Neznam sta raditi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dodala bih na sve vec receno,postavljacici teme,da to nije fatalna ljubav,vec cista strast,hemija,i nista vise!Za pravu,pa kako ti kazes fatalnu ljubav,oboje crkavaju jedno bez drugog,ne mogu jedno bez drugog,rade sve zajedno,onaj drugi zna sta onaj prvi oseca,i ako jedan pati,i ovaj drugi je u losem stanju!
I sto vec neko rece,neozbiljno je od tebe da pitas sopstvenu decu sta ti je ciniti,jer oni od tebe ocekuju da TI ZNAS sta i kako ces u odredjenim zivotnim situacijama uciniti,a ovako im saljes poruku da si nesigurna,nezrela,a to svakako nije dobro za tvoju decu!Mama treba deci biti oslonac,a ne deca mami!
Sklanjaj se ti iz te"fatalne"ljubavi,jer ona to nije!

e da, traziti od dece da donesu odluke takve tezine i da se izjasne je cista glupost...pored izgubljenog roditelja dete nikako ne moze da izraste u stabilnog coveka...svoje nedoumice, strahove, kolebanja, treba preradjivati van deteta.....i tako ono shvata na svom nivou i najcesce pogresno a ostavlja mu neizbrisive posledice.....

Harmony, не може да се тумачи на више начина већ само на један. ;)

Фаталне љубави су оне које обилују препрекама да се иста оствари на начин који је великој већини прихватљив.
Препуне су тегоба и патње. И веома интензивних емоција, интензивне љубави, интензивног бола, интензивне среће и туге.
Сама реч ''фатално'' указује на несрећан свршетак.

Ово што описује постављачица теме је права фатална љубав !

Многи то никад не доживе у животу. И срећа је што не доживе. Јер лично мислим да је то својеврсна казна.

А шта је права љубав, сложила бих се са *katarinom*, свако од нас има различити критеријум.
Не волимо сви на исти начин и подједнако дубоко.

Дубока љубав подразумева жртвовање. Али и праштање!
Праштање је оно што многи превиђају.

Јер ако неког заиста волимо силно, онда морамо бити спремни и да поједемо кофу гова.на због те особе.
У сваком другом случају мислим да се не ради о силној љубави, јер евиденто је, тамо где се умеша его, ту нема говора о некој огромној, безусловној љубави.

И да се разумемо, не осуђујем никог ко ставља самог себе себи на прво место.;)
И сама то радим.

Ја не знам какав однос има постављачица теме с човеком с којим је остала трудна. И свака анализа његовог односа према њој из написаног је , по мом мишљењу, губљење времена. Јер тај однос не чини само њена трудноћа, много је ту других интеракција које ми не знамо.

Али оно у шта сам 100% сигурна јесте то да постављачица теме воли тог човека безгранично!
А то не значи нужно да нема интегритет, може да значи и један ниво племенитости који ми можемо само да сањамо.

Не заборавимо, Христ је преузео сав људски грех на себе и ако су га ти исти људи издали.
То је безусловна љубав и јако је мало људи који могу исту да осете без да се позову на сопствени его !

И није ми јасно зашто је ова тема отишла у смеру анализе њихове љубави, кад је јасно да она њега воли.
Зашто је битно да л' он њу воли?
То чак није ни било питање.
Питање је било да ли задржати дете или не.
Она је свесна да он неће бити уз њу.

Кад тема оде у тако погрешном смеру добијемо низ психолошких разоткривања од стране свих нас овде редом. :lol:

Evo i ja sam lutajuci u ove kasne sate po internetu odlucila da molim za pomoc .Citala sam cesto forum i u njemu nasla dosta pravih odgovora za sebe al evo sad sam se i registrovala upravo zbog toga sto mi treba vasa konkretna pomoc,misljenje.Pokusat cu biti sto kraca Rzvedena sam majka vec 8 godina imam dvije prekrasne predobre kcerke od 15 i 12 godina.Zivimo kod moje mame u njenom stanu koji je dosta malen pa je neminovan stalni sukob generacija.U vezi sam sa covjekom koji nije slobodan niti ce ikad biti iz samo njemu poznatih razloga nezeli se ikad rastati i ako ne zivi sa suprugom .Nasa je ljubav fatalna onakva kakva se jednom srece bilo je prekida i svadja al uvjek smo se vracali jedno drugom moji svi znaju za njega.Ja radima mama je penzioner a sama skolujem dvoje djece i njihiov otac se vrlo brine o njima.Uglavnom sve moram sama uz pomoc majke.Trudna sam.To bi mi bilo trece djete.covjek skojim sam u vezi vec ima svoje troje iz braka i na moje pitanje sta da radim odgovorio je da radim sta hocu da je to moja odluka a on ce me podrzati jer "nema izbora".Napominjem da sam vec imala abortus s jednim djetetom u vezi ovoj sadasnjoj .Ja ,ja neznam sta da radim veceras sam rekla svojima u kuci ostali su zabezeknuti.Trazila sam njihovo misljenje mama je rekla a kako ces ti to djete hraniti a i onako nam je malen stan to bi bilo najbolje da ocisitis ostrim tonom ,djeca (to su skoro djevojke),starija je rekla mama to je djete ljubavi zadrzi ga pa kako nam bude a mladja je rekla da nema pojma da je zabolial glava:).Svi su otisli na spavanje a ja sjedim i neznam sta da radim.Zamisljam tu bebu kako odrasta s nama i raste zamisljma da ima njegove ruke moje oci a onda pomislim a kako cu ja to sve iznijeti sama sta me sve ceka i dali cu uopste uspjeti jer sam svjesna da smo i ovako u vrlo teskoj situaciji.Ipak u meni nesto se bori i jos nedonosim odluku.Imam jos malo vremena sasvim malo da odlucim ako cu abortirati to djete molim vas pomozite mi imali neko slicno iskustvo ili razmislja trezvenije pametnije od mene.Mnogo mi je tesko uz to oca buduceg djeteta skoro da i nevidjam nekako se otudjio od mene nepita me vise ni kako sam depresivna sam neizlazim danima iz kuce nespavam ,usamljena sam i borim se non stop smislima sta uraditi

Ljubav je toliko fatalna, a on ne želi da se razvede. O detetu će brinuti zato što mora...:roll:

Draga, nemoj ni razmisljati dalje. Rodi to dete, jer je tvoja cerka rekla cistu istinu - TO JE DETE LJUBAVI. Niko ti ne moze dati bolji savet od tako jos uvek ciste i neokaljane duse. Ocigledno je da je i tvoja cerka dete ljubavi, cim je spremna da se zrtvuje za jedno novo jos uvek nerodjeno bice. Nema veceg, ni vrednijeg dara od deteta. Obogati svoju kucu za jos jedno neprocenjivo zivo bice, a za materijalnu situaciju ne brini, naci ce se. Znam coveka koji zivi u dvoiposobnom stanu sa zenom, petoro dece i roditeljima. Kad se oni mogu lepo organizovati i ziveti u ljubavi, mozete i vi. Samo smo svi mi u danasnje vreme postali dosta sebicni i zahtevamo komfor. Ljudi cesto pravdaju svoje odluke o abortusu u stilu: "Sto da rodim kad ne mogu da mu obezbedim dobre materijalne uslove za zivot ?", ili "Sto da rodim kad cu zbog toga morati da zakinem nesto deci koju vec imam ?" Medjutim, to je samo pravdanje sopstvene sebicnosti. Svako ima pravo na zivot, pa i nerodjena beba je zivo bice. Kada bi nju sada pitala, ona bi odgovorila: "Mamice, hocu da zivim, makar mi davala samo po jednu koricu hleba na dan da jedem". I najsiromasniji ljudi na svetu i dalje zele da zive. I odakle nam pravo da odredjujemo ko sme da zivi, a ko ne ? Zasto dve devojcice koje si vec rodila imaju pravo na zivot, a ova beba i ona koju si vec abortirala nemaju ? Pomisli da ce za nekoliko godina to biti presladak decak ili devojcica koja ce te gledati svojim umailjatim okicama sa puno neznosti i ljubavi, da ce to biti dete koje ce ti pruziti neizmerno puno ljubavi i radosti u zivotu. A ta veza sa tim tvojim covekom nije toliko ni bitna. Reci mu da si odlucila da rodis i trazi od njega da se konacno razvede i venca sa tobom. Ako ne pristane, ostavi ga i posveti se svojoj deci. Pored tri predivna, nevina bica koja ce te voleti od sveg srca, njegova ljubav ti nece ni nedostajati. Ziveces u kuci okruzena ljubavlju, jer deca nisu nista drugo do cista ljubav. Sto bi onda trosila energiju na neke tamo muskarce ? I ne obracaj paznju na ljude koji te osudjuju. Takvih je uvek bilo i bice. Ljudi su skloni da osudjuju druge, a da svoje grehe ne vide.
Puno te pozdravljam
P.S.
Veruj mi, donesi ovakvu odluku i sigurno ces se bolje osecati. Osetices dolazak vedrine, jer ce tvoja odluka biti da podaris zivot.

Ја јесам велики противник абортуса као ''средства контрацепције'', али када чујем овакве патетичне љугавштине лепо ми се преокрене стомак! :roll:

Да је само голи физички опстанак у питању - онда се може живети и од корице хлеба...ако баш мора... Али, ако ВОЛИМО своју децу, онда морамо да будемо свесни да корицом хлеба не можемо одгајити ЗДРАВУ ДЕЦУ...а да незадовнољни и несрећни родитељи не могу одгајити ПСИХИЧКИ ЗДРАВУ ДЕЦУ...а дужност родитеља је да воде рачуна о томе! :rtfm:
А ако је у питању само то да неко живот биће физички постоји - може свако од нас да накоти по десет комата и да их пусти на улицу....па ћемо сви бити срећни....а поготово та деца...:roll:

Одакле ти идеја да ће та деца њу сигурно волети? Јеси ли сигурна да је довољно да зачнемо дете и да га родимо -. па да тиме заслужимо да будемо вољени? :roll:
''Зашто би трошила енергију на тамо неке мушкарце?''
Колико деце си ти САМА, без помоћи мушкарца, подигла па компетентно тврдиш да је свака жена способна за то да подигне троје деце, сама, од једне плате и без стана?
Јеси ли се ти одрекла мушкараца и посветила се само деци? И да ли жена која себе поништи као жену и сва се усмери само на децу - може да буде и добра мајка? Зашто да не нађе сутра неког нормалног човека који ће је волети И ПОДРЖАВАТИ, који ће јој бити ослонац, помоћ, подршка и партнер у животу и у одгајању деце која већ постоје и која имају своје потребе?

И још једна практична ствар: човек већ има троје деце из брака. Уколико и призна дете (а какве ће то поледице оставити по ЊЕГОВУ децу, да не кометаришемо), алиметација коју утврди суд ће бити минимална, јер он већ издржава троје деце...а ако издржава и жену, онда ће бити такорећи безначајна, и постављачица не може рачунати на то да ће од тих пара моћи да подмири пола трошкова за то дете....значи, ЊЕНА деца ће морати мноооого тога да се одрекну, тачније, да плате данак мајчине залуђености ''фаталном љубављу''.....

И још једна практична ствар: човек већ има троје деце из брака. Уколико и призна дете (а какве ће то поледице оставити по ЊЕГОВУ децу, да не кометаришемо), алиметација коју утврди суд ће бити минимална, јер он већ издржава троје деце...а ако издржава и жену, онда ће бити такорећи безначајна, и постављачица не може рачунати на то да ће од тих пара моћи да подмири пола трошкова за то дете....значи, ЊЕНА деца ће морати мноооого тога да се одрекну, тачније, да плате данак мајчине залуђености ''фаталном љубављу''.....

Slazem se... I ja sam protivnik abortusa meni je to malte ne pa jednako ubistvu... Ali ako ce se to dete toliko napatiti da prezivi i ako ce se svi oko njega odricati nekih osnovnih egzistencijalnih stvari onda je mozda i resenje. Zato joj kazem da razmotri koliko njen bivsi muz moze da pomogne prilikom skolovanja tih dvoje dece, ako zele da se fakultetski obrazuju oni to moraju imati i nemate prava da trazite od njih da se toga odreknu... A svi znamo koliko je zivot u velikim gradovima skup, plus skolarina...
Mislim, kada bi bar imala svoj stan, kada bi imali dovoljno prostora za sve, neku sigurnost za buducnost, devojcice moraju imati i svoj kutak, ne mogu ceo dan biti sa bebom koliko god je volele, moraju imati mesto gde ce da uce, da se odmore...

Naravno, sad ce se naci oni sto tvrde da je dvadesetoro dece zivelo u dve sobe pa im nista nije falilo, falilo im je i te kako, ali tada su bila druga vremena, mnogi su tako ziveli, nije se ni smelo traziti nesto... Danas su takve osobe uglavnom isfrustrirane i odbacene od drustva ne zato sto nemaju, vec zato sto se stide... Pre par meseci sam gledala emsiju - "Radnu akciju", gde dve sestre zive u nekoj kucici u Beogradu, ispovest mladje cerke me je jako dirnula, kroz suze je pricala kakve je sve traume prozivljavala u skoli jer je zivela u toj stracari, kako nije mogla drugaricu da dovede u kucu i zato je napustila i majku i sestru i otisla na selo neko da zivi...

Poslednja izmena:
U vezi sam sa covjekom koji nije slobodan niti ce ikad biti iz samo njemu poznatih razloga
Da li ste nekada razgovarali o tim razlozima?
Nasa je ljubav fatalna onakva kakva se jednom srece bilo je prekida i svadja al uvjek smo se vracali jedno drugom moji svi znaju za njega
Da li i njegovi znaju za tebe?
djeca (to su skoro djevojke),starija je rekla mama to je djete ljubavi zadrzi ga pa kako nam bude a mladja je rekla da nema pojma da je zabolial glava:).
Ovakvo pitanje je preveliko opterecenje za decu. Sa 15, a narocito sa 12 godina su jos uvek deca, i nije primereno da se od njih trazi da preuzmu odgovornost (ili deo odgovornosti) za tako krupnu odluku. Treba ih pitati za misljenje, ali pitati ih sta misle o tome da dobiju brata ili sestru, a ne pitati ih o majcinoj vec postojecoj trudnoci. Verujem da im nije trebalo ni govoriti o trudnoci u slucaju da se odlucis za abortus. Stvar dodatno komplikuje i sto je rec o zenskoj deci koja na tom uzrastu majcinstvo zamisljaju drugacije, a ovako im se u osetljivom uzrastu unosi ozbiljna konfuzija. Da ne bude nesporazuma, i te kako treba razgovarati sa decom o abortusu, ali ne o svom abortusu dok su jos toliko mlade.

Mnogo mi je tesko uz to oca buduceg djeteta skoro da i nevidjam nekako se otudjio od mene nepita me vise ni kako sam depresivna sam neizlazim danima iz kuce nespavam ,usamljena sam i borim se non stop smislima sta uraditi
Ovo je tipicno emocionalno ucenjivanje. Drzi te na ledu dok ne odlucis onako kako njemu odgovara, a navodno prihvata kako god da odlucis. Nema ponasanja kojeg se vise gadim u medjuljudskim odnosima od ovog.

Odluka je naravno samo tvoja, ali sta god da odlucis, trebalo bi dobro razmisliti kakav je taj covek sa kojim si u vezi i sta se od njega moze ocekivati i u drugima prilikama kada nesto bude krenulo kako njemu ne odgovara.

Svako dobro! :)

Poslednja izmena:
Da, podebljavam, dobro razmisli kakav je taj covek uopste i koliko je spreman da se odrekne nekih stvari zarad svog deteta...
Mozes li odgovoriti ako ne nama ovde, onda sebi
1. Sta si ti njemu zapravo?
2. Koliko cesto je spreman da odvoji vreme za tebe, kada ti je potreban?
3. Koliko je spreman da zrtvuje neki svoj egzibicionizam, zbog deteta?
4. Kakav je otac svojoj deci?
5. Zasto je ostavio prvu zenu?

Pa kad pre svega sebi odogovoris na ova pitanja, mozda steknes neku drugu sliku o njemu...

Дубока љубав подразумева жртвовање. Али и праштање!
Праштање је оно што многи превиђају.
Ok je to Sofija dok prastas u svoje ime, ali da li ona ima prava da mu prasta i u ime tog deteta ako ga rodi? Nije ovde rec samo o njoj i o njemu.

Ја не знам какав однос има постављачица теме с човеком с којим је остала трудна. И свака анализа његовог односа према њој из написаног је , по мом мишљењу, губљење времена. Јер тај однос не чини само њена трудноћа, много је ту других интеракција које ми не знамо.

Али оно у шта сам 100% сигурна јесте то да постављачица теме воли тог човека безгранично!
I meni se u pocetku tako ucinilo, a onda, kad malo bolje pogledas, nije mi taj odnos na zdravim osnovama uopste. Mozda se meni cini, i mozda preterujem, ali kada zrtvovanje predje neku granicu, onda mi to vise ne lici na ljubav, vec na ocajnicko drzanje za tog coveka. Kada neko tolerise sve i ne trazi nista, kada je ta tolerancija sve veca i odnosi se na sustinske stvari, onda to nije zdrav odnos. Normalno je da pruzamo, a normalno je i da ocekujemo.
А то не значи нужно да нема интегритет, може да значи и један ниво племенитости који ми можемо само да сањамо.
Plemenitost je kada neko ima izbora da bude plemenit ili ne, pa odluci da to bude, tako da mi u ovom slucaju to ne deluje kao glavni motiv. Pretpostavljam da joj ocajnicki treba neko (sto je sasvim pojmljivo i ok) i da je spremna na sve da ga zadrzi kakav god da je. Isto tako verujem da bi bilo isto i sa nekim drugim muskarcem. I sve to moze svakome da se desi i nije ni za kakvu osudu, ali samo treba da pogleda to na pravi nacin, pa ako ga i dalje zeli takvog, neka im je sa srecom.

То је безусловна љубав и јако је мало људи који могу исту да осете без да се позову на сопствени его !

И није ми јасно зашто је ова тема отишла у смеру анализе њихове љубави, кад је јасно да она њега воли.
Зашто је битно да л' он њу воли?
Bitno je zato sto ljubav moze da ima vise lica. Mogu ljudi da se vole bez ikakvih obaveza dok se radi samo o njima. Kada se neko odluci da bude roditelj ljubav nije dovoljna. Sve sto roditelji rade za decu jeste iz ljubavi, ali je roditeljstvo mnogo vise od ljubavi, narocito ako je jednostrana, podrazumeva odgovornost, podrazumeva da je to neopoziva odluka, podrazumeva spremnost na svim nivoioma da se detetu pruzi ono sto mu treba ukljucujuci i ljubav, i podrsku i vaspitanje, obrazovanje, i sve ono materijalno sto mu je potrebno. Ako vec nije spreman da zajedno zive i gaje to dete, trebalo bi da u svemu ostalom bude kako treba, a on pristaje na to dete kao na omcu oko vrata. Da je voli, taj odnos bi bio daleko posteniji od emocionalnog ucenjivanja i nepristajanje na kontracepciju uprkos tome sto ne zeli dete.

Кад тема оде у тако погрешном смеру добијемо низ психолошких разоткривања од стране свих нас овде редом. :lol:
naravno :) (mada ne verujem da je smer pogresan)

Poslednja izmena:
Hvala vam iskreno na vasem misljenju,danas treba da se sastanem sa ocem djeteta pa cu nakon toga donijeti i konacnu odluku.Jedno znam kad navecer lijezem umorna od svakodnevnice pomislim kako ce tek biti kad i ako dodje novi clan koji uz put da kazem stvara sve vise nelagode kod nas u kuci,a ujutro kad ustajem prvo sto pomislim aa jos je tu u meni i na lice mi se vrati osmjeh.Svima se zahvaljujem na komentarima i misljenju znam da su ma kako ostri bili su i dobronamjerni stoga ne mogu nikog osudjivati sto misli ovako ili onako isto ko sto to tek sada znam nikad ne znamo sta nam zivot nosi i kuda ce nas odvesti pa nebi bila spreman nikad nikog osudjivati za neki postupak,puno toga sam covjek sebi nanese tacno je a ipak je veliki dio toga bozije i sudbinsko.Čjubima vas i hvala vam jos jednom na podrsci

Ја јесам велики противник абортуса као ''средства контрацепције'', али када чујем овакве патетичне љугавштине лепо ми се преокрене стомак! :roll:
Pa, Hellen, i meni se smuci kada citam vase materijalisticko-egoisticne stavove.

Да је само голи физички опстанак у питању - онда се може живети и од корице хлеба...ако баш мора... Али, ако ВОЛИМО своју децу, онда морамо да будемо свесни да корицом хлеба не можемо одгајити ЗДРАВУ ДЕЦУ...а да незадовнољни и несрећни родитељи не могу одгајити ПСИХИЧКИ ЗДРАВУ ДЕЦУ...а дужност родитеља је да воде рачуна о томе! :rtfm:
А ако је у питању само то да неко живот биће физички постоји - може свако од нас да накоти по десет комата и да их пусти на улицу....па ћемо сви бити срећни....а поготово та деца...:roll:

Ako volimo svoju decu, na prvom mestu ne smemo da ih ubijemo. To dete je vec zivo, ono postoji, njegovo srce kuca i radi. Abortus nije nista drugo nego ubistvo deteta. Ako dete vec postoji, nije resenje ubiti ga tako surovo, nego potruditi se da mu damo na prvom mestu zivot i ljubav, a materijalnih uslova koliko je u nasoj moci. Uostalom, ako dodje dotle da majka bas ne moze da vodi racuna o svom detetu, jer nema uopste materijalnih sredstava, uvek ga moze dati na usvajanje. I to je bolje nego ubiti ga, jer ima toliko bracnih parova koji nenormalno pate jer ne mogu da imaju decu i vrlo rado bi usvojili neko dete i imaju materijalnih uslova.
I pusti se tih fazona, kao ako deca ne odrastaju u dobrim materijalnim uslovima nece biti psihicki zdrava itd.. To su mediji isprali ljudima mozak u danasnje vreme da tako razmisljaju. Moji baba i deda su odgajali decu u takvoj bedi kakvu vi ne mozete ni da pojmite - nekada ni to parce hleba nisu imali da im daju, pa su sva deca izrasla u psihicki zdrave osobe, koje su cak imale i uspesne karijere u zivotu i stekle odredjen imetak.

Одакле ти идеја да ће та деца њу сигурно волети? Јеси ли сигурна да је довољно да зачнемо дете и да га родимо -. па да тиме заслужимо да будемо вољени? :roll:

Pa, zar ti volis samo one koji su ti nesto materijalno pruzili ? Onda to i nije ljubav.

''Зашто би трошила енергију на тамо неке мушкарце?''
Колико деце си ти САМА, без помоћи мушкарца, подигла па компетентно тврдиш да је свака жена способна за то да подигне троје деце, сама, од једне плате и без стана?

O svom licnom zivotu ne govorim ovako javno preko interneta, ali mogu reci uopsteno da ima jako puno zena koje same podizu svoju decu, cak i onih koje su u braku, jer muz nikada nije kod kuce ili skoro nista ne radi.

Јеси ли се ти одрекла мушкараца и посветила се само деци? И да ли жена која себе поништи као жену и сва се усмери само на децу - може да буде и добра мајка? Зашто да не нађе сутра неког нормалног човека који ће је волети И ПОДРЖАВАТИ, који ће јој бити ослонац, помоћ, подршка и партнер у животу и у одгајању деце која већ постоје и која имају своје потребе?

I ovde necu pricati o svom ljubavno-seksualnom zivotu, jer ne zelim da ga delim sa milionima ljudi, ali cu reci da ima mnogo zena koje se nikada vise nisu udale niti bile sa nekim drugim muskarcem nakon razvoda ili smrti svoga muza (cesto bas zbog dece), a neke su imale samo dvadeset i nesto godina. I da, smatram da ako je zena imala neuspesan brak i nije uspela da nadje drugog boljeg muskarca koji ce je voleti i podrzavati kako ti kazes, onda je za nju bolje da se posveti svojoj dragoj deci nego da rasipa vreme i energiju na neke bezvezne muskarce kojima nije stalo do nje. Ionako je u danasnje vreme ekstremno tesko naci muskarca koji ume da voli i podrzava zenu.
I jos jedna napomena, i to trece dete vec postoji, ono je zivo, radi mu srce... samo sto je jos uvek u stomaku svoje majke. Prema tome, i ono ima ista prava kao i ostala deca.

I ovde necu pricati o svom ljubavno-seksualnom zivotu, jer ne zelim da ga delim sa milionima ljudi, ali cu reci da ima mnogo zena koje se nikada vise nisu udale niti bile sa nekim drugim muskarcem nakon razvoda ili smrti svoga muza (cesto bas zbog dece), a neke su imale samo dvadeset i nesto godina. I da, smatram da ako je zena imala neuspesan brak i nije uspela da nadje drugog boljeg muskarca koji ce je voleti i podrzavati kako ti kazes, onda je za nju bolje da se posveti svojoj dragoj deci nego da rasipa vreme i energiju na neke bezvezne muskarce kojima nije stalo do nje. Ionako je u danasnje vreme ekstremno tesko naci muskarca koji ume da voli i podrzava zenu.
I jos jedna napomena, i to trece dete vec postoji, ono je zivo, radi mu srce... samo sto je jos uvek u stomaku svoje majke. Prema tome, i ono ima ista prava kao i ostala deca.

ne postoji za dzabe medicinska granica.....bas zbog ljudi koji daju ovu izjavu.....

Da li imas u vidu opciju da ako nije valjao jedan, da ce mozda naci nekog drugog koji valja? Da to nije rasipanje vremena i energije na neke bezvezne muskarce? Da i te kako moze da se posveti svojoj deci ako nadje nekoga ko joj odgovara? Da moze da bude dobar primer svojoj deci kao neko ko brine i o njima i o sebi? Da ce za decu biti bolje da im majka bude srecna i zadovoljna nego da se osecaju krivim sto se zrtvovala za njih?...

Iako mi je sasvim jasno da ovako nešto treba ignorisati, ne mogu a da se ne zapitam:
1. da li trudnoću treba zadržati i ako ugrožava život majke,
2. da li trudnoću, ukoliko nije normalna, ipak treba zadržati,
3. da li sprečavanje začeća greh kao i prekid trudnoće,
4. da li treba da postoji seks koji je u svrhu zadovoljstva, a ne stvaranja novog života?
I tako možemo u beskraj.
Uostalom, postavljačica teme je već imala abortus. Ima ga i nekoliko stotina žena dnevno u Srbiji. On sigurno nije način kontracepcije, ali u nekin slučajevima je jedino rešenje.
I još samo pola rečenice omajkama koje žrtvujući se za decu, nikada više ne budu ni sa jednim muškarcem. Nisam sigurna da su to majke heroji, pre one koje će tu činjenicu jednoga dana nabijati na nos svojoj nedužnoj deci, očekujući da joj uzvrate istom merom.
Ali već stav da je danas ekstremno teško naći muškarca koji voli i podržava ženu je više nego rečit.

Nisam sigurna da su to majke heroji, pre one koje će tu činjenicu jednoga dana nabijati na nos svojoj nedužnoj deci, očekujući da joj uzvrate istom merom.
pa cak i kada im se ta cinjenica ne nabija na nos, cesto deca sama osecaju grizu savesti
Ali već stav da je danas ekstremno teško naći muškarca koji voli i podržava ženu je više nego rečit.
da, bas kao i
rasipa vreme i energiju na neke bezvezne muskarce kojima nije stalo do nje.

Moram reci da sam svega svjesna i situacije u kojoj se nalazim i toga da sam u svemu ovome "donosenje odluke"ipak sama
Nisi sama, imaš dve odrasle devojčice i majku pored sebe.Normalno je da su bile iznenadjene tvojom objavom, zato nije loše da još jednom razgovaraš sa njima jer one bolje od nas znaju situaciju u kojoj se nalazite..
Tesko je tacno imala sam vec jedan abortus i to nedavno tad je on rekao da ocisitim to djete da je to najbolje za oboje uradila sam to i iza toga bila u jako jako losem stanju plakala sam danima pogotovo
Ovo boldirano znači da se njegova odluka nije promenila.
Zato mislim i ja da neko odozgo ipak zeli da postoji ovo bice
Jesi li sigurna da to nisi samo ti?

ocisitim da cu izgubiti snjim sve sto sam godinama ulagala u nas u nasu vezu...Mozda nesvjesno zelim da ga tim djetetom trajno vezem za sebe da htio nehtio ima u glavi da sa mnom ima nesto
Ne pokušavaj detetom da ga vežeš.
Situacija je teska vec imam dvoje djece koji odrastaju i u godinama su kad im treba najvise i paznje i ljubavi i materijalnog da dosegnu ono za sta se svi borimo a to je da svoju djecu ucinimo samostalnim skolovanim ljudima koji ce biti spremni jednog dana formirati svoju porodicu i priznat clan u drustvu .
Neka te ovo vodi ...što si napisala

Već sam pomislila onako romantičarski naivno da ti poručim...Neko me ipak čeka...kad pročitah ovo:

Dali sam ja toliko naivna i neodogovrna il kao da mi je neko sihre neke napravio pa se ovako ponasam i to ne danima vec godinama.

U tom slučaju može jedino da ti pomogne n'aki hodža iz Visokog , kažu bona da skida sihre samo tako...:roll:

...odavno nisam procitala nesto ovako tesko...da se preznojis zavrti ti se u mozgu koji je ovo hod po ivici...

ne smijem nista reci jer ovo je jedno od onih pitanja na koja sta god da odgovoris pitalac ce u sebi pomisliti ,,ne zelim ovo da cujem"

ovo je ...necu srecu, hocu katastrofu...najgore je sto postavljacicu hvata euforija koja cas ide u jednom cas u drugom pravcu,,,ej...ovde se radi o najmanje deset zivota koji ce biti ukovani jednim cvorom i povezani...i ja isto ovako kad mi iskrsne prilika da kupim nesto sto mi nije potrebno, pa u deset minuta vec stvorim balon kako cu ovo i ono s tim, a onda se probudim pa isecem balon mislima, a kako cu morati da ovo i ono i da u stvari nikako ne mogu to da kupim jer ce mi biti gore i na kraju mozda mi i ne treba...i na kraju posle deset dana svi snovi odleteli ...jer, jutro je pametnije od veceri...

dubok je ovo okean...ali ja samo ne razumem zasto osudjivati togg coveka da je ne voli i da je kreten sto nije srecan zbog ove situacije...ne razumem...svi smo odrasli dovoljno islifovani da biramo sta nam odgovara...mozda je i jedan od faktora sto je izabrao nju bas taj sto posle tri bebe, nema volje zapocinjati porodicu a nije u vezi sa devojkom koja bi mu kad tad to mozda trazila, vec sa zenom koja je isto imala svoje dve bebe, pa su njih dvoje po meni u super kombinaciji, jer imaju petoro dece, zar ne? ili je to kao cigla moja tvoje, tamo necije.... Ako to potraje i deca se osamostale ko bi znao da kasnije nece ziveti zajedno...jer koliko mi se cini to bi sada bilo kome po volji. Mozda nece da se razvede jer fantazira da ce tako da spreci upliv nekog drugog vaspitaca u odgajanje svoje dece za koje je zaduzena majka - zena- matica...isto tako njen bivsi muz ocigledno nema nista protiv...deca kod majke, a ona u vezi sa likom koji je na dovoljnoj distanci od porodice i superrrr...i da ona bi htela da on ima nesto od nje a to je bebac....mozda su njegove potrebe mnogo manje zahtevne , a to je par sati dnevno...nekoliko dana u nedelji...ili mozda samo da ga volis eto tako...i reche chovek, ,,kako ti odlucis"...a sta bi ti drugo rekao, pa zar nece najveci teret svakodnevnog odgajanja bebe biti na tebi, i da li ces onda moci da se vidjash s njim kad god mozes ili ces ostaviiti bebu cerki ili baki, a onda cete vas dvoje da se vidjate...kako to ide...pa, ako ostarite zajedno imacete bebe svoje dece da se zanimate...
znas kako , od svega sto covek uradi i ne uradi pogresice...eto, meni se ne svidja sto su cerke izlozene ovakvoj dilemi, onda kad stvaraju svoje snove o ljubavi i vec su pogodjene jednom rusevinom, a sad izlozene gledanju u pasulj sta ce biti sa sledecom...i kakvi su to uopste muskarci...u pravu je najmladja sto je boli glava...a bilo bi lepo da one bez obaveza popunjavaju prve leksikone, spomenare fb profile svojim simpatijama koje mogu da ti pokazu...jer ce te to zanimati...a baka malo da se odmori, jer bi mozda mogla da dobije na lutriji i kupi ti stan, a ona ostane u svom da malo se opusti u penzionerskim danima na miru, ..tezak ovaj zivot, zato nas snovi tako i privlace

zasto si bila nezadovoljna, zasto nisi skroma zena, imas sve da budes sretna, a neces svoju srecu, hoces vise i vise ...i jos...i...zato se desilo ovako...

i kako god da odlucis nekako ce biti...ali nije se desilo slucajno..jednostavno nije...on ima pravo da uredi svoj zivot kako zeli isto
i da...nema tu nikakve vracke i crne macke, nema gore vradzbine od sopstvene cudi i nemira

nisam pristalica abortusa iz hobija, ali za onaj post ,,mama , meni treba samo korica hleba "...jedina misao mi je bila ,,bullshit"...ida kad ljudima pridju npr. oni mali, sa bosim nogicama i smrznutim prsticima i kazu ,,teto, teto " sve nekako vidim grimase na licu ili onaj narodni ,,mr"sh", ,,gubi se, nema nista" ..retko da neko kaze ,,dete tebi treba samo korica hleba sretnog te majka rodila"...

sve ste napisali i iz razuma i iz srca...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back