crveni oblak
Elita
- Poruka
- 19.115
Pre dok sam kupovala odecu, uvek mi se desavala ista situacija. Zamislim kako nesto treba da izgleda, prevrnem sve radnje u gradu, a ponekad i shire, ne nadjem ni slicno tome, izbedachim se, batalim kupovinu i sednem negde na fuka cisto da me prodje jed, vratim se kuci, vratim pare u fijoku, navucem se u neke pijacarske 'elanke i sportsku majicu i odem da vozikam roshke i zaboravim na odecu koju sam htela da kupim. I to je sve islo lako dok se nisam zaposlila, a onda shok
Sta da nosim svaki dan ebote? Nece me pustiti na posao ovakvu.
A nista mi se ne svidja u radnjama.
Sta da radim, qq!!!
I onda sam pokupovala neka njesra u kojima sam se osecala ko u okovima da bih na kraju rekla sebi: pa budalo, imas dve ruke, napravi to sto ti fali. I tako...pocela da shijem i uopste nisam u toku sa tim sta je moderno, a sta nije i posle duzeg vremena odlucim ja da prodajem krpice i opet sam se nasla u zabuni: da li su za sve ove godine popravili nesto u odevanju, mozda sada sve to sto meni fali moze da se nadje u radnjama. Odem ja i proverim, kad ono, samo se dezeni promenili za taj mali milion godina.
Iskreno zgranula sam se. Ja mislila da se u medjuvremenu desila bar neka modna revolucija, ako ne i dve tri. 
Ipak, ne mogu da odredim da li je moja procena sadasnjeg trzista izrazito subjektivna (zato sto mi se ama bas nista ne svidja u celom gradu) ili postoje neke falinke koje su i ostali primetili.
Dakle, zanima me: Kakvu ste odecu ikada zamislili, a niste mogli da nesto takvo nadjete i kupite? Sta vam smeta ili nedostaje na nekom odevnom predmetu kad kupujete odecu?
Kao ilustraciju za odgovor dacu vam svoje razloge zbog kojih sam prestala kupovati odecu i pocela da shijem:
Stampa na majicama je bila debilizovana. Nikad nista smisleno i stvarno zanimljivo nisam videla na printu. Uvek neke parole ili neke bebi slichke koje ne pristaju ni devojkama a kamoli zenama.
Rukavi su bili nekako kusi, a ja volim dugacke.
Sve sto mi je bilo taman u ramenima, bilo mi je siroko u struku.
Sve sto mi je bilo taman u struku, bilo mi je tesno na zadnjici i butinama.
Sve sto mi je bilo taman svuda, bilo mi je kratko dole.
Svaka kupljena bluza mi je bila kratka i bilo mi je hladno u dnu ledja.
Nigde nisam uspela naci pantalone u kojima mi guza deluje lepo, da su tesne a da je ne spljoshte.
Nigde nisam uspela naci plitke pantalone u kojima mogu da se savijem, a da se ne vide gatjice.
Rol kragne su mi bile ili tesne ili mlitave.
Kapuljace mi nisu dobro stitile glavu jer nisu bile anatomski krojene.
Nigde nije postojala jednostavna mini suknja po razumnoj ceni.
Nigde nije postojala normalna, obicna bluza koja se ne iskosi posle pranja pa me je to nerviralo kad sam peglala jer shtep ne ide ravno.
Zimske jakne su bile ili kabaste ili nedovoljno tople.
Bikini sa tangicama je bilo skoro nemoguce naci a da mu gornji deo nije tako mali da samo daska moze u njih da smesti sesi bezbedno.
Nigde nisam nasla pravu maksi suknju osim u sastavu vecernje haljine.
Nema seksi pidzama koje su mekane, lepog kroja, a po razumnoj ceni.
Rukavi na sakoima i jaknama su bili previse kruti i krojeni za spushtenu ruku pa kad podignem ruku, podigne se ceo kaput.
Nigde nisam mogla naci uske tunike koje dosezu bar do sredine butina.
Nigde nisam mogla naci bas onaj dezen koji zelim na bas onom odevnom predmetu za koji mislim da taj dezen treba upotrebiti.
itd... bolje da ne spominjem sta mi je tek sve falilo dok sam bila trudna i za malu bebu (jer tada nisam imala ni snage ni vremena da shijem) jer ako pocnem, sticicu sama do sledece strane
Sigurna sam da nisam jedini zakerash u vezi sa odevanjem. Izvolite nastaviti...
...

Ipak, ne mogu da odredim da li je moja procena sadasnjeg trzista izrazito subjektivna (zato sto mi se ama bas nista ne svidja u celom gradu) ili postoje neke falinke koje su i ostali primetili.
Dakle, zanima me: Kakvu ste odecu ikada zamislili, a niste mogli da nesto takvo nadjete i kupite? Sta vam smeta ili nedostaje na nekom odevnom predmetu kad kupujete odecu?
Kao ilustraciju za odgovor dacu vam svoje razloge zbog kojih sam prestala kupovati odecu i pocela da shijem:
Stampa na majicama je bila debilizovana. Nikad nista smisleno i stvarno zanimljivo nisam videla na printu. Uvek neke parole ili neke bebi slichke koje ne pristaju ni devojkama a kamoli zenama.
Rukavi su bili nekako kusi, a ja volim dugacke.
Sve sto mi je bilo taman u ramenima, bilo mi je siroko u struku.
Sve sto mi je bilo taman u struku, bilo mi je tesno na zadnjici i butinama.
Sve sto mi je bilo taman svuda, bilo mi je kratko dole.
Svaka kupljena bluza mi je bila kratka i bilo mi je hladno u dnu ledja.
Nigde nisam uspela naci pantalone u kojima mi guza deluje lepo, da su tesne a da je ne spljoshte.
Nigde nisam uspela naci plitke pantalone u kojima mogu da se savijem, a da se ne vide gatjice.
Rol kragne su mi bile ili tesne ili mlitave.
Kapuljace mi nisu dobro stitile glavu jer nisu bile anatomski krojene.
Nigde nije postojala jednostavna mini suknja po razumnoj ceni.
Nigde nije postojala normalna, obicna bluza koja se ne iskosi posle pranja pa me je to nerviralo kad sam peglala jer shtep ne ide ravno.
Zimske jakne su bile ili kabaste ili nedovoljno tople.
Bikini sa tangicama je bilo skoro nemoguce naci a da mu gornji deo nije tako mali da samo daska moze u njih da smesti sesi bezbedno.
Nigde nisam nasla pravu maksi suknju osim u sastavu vecernje haljine.
Nema seksi pidzama koje su mekane, lepog kroja, a po razumnoj ceni.
Rukavi na sakoima i jaknama su bili previse kruti i krojeni za spushtenu ruku pa kad podignem ruku, podigne se ceo kaput.
Nigde nisam mogla naci uske tunike koje dosezu bar do sredine butina.
Nigde nisam mogla naci bas onaj dezen koji zelim na bas onom odevnom predmetu za koji mislim da taj dezen treba upotrebiti.
itd... bolje da ne spominjem sta mi je tek sve falilo dok sam bila trudna i za malu bebu (jer tada nisam imala ni snage ni vremena da shijem) jer ako pocnem, sticicu sama do sledece strane

Sigurna sam da nisam jedini zakerash u vezi sa odevanjem. Izvolite nastaviti...

Poslednja izmena: