Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sweet cake:
Meni to nije bitno,bitan mi je recept da ja to skockam u glavi po sastojcima kako moze da ispadne,ima dosta recepta i bez slike ili cisto stavljena slika slicne torte,najvaznji je recept,al naravno da volim da vidim i slicicu i neki komentar al nije neophodno

Nije meni slika ni bitna, ni neophodna, imam prilično iskustva pa na osnovu sastojaka mogu da procenim da li nešto vredi praviti, ili ne, i kako će izgledati. Mene samo nervira kada pored recepta gde ima dve kore, bude kolač sa jednom korom. Ili kada piše da podeliš fil i u jedan deo dodaš čokolade, a na slici oba fila žuta. :roll: To me izluđuje, i takve recepte stavljam na ignore. :D

35hibsh.jpg

Presek torte. Dole nugat, sa crnom čokoladom u filu umesto bele, što je za mene kao čokoholičara pravo otkriće, i gore zoja, moja omiljena čokoladna torta.

Poslednja izmena:
Dobro ja inace ne jedem kravice, zato i ne znam :lol:
Ali sto se bifteka tice, kad spremam Stroganoff uvek bude lepo ispeceno meso i bude mljac :aha: :D
e sad mi nista nije jasno kako ne jedes kravice a jedes biftek? :lol:
ovako na grilu spremano je posnije, nema pet kapi ulja i meni lepo legne uz taj ukus zacina...izbegavam da pravim meso u umaku od jaja, pavlake i slicno, bude kalorijski mnogo jace, a nisi nista sitiji. ni przeno ni pohovano vise ne jedem, muka me uhvati kad vidim kolko ulja moze da popije :neutral:

ovako na grilu spremano je posnije, nema pet kapi ulja i meni lepo legne uz taj ukus zacina...izbegavam da pravim meso u umaku od jaja, pavlake i slicno, bude kalorijski mnogo jace, a nisi nista sitiji. ni przeno ni pohovano vise ne jedem, muka me uhvati kad vidim kolko ulja moze da popije :neutral:

mozda jede meso samo od muske krave :D

jao domacice torte izgledaju fantasticno. meni torta nije torta ako je cokoladna. uvek sam ratovala sa mojima koji su vise voleli vocne torte (omiljena moje mame je moskva snit, a tatine neke sa pudingom i vocem isto :neutral: ) a ja volim teske cokoladne torte...meni logika ako vec jedem voce, necu u troti nego samo...a ako jedem tortu, nek bude prava torta :) ove tvoje izgledaju fantasticno :)

Bi, ovo je recept za zoju, najčokoladniju tortu koju sam jela. :D

ZOJA TORTA
KORE:10 zumanaca,10kasika prah secera,250gr.margarina,200gr.otopljene cokolade,150gr.Plazma keksa,4 kasike brasna i na kraju lagano umesati sneg od 10 belanaca.Peci 4 kore
FIL:8 jaja,10kasika prah secera-kuvati na pari ali da ne bude gusto.U ohladjeno dodati 250 gr.margarina,250 gr.otopljene cokolade,150gr Plazme.Ostaviti fil da odstoji da upije plazmu pa ako je retko dodati jos malo keksa.
Filovati:KORA-COKO FIL-SLATKA PAVLAKA...

Ovo ti je recept za tu dole, zove se nugat, i nema žene na Kulinarstvu koja pravi torte za prodaju da mi nije rekla da su mušterije oduševljene. Ovoga puta sam u fil, umesto bele čokolade koju nisam imala gde da kupim stavila crnu, i nisam pogrešila. Naprotiv.

NUGAT TORTA

kore:

5 belanaca
200 g šećera
100 g mlevenih oraha
2 kašike ml. keksa
1 kašika brašna

Ispeći ovakve tri kore. Ja od te tri napravim četiri, jer i ovde da ponovim, ne volim niske torte.

fil:

15 žumanaca
12 kašika šećera kuvati na pari.
U vruć fil dodati 100 g bele čokolade i 200 g mlevenog pržanog lešnika.

U hladno dodati 250 g margarina.

kornet fil:

200 g šlaga umutiti u 2 dl vode, u to dodati 100 g euro krem bloka i 50 g lešnika samlevenih u secku. ( zajedno samleti euro krem blok i lešnike )

ređati: kora - fil - kornet fil - kora

• Podržavam
Reactions: Tol

Ja ga spremam za druge ali probam malo parce dok pravim :rumenka: :prstic:
Iskreno ja sve spremam na teflonu i u vodi... pogotovo moje omiljeno pilece belo :zaljubljena: i volim ga resije :D

Pravila sam tu Dacinu Zoju tortu par puta,prvi put mi se nije svidela jer mi je fil bio gust,valjda sam jaja na pari kuvala duze nego sto treba pa kad sam posle ubacila plazmu bas je bilo gusto,al svaki sledeci put je bila odlicna.
Inace sad bih pojela parce i jedne i druge,pogotovo Nugat jer nju nisam pravila:D

ja spremala neke cufte u rerni
tj. krenula sam to da premam
pa se predomislila
tu masu za cufte stavila preko isprzenog luka sa alevom
i poredjala paradajz preko, imam i kupus salate
i taman ce biti gotovo kad se dragi uhvati za ulazna vrata :)
i naravno supaaaaaaaa
hladno mi je, pojescu tri tanjira supe, osecam :)

i naravno supaaaaaaaa
hladno mi je, pojescu tri tanjira supe, osecam :)

To je i moja ćerka ručala. Ja kupila dvoje pileće grudi, pa meso ubacila u sos 4 sira, a od kostiju i kožure i zeleni skuvala supu. I ona je pojela 3 tanjira. Ponekad kad ima supe, ništa drugo ne jede.
A taj sos mi se opet nešto nije svideo. Neću to više ni da pravim. Praviću obične makarone sa sirom, to svi vole. Još kad razmutim 2-3 jaja pa zapečem u rerni - ništa lepše.

Mamine pancerote... tj.ono što je ostalo od njih... donela je punu veliku činiju... a sumnjam da će do jutra ostati i jedna...;):D
Mm obožava kuhinju moje mame, a njoj sve lako... kako ko šta pomene, puf, ona napravi...:lol::D

I konačno mi je donela recept za pica rolat, sad ću ga ispisati...;)

PICA ROLAT (2 rolata)

-1 pakovanje lisnatog testa (to nisu kore, mama mi kaže, samo u radnji traži lisnato testo... tako da ja nemam predstavu šta je, samo predpostavljam... četvrtasto testo neko)

-200g tankih šnita parizera

-150g kečapa

-200g naribanog trapista(obavezno trapist, ostali sirevi budu bzvz)

-1 jaje

-200g mariniranih šampinjona(ili pakovanje svežih pa ih izdinstati)

-susam

Razviti tanku koru, premazati kečapom, prekriti sa salamom, preko naribati trapist, preko šampinjone i uviti rolat. Premaži umućenim jajetom i pospi susamom. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

P.S. Što bi moja mama rekla:''Ništa lakše.'' :lol: (ona tako za sve kaže...:mrgreen:)

Cicak nemam sad repke,al ove pancerotice su prelepe zasluzuju,pamtim:)

Ja pica rolat pravim sa korama,pa na svaku koru zuti fil(jaja,jogurt,griz,pzp,ulje)pa na poslednju ide nadev(sunka,kecap,pavlaka,origano)i uvijem u rolat.Ispadnu mi dva velika.
Super je i ovo sa lisnatim,pravila sam ranije tako.

trt
i ja sam isto tako pravila,pa moje izgleda kao sveska tanko,a tvoje mame rolat izgleda ko za slikanje
Da ti kažem iskreno, do pre par godina, moja mama šta god je umesila mogu si s time čoveka ili ubiti ili se šokirati...:mrgreen:
I onda se nešto zainatila, prvo sa kiflicama... mesila ih je stotinu puta zadnjih godinu dana(a nije 5 puta zadnjih par godina) i svaki put uspe...

Čekaj još malo, da to 'sazri' što bi rekla moja sveki... ne žuri se, imaš kadE...;):lol::mrgreen:
ja rastopim malo putera,ubacim zdenka sir,malo se rastopi na blagoj vatri,uvacim budjavi sir i pavlaku.u to ubacim skuvane njoke.prste da polizes,al jako je moze vola da ubije
Znači da kupim:
Zdenka sir a koliko?
Kakav je to buđavi? koliko njega?

ako nema tih sireva, jel može neki drugi?

Zoja torta je omiljena torta mm, ali nisam znala da se tako zove.
Da li bi mi domaćica mogla reći : jel umutim odjednom celu smesu za koru, mislim obično se muti kora po kora, ali vidim da je ovde 10jaja a 4 kore. I jel se ta belanca ne ‚‚zdepaju‚‚ od plazme. I koliko se peče? I jel ima neka caka za nas ne baš puno vešte.
Unapred hvala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back