Смисао вечног живота?

Vi ste SLOBODNI da sami odlučite šta hoćete...

ako hoćete da izaberete dobro, služićete svome Tvorcu!

A ako hoćete da izaberete zlo, služićete onome koji je uneo zlo u ovaj svemir.

U slučaju da izaberete zlo, bićete kao i do sada marioneta palih anđela...

a oni ne puštaju svoje roblje da budu slobodni.

Dok kod Boga uvek možete da birate i da kažete: ja više neću da Ti služim... i On će ispoštvati tu odluku.

Ko je slobodan? Onaj koji mrzi, ili onaj koji voli?

Onaj koji robije navikama, ili onaj čiji razum kontroliše navike?

Da li je slobodan čovek koji čini grehe, ili onaj koji je odlučio da Božjom silom ostavi sve grehe?

Da li je sloboda činiti šta mi je drago, ne vodeći računa o Bogu i ljudima...

... ili se prava sloboda nalazi u poslušnosti svome STVORITELJU?

Da li volite slobodu?

Poslednja izmena:
A umesto tebe ko li pise?:think:
Ili ti cekas da umres,pa da krenes da zivis?:zcepanje:

Ja svesno trošim svoje dragocene trenutke da bi nekome skrenuo pažnju na realnost postojanja STVORITELJA i Njegovog PLANA SPASENJA!

Meni bi ranije (kao ateisti) mnogo značilo da sam imao nekoga - bilo koga koji bi hteo da mi skrene pažnju na tu realnost...

ali na žalost, niko mi nikada nije skrenuo pažnju na STVORITELJA niti sam mogao znati za Njegov PLAN SPASENJA!

(da sam završio život tokom svih tih godina koje sam proveo u grehu, ne bih dobio večni život.. a bilo je hiljade situacija u kojima sam mogao da izgubim život)

Iako postoji mnogo lepših stvari kojima bi se sada bavio, ali radi nekih duša (koji još uvek ne znaju šta je istina a šta je zabluda) ovo pisanje može da usmeri njihovu pažnju na (suštinska pitanja svačijeg života a to je pitanje svrhe i smisla života)...

STVORITELJA & PLAN SPASENJA

A to je ujedno i odgovor na ovu temu, koja glasi:

Смисао вечног живота?

Poslednja izmena:
Душа је бесмртна. Нема ту шта да се разговара.

Bog je stvorio čoveka u vremenu (ranije nije postojao)?

Dao mu je slobodu da bira dobro i zlo, i objasnio mu je da je posledica zla - smrt!

A smrt je kao što svi znamo prestanak postojanja!

(jedino što pre svoje druge smrti, grešnik mora da se suoči sa Bogom i sa svojim izborom i da primi pravednu kaznu za sva svoja dela...

Rev 20:11 I videh veliki beo presto, i Onog što seđaše na njemu, od čijeg lica bežaše nebo i zemlja, i mesta im se ne nađe.
Rev 20:12 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
Rev 20:13 I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.
Rev 20:14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.
Rev 20:15 I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.

a nakon toga sledi ništavilo - smrt)

Ne postoji večna smrt. Sa stanovišta živih tako ispada ali stanovište druge strane ne postoji. Smrt je ne promenljiva kategorija to je konačna stvar bar kad se radi o svesti. Smrt je delić sekunde posle života nakon toga nastupa ništavilo barem što se svesti tiče. Telo se raspada i razlaže. materija je neuništiva promeniće oblik ali suština nekog bića zauvek odlazi. To je kao kad razbiješ čašu u komade, staklo ostaje da postoji ali čaša kao predmet više ne postoji. Vječna japamija je ništa drugo nego gubitak nečije svesti (memorije) bez povratka. Kao kad uzmeš hard disk i rastopiš ga u visokoj peći. Čovek je postao egoista po prirodi, neko više neko manje ali je suštinski egosta, misli da ceo univerzum postoji samo radi njega i da je ova planeta centar sveta. ne miri se sa činjenicom da za sve treba da postoji kraj. Zato smrt izgleda strašna totalna suprotnost od života. Olakšavajuća okolnost je da nećete biti u mogućnosti da patite i kajete se zbog bilo čega , prosto nećete postojati kao neko ko oseća, misli, čuje . Bićete rasparčani na atome. neutrone, protone, fotone i higsove bozone i te čestice će lutati svuda i opet će nastati neki život ili neka materija ali vi kao neki klon vaše ličnosti nikada se neće ponoviti jer ništa nije večno. Bilo bi bolje da ljudi razmišljaju da im se život samo jednom desi i da nema reprize i ispravke. Tako bi ga više cenili kod sebe i drugih, manje bi traćili svoje živote ne bitnim stvarima kao što sad čine. Tako bi im smrt lakše padala. Ovako verovanjem i lažnom nadom da je tamo negde nešto uvek bolje nego ovde obično se kroz život pokaže da je gore jer su uvek mnogo veća očekivanja od realnosti. Pukim verovanjem u raj neće biti dovoljno za njegovu postojanost. Ako u ovom životu vam niko nije podario raj, zašto mislite da će vam ga dati u sledećem. Za svaki slučaj učinite svoj život sebi i drugima maksimalno boljim i kvalitetnijim, a posle šta bude.

Ovo (boldovano) je sustina ili savrsena jednostavnost :)
Za ateiste ce sutra biti lakse ako dodje do strasnog suda a za vjernike lakse danas ako nisu pod stalnim pritiskom. I svi srecni i zadovoljni.

Dusa nije besmrtna, covek kad umre umire i dusa jer COVEK JE DUSA.

A Bog ga moze kasnije vaskrsnuti....

Sektasice, jeretici ne nasledjuju carstvo Bozje. :aha:

Galatima 5,19. А позната су дела телесна, која су прељубочинство, курварство, нечистота, бесрамност,
5,20. Идолопоклонство, чарања, непријатељства, свађе, пакости, срдње, пркоси, распре, саблазни, јереси,
5,21. Зависти, убиства, пијанства, ждерања, и остала оваква за која вам напред казујем као што и казах напред, да они који тако чине неће наследити царство Божије.

Sektasice, jeretici ne nasledjuju carstvo Bozje. :aha:

Galatima 5,19. А позната су дела телесна, која су прељубочинство, курварство, нечистота, бесрамност,
5,20. Идолопоклонство, чарања, непријатељства, свађе, пакости, срдње, пркоси, распре, саблазни, јереси,
5,21. Зависти, убиства, пијанства, ждерања, и остала оваква за која вам напред казујем као што и казах напред, да они који тако чине неће наследити царство Божије.

onda se cuvaj jeresi u koje verujes

Dusa nije besmrtna, covek kad umre umire i dusa jer COVEK JE DUSA.

A Bog ga moze kasnije vaskrsnuti....

Postanje 2:7

7 Tada je Jehova Bog načinio čovjeka od praha zemaljskoga i udahnuo mu u nosnice dah života, i čovjek je postao živa duša

Jasno se kaze da je covek POSTAO DUSA.

Takodje

(1. Petrova 3:20) koji su nekoć bili neposlušni, kad je Bog strpljivo čekao u danima Noinim, dok se gradila arka, u kojoj se svega nekoliko ljudi, to jest osam duša, spasilo prošavši kroz vodu.

Bog je stvorio čoveka u vremenu (ranije nije postojao)?
Pogrešno. Čovek je stvorio Boga koji pre toga nije postojao. Nije postojao ni kasnije, ali ljudi su se ponašali kao da postoji.
Naročito su se tako ponašai neki ljudi kojima je bilo dosta čuvanja ovaca, pa su smislili da budu božji posrednici.

Tako je idjea boga dovela do religije, a religija do sticanja i gomilanja ovozemaljskog blaga. Kako ovozemaljsko blago ima svoju prirodu, cene i zakone, posrednici između postojećih ljudi i nepostojećeg boga morali su da smisle odgođeno plaćanje. Dovoljno odgođeno da menice budu naplative jedva nakon smrti.

A to je dovelo do večnog žvota u kojem će ljudi koji nisu bili posrednici ganjati ljude koji su bili posrednici da im vrate pare.
Tako da nikome neće biti dosadno.

A bog će navijati:
- Naped, pevac, napred lajavi krelac. Briga nas ko će da pobedi. Pojećemo onog koji izgubi.

Tako nekako. :kafa:

Ja svesno trošim svoje dragocene trenutke da bi nekome skrenuo pažnju na realnost postojanja STVORITELJA i Njegovog PLANA SPASENJA!

Meni bi ranije (kao ateisti) mnogo značilo da sam imao nekoga - bilo koga koji bi hteo da mi skrene pažnju na tu realnost...

ali na žalost, niko mi nikada nije skrenuo pažnju na STVORITELJA niti sam mogao znati za Njegov PLAN SPASENJA!

(da sam završio život tokom svih tih godina koje sam proveo u grehu, ne bih dobio večni život.. a bilo je hiljade situacija u kojima sam mogao da izgubim život)

Iako postoji mnogo lepših stvari kojima bi se sada bavio, ali radi nekih duša (koji još uvek ne znaju šta je istina a šta je zabluda) ovo pisanje može da usmeri njihovu pažnju na (suštinska pitanja svačijeg života a to je pitanje svrhe i smisla života)...

STVORITELJA & PLAN SPASENJA

A to je ujedno i odgovor na ovu temu, koja glasi:

Смисао вечног живота?

Ti si duso puko!

Da li je Hrist pukao?

Da li su apostoli pukli?

Da li su milioni ljudi koji su prihvatili svoga Spasitelja pukli?

Rev 7:9 Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
Rev 7:10 I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.

A kako nisu pukli (moralno) oni koji se suprostavljaju Bogu i Njegovim zapovestima?

Rev 20:11 I videh veliki beo presto, i Onog što seđaše na njemu, od čijeg lica bežaše nebo i zemlja, i mesta im se ne nađe.
Rev 20:12 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
Rev 20:13 I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.
Rev 20:14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.
Rev 20:15 I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.

Ja nikome od vas ne žalim ovakvu sudbinu, zato vas opominjem da je izbegnete...

VI SAMI ODLUČUJETE HOĆETE LI ZAVRŠITI OVAKO ILI NE

Zašto biste odbacili ova Božja upozorenja i tvrdoglavo nastavili da živite u grehu?

Zar greh može nekome doneti sreću?

Zar je Vama lično greh doneo sreću? Nije li greh svakome doneo prokletstvo i užasne posledice?

Back