Deca 1-3 godine (toddlers)

...za dorucak/veceru mozete...

...poparicu na mleku ili vodi ali onda dodate malo kamaka, sira ili pavlake
...palentu sa jogurtom ili mlekom..
...pavlaku namazanu na hleb, bilo bi lepo ako hoce razani ili neki drugi
...napravite same pastetu od tunjevine ili sardine..pa to na hleb..
..ili tunjevinu, hleb i jogurt...
...kuvano jaje izgnjeceno pa u to dodato malo kajmaka, sira mladog (i opet kao pastetu)
...neko bareno povrce koje vole obarite pa napravite kao pire...
...kiflu udrobljenu u jogurt...
...eto to je od predloga jelovnika koji ima Cupavica za te obroke...:)

Kad pominjete isisivac, ja moram da pohvalim zepterov, onaj metla usisivac... s njim kucu predjem ocas posla svaki dan... a svaki par dana ili jednom nedeljno sa velikim usisivacem idem ispod bracnog kreveta, komoda, pomeranje krevetca, sve detaljno... spas je taj zep.usisivac... :)

Ishrana:
I ja bi vec promenila ali nemam izbora.

ahahah htela da se pokaze

afro,sinoc sam kucala sa telefona 2 puta post, ukupno 10 minuta , i oba puta mi je nestao post :lol:
hvala na predlozima
dajem jos i salate neke, tipa rusku al sa pavlakom umesto majoneza
i onu tunu u meksickoj salati sto ima da se kupi al ja to pravim sama jer se vise isplati
i pite jede isto
al ona uglavnom vise voli one krseve :lol:

eno je u vrticu,pocela je i da jede...uglavnom rucak...videcu dal je doruckovala jutros
tamo imaju 300 cuda koja vrte u krug...uglavnom raznovrsnije nego ja sto smislim
pokupim je posle rucka, dodje kuci,spava i kad ustane opet ruca :lol: a pojede sve tamo
vidi valjda drugu decu pa i ona krka :)

afro,sinoc sam kucala sa telefona 2 puta post, ukupno 10 minuta , i oba puta mi je nestao post :lol:
hvala na predlozima
i onu tunu u meksickoj salati sto ima da se kupi al ja to pravim sama jer se vise isplati
i pite jede isto

eno je u vrticu,pocela je i da jede...uglavnom rucak...videcu dal je doruckovala jutros
tamo imaju 300 cuda koja vrte u krug...uglavnom raznovrsnije nego ja sto smislim
pokupim je posle rucka, dodje kuci,spava i kad ustane opet ruca :lol: a pojede sve tamo

Imas na sajtu vrtica nedeljni jelovnik, pa ako joj se svidja vrticka hrana skidaj od njih fore.

hvala na predlozima
i pite jede isto

...hehehe...znam ja to, i Cupavica bi radje doruckovala brusketi mareti kad
bi joj bilo dozvoljeno:mrgreen:i sve ta s.ranja da oprostis na izrazu..al' ne moze...
...kod nje je problem sto jede dok prvu glad ne zadovolji i cao nece vise, e onda
se jos malo bore sa njom za jos koji zalogaj i to je to...
...na svako pitanje sta ces da jedes je tupe (supe), pate (paste-makarone razne)
i pusute :lol: za ovo vam ni ne treba prevod...
...e da voli pasulj i to je u stanju da pojede pun tanjir...ko da je zidar, al' ne moze
3x nedeljno da jede pasulj....
...i oni u vrticu imaju svasta, jos im je i kuhinja u sklopu vrtica pa posto rade od
8 do 8, deca doruckuju od 8 do 11, kad koje dodje, tako da tek rucaju zajedno...
a evo drugu nedelju ide
rekord od kad je krenula :D
:tajna:

...super je to, i sve ce duze ostajati, ipak im treba vremena za prilagodjavanje...
..."gospodjica" krece od ponedeljka, bila je 10 dana na Zabljaku sa onom bakom:heart:

Imas na sajtu vrtica nedeljni jelovnik, pa ako joj se svidja vrticka hrana skidaj od njih fore.
Ovo ja radim, spijuniram po sajtovima vrtica nedeljne jelovnike. :rumenko:
Kad imam necejeda, pa ne znam vise sta da mu ponudim.
Mogu vam reci da sam ponosna na nase vrtice i nutricioniste.
Kod nas za dorucak idu: kacamak sa sirom/mlekom/jogurtom, pravljeni namazi od sira/pavlake sa sardinama/sunkom/dimljenim vratom/tunom/jajima, hleb-puter-med i mleko, przenice i jogurt,...
Dok u HR imate Linolada i hleb, mesni narezak, griz sa cokoladom i mlekom, gotove puter stanglice,...

Ovo ja radim, spijuniram po sajtovima vrtica nedeljne jelovnike. :rumenko:
Kad imam necejeda, pa ne znam vise sta da mu ponudim.
Mogu vam reci da sam ponosna na nase vrtice i nutricioniste.
Kod nas za dorucak idu: kacamak sa sirom/mlekom/jogurtom, pravljeni namazi od sira/pavlake sa sardinama/sunkom/dimljenim vratom/tunom/jajima, hleb-puter-med i mleko, przenice i jogurt,...
Dok u HR imate Linolada i hleb, mesni narezak, griz sa cokoladom i mlekom, gotove puter stanglice,...

....jos u vreme kad su moja deca isla u vrtic imali su bas dobar i raznovrstan jelovnik,
uvek smo imali uvid u to sta jedu u toku nedelje....i mogu reci da me je nekad bilo
sramota jer neke stvari su jedno vreme jele samo tamo, pa sam tek kasnije i ja to pocela
da spremam....

...nego sta, a i vole oni u drustvu da jedu...pa se malo takmice:)
...jos ako je vaspitacica neka koja zeli da se posveti deci maximalno
jedu i piju sto kod kuce nikad mece..bar je to bio slucaj sa mojom decom...

...ni jedna nije pila mleko od kad je prestala da ga pije na flasicu, a u vrticu
su svaki dan pile punu solju...ili ja nisam znala da ih ubedim da popiju..

ima i tamo, sve pise kad ce sta da spremaju :)
ja to na brzinu uslikam telefonom pa gledam sta kad imaju :lol:
u nasem ima kuhinja
mnogo divne zenice rade u kuhinji :D
spijuniram ja, nije meni problem rucak
a za dorucak vec dajem i to sto oni daju
mada je ona malo isla pa nisam ni videla sta sve daju
jedino mi je bez veze kad daju dzem i hleb,mada to voli
i med i puter na hlebu...to ne voli...al kad to budu imali,dacu joj kod kuce nesto
jutros je doruckovala :)
i lepo je rucala :)

Samo da podnesem izvestaj.

Put je prosao bolje nego sto sam se nadala. Kolima do Peste, pa avionom do Dublina nam je trajalo ceo dan. Krenuli smo oko 11h ujutru i stigli u apartman oko ponoci (1h po nasem vremenu). Junior spavao u avionu :klap: i posle se razbudio i zaspao tek oko 2 ujutru :roll:. Povratak je bio malo cupaviji jer je avion krenuo oko 15h, pa smo stigli u Pestu oko 19h po nasem vremenu, pa u brzinsku kupovinu (kada smo vec tamo) i stigli u stan pola sata posle ponoci.

Ono sto mogu da preporucim ako letite avionom, da stignete malo ranije na aerodrom i da pustite dete da trckara koliko god moze. Suprug i ja smo na smenu trcali za njim i cuvali prtljag. U avionu se ponasao ok, obzirom na ono sta sam ocekivala i cega sam se plasila. Bilo je jos male dece, ali su svi prosli ok. S vremena na vreme se culo da neko od njih zanoveta, da im je dosadno itd, ali nista strasno. Let je trajao oko 3 sata i nismo menjali pelene tokom leta, jer smo promelili na poslednjem mestu pre pasoske kontrole i odmah cim smo sleteli suprug je cakao cekiran prtljag, a mi se presvlacili i trckarali).

Poneli smo njegove automobilcice i avioncice (birica zna o kojima je rec) i onu knjizicu "bebin dodir", U povratku sam kupila engleski "bebin dodir" i dosta dugo se zanimao s tim. Suprug je skinuo crtace i pesmice sa YT na telefon, pa kada je bila kriza, gledali su to (ziveo smartphone :super:). Ne kazem da se sedeo kao bubica, ali je proslo bez incidenata. U povratku iza nas je sedela jedna lepa devojka, pa je Junior imao kome da pokaze svoje manire. Jbt nisam verovala kako vec ovako mali konta sta treba da radi kada vidi nekog ko mu se svidja. Sve u svemu ne brinem se, jer ima dobra ukus, bar sto se devojaka tice.

Sam Dublin je prelep. Iako je dva dana padala kisa, uspeli smo maximalno iskoristiti vreme. Bilo mi je zao sto nismo otisli u ZOO vrt i na jos par mesta ( i to mi je za nauk, da treba iskoristiti lepo vreme za posetu ovakvih stvari, a shopping ostaviti za kisni dan) , ali nadam se da cemo to sledeci put nadoknaditi ;) Gde god smo bili svi su bili ljubazni i maximalno nam izlazili u susret kadgod je to bilo moguce.

Sve u svemu vratila sam se umornija nego sto sam otisla, ali sam uzivala i ja i Junior. Suprug je na zalost radio 90% vremena, ali to je i bilo u planu (mi smo isli samo kao "pratnja"), pa nemamo prava da se zalimo. Najzad mi se ostvarila jedna od velikih zelja i popila sam Guiness u Dublinskom pubu. Jos jedna stavka sa liste zelja je odstiklirana ;)

Danas najzad Junior primio MMR. Od ponedeljka pocinje vrtic. Kako li ce biti posle mesec dana pauze :think:

Poslednja izmena:
ija: mnogo si mi/nam nedostajala :heart2: :zag: ... i Junior naravno ... i mnooogo ti zavidim, jer mozhe da bude malo "veca" pratnja sledeci put, pa da idemo i mi sa Arminom :ogledalo: ... moja velika zhelja je da vidim malo Dublina, ali kanda mi se nikad nece ostvariti ... :rida:

danas bili na rodjendanu dechjem, mali je bio vishe nego aktivan, igrao se sa decom, trchkarao okolo, bila je gomila dece i odraslih i strashna buka, i vrlo sam ponosna na njega , uopshte nije pao u paniku :super:

ija: mnogo si mi/nam nedostajala :heart2: :zag: ... i Junior naravno ... i mnooogo ti zavidim, jer mozhe da bude malo "veca" pratnja sledeci put, pa da idemo i mi sa Arminom :ogledalo: ... moja velika zhelja je da vidim malo Dublina, ali kanda mi se nikad nece ostvariti ... :rida:

danas bili na rodjendanu dechjem, mali je bio vishe nego aktivan, igrao se sa decom, trchkarao okolo, bila je gomila dece i odraslih i strashna buka, i vrlo sam ponosna na njega , uopshte nije pao u paniku :super:

:cmok: dogovoreno. Izmuvacemo nesto. Mogli ste i sada sa nama, da smo znali da cemo imati 1+1 spavacu sobu.

Ako ne Dublin, mozemo bar do Peste kolima da zapucamo, samo da stigne dugo ocekivano prolece.

:klap: za Armina. Sigurno je pokupio mnogo simpatija devojcica :heart: Kako je sladak, on samo treba da se pojavi i ta-tam :zper:

@Ija - super, gde god samo da je putovanje puotvanje, uvek sama za promenu :ok:

Ne znam dal sam se hvalila, moj gicanović naučio da broji do 10, s tim što uvek preskoči jedan br, uglavnom sedam pa broji do 7, pa mi kažemo sedam a on nastavi do deset. J*bt kako oni upijaju u ovom periodu od 2 god to je strašno :eek:

Back