DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ti objasnim nesto prvo :

Ne moze ni jedna Verska zajednica ma koja da je ..biti odgovorna sta njeni clanovi rade u privatnom zivotu .jel tako ?? :ceka:

Onda ni Pravoslavna ni JS nemogu biti krivi ili losi zbog takvih zlih osoba koje su tu ne da bi sluzili Bogu ..nego kvarili tu zajednicu ...to je otpad opisan u Bibliji :)

Onda ima i u Pravoslavnom katolickom ..i ostalim zar ne ??

Rekao sam da ima u svakoj religiji ne samo u jednoj :manikir:

Citaj bolje i ne izvci :P

читао сам добро шта си ти написао и замолио те да ми конкретно одговориш да ли (да преформулишем) верујеш да има ЗЛИХ ЉУДИ у организацији "јеховини сведоци"?
значи једноставно би било да ми одговориш са:
верујем да у организацији "јеховини сведоци" постоје ЗЛИ ЉУДИ или
не верујем да у организацији "јеховини сведоци" постоје ЗЛИ ЉУДИ

ето јел тражим много?:D

S tim što slučajno kapiraš na JS način.:lol:

A znaš li da je osnivač JS, mason Russell, svoje biblijsko učenje zasnovao na egipatskim piramidama?

Nije točno. Nije zasnovao biblijsko učenje na piramidama, nego je u jednom periodu svoga života pogrešno razumio jedan biblijski citat, zbog kojeg je mislio da piramide imaju veze sa jednim dijelom spoznaje istine.

Godine 1886. C. T. Russell objavio je knjigu s naslovom The Divine Plan of the Ages (Božanski plan vjekova) i ona je sadržavala tabelu koja je razdoblja ljudske povijesti povezivala s Keopsovom piramidom u Egiptu. Smatralo se da ovaj spomenik faraona Khufua predstavlja stup koji se spominje u Izaiji 19:19, 20 (St): ”U onaj će dan biti žrtvenik Jahvin usred zemlje egipatske i stup posvećen Jahvi blizu granice njegove. To će Jahvi nad Vojskama biti znak i svjedočanstvo u egipatskoj zemlji.“

Kakve bi veze ta piramida mogla imati s Biblijom ?

Pa, primjerice, smatralo se da duljina pojedinih hodnika u Keopsovoj piramidi pokazuje vrijeme kada će započeti ”velika nevolja“ iz Mateja 24:21, prema tadašnjem razumijevanju. Neki su se Istraživači Biblije zaokupili mjerenjem različitih dijelova piramide kako bi ustanovili, naprimjer, dan kada će otići na nebo!

Ova takozvana Biblija u kamenu nekoliko se desetljeća smatrala vrlo važnom, sve dok engleska izdanja Kule stražare od 15. studenog i 1. prosinca 1928. nisu razjasnila da Jehovi nije potreban kameni spomenik koji su izgradili poganski faraoni i koji sadrži demonske astrološke znakove da bi potvrdio svjedočanstvo dano u Bibliji. Umjesto toga, istaknuto je da se Izaijino proročanstvo ispunjava u duhovnom smislu. Kao i u Otkrivenju 11:8, ”Egipat“ je simbol Sotoninog svijeta. ”Žrtvenik Jahvin“ podsjeća nas na prihvatljive žrtve koje prinose pomazani kršćani dok su još uvijek privremeni stanovnici ovog svijeta. Stup ”blizu [egipatske] granice“ ukazuje na skupštinu pomazanih kršćana, koja je ”stup i potpora istine“ i koja služi kao svjedok u ’Egiptu‘, odnosno u svijetu koji će uskoro napustiti.

Priče Salamunove (Izreke) 4:18 - A pravednička je staza kao sjajna svjetlost koja sve jače svijetli, dok ne bude potpuni dan.

читао сам добро шта си ти написао и замолио те да ми конкретно одговориш да ли (да преформулишем) верујеш да има ЗЛИХ ЉУДИ у организацији "јеховини сведоци"?

Ne ti trazis da ja kazem nesto lose o JS samo i ne pominjes i ostale verske zajednice :P

Znaci tvoj je cilj da uvredim JS ..a vi ostali koji pripadate nekim drugima ipadnete Dobri :mrgreen:

Lisica si ti :lol:

Reko sam sto sam reko ..znaci za sve Religije govorim da Ima takvih ..Amin !! :D

A što misliš, što se dešava sa osobom u našoj zajednici, kada se otkrije da je nepokajnički zla ?

1. Korinćanima 5:13...-“Uklonite zloga iz svoje sredine!”

Ne ti trazis da ja kazem nesto lose o JS samo i ne pominjes i ostale verske zajednice :P

Znaci tvoj je cilj da uvredim JS ..a vi ostali koji pripadate nekim drugima ipadnete Dobri :mrgreen:

Lisica si ti :lol:

Reko sam sto sam reko ..znaci za sve Religije govorim da Ima takvih ..Amin !! :D

значи можемо слободно закључити да ти верујеш да има ЗЛИХ ЉУДИ у организацији "јеховини сведоци":ok:

дакле ти НЕ СМЕШ то ни да помислиш а камоли да напишеш
а где вам је та слободна воља о којој толико балавите?
sta si se zakacio za njega on nije JS...
pa koristi slobodnu volju

Pred bezumnim ne govori, jer neće mariti za mudrost besede tvoje. (Priče 23:9)

A tko je imao PRAVO za uklanjanje zloga iz skupštine u Korintu ?

знаш то не пије воду, питање је било врло једноставно а гласило је
ко има ПРАВО у ВАШОЈ организацији да избаци ЗЛОГ?

а тај тип одговора - одговори питањем мени ништа не значи
ако не желиш да конкретно одговориш немој никако да одговараш јер ниси у обавези

знаш то не пије воду, питање је било врло једноставно а гласило је
ко има ПРАВО у ВАШОЈ организацији да избаци ЗЛОГ?

а тај тип одговора - одговори питањем мени ништа не значи
ако не желиш да конкретно одговориш немој никако да одговараш јер ниси у обавези

Što misliš tko ima pravo ?

Postavljaš pitanje a već unapred znaš odgovor.

Ako znaš pravilan odgovor tko uklanja zlog iz korinćanske skupštine, tada ćeš znati tko uklanja zlog iz naše skupštine.

1. Petrova 5:1,2 - Stoga, starješine među vama pobuđujem...Pasite Božje stado koje vam je povjereno...

2. Korinćanima 2:9,10 - Jer zato vam i pišem da utvrdim jeste li poslušni u svemu. Kome vi što spremno oprostite, tome opraštam i ja.

Što misliš tko ima pravo ?

Postavljaš pitanje a već unapred znaš odgovor.

Ako znaš pravilan odgovor tko uklanja zlog iz korinćanske skupštine, tada ćeš znati tko uklanja zlog iz naše skupštine.

1. Petrova 5:1,2 - Stoga, starješine među vama pobuđujem...Pasite Božje stado koje vam je povjereno...

2. Korinćanima 2:9,10 - Jer zato vam i pišem da utvrdim jeste li poslušni u svemu. Kome vi što spremno oprostite, tome opraštam i ja.

да то су рукоположени свештеници, ко је вашег старешину рукоположио те има право да избацује ЗЛОГ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back