Odlazak u Australiju-opšta diskusija

Certified copy of passport bio data page for all applicants- Da li treba prevoditi pasose kod ovlascenog prevodioca? Pitam ovo zato sto za sve sto je napisano u pasosu, postoji pored naziva na srpskom i engleski prevod...

Nisam aplicirao za vizu, ali evo mog tumačenja... Moraš ga prevoditi iz dva razloga. Certified copy znači da moraš da overiš kopiju u sudu ili u opštini, što znači da se mora prevoditi prečat i overa koji su na Srpskom. Nazivi polja jesu na Engleskom, ali su neka polja ispunjena na Srpskom: Nationality i Authority su kod mene ispunjena Srpskim rečima. Ja ću za assessment poslati prevod te strane pasoša.

Ljudi ajde kome je skoro prosao assesment da mi resi moje dileme... Treba da saljem dokumenta u ACS... Znaci treba da overim kopije u sudu: izvod iz maticne knjige rodjenih, diplomu, ocene sa fakulteta, (referenca sa posla je vec na engleskom). Potom te overene kopije da prevedem. Jel treba medjunarodna overa (apostil) ili obicna overa fotokopije? Ima li ko slicna ili ista iskustva? Za dipolmu treba mozda apostil, a za ocene sa faxa?

Ljudi ajde kome je skoro prosao assesment da mi resi moje dileme... Treba da saljem dokumenta u ACS... Znaci treba da overim kopije u sudu: izvod iz maticne knjige rodjenih, diplomu, ocene sa fakulteta, (referenca sa posla je vec na engleskom). Potom te overene kopije da prevedem. Jel treba medjunarodna overa (apostil) ili obicna overa fotokopije? Ima li ko slicna ili ista iskustva? Za dipolmu treba mozda apostil, a za ocene sa faxa?

Obicna overa za sva dokumenta koliko ja znam

Za referencu na engleskom treba overa iz australijske ambasade, prakticno pecat, mislim da je 1500 din ako se dobro secam

Mi smo imali samo obicnu overu u opstini. Sto se tice reference poslodavca, takodje je bila na engleskom i nju nismo overavali, samo je bitno da skeniras u boji kako bi se lepo video pecat poslodavca.

Sta mislite kakve su sanse za odlazak tamo posto imam polubrata koji je tamo vec 26 godina, imam 17 i po godina, zivim u Bosni ( tacnije Republici Srpskoj ) i idem u srednju skolu (naravno) ?Kakve uslove trebam da ispunjavam? Ako moze malo vise informacija. Hvala

Poslednja izmena:
Kad završiš tu srednju školu prouči dobro sol listu trenutnu i pokušaj da nadješ negde ranije sol liste kako bi video koja zanimanja su uvek na toj listi.Mada su sva zanimanja koja ti zahtevaju faks manje više uvek tu.
Ovde ti je sol lista sa zanimanjima http://www.immi.gov.au/skilled/_pdf/sol-schedule1.pdf
Onda odaberi jedno od tih zanimanja na osnovu 3 kriterijuma,prvi koje zanimanje ti se svidja,šta bi voleo da radiš,drugi gledaj dali taj faks/višu možeš da završiš uopšte i treći dali je to zanimanje profitabilno u Australiji,za to već možeš sa bratom da se konsultuješ.Kad upišeš faks uporedo sa faksom nadji posao u toj struci makar i za dzabe,bitno je da imaš na papiru da si radio u tom zanimanju i da si dobar sa poslodavcem kako bi on sve najlepše ispričao o tebi u slučaju da dodješ do kraja puta(vize) pa se neko iz ambasade pojavi u toj firmi da te proveri.I da,čak i ako budeš radio za dzabe tom kod koga budeš radio reci da mora da ispadne da radiš za pare,ti mu daj pare pa nek ti on uplaćuje na tvoj račun,to je jako bitan dokaz kod priznavanja radnog iskustva.I naravno mora da ti teče radni staž,tu već neko mora da odvoji pare za plaćanje državi.Uporedo sa faksom i tim poslom uči engleski.Kad ova 3 uslova završiš,faks,posao(radno iskustvo) i engleski opet nam se javi.
Nema ništa na mufte i tome slično,nemoj da gledaš forume jer si jako mlad i nemaš ništa što je potrebno za vizu,mi smo svi ovde ipak puno stariji i svako ima makar 2 od ova 3 uslova.
E da,ako ti polubrat ima firmu i poprilično lepo posluje ili ako ti imaš za studije 20-ak hiljada evra po godini studija onda možeš i bez ovoga.Ako ima firmu on mora da se raspita i da ispuni uslove da te dovede,u to se ne razumem baš.Ako imaš pomenutu svotu novca onda možeš da odeš da studiraš i tad bi imao pravo da radiš 20 sati nedeljno.

Poslednja izmena:
Sta mislite kakve su sanse za odlazak tamo posto imam polubrata koji je tamo vec 26 godina, imam 17 i po godina, zivim u Bosni ( tacnije Republici Srpskoj ) i idem u srednju skolu (naravno) ?Kakve uslove trebam da ispunjavam? Ako moze malo vise informacija. Hvala

Ako ti je polubrat australijski državljanin, onda bi mogao da odeš tamo na ime "spajanja porodice". Pregledaj immi.gov.au sajt, a ako ne znaš dobro engleski, neka polubrat to uradi za tebe.

Ako je ta rodbinska veza previše daleka za australijske vlasti, onda moraš raditi ono što je doktorocz rekao.

Kad završiš tu srednju školu prouči dobro sol listu trenutnu i pokušaj da nadješ negde ranije sol liste kako bi video koja zanimanja su uvek na toj listi.Mada su sva zanimanja koja ti zahtevaju faks manje više uvek tu.
Ovde ti je sol lista sa zanimanjima http://www.immi.gov.au/skilled/_pdf/sol-schedule1.pdf
Onda odaberi jedno od tih zanimanja na osnovu 3 kriterijuma,prvi koje zanimanje ti se svidja,šta bi voleo da radiš,drugi gledaj dali taj faks/višu možeš da završiš uopšte i treći dali je to zanimanje profitabilno u Australiji,za to već možeš sa bratom da se konsultuješ.Kad upišeš faks uporedo sa faksom nadji posao u toj struci makar i za dzabe,bitno je da imaš na papiru da si radio u tom zanimanju i da si dobar sa poslodavcem kako bi on sve najlepše ispričao o tebi u slučaju da dodješ do kraja puta(vize) pa se neko iz ambasade pojavi u toj firmi da te proveri.I da,čak i ako budeš radio za dzabe tom kod koga budeš radio reci da mora da ispadne da radiš za pare,ti mu daj pare pa nek ti on uplaćuje na tvoj račun,to je jako bitan dokaz kod priznavanja radnog iskustva.I naravno mora da ti teče radni staž,tu već neko mora da odvoji pare za plaćanje državi.Uporedo sa faksom i tim poslom uči engleski.Kad ova 3 uslova završiš,faks,posao(radno iskustvo) i engleski opet nam se javi.
Nema ništa na mufte i tome slično,nemoj da gledaš forume jer si jako mlad i nemaš ništa što je potrebno za vizu,mi smo svi ovde ipak puno stariji i svako ima makar 2 od ova 3 uslova.
E da,ako ti polubrat ima firmu i poprilično lepo posluje ili ako ti imaš za studije 20-ak hiljada evra po godini studija onda možeš i bez ovoga.Ako ima firmu on mora da se raspita i da ispuni uslove da te dovede,u to se ne razumem baš.Ako imaš pomenutu svotu novca onda možeš da odeš da studiraš i tad bi imao pravo da radiš 20 sati nedeljno.
Moj teca i tetka imaju svoju firmu tamo i zele da me odvedu ... ako nesto znas vise o tome javi mi !!!

cestitam!!!
nadam se da se i ja uskoro pridruzujem, IELTS gotov, skill assesment (Engineers australia) gotov,SS dobijen, jos samo visa :-))

Pozdrav svima,

Ja sam trenutno u ranoj fazi priprema za apliciranje (skupljam informacije i dokumenta) i uskoro ću da šaljem papire u ACS na evaluaciju. Već sam solidno upoznat sa raznim procedurama ali imam još nekih nerazjašnjenih pitanja.

Molio bih te da ako imaš malo vremena i volje napišeš kako si dobila SS. Da li je to proces koji si obavila pre apliciranja za vizu ili je sastavni deo tog procesa? Koliko je bio komplikovan i koliko je trajao? Zašto si odabrala baš Victoria SS (jeli to uopšte bio tvoj izbor?) i kakve limite imaš po odlasku tamo?

Ako ti predstavlja problem da napišeš to javno možeš da mi pošalješ i PM.
Unapred hvala i pozdrav,
Bane

Postavio sam slicnu temu na forumu,ali nema nekih rezultata ... ovde ima mnogo da se cita ( i to me mrzi :D).
Trebalo bi da odem u Au.radi posla,zavrsio sam srednju ugostiteljsku skolu..tetka i teca mi zive tamo i imaju firmu.Trazili mi da im posaljem moju diplomu sto sam i uradio da bi mogli nekako da naprave papire.Dok cekam odgovor od njih zelim da znam dali imam neke sanse da odem ili ne? Predpostavljam da je to dug proces,ako neko ima iskustva neka napise molim vas!!!

kako si dobila SS. Da li je to proces koji si obavila pre apliciranja za vizu ili je sastavni deo tog procesa? Koliko je bio komplikovan i koliko je trajao? kakve limite imaš po odlasku tamo?

Prijaviš se za sponzorstvo kod neke od australijskih država.
Proces se obavlja pre apliciranja za skilled vizu.
Sličan je apliciranju za vizu, podnosi se isti tip dokumenata.
Na odluku se čeka od par nedelja do nekoliko meseci.
U državi koja sponzoriše se mora ostati dve godine.

Više na http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/176/nom-state-terr.htm .

Poslednja izmena:
ima mnogo da se cita ( i to me mrzi :D).

Ili ćeš morati mnogo da čitaš ( i to tekstove i na Srpskom i na Engleskom ) ili ćeš morati da unajmiš agenta. Saveti ljudi odavde mogu samo da pomognu onom što sam moraš da odradiš, jer ne postoje dva ista slučaja. Agenta mogu da angažuju i tvoji rođaci iz Australije, tako mnogi rade.

Pitaj i ljude na http://www.elitesecurity.org/tema/poslednjastrana/180029 .

Poslednja izmena:
Treba mi brza informacija da bih znao dal da se *ebavam oko odlaska u Australiju ili ne... Imam zavrsenu srenju cetvorogodisnju smer pravni tehnicar, volontirao u sudu, radio na par mesta i imam radni staz par meseci. Nemam nikog u Australiji niti poznajem ikog. Hocu da radim bilo koji posao. Posto su mi dali neke linkove,a oni su toliko komplikovani da me glava zabole od njih recite vi meni kratko da li ja imam uslov da odem ili ne? I ako imam sta mi kratko i jednostavno treba?

Treba mi brza informacija da bih znao dal da se *ebavam oko odlaska u Australiju ili ne... Imam zavrsenu srenju cetvorogodisnju smer pravni tehnicar, volontirao u sudu, radio na par mesta i imam radni staz par meseci. Nemam nikog u Australiji niti poznajem ikog. Hocu da radim bilo koji posao. Posto su mi dali neke linkove,a oni su toliko komplikovani da me glava zabole od njih recite vi meni kratko da li ja imam uslov da odem ili ne? I ako imam sta mi kratko i jednostavno treba?

Koliko znam ne mozes nikako jer nemas ko da te povuce tamo.Ja imam tetku tamo i tesko da moze da me odvede,imam zavrsenu skolu i sve ostalo ali ne moze to tako lako :(

Back