Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moze

http://www.dolcevita.rs/srb/blog/Entries/2010/10/19_Banana_Hleb.html

mi nismo stavili suvo grozdje, nego malo vise oraha.

btw, kupili smo novi kalup za pecenje (hleba, kore za tortu srneca ledja), i ovo mu je vatreno krstenje

sutra podvarak i suva butkica

Meni liči na KOMISBROT...mada ima raznih recepata...onako je malo vlažnjikav kolač...fino se seče i uvek svež...ovaj sa bananama ću da probam
mada, kažem, ja ovako spremam
http://www.coolinarika.com/recept/834717/
cf21c302057cc0782738a8595a7560cd_view_l.jpg

lici, naravno. tako je to, nekad se treba drzati recepta, a nekad moze da se nesto varira. samo je onda pitanje sta je ostalo od pocetnog recepta i imena
sto se tice palacinki
da zaredjas po netu videces da 100 zena ima 200 recepata za palacinke i svaka ce reci da su te najbolje i prave
sto se opterecivati sa tim
pravis kako hoces, zoves kako hoces
:)
meni su ovo palacinke ko i one s jajima
nikakve razlike
pazi, najiskrenije, da nisam ja pravila, pa da ne znam da nisam stavila jaja, ladno bih pomislila da su 'prave'

A šta ti dođe taj humus?
osnova su kuvane leblebije, a na to se dodaje limun, sitno seckani beli luk, tahini (krema od mlevenog susama), i soli, bibera ili ljute paprike i nesto maslinovog ulja. moze da se pravi i od belog pasulja.
Leblebije,kad se spremi deluje kao urnebes salata,parce hleba pa mazes i jedes.Na Bliskom istoku se najvise jede,goji,bezi od toga :D
goji hleb a ne humus, a sa urnebes salatom nidje veze. osim toga dugo te drzi sitim,a ide i lepo uz meso ili salatu.

Konačno sam uspela da sredim slike jafa mafina i korpica od juče. Recept za jafa mafine je postavila sweet cake, ja sam ga malo modifikovala. Nisam stavljala čokoladu s pomorandžom nego čokoladu za kuvanje i seckane arancine. Filovala sam ih ganaš (ganache) kremom s kojim sam se opet mučila, te mi previše tečan, te previše čvrst. Ali kad sam ga konačno stavila bio predivan. Naročito ukus.
Korpice sam filofala nekim kremom sa lešnicima, http://majinakuhinja.blogspot.com/2010/11/slatke-korpice.html iskoristila samo fil. Ostatak fila i ostatak ganaša sam pomešala pa nafilovala preostale mafine. I oni su lepi. Pošto sam imala dosta tih filova nisam pravila glazuru od pomorandže. I sad ne mogu da odolim da ne stavim gomilu slika:

i on mi ukrade sad jednu palacinku
kaze da nema nikave razlike i da je bas ukusno
hehehe
od sada i ja bez jaja, ekonomicije def. :)

He,he...ako hoces da ustedis bolje ne pravi palacinke. Struja kosta mnogo vise nego jaja :lol:

Salim se i ja mesim, pecem i sl.......:think: u stvari, samo se napola salim.
U poslednje vreme kad pomislim da nesto pravim, prvo sto razmisljam koliko ce da me kosta struja i da li se isplati praviti npr.prebranac.Te skuvaj pasulj, te dinstaj luk, te krckaj u rerni.
A dobijes...prazan pasulj :lol:

Nisam ga pravila 100 godina, bas bih mogla :aha:

Svojevremeno je neko pitao koje korpice koristimo za mafine, pa evo ja uslikala moje koje su mi se prilično dobro pokazale. Staviću u spojlere da ne ispadne reklama.
Još tu ispod budu 4 one "ćelije" sa po 25 korpica u različitim bojama. E sad su me se različite boje različito pokazale. Za žute korpice su se zalepili, za ljubičaste manje, a za bele skoro uopšte!

I samo još nešto da primetim. Nema nam Zadovoljne domaćice od kako je postala moderator. Valjda ima previše posla oko toga, pa ne stiže da pravi kolače i stavlja slike. Ili samo ne stiže da piše stavlja slike. Domaćiceeeee! Gde si?!

Bi, predivno ti izgledaju slatkisi :)))))

i ja primetih da nema Zd :(

Cru, hvala :)
i ja pazim kolko mogu, ne kuvam nista dugo, ali eto, mora se nekada napraviti i palacinak hehehe
malo za gladnu dusu
ionako svu tu struju mi placamo
sve nesto mislim da nase glavonje u foteljama stede :)

...dobro Bi pa nisi nam rekla da ti je drugo ime Poslasticarka:D...ovo je predivno, svaka cast na trudu i volji...:)

:) pa eto :mesi: . Samo moram da usavršim slikanje. Nisam baš zadovoljna. I ćerka je danas pitala šta mi je, šta sam navalila da toliko pravim kolače. Pa, kažem, imali smo goste. A medenjake? pita ona. Pa to je za vas. :zag:
Ali potrošila sam za 2 meseca 17 kg brašna. Od kada imamo pekaricu kupujemo na džakove od 25 kg i to nam je obično trajalo 5-6 meseci. A ovaj će, ako ovako nastavim, da potraje upola kraće.
Kad ovde stalno ima nekih lepih recepata pa dobijem želju da probam.

:) pa eto :mesi: . Samo moram da usavršim slikanje. Nisam baš zadovoljna. I ćerka je danas pitala šta mi je, šta sam navalila da toliko pravim kolače. Pa, kažem, imali smo goste. A medenjake? pita ona. Pa to je za vas. :zag:
Ali potrošila sam za 2 meseca 17 kg brašna. Od kada imamo pekaricu kupujemo na džakove od 25 kg i to nam je obično trajalo 5-6 meseci. A ovaj će, ako ovako nastavim, da potraje upola kraće.
Kad ovde stalno ima nekih lepih recepata pa dobijem želju da probam.

...ako, ako, lepo ti ide, i sigurno pojedete ocas posla....mogu da mislim kako su ukusni i lepi...jer sa monitora zovu probajte meeeee:D
...ide ti to brasno samo tako, ja sam od septembra potrosila nepuna 3kg...ali dobro ja ne mesim cesto..

I samo još nešto da primetim. Nema nam Zadovoljne domaćice od kako je postala moderator. Valjda ima previše posla oko toga, pa ne stiže da pravi kolače i stavlja slike. Ili samo ne stiže da piše stavlja slike. Domaćiceeeee! Gde si?!

i ja primetih da nema Zd :(

:cmok2: Tu sam cure. :D Nemam previše posla oko moderisanja. Lepo sam rekla da su na pdf Žene svi fini. :) Nego sam imala neke druge obaveze, pa nisam imala vremena da pišem, samo sam čitala.

::

Meni džak od 25kg brašna u zimskom periodu traje max 2 meseca. Jer bukvalno, nema dana da nešto ne mesim. I da se ne preračunavam koliko sve košta, uključujući i struju, još bih brže trošila. Ovako ipak malo kalkulišem, a opet mi je račun za struju za smrzavanje. Koliko trošim margarina, čokolade, oraha, keksa ne smem ni da pričam. Nekada se zapitam odakle mi uopšte pare. :(

I sada, pošto sam malo ispamovala, da kažem. Danas mso ručali karabatake na teflonu i spanać, a dezertirali smo vanilice i šapice. Za sutra sam napravila medeno srce, upravo sam stavila glazuru. A sutra idemo na ručak kod mojih, posle duge tri nedelje. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back