- Poruka
- 66.162
Baš je zlurad taj tvoj Gospod...Psa 37:13 Ali mu se Gospod smeje, jer vidi da se primiče dan njegov.
Pri tom je sve znao unapred, što ga čini zdravo nevaljalim.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Baš je zlurad taj tvoj Gospod...Psa 37:13 Ali mu se Gospod smeje, jer vidi da se primiče dan njegov.
Душа је бесмртна. Нема ту шта да се разговара.A šta mislite da otvorimo jednu temu o smrtnosti ili besmrtnosti duše...
A umesto tebe ko li pise?
Ili ti cekas da umres,pa da krenes da zivis?![]()
Душа је бесмртна. Нема ту шта да се разговара.
Ne postoji večna smrt. Sa stanovišta živih tako ispada ali stanovište druge strane ne postoji. Smrt je ne promenljiva kategorija to je konačna stvar bar kad se radi o svesti. Smrt je delić sekunde posle života nakon toga nastupa ništavilo barem što se svesti tiče. Telo se raspada i razlaže. materija je neuništiva promeniće oblik ali suština nekog bića zauvek odlazi. To je kao kad razbiješ čašu u komade, staklo ostaje da postoji ali čaša kao predmet više ne postoji. Vječna japamija je ništa drugo nego gubitak nečije svesti (memorije) bez povratka. Kao kad uzmeš hard disk i rastopiš ga u visokoj peći. Čovek je postao egoista po prirodi, neko više neko manje ali je suštinski egosta, misli da ceo univerzum postoji samo radi njega i da je ova planeta centar sveta. ne miri se sa činjenicom da za sve treba da postoji kraj. Zato smrt izgleda strašna totalna suprotnost od života. Olakšavajuća okolnost je da nećete biti u mogućnosti da patite i kajete se zbog bilo čega , prosto nećete postojati kao neko ko oseća, misli, čuje . Bićete rasparčani na atome. neutrone, protone, fotone i higsove bozone i te čestice će lutati svuda i opet će nastati neki život ili neka materija ali vi kao neki klon vaše ličnosti nikada se neće ponoviti jer ništa nije večno. Bilo bi bolje da ljudi razmišljaju da im se život samo jednom desi i da nema reprize i ispravke. Tako bi ga više cenili kod sebe i drugih, manje bi traćili svoje živote ne bitnim stvarima kao što sad čine. Tako bi im smrt lakše padala. Ovako verovanjem i lažnom nadom da je tamo negde nešto uvek bolje nego ovde obično se kroz život pokaže da je gore jer su uvek mnogo veća očekivanja od realnosti. Pukim verovanjem u raj neće biti dovoljno za njegovu postojanost. Ako u ovom životu vam niko nije podario raj, zašto mislite da će vam ga dati u sledećem. Za svaki slučaj učinite svoj život sebi i drugima maksimalno boljim i kvalitetnijim, a posle šta bude.

Душа је бесмртна. Нема ту шта да се разговара.
Dusa nije besmrtna, covek kad umre umire i dusa jer COVEK JE DUSA.
A Bog ga moze kasnije vaskrsnuti....

Sektasice, jeretici ne nasledjuju carstvo Bozje.
Galatima 5,19. А позната су дела телесна, која су прељубочинство, курварство, нечистота, бесрамност,
5,20. Идолопоклонство, чарања, непријатељства, свађе, пакости, срдње, пркоси, распре, саблазни, јереси,
5,21. Зависти, убиства, пијанства, ждерања, и остала оваква за која вам напред казујем као што и казах напред, да они који тако чине неће наследити царство Божије.
Pogrešno. Čovek je stvorio Boga koji pre toga nije postojao. Nije postojao ni kasnije, ali ljudi su se ponašali kao da postoji.Bog je stvorio čoveka u vremenu (ranije nije postojao)?

Jesam dovoljno mator.@Zazi: ovo me podseti na onaj program Eliza... pretpostavljam da si dovoljno mator da se i ti sećaš...![]()

Њихов живот је бесмислен. Само се ругају, подсмејавају.
Zašto ne biste pružili odgovor na pitanje?
Vi kao ateisti (i dugogodišnji rugači) sigurno imate neki smisao života...
ŠTA JE VAŠ SMISAO ŽIVOTA?
???
Ja svesno trošim svoje dragocene trenutke da bi nekome skrenuo pažnju na realnost postojanja STVORITELJA i Njegovog PLANA SPASENJA!
Meni bi ranije (kao ateisti) mnogo značilo da sam imao nekoga - bilo koga koji bi hteo da mi skrene pažnju na tu realnost...
ali na žalost, niko mi nikada nije skrenuo pažnju na STVORITELJA niti sam mogao znati za Njegov PLAN SPASENJA!
(da sam završio život tokom svih tih godina koje sam proveo u grehu, ne bih dobio večni život.. a bilo je hiljade situacija u kojima sam mogao da izgubim život)
Iako postoji mnogo lepših stvari kojima bi se sada bavio, ali radi nekih duša (koji još uvek ne znaju šta je istina a šta je zabluda) ovo pisanje može da usmeri njihovu pažnju na (suštinska pitanja svačijeg života a to je pitanje svrhe i smisla života)...
STVORITELJA & PLAN SPASENJA
A to je ujedno i odgovor na ovu temu, koja glasi:
Смисао вечног живота?