Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jasno se kaže da prvo mora doći do obnove, a onda do Isusovog dolaska.

Do kakve obnove ako ne u smislu pravog obožavanja ?

A što se tiće Kristove izvorne crkve - iskrenih ljudi -, nikada i nije došlo do prekida, pošto je uvijek bilo poniznih, nekada manje a nekada više.

Međutim, to se ne odnosi na crkvu kao instituciju, koja je postepeno skrenula sa puta čiste istine.

Upravo je taj otpad i počeo nastajati poslije smrti apostola, kao što jasno i samo Pismo kaže, a ne u nekakvoj dalekoj budućnosti, kao što želite prikazati i instituciju opravdati.

Ne,nego će Isusovim dolaskom doći do obnove.

Do obnove u moralnom smislu,pre svega..

Naravno da ih je bilo, a ti su uvek bili u pravoslavnoj crkvi.

Pa i u vreme apostola se javio otpad, kao što su gnostici. Vi ste samo nastavljači toga...

Pozdrav svima.

Sada valda moze da se prica dalje?:dontunderstand:

Od pocetka ovog zadnjeg dela diskusije, ko je i sta je rekao, je svakom ko je pazljivo citao bilo jasno ovo sada sto je SDG izvukao.

Rado cu nastaviti da pratim vasu diskusiju, koja s vremena na vreme ipak malo skrene i pretvori se u prepucavanje, vredjanje i ko zna sta. Ipak ima dosta toga zanimljivog cuti od svakog od vas.

Ako ste religiozni i trudite se da iznesete i opravdate svoje stavove, tako se i ponasajte, postujuci onog drugog sa kim ovde i diskutujete.
Jos jednom, pozdav svima.:hvala:
Hvala.
I ja tebe takođe pozdravljam, i želim ti ugodne trenutke na forumu.

Braco i sestre, pravoslavci, mislim da nema potrebe za dalju diskusiju.
Zamolio bih da ne izazivate.

Rerkli smo sve, i vasa ucenja nas ne zanimaju.
Ostajte nam dobro i zdravo...

Braćo Adventisti, zamolio bih vas da nas ne vređate, izazivate i diskreditujete.
Mi Pravoslavci ODLIČNO znamo ko je E.G.W. i kome se ona molila i kome je služila - To se lepo vidi kada se pročitaju sve njene knjige i dobro IZANALIZIRAJTE šta je sve trabunjala!
Ostajte nam dobro i zdravo, ali vodite računa kom bogu se molite i služite sa vašom doktrinom i E.G.W!
PS
I još jednom DOBRO izanalizirajte DOKTRINU SPC-a pa se uverite ko ima više istine - ASD ili SPC !!!

Poslednja izmena:
Poštovana braćo Srbi,

Meni je bila čast da sam mogao da razgovaram sa svima vama..

Voleo bih da mogu da nastavim ovaj razgovor, ali unapred je dogovoreno da supruga i ja odemo na godišnji odmor..

I zato neću biti prisutan ovde (oko mesec dana)..

Hteo bih da se u miru i ljubavi rastanemo, pa da se opet svi sastanemo da razgovaramo o Onome koga najviše volimo...

i da zajedno damo slavu i čast STVORITELJU koga hoćemo da obožavamo iz celog srca svojega, iz cele duše svoje, iz celog uma svojega i iz sve snage svoje...

a to je naš ljubljeni Spasitelj Isus Hrist, zajedno sa dobrim Ocem nebeskim i Duhom Svetim (bez kojega nemamo ni Hrista ni Oca u srcu svom)

Rom 8:9 A vi niste u telu nego u duhu; jer Duh Božji u vama živi. A ako ko nema Duh Hristov, on nije Njegov.

KONTEKST

Rom 8:1 Nikakva, dakle, sad nema osuđenja onima koji su u Hristu Isusu i ne hode po telu nego po Duhu.
Rom 8:2 Jer zakon Duha koji oživljava u Hristu Isusu, oprostio me je od zakona grehovnog i smrti.
Rom 8:3 Jer što zakonu beše nemoguće, jer beše oslabljen telom, posla Bog sina svog u obličju tela grehovnog, i za greh osudi greh u telu,
Rom 8:4 Da se pravda zakona ispuni u nama koji ne živimo po telu nego po duhu;
Rom 8:5 Jer koji su po telu telesno misle, a koji su po duhu duhovno misle.
Rom 8:6 Jer telesno mudrovanje smrt je, a duhovno mudrovanje život je i mir.
Rom 8:7 Jer telesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Božijem niti može.
Rom 8:8 A koji su u telu ne mogu Bogu ugoditi.
Rom 8:9 A vi niste u telu nego u duhu; jer Duh Božji u vama živi. A ako ko nema Duh Hristov, on nije Njegov.
Rom 8:10 A ako je Hristos u vama, onda je telo mrtvo greha radi a duh živ pravde radi.
Rom 8:11 A ako li živi u vama Duh Onog koji je vaskrsao Isusa iz mrtvih, Onaj koji je podigao Hrista iz mrtvih oživeće i vaša smrtna telesa Duhom svojim koji živi u vama.
Rom 8:12 Tako dakle, braćo, nismo dužni telu da po telu živimo.
Rom 8:13 Jer ako živite po telu, pomrećete; ako li duhom poslove telesne morite, živećete.
Rom 8:14 Jer koji se vladaju po duhu Božijem oni su sinovi Božiji.
Rom 8:15 Jer ne primiste duh ropstva, opet da se bojite; nego primiste Duh posinački, kojim vičemo: Ava, Oče!
Rom 8:16 Ovaj duh svedoči našem duhu da smo deca Božija.
Rom 8:17 A kad smo deca i naslednici smo: naslednici, dakle Božiji, a sunaslednici Hristovi: jer s Njim stradamo da se s Njim i proslavimo.
Rom 8:18 Jer mislim da stradanja sadašnjeg vremena nisu ništa prema slavi koja će nam se javiti.
Rom 8:19 Jer čekanje tvari čeka da se jave sinovi Božiji.
Rom 8:20 Jer se tvar pokori propadljivosti (ne od svoje volje nego za volju onog koji je pokori) na nadu,
Rom 8:21 Da će se i sama tvar oprostiti od ropstva raspadljivosti na slobodu slave dece Božije.
Rom 8:22 Jer znamo da sva tvar uzdiše i tuži s nama do sad.
Rom 8:23 A ne samo ona, nego i mi koji novinu duha imamo, i mi sami u sebi uzdišemo čekajući posinjenje i izbavljenje telu svom.
Rom 8:24 Jer se nadom spasosmo. A nada koji se vidi nije nada; jer kad ko vidi šta, kako će mu se nadati?
Rom 8:25 Ako li se nadamo onome što ne vidimo, čekamo s trpljenjem.
Rom 8:26 A tako i Duh pomaže nam u našim slabostima: jer ne znamo za šta ćemo se moliti kao što treba, nego sam Duh moli se za nas uzdisanjem neiskazanim.
Rom 8:27 A Onaj što ispituje srca zna šta je misao Duha, jer po volji Božijoj moli se za svete.
Rom 8:28 A znamo da onima koji ljube Boga sve ide na dobro, koji su pozvani po namerenju.
Rom 8:29 Jer koje napred pozna one i odredi da budu jednaki obličju Sina njegovog, da bi On bio prvorođeni među mnogom braćom.
Rom 8:30 A koje odredi one i dozva; a koje dozva one i opravda; a koje opravda one i proslavi.
Rom 8:31 Šta ćemo, dakle, reći na ovo? Ako je Bog s nama, ko će na nas?
Rom 8:32 Koji, dakle, svog sina ne poštede, nego ga predade za sve nas, kako, dakle, da nam s Njim sve ne daruje?
Rom 8:33 Ko će optužiti izbrane Božije? Bog koji pravda?
Rom 8:34 Ko će osuditi? Hristos Isus koji umre, pa još i vaskrse, koji je s desne strane Bogu, i moli za nas?
Rom 8:35 Ko će nas rastaviti od ljubavi Božije? Nevolja li ili tuga? Ili gonjenje? Ili glad? Ili golotinja? Ili strah? Ili mač? Kao što stoji napisano:
Rom 8:36 Za Tebe nas ubijaju vas dan, drže nas kao ovce koje su za klanje.
Rom 8:37 Ali u svemu ovome pobeđujemo Onog radi koji nas je ljubio.
Rom 8:38 Jer znam jamačno da ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sile, ni sadašnje, ni buduće,
Rom 8:39 Ni visina, ni dubina, ni druga kakva tvar može nas rastaviti od ljubavi Božije, koja je u Hristu Isusu, Gospodu našem.

Zato ljubazni moji...

2Pe 3:14 Zato, ljubazni, čekajući ovo starajte se da vas On nađe čiste i prave u miru.

Neka Vas sve dragi Bog blagoslovi i čuva i sačuva...

Joh 17:11 I više nisam na svetu, a oni su na svetu, a ja idem k Tebi. Oče Sveti! Sačuvaj ih u ime svoje, one koje si mi dao, da budu jedno kao i mi.
Joh 17:12 Dok bejah s njima na svetu, ja ih čuvah u ime Tvoje; one koje si mi dao sačuvah, i niko od njih ne pogibe osim Sina pogibli, da se zbude pismo.
Joh 17:13 A sad k Tebi idem, i ovo govorim na svetu, da imaju radost moju ispunjenu u sebi.
Joh 17:14 Ja im dadoh reč Tvoju; i svet omrznu na njih, jer nisu od sveta, kao i ja što nisam od sveta.
Joh 17:15 Ne molim Te da ih uzmeš sa sveta, nego da ih sačuvaš oda zla.
Joh 17:16 Od sveta nisu, kao ni ja što nisam od sveta.
Joh 17:17 Osveti ih istinom svojom: reč je Tvoja istina.
Joh 17:18 Kao što si Ti mene poslao u svet, i ja njih poslah u svet.
Joh 17:19 Ja posvećujem sebe za njih, da i oni budu osvećeni istinom.
Joh 17:20 Ne molim se, pak, samo za njih, nego i za one koji me uzveruju njihove reči radi;
Joh 17:21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao.
Joh 17:22 I slavu koju si mi dao ja dadoh njima, da budu jedno kao mi što smo jedno.
Joh 17:23 Ja u njima i Ti u meni: da budu sasvim ujedno, i da pozna svet da si me Ti poslao i da si imao ljubav k njima kao i k meni što si ljubav imao.
Joh 17:24 Oče! Hoću da i oni koje si mi dao budu sa mnom gde sam ja; da vide slavu moju koju si mi dao; jer si imao ljubav k meni pre postanja sveta.
Joh 17:25 Oče pravedni! Svet Tebe ne pozna, a ja Te poznah, i ovi poznaše da si me Ti poslao.
Joh 17:26 I pokazah im ime Tvoje, i pokazaću: da ljubav kojom si mene ljubio u njima bude, i ja u njima.

Zato neka bude...

Slava i hvala Gospodu Isusu Hristu i Ocu Njegovom i našemu i Svetome Duhu, od sada pa u sve vekove...

Rev 5:13 I svako stvorenje, što je na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i što je na moru, i što je u njima, sve čuh gde govore: Onome što sedi na prestolu, i Jagnjetu blagoslov i čast i slava i država va vek veka.

KONTEKST

Rev 5:9 I pevahu pesmu novu govoreći: Dostojan si da uzmeš knjigu, i da otvoriš pečate njene; jer si se zaklao, i iskupio si nas Bogu krvlju svojom od svakog kolena i jezika i naroda i plemena,
Rev 5:10 I učinio si nas Bogu našem careve i sveštenike, i carovaćemo na zemlji.
Rev 5:11 I videh, i čuh glas anđela mnogih oko prestola i životinja i starešina, i beše broj njihov hiljada hiljada.
Rev 5:12 Govoreći glasom velikim: Dostojno je Jagnje zaklano da primi silu i bogatstvo i premudrost i jačinu i čast i slavu i blagoslov.
Rev 5:13 I svako stvorenje, što je na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i što je na moru, i što je u njima, sve čuh gde govore: Onome što sedi na prestolu, i Jagnjetu blagoslov i čast i slava i država va vek veka.
Rev 5:14 I četiri životinje govorahu: Amin. I dvadeset i četiri starešine padoše i pokloniše se Onome što živi va vek veka.

I na kraju Gospod Isus nam govori ove radosne reči...

Rev 22:16 Ja Isus poslah anđela svog da vam ovo posvedoči u crkvama. Ja sam koren i rod Davidov, i sjajna zvezda Danica.
Rev 22:17 I Duh i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.
Rev 22:18 Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
Rev 22:19 I ako ko oduzme od reči knjige proroštva ovog, Bog će oduzeti njegov deo od knjige života, i od grada svetog, i od onog što je napisano u knjizi ovoj.
Rev 22:20 Govori Onaj koji svedoči ovo: Da, doći ću skoro! Amin. Da, dođi, Gospode Isuse.
Rev 22:21 Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista sa svima vama. Amin.

Poslednja izmena:
Nek se provede. Nemam ništa protiv. Ima mesec dana da se opusti, uživa i dobro razmisli da li je bolje slediti EGW ili Boga. A u bibliji je lepo napisano da ne možemo slediti i Boga i Mamon. Tako da će se morati odlučiti. Ili samo Boga ili i Boga i EGW i njene gluposti, kojih ima na stotine.

Braćo Adventisti, zamolio bih vas da nas ne vređate, izazivate i diskreditujete.

Za sve što su vas Adventisti uvredili, molim vas da nam oprostite!

I neka Otac nebeski oprosti i svima onima koji su Adventiste Sedmog dana vređali, izazivali i diskreditovali.

Mi Pravoslavci ODLIČNO znamo ko je E.G.W. i kome se ona molila i kome je služila - To se lepo vidi kada se pročitaju sve njene knjige i dobro analiira šta je sve trabunjala!

Nadam se da će svi pravoslavni vernici potvrditi tu Vašu tvrdnju?

Evo dok se ne vratim sa odmora, svi možete pročitati jedan pasos iz njenih knjiga...

.. i iznesite ovde pred svima svoj vrednosni sud!

Dakle, potvrdite tu tvrdnju svojim rečima i to od onoga što ste sami čitali iz njenih kniga (a ne samo da kopirate sa sajtova neprijatelja Adventista Sedmog dana)

Ostajte nam dobro i zdravo, ali vodite računa kom bogu se molite i služite sa vašom doktrinom i E.G.W!

Hvala, takođe neka i sve vas Bog blagoslovi...

1Ti 2:4 Koji hoće da se svi ljudi spasu, i da dođu u poznanje istine.
1Ti 2:5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus,

PS
I još jednom DOBRO izanalizirajte DOKTRINU SPC-a pa se uverite ko ima više istine - ASD ili SPC !!!

Neka Božja reč sama odgovori:

Rev 12:17 I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista.

&

Rev 19:10 I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.

KONTEKST:

Rev 19:1 I posle ovog čuh glas veliki naroda mnogog na nebu gde govori: Aliluja! Spasenje i slava i čast i sila Gospodu našem;
Rev 19:2 Jer su istiniti i pravi sudovi Njegovi, što je osudio kurvu veliku, koja pokvari zemlju kurvarstvom svojim, i pokajao krv slugu svojih od ruke njene.
Rev 19:3 I drugom rekoše: Aliluja! I dim njen izlažaše va vek veka.
Rev 19:4 I padoše dvadeset i četiri starešine, i četiri životinje, i pokloniše se Bogu koji seđaše na prestolu, govoreći: Amin, aliluja!
Rev 19:5 I glas iziđe od prestola koji govori: Hvalite Boga našeg sve sluge Njegove, i koji Ga se bojite, i mali i veliki.
Rev 19:6 I čuh kao glas naroda mnogog, i kao glas voda mnogih, i kao glas gromova jakih, koji govore: Aliluja! Jer caruje Gospod Bog Svedržitelj.
Rev 19:7 Da se radujemo i veselimo, i da damo slavu Njemu; jer dođe svadba Jagnjetova, i žena Njegova pripravila se;
Rev 19:8 I dano joj bi da se obuče u svilu čistu i belu: jer je svila pravda svetih.
Rev 19:9 I reče mi: Napiši: Blago onima koji su pozvani na večeru svadbe Jagnjetove. I reče mi: Ove su reči istinite Božije.
Rev 19:10 I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.
Rev 19:11 I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
Rev 19:12 A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
Rev 19:13 I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
Rev 19:14 I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
Rev 19:15 I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
Rev 19:16 I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.
Rev 19:17 I videh jednog anđela gde stoji na suncu i povika glasom velikim govoreći svima pticama koje lete ispod neba: Dođite i skupite se na veliku večeru Božiju,
Rev 19:18 Da jedete mesa od careva, i mesa od vojvoda, i mesa od junaka, i mesa od konja i od onih koji sede na njima, i mesa od svih slobodnjaka i robova, i od malih i od velikih.
Rev 19:19 I videh zver i careve zemaljske i vojnike njihove skupljene da se pobiju s Onim što sedi na konju i s vojskama Njegovim.
Rev 19:20 I bi uhvaćena zver, i s njom lažni prorok koji učini pred njom znake kojima prevari one koji primiše žig zverin i koji se poklanjaju ikoni njenoj: živi biše bačeni oboje u jezero ognjeno, koje gori sumporom.
Rev 19:21 A ostali pobijeni biše mačem Onog što sedi na konju, koji iziđe iz usta Njegovih: i sve se ptice nasitiše od mesa njihovog.

Poslednja izmena:
Da ima na STOTINE trabunjanja u knjigama EGW se veoma lako i brzo svi možete uveriti!
Imate TRI opcije:

I – Skinuti sa Neta sve njene knjige, i polako početi sa čitanjem;
II – Naručiti od HAC-a da vam pošalju one koje imaju na lageru i primeti pravilo iz tačke 1 i
III – Otići u najbližu knjižaru HAC-a i izabrati knjige og EGW.

Ali morate pažljivo čitati, jer je ona bila jako lukava žena. Pa pogledajte samo koliki veliki broj vernika je povukla u propast!
Ako vas ne mrzi možete i zapisivati sve njene gluposti i objaviti knjigu. Siguran sam da će se dobro prodavati!

Evo vam par da ne ispadne ovo prazna priča, a vi nastavite dalje: (srećno!)

1. Anđeli su se ponudili da umru za čovjeka (Рани Списи, 127. str.), Tuga je ispunila nebeska bića kad su saznala da je čovek izgubljen i da će se svet koji je Bog stvorio napuniti smrtnim bićima osuđenima na bedu, bolest i smrt, i da za prestupnika nema spasenja. Svi Adamovi potomci morat će umreti. Tada sam videla Isusa i na Njegovom licu prime-tila izraz sažaljenja i tuge. Malo kasnije videla sam kako pristupa izuzetno jakom svetlu koje je okruživalo Oca. Moj anđeo pratilac rekao mi je:’’On ima tajni razgovor s Ocem.’’ Dok su Otac i Sin razgovarali,zabrinutost je kod anđela dosegnula vrhunac. Triput je blještavo svetlo kojim je Otac bio obavijen pokrilo Isusa, i kad se treći put vratio od Oca, mogli smo videti Njegovo lice. Bilo je smireno, bez ikakvog straha i nedoumice i blistalo je dobrotom i milinom koju
je nemoguće opisati. Tada je obavestio anđele da je nađen put za spasenje izgubljenog čoveka. Rekao im je da je raz-govarao s Ocem i da je ponudio svoj život kao otkup, da će smrtnu presudu uzeti na sebe kako bi zaslugama Njegove
krvi čovek mogao dobiti oprost prošlih greha i poslušnošću se vratiti u vrt iz kojeg je bio isteran. Tada bi mogao ponovno
imati pristup slavnom, besmrtnom plodu stabla života na koji je sada izgubio pravo. Tada je na Nebu zavladala neiz-merna radost i nebeski zbor je zapevao pesmu hvale i obožavanja. Anđeli su zasvirali u svoje harfe i pevali za ton više nego pre zato što je Bog u svojoj velikoj milosti i milosrđu dao svojega premilog Sina da umre za buntovnički rod. Zatim su izrazili hvalu i obožavanje za Isusovo samoodricanje i žrtvu, što je pristao napustiti Očevo naručje i izabrao
život patnje i teskobe i najprezreniju smrt da bi mogao dati život drugima. Anđeo je rekao: ‘’Misliš li da je Otac dao svojega premilog Sina bez borbe? Ne, nije.’’ To je bila borba i za samog nebeskog Boga, hoće li pustiti palog čoveka da propadne ili će dopustiti da za nj umre Njegov ljubljeni Sin. Anđeli su bili toliko zainteresirani za čovekovo spasenje da je među njima bilo onih koji su bili spremni napustiti svoju slavu i dati svoj život za palog čoveka. ‘’Ali ’’, rekao je moj anđeo pratilac, ‘’to ne bi vredilo.’’ Prestup je bio toliki da ni anđeoski život ne bi mogao platiti dug. Samo su smrt
i posredovanje Božjeg Sina mogli platiti dug i spasiti čoveka od beznadnog jada i bede.

2. Anđeli mogu iz Neba samo sa zlatnom karticom, i plaču ! (Рани Списи, 39. str.).
Božja ljubav prema Njegovom narodu - Videla sam kako Bog nježno i jako voli svoj narod.Videla sam kako anđeli šire svoja krila nad svetima. Svaki sveti imao je anđela pratioca. Kad bi sveti plakali zbog razočaranja ili bi se našli u opasnosti,anđeli koji im služe brzo bi odleteli gore noseći vesti,a anđeli u gradu bi prestali pevati.Zatim bi Isus poslao drugog anđela da siđe i da ih ohrabri, da bdije nad njima i da ih pokuša zadržati na uskome putu; ali ako ne bi marili
za brižnu skrb ovih anđela i ako ih anđeli ne bi mogli utešiti već bi nastavili ići stranputicom, anđeli bi se rastužili i zaplakali. Oni bi vest o tome poneli gore i svi anđeli u gradu bi zaplakali, a nakon toga glasno rekli :‘’Amen.’’Ali ako
bi sveti uprli pogled na nagradu koja ih čeka i slavili Boga, anđeli bi preneli radosnu vest u grad i anđeli u gradu bi dotaknuli svoje zlatne harfe i glasno zapevali :‘’Aleluja!’’tako da bi nebeski svod odzvanjao njihovim umilnim pesmama.
U Svetom Gradu vlada savršeni red i sklad. Svi anđeli kojima je naloženo da odlaze na Zemlju nose zlatnu kartu koju pokazuju anđelima na gradskim vratima kad ulaze i izlaze. Nebo je predivno mesto. Čeznem da budem tamo, da gledam svojega milog Isusa koji je dao život za mene i budem preobražena u Njegovo slavno obličje. O kad bih imala reči kojima bih opisala slavu prelepog budućeg sveta! Žudim za potocima žive vode koji vesele grad našega Boga.

3. Put do neba traje 7 dana (Рани Списи, 17. str.),
Zatim je odjeknula Isusova srebrna truba dok se spuštao na oblaku okružen ognjenim plamenovima. Pogledao je na grobove usnulih pravednika da bi zatim svoj pogled i ruke podigao prema nebu i povikao: ‘’Probudite se, probudite
se, probudite se vi koji spavateu prahu i ustanite!’’Na to je silan potres zatresao Zemlju. Grobovi su se otvorili I mrtvi su izišli obučeni besmrtnošću. Kad su prepoznali svoje prijateljekoje im je smrt otela, 144.000 povikale su: ‘’Aleluja!’’ I u istom trenutku su se preobrazili i bili odneseni u zrak u susret Gospodinu.Svi smo se skupa na oblaku uznosili sedam dana do staklenog mora, kamo nam je Isus donio krune i vlastitom ih desnicom stavio na glavu svakome od nas. Dao nam je i zlatne harfe i palme pobede. Tu, na staklenom moru, u savršenom četverokutu stajale su 144.000. Neki od njih imali su vrlo blistave krune, a drugi ne baš tako sjajne. Neke su krune bile teške od zvezda, dok su ih druge imale tek nekoliko. Svatko je bio potpuno zadovoljan svojom krunom. I svi su bili obučeni u veličanstvene bele haljine koje su ih pokrivale od vrata do stopala. Anđeli su bili svuda oko nas dok smo koračali preko staklenog mora do gradskih vrata. Isus je podignuo svoju moćnu,slavnu ruku držeći biserna vrata koja su se otvorila na svojim svjetlucavim šarkama i rekao nam: ‘’Oprali ste svoje haljine u mojoj krvi i čvrsto se držali moje istine. Uđite!’’ Svi smo ušli osećajući da imamo puno pravo na ovaj grad.

4. Не само што именицу сотона пише великим словом, већ и придеве и остале речи које су у вези са
сотоном пише великим словом:
(Рани Списи, предговор, погл. 6): Ali Bog je nepromjenjiv. Njegovo djelovanje preko Mojsija pred faraonom bilo je savrpeno, bez obzira na to pto je Janesu i Jambresu bilo dopupteno da čine čuda Sotoninom silom, koja su bila slična čudima pto ih je Mojsije učinio. Krivotvorine su se pojavile i u vreme apostola, ali su se darovi Duha očitovali u Kristovim sedbenicima. Nije Božja namjera da svoj narod u ovo vrijeme prepusti gotovo neobuzdanoj prevari bez darova i očitovanja svojeg Duha.
(Рани Списи, стр 15 ): Svih je 144.000 bilo zapečaćeno i savrpeno ujedinjeno. Na njihovim čelima bilo je napisano: Bog, Novi Jeruzalem i blistava zvijezda koja je sadržavala Isusovo novo ime. Pri pogledu na nape radosno, sveto stanje, zli su se razgnjevili i pojurili da nas uhvate kako bi nas strpali u zatvor, a mi smo u Gospodnje ime pružili ruku dok su oni bespomoćno pali na zemlju. Tada su oni iz Sotonine sinagoge znali da Bog ljubi nas koji smo mogli jedan drugome oprati noge i pozdraviti braću svetim cjelovom, pa su se poklonili pred našim nogama ………….

5. Adam je držao subotu, i ona će važiti za sve ljude u svu večnost (Духовни дарови, sv. 3),
Pokazano mi je da će Božji zakon čvrsto ostati zauvek i da će na novoj Zemlji postojati za svu večnost. Prilikom
stvaranja, kad su položeni temelji Zemlji, sinovi Božji s divljenjem su promatrali Stvoriteljevo djelo i sve su nebeske
vojske klicale od radosti. Tada je bio postavljen temelj suboti. A na kraju šest dana stvaranja, Bog je u sedmi dan počinuo od svih svojih djela i blagoslovio sedmi dan i posvetio ga jer je taj dan počinuo od svih svojih djela. Subota je uspostavljena u Edenu prije pada; svetkovali su je Adam i Eva I sve nebeske vojske. Bog je počinuo u sedmi dan, blagoslovio ga i posvetio. Vidjela sam da subota nikad neće biti ukinuta, već će je otkupljeni sveti i sve anđeoske vojske za svu večnost svetkovati u čast velikog Stvoritelja.

6. Anđeli razgovaraju na ulazu u Eden ko je ušao u njega (Рани Списи, 52. str.),
Pokazani su mi Adam i Eva u Edenu. Okusili su plod sa zabranjenog stabla i bili isterani iz vrta; zatim je oko stabla
života postavljen ognjeni mač kako ne bi mogli okusiti njegov plod i postali besmrtni grepnici. Stablo života trebalo je održavati besmrtnost. »ula sam jednog anđela kako pita: “Tko je od Adamova potomstva propao pokraj ognjenog mača i okusio plod sa stabla života?” Drugi je anđeo odgovorio: “Nitko od Adamova potomstva nije propao pokraj ognjenog mača i okusio plod s tog stabla; zato nema besmrtnog grepnika. Dupa koja sagrepi umret će vječnom smrću — smrću koja će trajati zauvek, nakon koje nema nade u uskrsnuće; i Božja srdžba će biti zadovoljena. Sveti će počivati u Svetom Gradu i vladati kao kraljevi i svećenici tisuću godina. Zatim će Isus sa svetima sići na Maslinsku goru i ona će se raspoloviti i postati velika ravnica da na njoj počiva Božji raj. Ostala Zemlja neće biti oćišćena prije kraja tisuću godina kad će zli mrtvi uskrsnuti i okružiti grad. Noge zlih nikad više neće oskvrnuti novu Zemlju. Tada će od Boga sići vatra s Neba i progutati ih — sažeći će korijen i grane. Sotona je koren, a njegova deca su grane. Ista vatra koja će progutati zle, oćistit će Zemlju.”

Sledi nastavak!!!

Poslednja izmena:
7. Anđeli razgovaraju sa Adamom i Evom u Edenu o vrlo bitnim stvarima (Рани Списи, 147. str.),
Pad Čoveka
Sveti anđeli često su posjećivali vrt i poučavali Adama i Evu u njihovim poslovima; također su ih izvestili o Sotoninoj pobuni i padu. Opomenuli su ih da ga se čuvaju i savetovali im da se ne razdvajaju jedno od drugoga jer bi inače mogli doći u dodir s ovim palim neprijateljem. Anđeli su ih također molili da neizostavno slede upute koje im je Bog dao jer mogu biti sigurni samo ako budu savršeno poslušni. Tada ovaj pali neprijatelj neće imati vlasti nad njima.

8. EGW je kao Pavle odneta do 3-ćeg neba, a možda i više (Рани Списи, 39,40. str.),
Gospod mi je omogućio da vidim i druge svetove. Dobila sam krila i jedan anđeo otpratio me od grada do blistavog i veličanstvenog mesta. Trava je bila sveže zelena, a ptice su cvrkutale svoje milozvučne pesmice. Stanovnici na tom mestu bili su različitih uzrasta; bili su plemeniti, veličanstveni i veoma ljubazni. Izgledom su bili slični Isusu i njihova su lica zračila svetom radošću koja je izražavala slobodu i sreću koje su vladale na tom mjestu. Upitala sam jednog od njih zapto su toliko umilniji od stanovnika Zemlje. Odgovorio je: “Mi smo živeli u potpunoj poslušnosti Božjim zapovedima i nismo bili neposlušni kao oni na Zemlji.” Zatim sam ugledala dva stabla: jedno je upadljivo nalikovalo na stablo života u gradu. Plod je na obima bio prelep, ali s jednoga nisu smeli jesti. Mogli su jesti plodove s oba stabla, ali s tog jednog bilo im je zabranjeno. Moj anđeo pratilac mi je rekao: “Niko na ovom mestu nije okusio plod sa zabranjenog stabla; kad bi ga okusili, pali bi.” Onda me poveo na svet oko kojeg je kružilo sedam meseci. Tu sam videla dobrog starog Henoka koji je preobražen bio uznesen na Nebo. U desnici je imao prekrasnu palmu; na svakom njezinom listu bilo je napisano: “Pobeda.” Na glavi je imao blistav beli venac od lipća, a po sredini svakog lista bilo je napisano: “»čistoća”; venac je bio optočen raznobojnim dragim kamenjem koje je blistalo jače od zvezda obasjavajući slova tako da su se jače isticala. Na stražnjem delu nalazila se vrpca koja je povezivala venac, a na njoj je bilo napisano: “Svetost.” Iznad venca je bila prelepa kruna, sjajnija od sunca. Upitala sam ga je li to mesto na koje je dopao kada se uznio sa Zemlje. Rekao je: “Ne, moj dom je Grad, a ovamo sam dopao u poset.” Kretao se po tom svijetu tako slobodno kao da je njegov dom. Molila sam svojeg anđela pratioca da mi dopusti da ostanem na tom svetu. Nisam mogla podnijeti pomisao da se moram ponovno vratiti na ovaj mračni svet. A onda je anđeo rekao: “Moraš se vratiti i ako ostaneš verna,imat ćeš zajedno sa sto četrdeset i četiri hiljade prednost posjećivati sve svetove i promatrati djela Božjih ruku.”

9. Pre potopa su ljudi ukrštavali ljude i životinje i dobijali nove rase ( Духовни дарови, sv. 3, 64. str.; sv. 4, 75. str.),
Poznato je da sledbenici Jelene Vajt, da bi prikrili neke njene očigledne zablude i pseudokonstrukcije, pribegavanju falsifikovanju njenih spisa i izbacivanju iz novih izdanja pojedinih pasusa koji nose očiglednu zabludu i autorsko komprimitiranje. Jedan takav pasus koji se danas izbacuje je onaj iz 'Duhovnih darova' ("Spiritual Gifts") gde Vajtova iznosi da je i pre i posle Potopa dolazilo do ukrštanja između ljudi i životinja, da je to 'ukrštanje' unizililo Božiji lik u čoveku i dovelo do stvaranje novih rasa: "Ali ako je postojao jedan greh koji je bio iznad drugih koji je uzrokovao uništenje roda ljudskog potopom, to je bio osnovni zločin ukrštanja ljudi sa životinjama koji je unakazio lik Božiji i uzrokovao nered svuda" (Duhovni darovi, III, str. 64)
"Sve vrste životinja koje je Bog stvorio su sačuvane u barci. Mešane vrste koje Bog nije stvorio, koje su bile rezultat ukrštanja, su uništene potopom. Nakon potopa bilo je ukrštanja ljudi i životinja, kao što se može videti u skoro beskrajnom nizu vrsta životinja i u nekim rasama ljudi" (Duhovni darovi, III, str. 75)
Dakle u ovoj, trećoj knjizi ' Duhovnih darova' objavljenoj na 300 stranica u leto 1864. god. od strane izdavačke kuće ‘Steam Press of the Seventh-day Adventist Publishing Association’ (Battle Creek, Michigan, USA) pod naslovom ‘Important Facts of Faith in Connection With the History of Holy Men of Old’ Vajtova tobože braneći Božiji poredak u prirodi, u svome neznanju pljuje na taj poredak i zakon koji je tako postavljen da onemogućuje reproduktivno ukrštanje ljudi i životinja. Ona se drži mita, u koji su mnogi verovali u XIX stoleću, da je izvodljivo reproduktivno ukrštanje čoveka i životinje. Nešto slično tvrdi i kasni judejski apokrif ‘Knjiga Pravednika’ ili Book of Jasher (koji nema veze sa istoimenom knjigom koja se pominje u Bibliji: Jošua, 10:13, II Samuel, 1:18), a koja je Vajtovoj bila jako dobro poznata, s obzirom da često crpi iz nje u oblikovanju svojih snolikih predstava …
Adventistički spisatelj Uriah Smith zauzeo je se da ‘potvrdi’ i ‘rastumači’ Helenine besmislene tvrdnje, pa je 1868. godine objavio knjigu ‘Vizije gospođe E. G. Vajt’ (The Visions of Mrs. E.G. White) u kojoj iznosi da su afrički Bušmani upravo vrsta koja je nastala ukrštanjem ljudi i životinja (str. 103)……….

10. Iz knjige: Čežnja vekova, Ellen White. Deo poglavlja: 35. "Ćuti, prestani". Opis stihova, kako ih vidi EGW - Марко 5:
1 И дођоше преко мора у околину гадаринску. 2 И кад изиђе из лађе, одмах Га срете човек с духом нечистим, 3 Који живљаше у гробовима и нико га не могаше свезати ни веригама; 4 Јер је много пута био метнут у пута и у вериге, па је искидао вериге и пута изломио; и нико га не могаше укротити.
5 И једнако дан и ноћ бављаше се у гробовима и у горама вичући и бијући се камењем. 6 А кад виде Исуса из далека, потече и поклони Му се. 7 И повикавши гласно рече: Шта је Теби до мене,Исусе Сине Бога Вишњег? Заклињем Те Богом, не мучи ме.8 Јер му говораше: Изађи, душе нечисти, из човека. 9 И питаше га: Како ти је име? И одговори Му: Легеон ми је име; јер нас је много. 10 И молише Га веома да их не шаље из оне околине. 11 А онде по брегу пасло је велико крдо свиња. 12 И молише Га сви ђаволи говорећи: Пошаљи нас у свиње да у њих уђемо. 13 И допусти им Исус одмах. И изашавши духови нечисти уђоше у свиње; и навали крдо с брега у море; а беше их око две хиљаде: и потопише се у мору. 14 А свињари побегоше, и јавише у граду и по селима.И изађоше људи да виде шта је било. 15 И дођоше к Исусу,и видеше беснога у коме је био легеон где седи обучен и паметан; и уплашише се. 16 А они што су видели казаше им шта би од беснога и од свиња. 17 И почеше Га молити да иде из њихових крајева. 18 И кад уђе у лађу,мољаше Га онај што је био бесан да буде с Њим. 19 А Исус не даде му, већ му рече: Иди кући својој к својима и кажи им шта ти Господ учини, и како те помилова. 20 И оде и поче приповедати у Десет градова шта му учини Исус; и сви се дивљаху. 21 И кад пређе Исус у лађи опет на оне стране, скупи се народ многи око Њега; и беше крај мора.
Sledi nastavak!!!

A evo kako taj događaj (Marko 5,1-21) vidi EGW:
U rano jutro Spasitelj i Njegovi pratioci došli su na obalu, i svetlost Sunca koje se rađalo, kao da blagosilja mirom, dodirivala je more i zemlju. Ali tek što su kročili na obalu njihove oči zapazile su prizor užasniji od okrutne bure. Iz nekog skrovišta među grobovima, dva poremećena čoveka ustremila su se na njih da ih rastrgnu. Na ovim ljudima visili su delovi lanaca koje su raskinuli bežeći s mesta zatočenja. Telo im je bilo u ranama, a posekotine od oštrog kamenja krvarile su. Njihove oči sevale su ispod duge kose bez sjaja; izgleda da su demoni koji su vladali nad njima potpuno izbrisali svaku sličnost s ljudskim bićem, pa su više ličili na zveri nego na ljude.
Učenici i njihovi pratioci pobegli su užasnuti. Odmah su primetili da Isus nije bio sa njima, pa su se okrenuli da Ga potraže. Stajao je tamo gde su Ga ostavili. On koji je stišao buru, koji je ranije susreo sotonu i pobedio ga, nije pobegao pred ovim demonima. Kada su se ovi ljudi, škrgućući zubima i bacajući penu iz usta, približili Njemu, Isus je podigao istu ruku koja je smirila talase i ljudi nisu mogli da priđu bliže. Stajali su pred Njim besni ali bespomoćni.
Sa autoritetom je naredio nečistim duhovima da iziđu iz njih. Njegove reči prodrle su do pomračenih umova ovih nesrećnih ljudi. Nejasno su shvatili da je blizu Onaj koji može da ih spase od demona koji su ih mučili. Pali su pred Spasiteljeve noge da Mu se poklone; ali kad su se usta otvorila da zamole za Njegovu milost, demoni su divlje vičući progovorili kroz njih: »Šta je tebi do nas, Isuse sine Boga višnjega? Zaklinjem te Bogom, ne muči me.«
Isus je upitao: »Kako ti je ime?« Odgovor je bio: »Legion mi je ime; jer nas je mnogo.« Upotrebivši nesrećne ljude kao posrednike za prenošenje poruke, zamolili su Isusa da ih ne pošalje izvan tog predela. Nedaleko na padini brega paslo je veliko krdo svinja. Demoni su molili da im se dopusti da uđu u njih, i Isus im je dopustio. Odjednom je bezrazložan strah zahvatio krdo. Ono je besomučno pojurilo niz litice i u nemogućnosti da se zaustavi na obali, stropoštalo se u jezero i utopilo.
U međuvremenu kod opsednutih od demona došlo je do čudesne promene. Svetlost je prosvetlila njihove umove. Njihove oči sijale su razboritošću. Pojave tako dugo izobličene u sotonski lik, postale su iznenada blage, ruke umrljane krvlju postale su mirne i radosnim glasovima ovi ljudi slavili su Boga za svoje oslobođenje.
Sa litice čuvari svinja videli su sve što se zbilo i požurili su da odnesu vest svojim poslodavcima i celom narodu. U strahu i zaprepašćenju celokupno stanovništvo skupilo se da sretne Isusa. Ova dva čoveka opsednuta demonima bili su strah i trepet za celu okolinu. Niko nije sigurno prolazio pored mesta na kome su se oni nalazili, jer bi se sa demonskom jarošću ustremili na svakog putnika. Sada su ovi ljudi odeveni i zdravog razuma sedeli kraj Hristovih nogu, slušali Njegove reči i slavili ime Onoga koji ih je izlečio. Međutim, narod koji je posmatrao ovaj veličanstveni prizor, nije se radovao. Gubitak svinja bio im je važniji nego oslobođenje ova dva sotonina roba.
Ovaj gubitak bio je dozvoljen u milosti prema sopstvenicima svinja. Obuzeti zemaljskim dobrima nisu marili za neuporedive vrednosti duhovnog života. Isus je želeo da raskine uticaj sebične ravnodušnosti, da bi mogli primiti Njegovu milost. Međutim, žalost i gnev zbog zemaljskog gubitka zaslepio je njihove oči za Spasiteljevu milost.
Pojava natprirodne sile probudila je sujeverje u narodu i podstakla njihova strahovanja. Iz boravka ovog Stranca među njima mogu slediti dalje nesreće. Naslućivali su finansijsku propast i odlučili da se oslobode Njegovog prisustva. Oni koji su sa Isusom prešli jezero, pričali su o svemu što se desilo prethodne noći, o svom stradanju u oluji i kako su vetar i more bili umireni. Međutim, njihove reči nisu ostavile nikakav utisak. U strahu narod se okupljao oko Isusa, preklinjući Ga da ih napusti i On je pristao, ukrcavši se odmah za suprotnu obalu.
Ljudi iz Gergese imali su pred sobom živi dokaz o Hristovoj moći i milosti. Videli su ljude kojima je vraćen razum, ali bili su toliko preplašeni da svoje zemaljske interese izlože opasnosti, da je Onaj koji je pobedio kneza tame pred njihovim očima, smatran nezvanim gostom, i Dar Neba bio je vraćen sa njihovih vrata. Mi nemamo priliku da se okrenemo od Hristove ličnosti, kao što su to učinili Gergesinci; ali još uvek postoje mnogi koji odbijaju da poslušaju Njegove reči, zato što bi poslušnost obuhvatila i žrtvovanje nekog svetovnog dobra. Iz straha da Njegovo prisustvo ne izazove novčane gubitke, mnogi odbacuju Njegovu milost i teraju Njegovog Duha od sebe.
Međutim, osećanje oslobođenih od demona bilo je sasvim drukčije. Želeli su društvo svoga Oslobodioca. U Njegovoj prisutnosti osećali su se zaštićenim od demona koji su mučili njihove živote i upropastili njihovo najbolje životno doba. Kada se Isus spremao da uđe u lađu, prišli su Mu, klekli do Njegovih nogu i molili Ga da ostanu kraj Njega da bi mogli stalno slušati Njegove reči. Međutim, Isus im je naložio da idu kući i kažu kakve im je velike stvari učinio Gospod.
Ovde je bio posao za njih – da idu u neznabožački dom i govore o blagoslovu koji su primili od Isusa. Bilo im je teško da budu odvojeni od Spasitelja. Sigurno su ih očekivale velike teškoće u druženju sa svojim neznabožačkim sugrađanima. Njihova odvojenost od društva kao da ih je onesposobljavala za posao koji je On naznačio. Međutim, čim je Isus ukazao na njihovu dužnost, bili su spremni da poslušaju. Ne samo što su govorili svojim ukućanima i susedima o Isusu, već su išli kroz ceo Dekapolis, objavljujući svuda Njegovu moć spasavanja i opisujući kako ih je oslobodio od demona. U vršenju ovog posla mogli su primiti veći blagoslov nego da su, samo zbog lične koristi, ostali u Njegovoj prisutnosti. Spasitelju se približavamo radom na širenju dobrih vesti o spasenju.
Dva čoveka izlečena od demona bili su prvi misionari koje je Isus poslao da propovedaju Jevanđelje u oblasti Dekapolisa. Ovi ljudi imali su prednost da slušaju Isusovo učenje samo nekoliko trenutaka. Do njihovih ušiju nije nikada doprla nijedna propoved s Njegovih usana. Nisu mogli da poučavaju narod kao što su to mogli učenici koji su svakodnevno bili sa Isusom. Međutim, u svojoj ličnosti nosili su dokaze da je Isus bio Mesija. Mogli su da kažu ono što su znali; ono što su sami videli i čuli i osetili od Hristove sile. To je ono što može učiniti svako čije je srce takla Božja milost. Jovan, ljubljeni apostol, napisao je: »Što beše ispočetka, što čusmo, što videsmo očima svojima, što razmotrismo i ruke naše opipaše, o reči života… što videsmo i čusmo to javljamo vama.« (1. Jovanova 1,1–3) Kao Hristovi svedoci treba da kažemo ono što znamo, ono što smo sami videli, čuli i osetili. Ako smo korak za korakom sledili Isusa, imaćemo nešto određeno da kažemo o načinu na koji nas je vodio. Možemo reći kako smo proverili Njegovo obećanje i utvrdili da je istinito. Možemo da posvedočimo ono što znamo o Hristovoj milosti. To je svedočanstvo na koje nas Gospod poziva, a zbog njegovog nedostatka svet gine.
Iako narod iz Gergese nije primio Isusa, On ih nije prepustio tami koju su izabrali. Kada su Ga zamolili da ode od njih, nisu čuli Njegove reči. Oni nisu znali što su odbacili. Zato je On ponovo poslao svetlost i to preko onih koje neće odbiti da slušaju.
Sotonina namera je bila da uništenjem svinja odvrati narod od Spasitelja i spreči propovedanje Jevanđelja u toj oblasti. Međutim, upravo ovaj događaj uzbudio je celu oblast kao ništa drugo, i upravio pažnju na Hrista. Iako se Spasitelj lično udaljio, ljudi koje je izlečio, ostali su kao svedoci Njegove sile. Oni koji su bili posrednici kneza tame postali su kanali svetlosti, vesnici Sina Božjega. Ljudi su se divili dok su slušali čudesne novosti. U celoj toj oblasti, vrata su se otvarala Jevanđelju. Kada se Isus vratio u Dekapolis, narod se sticao oko Njega i tri dana, ne samo stanovnici jednog grada, već hiljade njih iz cele oblasti slušale su vest o spasenju. Čak i sila zlih duhova je podvlašćena našem Spasitelju i delovanje zla okrenulo se na dobro.
Susret sa opsednutima iz Gergese nosio je pouku za učenike. On je pokazivao svu dubinu poniženja u koju sotona želi da uvuče ceo ljudski rod i Hristovu misiju da oslobodi ljude od njegove sile. Ova unesrećena bića, nastanjena u grobovima, kojima su vladali demoni, u ropstvu neobuzdanih strasti i gnusnih požuda, predstavljaju ono što bi ljudski rod postao da je prepušten sotoninoj vlasti. Sotona vrši stalan uticaj na ljude da ošamuti čula, da zavlada umom na zlo i podstakne nasilje i zločin. On oslabljuje telo, pomračuje um i unižava dušu. Kad god ljudi odbijaju Spasiteljev poziv, potčinjavaju se sotoni. Danas to mnogi čine u svakoj oblasti života, u domu, u poslu, pa čak i u crkvi. To je razlog što su se nasilje i zločin raširili po Zemlji i moralna tama, kao koprena smrti, pokriva ljudske naseobine. Svojim naročitim iskušenjima sotona vodi ljude u sve veće zlo, dok na kraju ishod ne bude poročnost i propast. Jedina sigurna zaštita protiv njegove sile nalazi se u Isusovom prisustvu. Pred ljudima i anđelima, sotona se otkrio kao čovekov neprijatelj i uništavalac; Hristos kao čovekov prijatelj i oslobodilac. Njegov Duh razviće u čoveku sve ono što će oplemeniti karakter i uzvisiti prirodu. On će u telu, duši i duhu izgraditi čoveka za slavu Bogu. »Jer nam Bog ne dade duha straha, nego sile i ljubavi i čistote.« (2. Timotiju 1,7) On nas je pozvao »da dobijemo slavu« – karakter »Gospoda našega Isusa Hrista«; pozvao nas je da budemo »jednaki obličju sina njegova«. (2. Solunjanima 2,14; Rimljanima 8,29)
A duše koje su tako nisko pale da su postale sotonina oruđa, Hristovom silom opet su preobražene u vesnike pravde koji Božji Sin šalje da kažu »šta ti Gospod učini, i kako te pomilova«.
KRAJ!!!

Poslednja izmena:
Ima i 4 opcija.

Mogu je da vam posatvljam ovde delovi knjiga, deo po deo!!!!!!!!!!!!!!!!

Naravno one koje imam, jer i ja nemam oviliko koliko imaju braca pravoslavci...
Ja sam izneo CITATE SA REFERENCANA iz nekih knjiga EGW. Pošto odlično znam njen lik i delo i ko je bila jer sam pročitao skoro sve njene knjige nemam potrebe da se uveravam! Ali koliko vidim mnogim Pravoslavci nije uopšte poznata doktrina EGW. A meni možda neki ne veruju da je bila sotonski sluga. Pa pošto čovek više veruje svojim očima nego tuđim rečima - zato ih pozivam da se upoznaju sa likom i delom EGW!

Postavljaj slobodno. Sve što ti srce poželi od EGW! Vrlo rado ćemo čitati.
I samo da te podsetim da apostol Jakov kaže : ''Ko sagreši u jednom - kriv je za sve!''. Ne mora kao EGW da sgreši u 258 stvari! Ili 582.

Poslednja izmena:
Postavljaj slobodno. Sve što ti srce poželi od EGW! Vrlo rado ćemo čitati.

Nema potrebe za sada jer mi ne propovedamo EGW nego Hrista.

Niti smo ikada zapocinjali razgovor o njoj niti ju rekalmirali.

Samo ako bude potrebe pisacemo o njoj.

Ipak bih preporucio da batalimo ovu diskusiju jer ako bude potrebe bicermo prinudjeni da odgovorimo, pa vam se nece svidjati.

A nasa zelja nije da vas napadamo.

petrov: jer sam pročitao skoro sve njene knjige

Kako to?

Ja nepoznajem nijednog adventistu licno ko je procitao sve njene knjige a ti kao pravoslavac si skoro sve procitao????:eek:

Onda nas optuzujete da smo mi ospednuti njenim knjigama???

Poslednja izmena:
Nema potrebe za sada jer mi ne propovedamo EGW nego Hrista.

Niti smo ikada zapocinjali razgovor o njoj niti ju rekalmirali.

Samo ako bude potrebe pisacemo o njoj.

Ipak bih preporucio da batalimo ovu diskusiju jer ako bude potrebe bicermo prinudjeni da odgovorimo, pa vam se nece svidjati.

A nasa zelja nije da vas napadamo.

Kako to?

Ja nepoznajem nijednog adventistu licno ko je procitao sve njene knjige a ti kao pravoslavac si skoro sve procitao????:eek:

Onda nas optuzujete da smo mi ospednuti njenim knjigama???
Ne skreći sa teme - već nam daj kontraargumente da sam ja izneo neistinu!
Odnosno da li je ona LUPETALA KO MAKSIM PO DIVIZIJI ili je Duh Proroštva!?

Kao prvo, ja sam vas zamolio da prekinemo ovu diskusiju ti to ne postujes i izazivas dalje?

Kao drugo, bez ikavih dokaza i objasnjenja kazes da je lupetala?

A sta je to lupetala?

Postavio si gore tekst, i ja tu nevidim niakvo lupetanje.

Mozda je jedino problem tvoje vere to jest neverovanja i to je sve.

Ovo sto si postavio gore od nje je odlican tekst!

Ti nemas duhovnog iskustva sa njenom literaturom.
Osvedocenje duhom svetim u ispravnost onoga sto je pisala.

Postoje neke stvari koje je ona opisala za koje sma se cudio kako je to mogla d azna.

Pa to je moje licno iskustvo.

Iskustvo duse.

Ti trebas prvo da se ponasas kao covek, onda kao hriscanin, bez vredjanja da bi nekod iskutovao sa tobom.

Eto da ja postavim nesto do nikolaja i da kazem: VIDI STA JE OIN LUPETAO VODE?

To ne ide.

Postavicu ti pitanje, kako je mogao da da ovkavu netacnu izjavu ir eci cu zasto je netacna.

Nacin na koji ti psotupasd nije niti ljudski niti hriscanski niti fer.

TI ZELIS DA NAMA OVDE POKAZES KAKO SMO MI NA LOSEM PUTU A PRITOM SE PONASAS GORE OD NAS.
To sto zelis i pokazujes se ne uklapa.
Ako bih ja trebao da sledim tvoj put i postanem kao ti.
To jedt gori nego sada.
Onda nikako.
Ali to je pokszatelj da ti nisi na pravom putu.
Dugujes mi i 1000 dolara i samo cutis...

Poslednja izmena:
Evo da idemo redom kako stignem.
Vec je aksno necu moci puno:

STA JE OVDE LUPETANO?:eek:

1. Anđeli su se ponudili da umru za čovjeka (Рани Списи, 127. str.), Tuga je ispunila nebeska bića kad su saznala da je čovek izgubljen i da će se svet koji je Bog stvorio napuniti smrtnim bićima osuđenima na bedu, bolest i smrt, i da za prestupnika nema spasenja. Svi Adamovi potomci morat će umreti. Tada sam videla Isusa i na Njegovom licu prime-tila izraz sažaljenja i tuge. Malo kasnije videla sam kako pristupa izuzetno jakom svetlu koje je okruživalo Oca. Moj anđeo pratilac rekao mi je:’’On ima tajni razgovor s Ocem.’’ Dok su Otac i Sin razgovarali,zabrinutost je kod anđela dosegnula vrhunac. Triput je blještavo svetlo kojim je Otac bio obavijen pokrilo Isusa, i kad se treći put vratio od Oca, mogli smo videti Njegovo lice. Bilo je smireno, bez ikakvog straha i nedoumice i blistalo je dobrotom i milinom koju
je nemoguće opisati. Tada je obavestio anđele da je nađen put za spasenje izgubljenog čoveka. Rekao im je da je raz-govarao s Ocem i da je ponudio svoj život kao otkup, da će smrtnu presudu uzeti na sebe kako bi zaslugama Njegove
krvi čovek mogao dobiti oprost prošlih greha i poslušnošću se vratiti u vrt iz kojeg je bio isteran. Tada bi mogao ponovno
imati pristup slavnom, besmrtnom plodu stabla života na koji je sada izgubio pravo. Tada je na Nebu zavladala neiz-merna radost i nebeski zbor je zapevao pesmu hvale i obožavanja. Anđeli su zasvirali u svoje harfe i pevali za ton više nego pre zato što je Bog u svojoj velikoj milosti i milosrđu dao svojega premilog Sina da umre za buntovnički rod. Zatim su izrazili hvalu i obožavanje za Isusovo samoodricanje i žrtvu, što je pristao napustiti Očevo naručje i izabrao
život patnje i teskobe i najprezreniju smrt da bi mogao dati život drugima. Anđeo je rekao: ‘’Misliš li da je Otac dao svojega premilog Sina bez borbe? Ne, nije.’’ To je bila borba i za samog nebeskog Boga, hoće li pustiti palog čoveka da propadne ili će dopustiti da za nj umre Njegov ljubljeni Sin. Anđeli su bili toliko zainteresirani za čovekovo spasenje da je među njima bilo onih koji su bili spremni napustiti svoju slavu i dati svoj život za palog čoveka. ‘’Ali ’’, rekao je moj anđeo pratilac, ‘’to ne bi vredilo.’’ Prestup je bio toliki da ni anđeoski život ne bi mogao platiti dug. Samo su smrt
i posredovanje Božjeg Sina mogli platiti dug i spasiti čoveka od beznadnog jada i bede.

----------------------------------------------------

Bog je NAcinio plan spasenja pre stvaranja coveka.

Taj plan nije objavljivao stvorenim bicima.

Kada je doslo vreme da taj plan bude upotrebljen, Isus je razgovarao sa Ocem i odlucili su da je sada trenutak za njegovu relaizaciju i da se on objavi drugim bicima.

ONDA JE ISUS IZASAO I RPVI PUT OBAJVIO PLAN SPASENJA STVORENIM BICIMA KOJA JOS NISU POGRESILA TO JEST ANDJELIMA.

TADA JE I TAJ PLAN OBJAVLJEN I LJUDIMA.

1.Mo 3:15 I još mećem neprijateljstvo izmedju tebe i žene i izmedju semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.

Eva i Adam su ocigledno znali za taja plan i kada je rodila Kaina, mislila je da je to taj obecani Mesija od Boga koji ce biti rodjen od zene, pa je rekla:

1.Mo 4:1 Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda.

Poslednja izmena:

1. Anđeli su se ponudili da umru za čovjeka (Рани Списи, 127. str.), Tuga je ispunila nebeska bića kad su saznala da je čovek izgubljen i da će se svet koji je Bog stvorio napuniti smrtnim bićima osuđenima na bedu, bolest i smrt, i da za prestupnika nema spasenja. Svi Adamovi potomci morat će umreti. Tada sam videla Isusa i na Njegovom licu primetila izraz sažaljenja i tuge. Malo kasnije videla sam kako pristupa izuzetno jakom svetlu koje je okruživalo Oca. Moj anđeo pratilac rekao mi je:’’On ima tajni razgovor s Ocem.’’ Dok su Otac i Sin razgovarali,zabrinutost je kod anđela dosegnula vrhunac. Triput je blještavo svetlo kojim je Otac bio obavijen pokrilo Isusa, i kad se treći put vratio od Oca, mogli smo videti Njegovo lice. Bilo je smireno, bez ikakvog straha i nedoumice i blistalo je dobrotom i milinom koju je nemoguće opisati. Tada je obavestio anđele da je nađen put za spasenje izgubljenog čoveka. Rekao im je da je razgovarao s Ocem i da je ponudio svoj život kao otkup, da će smrtnu presudu uzeti na sebe kako bi zaslugama Njegove krvi čovek mogao dobiti oprost prošlih greha i poslušnošću se vratiti u vrt iz kojeg je bio isteran. Tada bi mogao ponovno imati pristup slavnom, besmrtnom plodu stabla života na koji je sada izgubio pravo. Tada je na Nebu zavladala neizmerna radost i nebeski zbor je zapevao pesmu hvale i obožavanja. Anđeli su zasvirali u svoje harfe i pevali za ton više nego pre zato što je Bog u svojoj velikoj milosti i milosrđu dao svojega premilog Sina da umre za buntovnički rod. Zatim su izrazili hvalu i obožavanje za Isusovo samoodricanje i žrtvu, što je pristao napustiti Očevo naručje i izabrao život patnje i teskobe i najprezreniju smrt da bi mogao dati život drugima. Anđeo je rekao: ‘’Misliš li da je Otac dao svojega premilog Sina bez borbe? Ne, nije.’’ To je bila borba i za samog nebeskog Boga, hoće li pustiti palog čoveka da propadne ili će dopustiti da za nj umre Njegov ljubljeni Sin. Anđeli su bili toliko zainteresirani za čovekovo spasenje da je među njima bilo onih koji su bili spremni napustiti svoju slavu i dati svoj život za palog čoveka. ‘’Ali ’’, rekao je moj anđeo pratilac, ‘’to ne bi vredilo.’’ Prestup je bio toliki da ni anđeoski život ne bi mogao platiti dug. Samo su smrt i posredovanje Božjeg Sina mogli platiti dug i spasiti čoveka od beznadnog jada i bede.

----------------------------------------------------

Kada je doslo vreme da taj plan bude upotrebljen, Isus je razgovarao sa Ocem i odlucili su da je sada trenutak za njegovu relaizaciju i da se on objavi drugim bicima.

ONDA JE ISUS IZASAO I RPVI PUT OBAJVIO PLAN SPASENJA STVORENIM BICIMA KOJA JOS NISU POGRESILA TO JEST ANDJELIMA.

1.Mo 3:15 I još mećem neprijateljstvo izmedju tebe i žene i izmedju semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.

Eva i Adam su ocigledno znali za taja plan i kada je rodila Kaina, mislila je da je to taj obecani Mesija od Boga koji ce biti rodjen od zene, pa je rekla:

1.Mo 4:1 Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda.

Tipičan primer Adventiste:
PRVO : negira CIATE IZ KNJIGE EGW!
Što odmah govori kakvi su to ljudi.
DRUGO : Skretanje sa tema im je omiljeno oružje. Jer ovaj primer(1. Anđeli su se ponudili da umru za čovjeka)koji sam izneo je apsolutno ISTINIT. Jer kada Adventisti nemaju argumente – neće hrišćanski da priznaju da su pogrešili, već đavoljski odgovaraju nešto deseto što nema veze sa tekstom. Znači već dve nečasne stvari su urađene. Idemo dalje.
TREĆE : Kako u bibliji (gde) možemo proveriti ovu TVRDNJU EGW? Da li je to Božija objava ili ljudska? Da su se Anđeli ponudili da umru za čoveka?
Izvoli brate Adventisto:

Zato braćo Pravoslavci, a i svi ostali - širom otvorite oči da se uverite ko su Adventisti !!!

Poslednja izmena:
Prvo.

Gde ja to neguram citate EGW? Zasto ponovo ne govoris pravoslavni prijatelju?
Znas da je laz greh...

Drugo. Gde ja to skrecem sa teme?
Sta to ima veze sto su se andjeli ponudilu da umru mesto Isusa?
Zar apostoli nisu bili prvo bili spremni da i oni umreti sa Isusom kada je govorio o smrti ili bio hapsen?
Zar su za vas gresni ljudi plemenitiji od svetih andjela?

Trece. Nigde nema toliko proroka i vidioca kao u pravoslavlju pa sve to ne pise u bibliji sta oni kazu pati ti ne smeta?
EGW. Nije Bibliha da bi usla u kanon.
Vazno je da li to sto neko pise , rudi neki biblijsko ucenje ili ga podrzava.

Cetvrto. EGW. Nije temelj nasih ucenja i verovanha nego Biblija.

Peto. Zasto ne odgovaras na moja pitanja. Toliko te strah?

Poslednja izmena:
Prvo.
Gde ja to neguram citate EGW? Zasto tajo lazes pravoslavni prijatelju?
Evo dokaza gde!

Međutim i TAČNA JE TVRDNJA KOJU SAM IZNEO – DA SU SE ANĐELI PONUDILI DA UMRU ZA ISUSA. I da sam samo izneo CITATE IZ KNJIGE EGW!

Ali po sistemu NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA – ti odgovaraš:’’ŠTA JE OVDE LUPETANO?’’.

Jeste lupetano – to je tačno, ali tvoj isprani vajtom mozak MISLI DA SAM TO JA! A ne navodi EGW. A samo u ovom tekstu ih ima koliko hoćeš:

- Kako je videla na Isusovom licu izraz sažaljenja i tuge (4-ti pasus);
- Kako joj je nebeski anđeo rekao da Isus sada ima razgovor sa Ocem(5-ti pasus);......

Tako da su to Adventisti – KADA NEMAJU ADEKVATAN ODGOVOR – PRELAZE SA TEME I GLEDAJU DA NA BILO KOJI NAČIN DISKREDITUJU SAGOVORNIKA!

Drugo. Gde ja to skrecem sa teme?
Sta to ima veze sto su se andjeli ponudilu da umru mesto Isusa?
Zar apostoli nisu rekli da ce i oni umreti sa Isusom kada je govorio o smrti?
Zar su ljzdi plemenitiji od andjela?
Tvoj post! -

Prva moja tačka iznosi tvrdnju da u bibliji nigde nije napisano da su se anđeli ponudili da daju život za palog čoveka – A TI ODGOVARAŠ OVAKO – (npr.) – ‘’ Zar su ljzdi plemenitiji od andjela? ‘’ – niti sam ja bilo gde rekao da su ljudi plemeniriji od anđela –niti to ima bilo kakve veze sa tačkom 1. Jednostavno to je ubacivanje klipova u mašinu! Stari adventistički trik.

Umesto da nam daš stihove iz biblije – gde se možemo uveriti u istinitios EGW iskaza!?

Trece. Nigde nema toliko proroja i vidioca kao u pravoslavlju pa sve to ne pise u bibliji sta oni kazu pati ti ne smeta?
Tema je A7D a ne SPC!
Ako imaš nešto protiv Pravoslavlja – imaš temu pa na njoj iznesi sve što ti je na duši!
Ja ti sigurno neću reći – Šta ti padavičaru adventistički iznosiš ovo ili ono – imaš pravo sve reći!

EGW. Nije Bibliha da bi usla u kanon.
Nisam znao da EGW nije Bibliha!
Hvala ti na obaveštenju. Ja sam samo mislio da je bila padavičarka i da je mnogo lupetala, a njeni sledbenici Adventisti to sve prihvatili.

Vazno je da li to sto neko pise , rudi neki biblijsko ucenje ili ga podrzava.
Pogrešno!
Važno je da taj koji nešto piše IZNOSI ISTINITO BIBLIJSKU REČ! A ne po ljudskom tumačenju i time se stavlja iznad Boga.

Gde je tu dokaz?
Pravoslavni prijatelju, jesi li ti kozda pijan?

Rekao si da EGW lupa i naveo neke njene citate?

Ja nisam rekai da nisu njeni citati.

Tada bi to bili negiranje.

Vec sam tebi postavio pitanje na koje ti trebas da odgovoris a koje glasi: Sta je u tim citatina lupetanje?

To je sramota da ti neznas ni sta hoces?

Da smo mi negde tvrdili sto je ona napisala napisano u Bibliji onda bi tvoja optuzba imala osnove.
Ona nije Biblija da mora sve da stoji u bibliji. Ona je duhovni pisac.
I vi imate vidioce i proroke koji govore i pisu nesto sto ne stoji u bibliji.
Kako onda mizes da optuzis drugoga za to?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back