Jedan neuobicajeni pogled, ili tabu tema a ipak...prisutna u svakodnevnici.

Znam i ja da ces se iz nje izvuci s tolikom lakocom da se vec posle dva posta nece smatrati sacekusom vec jednom od milion budalastina na forumu. Zato ti i jesi moja forumska ljubav br.1

:heart::heart: И сад, неко каже како је само гурање у рупицу општење! :rtfm:
Тебе мени не може да замени ниједан муж, ничији! Тако ми заједничког детињства у црначкој четврти :zag:

И ево, Ванда прва, као највећа блудница града Чикага:
Забављали смо се и договорили се да све причамо један другом.
Волели се јако, али, наравно да нам је неко други заокупљао пажњу понекад.
Преваримо један другог истовремено - он мене на својој, а њега на својој екскурзији.
Нађемо се после екскурзија, грлимо се, волимо се ко задружни коњи, све у реду...и испричамо један другом о преварама.
Супер, слободна љубав, слободна веза, поносни што можемо оно што нико други не може.
Позове мене на рандес момак са којим сам преварила драгог. Ја сва битна, испричам то мом драгом, кад, не лези враже! Није му право! :mrgreen:
Почне са причом како се ми нисмо договорили да имамо паралелне везе, него само авантуре, блабла.. Оно, што јес', и ја сам се бојала да ће он ићи да се види са девојком са којом је био на екскурзији. :confused:
И тако ми лепо, поштено - престали да - причамо о томе!
Ако сте очекивали да ћу рећи да смо престали да се варамо, заебали сте се!:rtfm:
Касније јесмо, али не зато што смо тако дивни и поштени, него нас мрзело...
А волели се све време, и још се волимо...

Jedini posten nacin zivljenja sa nekim je bas ovo o cemu pricas. Ko moze ili tacnije ko hoce.

Vidim da sam zbunio mojim tipicnim nejasnim pitanjima:sad2:
Konkretno, svi ucesnici "provlace" slobodu jednog partnersavta kao nesto zabranjeno a praktikovano, naglasavaju da je to samo moguce kada se ne voli a ostaje kao forma. Indirektno osudjuju i odbijaju (razlog me zanima) kao i smatraju nemoralnim. Ja zastupam stav da bas celi problem (ako je problem) lezi u neiskrenosti, opterecenosti drustvenom okolinom i njenim uopstenim stavom, sujetom koja je jaca od objektivnog pogleda, neiskustvom i povrsnom radu na sebi i svojoj licnosti ili egu.
Nije lako u jednom ekstremno konzervativnom okruzenja imati drugaciji, po meni, iskreniji i objektivniji pogled na nesto sto ima puno sa nasim odgojem, religioznim pogledom i postignutim razvojem svesti danas i onim od juce.

Ne postoji objektivna prinuda. Samo spoljasnja prinuda (proistice iz zivotnih okolnosti) i unutrasnja (um).

Kad su spoljasnje prinude u pitanju, one su same po sebi neutralne, ali im covek dodeljuje elemente prinude.
Kako?
Unutrasnja prinuda sagradjena je iz faktora koji cine buducnost. Iz materiala koje je ljudski um skupio u proslosti. Sve untrasnje prinude, prinude su buducnosti, a sve prinude su subjektivne.
Spoljasne prinude proizlaze iz unutrasnjih, pa tako osoba koja je unutrasnje slobodna, nece osetiti nedostatak slobode u spoljasnim zivotnim okolnostima.

Mnogi se apsolutno identifikuju sa svojim umom, a on stvara vlastiti interes koji ogranicava.

Retko sam sretala parove, gde su se partneri dogovorili furati takvu vezu, brak. Vise srecem one, koji iz odredjenih razloga (trendovi, nametanja drustva...)zele ziveti takav odnos, ali im ne uspeva. Ne uspeva im, jer nisu oslobodjeni unutrasnjih prinuda i ne poznaju sebe. Um, oslobodjen unutrasnjih prinuda ne moze vezati nijedna objektivna okolnost.

Za mene, sloboda podrazumeva slobodu ljudskog duha. Ici svojim, zeljenim putem, ali ne kratiti tudji.

To ne znaci raditi sve sto ti padne na um u odredjenom trenutku, bez ikakvih posledica. Sloboda ukljucuje odgovornost prema sebi i drugima. A mnogi se odgovornosti plase i idu linijom manjeg otpora.

Nisam za slobodu iz uvodnog posta u svojoj vezi, braku. Ne zbog religije, drustva, raznih normi, obicaja (nema te sile koja me moze naterati na nesto sto ne zelim), vec zbog mog poimanja ljubavi. Po mom shvatanju ljubav iskljucuje prevaru i uz obostrano slaganje, seksualne aktivnosti sa drugim osobama.
Dovoljno se poznajem i ne zelim funkcionisati drugacije, jer to nije u skladu s mojim bićem.

Sloboda je osnovna pokretacka sila svakog pojedinca, a granice odredjuje svako za sebe. I sve dok moje granice nisu ismevane i niko me ne ubedjuje u moju neispravnost, namece mi svoj nacin razmisljanja, sve je ok.

Poslednja izmena:
И ево, Ванда прва, као највећа блудница града Чикага:
Забављали смо се и договорили се да све причамо један другом.
Волели се јако, али, наравно да нам је неко други заокупљао пажњу понекад.
Преваримо један другог истовремено - он мене на својој, а њега на својој екскурзији.
Нађемо се после екскурзија, грлимо се, волимо се ко задружни коњи, све у реду...и испричамо један другом о преварама.
Супер, слободна љубав, слободна веза, поносни што можемо оно што нико други не може.
Позове мене на рандес момак са којим сам преварила драгог. Ја сва битна, испричам то мом драгом, кад, не лези враже! Није му право! :mrgreen:
Почне са причом како се ми нисмо договорили да имамо паралелне везе, него само авантуре, блабла.. Оно, што јес', и ја сам се бојала да ће он ићи да се види са девојком са којом је био на екскурзији. :confused:
И тако ми лепо, поштено - престали да - причамо о томе!
Ако сте очекивали да ћу рећи да смо престали да се варамо, заебали сте се!:rtfm:
Касније јесмо, али не зато што смо тако дивни и поштени, него нас мрзело...
А волели се све време, и још се волимо...

Lele, još će dispadne da je Meda u pravu sa onom pričom o granicama i onim da nema prevare dok nema prevarenog :eek:
Znam da sam delovala ubedljivo, ali se ovakvom raspletu iskreno nisam nadala :lol:

Tehnički gledano prevara je samo ono što se uradi partneru iza leđa... ako oba partnera svesno rade to što rade bez uticaja na njihovo međusobno gledanje...onda to nije prevara i to je sasvim ok što se njih tiče jer i to ma koliko nekima ovde to čudno zvučalo oni rade zajedno....

Inteligentni ljudi umeju da razlikuju ljubav od seksa...ako bračni par svesno i zajedno uživa u seksualnim odnosima sa drugim ljudima i pritom uživaju u svom braku i međusobnoj ljubavi onda imam samo da kažem..blago se njima i to iz više razloga:
1. Izbacili su jednu od glavnih nuspojava ljubavi i jdan glavni okidač propasti mnogih brakova i veza a to je ljubomora.
2. Uzdigli su poverenje među sobom na viši nivo.
3. Iako će mnogima ovo zvučati čudno ali zbližili su se samim tim što zajedno rade nešto što se u svetu smatra za tabu...a kada neko zajedno prolazi kroz neki "eksperiment" ili društveno neprihvatljivu radnju, zbliže se...jer postaju svesni da između njih ne postoje granice, da sve mogu zajedno postići i uraditi.

e sad ipak ovo tba uzeti sa dozom opreza..jer ukoliko brak ima problema i ovo se dešava...to je samo karta u jednom pravcu za razvod..ali ukoliko se eksperimentiše ili pak ulazi potpuno u taj lifestyle svesno i u najvećoj sreći u braku...onda jemoje mišljenje da se taj bračni par uzdigao na viši nivo poverenja i da će daleko srećniji da budu...

inače nisam siguran koliko je sada svingeraj ili pak taj cuckold fetiš nepoznanica jer koliko ja mogu da primetim poprilično je postalo mainstream....

Ako partner tog nekog posmatra samo kao igračku koja će mu začiniti inače fenomenalan seksualni život u braku onda go for it..ali opet... nisu svi u stanju da razdvoje ljubav i seks... a bojim se da sam i ja među tim ljudima :)

Verovatno ce otvaranje ove teme izazvati razlicite reakcije, ipak, skupih hrabrosti da je otvorim. Zanima me vas stav drage Dame, da li mislite da sloboda u braku, ovde mislim na slobodu partnera da recimo, iako vole svog muza ili suprugu, ipak imaju/te slobodu sa nekim drugim, ko vas samo sexualno zanima i uzbudjuje, provesti te momente i dalje posle toga, uobicajeno, srecno i sa ljubavlju (mislim na pravu ljubav) ziveti u braku?
Neko, ko se tom "problematikom" bavi vec jako dugo, verovatno moze vise reci. Da li mislite, kao ja, da bas po ovom pitanju, koje je prilicno tabu,ima jako puno licemerja, predrasuda i stosta drugog prisutno?
Zahvalan sam svakom doprinosu ovoj temi:D

AL je neuobicajena tema da se usseresh :roll:
Ista kao i drugih bilion o istoj stvari..

Tako nekako
Generalno, imamo racionalne i impulsivne osobe
Ovi prvi nikad nece razumeti ove druge i obrnutu i tako u nedogled nedogleda nedogledni

...slazem se da ima i jednih i dugih i da se nikad ne mogu razimeti....e sad da li uvek rupa nadje zakrpu,
ili ne to je vec druga stvar....koliko god inpuslivni smatrali da je normalno sto zive kako zive, tako isto
racionalni smatraju da je to sto ovi rade sasvim nemoralno, ne oprostivo....

Tako nekako
Generalno, imamo racionalne i impulsivne osobe
Ovi prvi nikad nece razumeti ove druge i obrnutu i tako u nedogled nedogleda nedogledni

...slazem se da ima i jednih i dugih i da se nikad ne mogu razimeti....e sad da li uvek rupa nadje zakrpu,
ili ne to je vec druga stvar....koliko god inpuslivni smatrali da je normalno sto zive kako zive, tako isto
racionalni smatraju da je to sto ovi rade sasvim nemoralno, ne oprostivo....

O tome ti pricam....

:aha:
E sad sledi: da niste u trendu, bajati ste dakle, niste slobodni, verovatno zatucani,.folirate sebe i najstrasnije folirate forumase!!! :aha:

• Podržavam
Reactions: Tol
Tehnički gledano prevara je samo ono što se uradi partneru iza leđa... ako oba partnera svesno rade to što rade bez uticaja na njihovo međusobno gledanje...onda to nije prevara i to je sasvim ok što se njih tiče jer i to ma koliko nekima ovde to čudno zvučalo oni rade zajedno....

Inteligentni ljudi umeju da razlikuju ljubav od seksa...ako bračni par svesno i zajedno uživa u seksualnim odnosima sa drugim ljudima i pritom uživaju u svom braku i međusobnoj ljubavi onda imam samo da kažem..blago se njima i to iz više razloga:
1. Izbacili su jednu od glavnih nuspojava ljubavi i jdan glavni okidač propasti mnogih brakova i veza a to je ljubomora.
2. Uzdigli su poverenje među sobom na viši nivo.
3. Iako će mnogima ovo zvučati čudno ali zbližili su se samim tim što zajedno rade nešto što se u svetu smatra za tabu...a kada neko zajedno prolazi kroz neki "eksperiment" ili društveno neprihvatljivu radnju, zbliže se...jer postaju svesni da između njih ne postoje granice, da sve mogu zajedno postići i uraditi.

e sad ipak ovo tba uzeti sa dozom opreza..jer ukoliko brak ima problema i ovo se dešava...to je samo karta u jednom pravcu za razvod..ali ukoliko se eksperimentiše ili pak ulazi potpuno u taj lifestyle svesno i u najvećoj sreći u braku...onda jemoje mišljenje da se taj bračni par uzdigao na viši nivo poverenja i da će daleko srećniji da budu...

inače nisam siguran koliko je sada svingeraj ili pak taj cuckold fetiš nepoznanica jer koliko ja mogu da primetim poprilično je postalo mainstream....

Ako partner tog nekog posmatra samo kao igračku koja će mu začiniti inače fenomenalan seksualni život u braku onda go for it..ali opet... nisu svi u stanju da razdvoje ljubav i seks... a bojim se da sam i ja među tim ljudima :)
tako mald a tako pametan..:)
sve si lepo sagledao..:)

Back