Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić ocenio je sinoć u Novom Pazaru da većina problema koje imaju Bošnjaci u Srbiji može biti rešena u kratkom roku, a samo da je samo za rešavanje nekih potrebno duže vreme. Nikolić je posle razgovora sa glavnim muftijom Islamske zajednice u Srbiji Muamerom Zukorlićem rekao da država mora da da odgovor na sve probleme Bošnjaka, bilo pozitivan ili negativan.
"Čudim se da problemi Bošnjaka još uvek nisu rešeni, jer mi zaista želimo državu u kojoj ćemo u miru pomoći napredak svih koji žive u njoj. Razočaran sam kako su predstavnici Bošnjaka u Beogradu zastupali interese svog naroda, oni su zapravo veoma dobro zastupali svoje interese", rekao je Nikolić.
On je istakao da je večeras otvorena nova stranica u odnosima u Sandžaku i Raškoj oblasti. "Očekujemo da iduće godine na nama bude teret odgovornosti za situaciju u Srbiji i želeleli bismo da potuno spremno i u saradnji dočekamo taj dan kada ćemo, ja i Zukorlić, kao odgovorni ljudi brinuti o narodu koji predstavljamo", rekao je Nikolić.