Noć veštica

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Penta Gram

Obećava
Banovan
Poruka
90
Zašto slavite ovaj praznik koji nema veze sa Srbima ni s pravoslavljem?
Je li u pitanju pomodarstvo? Prihvatanje američkih "vrednosti"? Ili je u pitanju žestoko svesno zastranjivanje? I kako proslavljate taj "praznik"?

BTW,evo vam jedan video
[video=google;4923256842504617884]https://video.google.com/videoplay?docid=4923256842504617884[/video]

"Poznato je da u Americi deca masovno nestaju, a narocito pred Noc vestica (Halloween), tako da policija upozorava roditelje da narocito pripaze na svoju decu pred Noc vestica (zvanicni podaci FBI kazu da je u periodu od 1995. do 2000. u Americi nestalo 50.000 dece)".

bird_2.gif

Ne proslavljam Samhain, keltske praznike ostavljam Keltima.
Par puta sam rezbario bundevu jer sam imao bundeve doma, i svidelo mi se kako izgleda Ali nikakvo slavlje ili šta slično.

sam-1.jpg

Poslednja izmena:
Баш тако.
Мрзело ме да објашњавам нишчима духом, Ноћ вештица није амерички празник.
Ја иначе нисам неки тип за (про)славе.
Славим своју славу, Божић и Васкрс (иначе сва три обичаја имају паганске корене).

Баш тако.
Мрзело ме да објашњавам нишчима духом, Ноћ вештица није амерички празник.
Ја иначе нисам неки тип за (про)славе.
Славим своју славу, Божић и Васкрс (иначе сва три обичаја имају паганске корене).

Nego keltski. A sta ti imas s Keltima?

Питао бих постављача теме зашто слави блискоисточне празнике, на блискоисточни начин, а сметају му староевропске традиције?! :per:

Оснивач званичног хришћанства Константин крстио се тек на самрти, да не би одговарао за своје злодела (као што је рецимо било убиство свог сина). Тад кад је то радио званично није био хришћанин, па пуј пике не важи...

Ja ne znam da neko ovde to slavi, a ja bih na to gledao kao na dan maskembala, nesto kao dan sale, dan zabave kad se svi opuste neki i previse pa zaborave gde su im deca a i gde su oni:D

Pa da to je isto kao i kad ljudi dodju na neku slavu svi mi pravoslavci okupimo se i napijemo se ko stoke pa posle nazad kuci isto neko se strvali ili zakuca neku banderu pa tako isto za vrem svake slave kao i tamo u americi tako i ovde ljudi ginu od slavlja nebitno koji je povod ili praznik i onako niko to ne uzima zaozbiljno bilo koje slave ili obicaje niti zna zasto to rade o cemu je rec i kako je pravilno bitn je samo da se ljudi okupe dobro zabave najedu i napiju provedu pa ko prezivi pricace e to je to...

Ja ne znam da neko ovde to slavi, a ja bih na to gledao kao na dan maskembala, nesto kao dan sale, dan zabave kad se svi opuste neki i previse pa zaborave gde su im deca a i gde su oni:D

Pa da to je isto kao i kad ljudi dodju na neku slavu svi mi pravoslavci okupimo se i napijemo se ko stoke pa posle nazad kuci isto neko se strvali ili zakuca neku banderu pa tako isto za vrem svake slave kao i tamo u americi tako i ovde ljudi ginu od slavlja nebitno koji je povod ili praznik i onako niko to ne uzima zaozbiljno bilo koje slave ili obicaje niti zna zasto to rade o cemu je rec i kako je pravilno bitn je samo da se ljudi okupe dobro zabave najedu i napiju provedu pa ko prezivi pricace e to je to...

i ja na ovaj dan gledam kao na dan maskenbala, prerusavanja, i pre svega dobre zabave.
ne slavim, ali volim da odem na meskenbal. uostalom, to je jedini danm u godini kad ulicamam mozes da hodis i go i preobucen u vukodlaka, a da ti ne zamere ini i da te ne gledaju ko budalu... dakle, dobro zezanje na prvom mestu
a o mrtvima mislim kad dodju zadusnice.. tako je to u nas, srba...

Je li u pitanju pomodarstvo? Prihvatanje američkih "vrednosti"? Ili je u pitanju žestoko svesno zastranjivanje? I kako proslavljate taj "praznik"?

BTW,evo vam jedan video
[video=google;4923256842504617884]https://video.google.com/videoplay?docid=4923256842504617884[/video]

"Poznato je da u Americi deca masovno nestaju, a narocito pred Noc vestica (Halloween), tako da policija upozorava roditelje da narocito pripaze na svoju decu pred Noc vestica (zvanicni podaci FBI kazu da je u periodu od 1995. do 2000. u Americi nestalo 50.000 dece)".

A što, ne smem slaviti ništa što nema veze s pravoslavljem, jel ? Aj oladi malo, leba ti. Kako vas ne mrzi da pokrećete ovakve teme. Nemaš pojma ni o pravoslavlju, niti šta je zapravo NV, i odakle potiče. Pravoslavlje, tj. i celo hrišćanstvo ti vuče korene iz paganizma, gotovo svi važni datumi. Ne smeta mi ništa, nek slavi ko hoće Sv.Luku, odnosno Petra Cetinjskog, ko hoće nek slavi Noć veštica, ko hoće nek slavi oboje, ko neće i to je ok, samo nek su ljudi normalni i nikog ne gnjave i ne diraju. Ne znam ko mi više ide na živce u zadnje vreme, ovi novonikli pravoslavci koji misle da je ceo svet počeo i završava sa pravoslavljem i sve van njega su go satana, veštica i vampir, ili ovi nadriokultisti koji koriste svoje ,, moći '' da naivnima uzimaju pare, i trabunjaju o kojekakvim demonima i mračnim silama.

BTW,evo vam jedan video

Truć, bla, frflj...

A što, ne smem slaviti ništa što nema veze s pravoslavljem, jel ? Aj oladi malo, leba ti. Kako vas ne mrzi da pokrećete ovakve teme. Nemaš pojma ni o pravoslavlju, niti šta je zapravo NV, i odakle potiče. Pravoslavlje, tj. i celo hrišćanstvo ti vuče korene iz paganizma, gotovo svi važni datumi. Ne smeta mi ništa, nek slavi ko hoće Sv.Luku, odnosno Petra Cetinjskog, ko hoće nek slavi Noć veštica, ko hoće nek slavi oboje, ko neće i to je ok, samo nek su ljudi normalni i nikog ne gnjave i ne diraju. Ne znam ko mi više ide na živce u zadnje vreme, ovi novonikli pravoslavci koji misle da je ceo svet počeo i završava sa pravoslavljem i sve van njega su go satana, veštica i vampir, ili ovi nadriokultisti koji koriste svoje ,, moći '' da naivnima uzimaju pare, i trabunjaju o kojekakvim demonima i mračnim silama.

vasiono, cujes li me, vasiono ( okrecem prsten na ruci, i gledam u pravcu neba ... ) :P

i ja na ovaj dan gledam kao na dan maskenbala, prerusavanja, i pre svega dobre zabave.
ne slavim, ali volim da odem na meskenbal. uostalom, to je jedini danm u godini kad ulicamam mozes da hodis i go i preobucen u vukodlaka, a da ti ne zamere ini i da te ne gledaju ko budalu... dakle, dobro zezanje na prvom mestu
a o mrtvima mislim kad dodju zadusnice.. tako je to u nas, srba...

Stos je u tome sto kad kod nas pravolslavca kad neko umre sahrana je puna pica raznih jela itd, pre ili posle zakopavanja svi sednu da zderu za pokoj duse preminulom napoje se rakije i vina cega sve ima i nazderu se i napiju ko stoke, pa i kolacici prava zurka isto i na zadusnice tad samo sto se ne zapeva u kapeli jos neko gitaru da uvali nekom iha...

Moj ujka kad je umro mlad 28 ili 29 godne kad sam video ona silna jela i pica pred sahrane bio sam jos osnovac 6 razred, kad sam video kako svi zderu i piju a meni tesko a oni kao da je to nista, neko me nesto upita ja cutim ko glup ne mogu da pricam samo sto nisam pceo da placem i nisam hteo ni da idem na sahranu zbog toga, gadim se od takvih obicaja a posle tu dodje neki opasan vernik ili sektas kao ovaj gnev bozji i prica kako smo pod uticajem demona sto zelmo da se zabavimo taj dan kad je noc vestica, sigurno je 100 puta moralnije nego ici nekom na sahranu i u njegovo ime zdrati i piti...

Poslednja izmena:
Stos je u tome sto kad kod nas pravolslavca kad neko umre sahrana je puna pica raznih jela itd, pre ili posle zakopavanja svi sednu da zderu za pokoj duse preminulom napoje se rakije i vina cga sve ima i nazderu se i napiju ko stoke, pa i kolacici prava zurka isto i na zadusnice tad samo sto se ne zapeva u kapeli jos neko gitaru da uvali nekom iha...

Moj ujka kad je umro mlad 28 ili 29 godne kad sam video ona silna jela i pica pred sahrane bio sam jos osnovac 6 razred, kad sam video kako svi zderu i piju a meni tesko a oni kao da je to nista, neko me nesto upita ja cutim ko glup ne mogu da pricam samo sto nisam pceo da placem i nisam hteo ni da idem na sahranu zbog toga, gadim se od takvih obicaja a posle tu dodje neki opasan vernik ili sektas kao ovaj gnev bozji i prica kako smo pod uticajem demona sto zelm da se zabavimo taj dan kad je noc vestica, sigurno je 100 puta moralnije nego ici nekom na sahranu i u njegovo ime da se zdere i pije...

po sistemu : njemu za dusu, meni u gusu ...
al tako je to u nas srba...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back