Ја јесам велики противник абортуса као ''средства контрацепције'', али када чујем овакве патетичне љугавштине лепо ми се преокрене стомак!

Pa, Hellen, i meni se smuci kada citam vase materijalisticko-egoisticne stavove.
Да је само голи физички опстанак у питању - онда се може живети и од корице хлеба...ако баш мора... Али, ако ВОЛИМО своју децу, онда морамо да будемо свесни да корицом хлеба не можемо одгајити ЗДРАВУ ДЕЦУ...а да незадовнољни и несрећни родитељи не могу одгајити ПСИХИЧКИ ЗДРАВУ ДЕЦУ...а дужност родитеља је да воде рачуна о томе!

А ако је у питању само то да неко живот биће физички постоји - може свако од нас да накоти по десет комата и да их пусти на улицу....па ћемо сви бити срећни....а поготово та деца...
Ako volimo svoju decu, na prvom mestu ne smemo da ih ubijemo. To dete je vec zivo, ono postoji, njegovo srce kuca i radi. Abortus nije nista drugo nego ubistvo deteta. Ako dete vec postoji, nije resenje ubiti ga tako surovo, nego potruditi se da mu damo na prvom mestu zivot i ljubav, a materijalnih uslova koliko je u nasoj moci. Uostalom, ako dodje dotle da majka bas ne moze da vodi racuna o svom detetu, jer nema uopste materijalnih sredstava, uvek ga moze dati na usvajanje. I to je bolje nego ubiti ga, jer ima toliko bracnih parova koji nenormalno pate jer ne mogu da imaju decu i vrlo rado bi usvojili neko dete i imaju materijalnih uslova.
I pusti se tih fazona, kao ako deca ne odrastaju u dobrim materijalnim uslovima nece biti psihicki zdrava itd.. To su mediji isprali ljudima mozak u danasnje vreme da tako razmisljaju. Moji baba i deda su odgajali decu u takvoj bedi kakvu vi ne mozete ni da pojmite - nekada ni to parce hleba nisu imali da im daju, pa su sva deca izrasla u psihicki zdrave osobe, koje su cak imale i uspesne karijere u zivotu i stekle odredjen imetak.
Одакле ти идеја да ће та деца њу сигурно волети? Јеси ли сигурна да је довољно да зачнемо дете и да га родимо -. па да тиме заслужимо да будемо вољени?
Pa, zar ti volis samo one koji su ti nesto materijalno pruzili ? Onda to i nije ljubav.
''Зашто би трошила енергију на тамо неке мушкарце?''
Колико деце си ти САМА, без помоћи мушкарца, подигла па компетентно тврдиш да је свака жена способна за то да подигне троје деце, сама, од једне плате и без стана?
O svom licnom zivotu ne govorim ovako javno preko interneta, ali mogu reci uopsteno da ima jako puno zena koje same podizu svoju decu, cak i onih koje su u braku, jer muz nikada nije kod kuce ili skoro nista ne radi.
Јеси ли се ти одрекла мушкараца и посветила се само деци? И да ли жена која себе поништи као жену и сва се усмери само на децу - може да буде и добра мајка? Зашто да не нађе сутра неког нормалног човека који ће је волети И ПОДРЖАВАТИ, који ће јој бити ослонац, помоћ, подршка и партнер у животу и у одгајању деце која већ постоје и која имају своје потребе?