pamet gledam iz loze, za pozlacenim mini dvogledom (posto Zapadu prodajem skupo moje gluposti), i sipnem si povremeno Glenmorangie 33 godina star... Mogu i 133 godina, ali ne volim da se preterano kurcim. A sta ces ti sa svojom "pamecu", kao i mnogi u Srbijici, za koju vidimo na sta lici... Time Will Tell! :whistling:

_nobody_

Ja sam Srbin, batice... Ali sam vama, neradnicima, rodjenima sa Autoritetom Konacna Smrt... Nemate prolaz. Jer ja sam jedan od tih koji Nemcima sufriraju sta sa Srbijom. :ok:

Nece biti nimalo prijatno, cak sta vise, bice neprijatno... Svi cete da zaduzite po motiqu i ljopatu, i ne samo vi, nego i vasi sinovi, i unuci... Tri generacije treba/mora da budu zrtvovane na GRUNTU po 14 sati dnevno da se Sbija povrati iz ove katastrofe. 3x20 godina, do 2100te bi Srbija trebala da ima standard od 10K ojra po glavi stanovnika (ko prezivi pricace)! :ok:

_nobody_

Srbija ima neku buducnost samo kao moderno gradjansko drustvo, ali je od toga jos daleko. Glavni problem je u glavama ljudi, a to nije lako ispraviti. Druga opcija je da bude necija - kolonija, da jednostavno predamo zemlju nekom normalnom na upravljanje pa sta bude...

Znas li ti, Parune, kako izgledaju klinke koje se prodaju na sat, dan? Nakon 20 godina od lepotica postanu kao isluzene rage, jer ih bukvaln musterije siluju... Ostaje im samo da sacekaju jos kojih 10 godina da bi umrli... Tih 10 godina su najgori. :dash:

Ovu zemlju, Srbiju, ceka vrlo slicna Sudbina, jer SVI SVI SVI, bukvalno, zive od danas do sutra, i teraju liniju lakseg otpora, gde god je to moguce! :udriglavu:

_nobody_

ако питаш немачке мрачне кругове - србија нема будућност јер су давно рекли да србија мора умрети, и у складу с тим се и понашају ево већ преко 100 година, вековни непријатељ, ако питаш шифтаре и кромањонце исти је случај, ако међутим питаш неке нормалне људе они ће ти рећи да народ који је изнедрио теслу пупина миланковића бројне славне војводе професоре и спортисте - наравно да има будућност.

Znas li ti, Parune, kako izgledaju klinke koje se prodaju na sat, dan? Nakon 20 godina od lepotica postanu kao isluzene rage, jer ih bukvaln musterije siluju... Ostaje im samo da sacekaju jos kojih 10 godina da bi umrli... Tih 10 godina su najgori. :dash:

Ovu zemlju, Srbiju, ceka vrlo slicna Sudbina, jer SVI SVI SVI, bukvalno, zive od danas do sutra, i teraju liniju lakseg otpora, gde god je to moguce! :udriglavu:

_nobody_

Ratovi kostaju, ratovalo se 10 godina a radilo malo ili nista. Sada je doslo vreme da se plate racuni. To sto su hteli to su i dobili.

ако питаш немачке мрачне кругове - србија нема будућност јер су давно рекли да србија мора умрети, и у складу с тим се и понашају ево већ преко 100 година, вековни непријатељ, ако питаш шифтаре и кромањонце исти је случај, ако међутим питаш неке нормалне људе они ће ти рећи да народ који је изнедрио теслу пупина миланковића бројне славне војводе професоре и спортисте - наравно да има будућност.

Ja sam u nemackim mracnim krugovima, Velke... Nemci NE zele zlo nikakvoj Srbiji, nego zele red, rad i disciplinu. A mi, buntovna gomila divljaka, koji smo se NE jednom dokazali da smo "kaki smo i za kudi smo ni za disi nismo", ne zasluzujemo bolje! Zapamti, cela Nemacka 1945te je bila raznesena, silovana, popaljena i razorena... I gde su oni sada? A mi, kao Pobednici, gde smo mi SADA! :thumbdown:

Ja radim za te Nemce, jako su teski. Imam svako pravo na svoje misljenje, i na svoj nacin rada... Ali MORAM da radim tih iebenih 9 sati, a ne da sviram qurcu! Kapish?! :think:

_nobody_

Back