KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Mrzelo me da citam sve postove pa ne znam da li je mozda neko vec pitao,ali zanima me da li ima neko iz Novod Sada da mi preporuci dobar frizerski salon?Treba jos malo da se preselim tamo,pa ne znam gde da odem a da se ne razocaram....Hocu da se dobro osisam,imam dugu,jako gustu i suvu kosu i tesko je ukrotiti je :)....da se ofarbam u neku lepu smedju....i bitno mi je da dobro feniraju na ravno.... :) Sta preporucujete? :)

Poslednja izmena:
I ja tako, svaka 2, 3 dana...ovaj 3. nekad moram, pogotovo kad je zima, kamufliram bebi puderom...

Pisala sam vec, ali evo opet.
Za tjeme je dobro masirati kapima od koprive (nisu skupe, ima u apoteci),ili sam napraviti losion-rakija i kopriva da odstoji 40 dana. Ili ruzmarin i rakija, podstice cirkulaciju i regulaciju sebuma.
Takodje i galenikin pantenol rastvor u neku bocicu sa rasprsivacem, pa na kosu naspricati vece prije pranja. (sto duze stoji to bolje)
Ovo sa limunom, dobro je u zadnju vodu dodati limun ili sirce pa isprati kosu tim rasvorom. ( na 0,5l vode 1/ limuna ili 2, 3 kasike sirceta)
Ili masirati sircetom tjeme prije pranja, ali u tom slucaju neko domace.

Meni se najbolje pokazala soda bikarbona, 1 kasicica i malo sapona, obicni od koprive ili kamilice (npr. Ego) i jednom sedmicno tako perem kosu.

Ja sam juce probala sa sodom bikarbonom al nazalost sve tece uobicajenim tokom, tj. ona se masti kao i uvek. Mada, sad imam pregrst novih stvari da isprobam :D Hvala

Perem je svaki 2. dan jer 3. vec izgleda nepristojno i pocinje da me svrbi. A pod tom maskom podrazumevas da stavim sirce odnosno limun bukvalno je l?

Trebala bi barem nekad i treci dan svezati u rep i ostaviti masnu. Masnoca ima zastitnu ulogu. Masna je tek kad je barem do polovine masna a ne samo na korjenu.
Kad se samponiras dobro izmasiraj vlasiste.
Masku od limunovog soka stavljas na mokru kosu. I drzis 20tak minuta. Isto je sa jabukovim sircetom s tim da ga razredis s duplom kolicinom vode.

Pronasla sam jos jedan recept, a sezona dinje je:super:
Recept: Izmrvite nekoliko kriški dinje u mikseru (ili viljuškom) i rasporedite
po kosi. Neka deluje petnaestak minuta, a potom dobro isperite. Za veći sjaj, u
zadnju vodu za ispiranje dodajte kašiku jabukovog sirćeta. Ovo pakovanje možete
upotrebljavati jedanput nedeljno.

Takodje ako se cesto feniras, peri svakih 5dana cesalj i cetke jer one znaju zamastiti kosu.:lol:

...helllooooo je l ima neko preporuku doobra farbice za plavu kosu bez blansha posto je moje stanje na glavi opsadno..medeno zutoo malo bih da menajm tj.me bih nego moram...ako mi neko kaze keune 1517 dobice batine :zcepanje: hvala :D

Igora 11/1, ako se dobro secam.
Ne da nema zute, nego je moja sestra jednom ispala siva. Ne znam kakav ti pigment imas, nas dve imamo svetlu kosu bez crvenila, ali svejedno znam da se mnoge plavuse farbaju ovom farbom.
Super izvlaci farba i nema ni malo zutila. Jedino ne znam jel ima i dalje da se kupi.

Zar još nisi probala one dve koje sam ti preporučila?

jok :lol::mrgreen: isla sam sa Igorom iliti sad indolom i jeste mi posivelo...malo i povuklo na zelenkasto...tako da ovaj ako nisam plava bar sam dobila svoju himnu iz '90 tih:dash:...garnijer bese?!?!? joooj ja se bas bojim nihovih boja ako sam sa ovim sto ubijaju kosu ispala zuta kako li cu tek s njom ..a loreal idalje tvrdim da mi je slaba to 100% :/ u problemu sam :whistling:

jok :lol::mrgreen: isla sam sa Igorom iliti sad indolom i jeste mi posivelo...malo i povuklo na zelenkasto...tako da ovaj ako nisam plava bar sam dobila svoju himnu iz '90 tih:dash:...garnijer bese?!?!? joooj ja se bas bojim nihovih boja ako sam sa ovim sto ubijaju kosu ispala zuta kako li cu tek s njom ..a loreal idalje tvrdim da mi je slaba to 100% :/ u problemu sam :whistling:

Probaj, ako ispadne kako ne valja, prihvatam svu odgovornost :D Ja imam crveni pigment i uvek mi je vukla na žuto..Probam ovu, i veruj mi prvi put ispadne fina..Sad ću za koji dan opet da se farbam pa šatiram, tako mi jr najlepše.

Hm.. zeleno?
Ne trebalo da bude zeleno, moze da ide na sivo, plavo ili ljubicasto. Ali zeleno ne.
A sto si lepo ne odes kod frizera. To ti je najbezbednija i najjeftinija varijanta.

Probaj, ako ispadne kako ne valja, prihvatam svu odgovornost :D Ja imam crveni pigment i uvek mi je vukla na žuto..Probam ovu, i veruj mi prvi put ispadne fina..Sad ću za koji dan opet da se farbam pa šatiram, tako mi jr najlepše.
...znaci na pp koordinate da mi das da mogu da te nadjem da "prihvatis tu svoju odgovornost" vec zamishljam sce nu ako te jurim da ti ischupam kosu a ti trchis i vristis :zcepanje: :rotf:
p.s. ti se dodatno i shatirash!?!?!? blansh verovatno pa aman zeno ostaces skroz bez kose p.p.s mislim da ti je zato ispala lepa boja jer blans ne prima farbu mislim prima ali nesto minorno pa mu to tvoje farbanje dodje kao preliv...eto opet ja pametujem :per: :super:
@trojanka:ako zamislis taj sivi jako sivi odsjaj na zutoj podlozi mislim da poprilicno vuche na zeleno :) mislim ne kao prolecna travica zeleno ali onako ima taj sipmatichan odsjaj :) na kraju mi moja dear frizerka ni ne gine nego kao aj da probam malo sama volim ja da experimentishem :)

Trebala bi barem nekad i treci dan svezati u rep i ostaviti masnu. Masnoca ima zastitnu ulogu. Masna je tek kad je barem do polovine masna a ne samo na korjenu.
Kad se samponiras dobro izmasiraj vlasiste.
Masku od limunovog soka stavljas na mokru kosu. I drzis 20tak minuta. Isto je sa jabukovim sircetom s tim da ga razredis s duplom kolicinom vode.

Pronasla sam jos jedan recept, a sezona dinje je:super:
Recept: Izmrvite nekoliko kriški dinje u mikseru (ili viljuškom) i rasporedite
po kosi. Neka deluje petnaestak minuta, a potom dobro isperite. Za veći sjaj, u
zadnju vodu za ispiranje dodajte kašiku jabukovog sirćeta. Ovo pakovanje možete
upotrebljavati jedanput nedeljno.

Takodje ako se cesto feniras, peri svakih 5dana cesalj i cetke jer one znaju zamastiti kosu.:lol:

Meni je 3. dana masna citavom duzinom, a izbegavam da je susim fenom barem leti, inace je nikad ne oblikujem fenom..
Prekljuce sam stavila sok od 2 limuna na kosu (nerazredjen) i pustila da odstoji 2-3 min. , potom isprala vodom. Mogu reci da je 1. dana volumen bio extra ( dobro sam isprala, ali ipak limun kao da "ostaje" izmedju vlasi, kao ona pena ). Takodje, izgleda da danas necu morati da perem kosu iako je 3.dan:super:
Dinja je sledeca na potezu:mrgreen:

Takodje, jedna frizerka mi je rekla da je naprskam lakom za kosu ili gelom kad se umasti, ali nemam nameru to da radim jer mi se od laka uvek skorca kosa ( kad mi frizerka stavi malo na vrhove).

Poslednja izmena:
nisam citala prethodne postove pa nzm dal je vec bilo ali treba mi neki preparat koji pomaze oporavku suve kose...i nesto sto je korisno protiv pucanja krajeva...?? :)

Koristi sampone na bazi aloje. Nanosi ih iskljucivo na tjeme. Nakon pranja kosu isperi mineralnom vodom (zbog kamenca)
Masku na kosi zadrzavaj nekih 15-20 minuta, u zavisnosti gdje je suha..mozes masku staviti samo na vrhove.
Ako ti je izrazito suva imas kupiti uljane ampule..ali su skupe, takodje mozes kupiti silikone...
IZBJEGAVAJ lak za kosu i sve dodatne preparate jer sto se kose tice manje je vise!
Takodje obrati paznju na ishranu:vise namirnica bogatih vitaminima A,B,E i gvozdja naravno.:manikir:
Sretno;)

Koristi sampone na bazi aloje. Nanosi ih iskljucivo na tjeme. Nakon pranja kosu isperi mineralnom vodom (zbog kamenca)
Masku na kosi zadrzavaj nekih 15-20 minuta, u zavisnosti gdje je suha..mozes masku staviti samo na vrhove.
Ako ti je izrazito suva imas kupiti uljane ampule..ali su skupe, takodje mozes kupiti silikone...
IZBJEGAVAJ lak za kosu i sve dodatne preparate jer sto se kose tice manje je vise!
Takodje obrati paznju na ishranu:vise namirnica bogatih vitaminima A,B,E i gvozdja naravno.:manikir:
Sretno;)

Grazie... :) silikona sto se tice, jel mozes da preporucis neke odredjene (proizvodjac etc.) ili je svejedno?? :)

Da bi kosu adekvatno negovali treba znati uzrok zasto su krajevi ispucali: koji je tip dlake, da li je hemijski tretirana, koliko cesto se fenira ili pegla, uvija figarom, koji su se preparati do sada koristili, da li ste je negovali na letovanju, ako je bojena kosa - kako je bojena i koliko cesto kojim proizvodjacima, da li ste na dijeti, da li pijete lekove, stres, anemija....
Cinjenica je da dobri samponi jesu i skupi i da su neopdona cesta koriscenja pakovanja za kosu, maski, ampula...nisu losa prirodna pakovanja, ali su izuzetno dobra i pakovanja koja se kupuju gotova odrdjenih proizvodjaca ne bilo koja. Nemojte da stedite na svojoj kosi! I nemojte da je mucite i presusujete hemijskim stajling (styling) preparatima kao ni agresivnim farbanjem ili blajhanjem, mini valovima...
Kosa nema vaznu funkciju u organizmu ima samo estetsku! Ali prvi simptomi nedostataka necega u organizmu se ispoljavaju na kosi, nedovoljan dotok kiseonika putem krvi u mozak, iscrpljujuce dijete, nedostatak vitamina...Skracivanj krajeva je preporucljivo na 2 do 3 meseca. Zene vole Loreal - preporucujem L'oreal professionel, Redken, Revlon.

Ima u apotekema Eucerinov sampon blag - moze svakodnevno da se koristi pH5.5 nije namenjen samo muskarcima vec je univerzalan ali je dobar i kvalitetan (za osetljivu kozu glave). I Vichy je odlican.
A ima i u Jasminovim parfimerijama da se nadje Biopoint - jos kvalitetniji i skuplji.
Imate lep izbor sampona, birajte prema tipu koze - masna, normalnaili suva, perutava...

Back