Black Wolf
Iskusan
- Poruka
- 6.981
Ne znam...takvo razmišljanje obično prepuštam mlađima...koji nisu roditelji i nemaju obaveza....
I tada se uvek setim jednog citata : " Najveća žalost je u tome što su glupaci toliko sigurni a mudri tako puni sumnje. "
LoL izguglaj pa proveri da li postoji

Aj da nebude da i ja samo spamujem na ovoj temi postaviću nešto.
Ako vam je ikad crkla grafička kartica i krenula da izbacuje ovakve greške prilikom paljenja (pogledaj sliku dole u spoileru) ili nešto slično a nemate garanciju više ,ne brinite možda se još uvek može popraviti jednostavnim pečenjem u rerni XD

Prvo skinite kuler (ili ako postoje još neki delovi koji se mogu skinuti skinite ih) i očistite termalnu pastu sa grafičke znači da izgleda ovako:

Obložite tepsiju folijom ,nijedan deo grafičke ne bi smeo da leži na tepsiji zato napravite 4 loptice od folije koji će služiti kao podmetači i stavite ih na četri ćoška od grafičke ,grafički čip bi trebao da je okrenut prema dole kad ga budete stavljali u tepsiju.

Rernu zagrejte na 200C i pecite grafičku jedno 10min.Kad je izvadite ostavite je da se ohladi.Nakon što se ohladila stavite novu termalnu pastu i sastavite je. i proverite dali radi

Probo sam ovo lično pre neki dan sa svojom 8600gt ali nažalost nisam uspeo da je popravim u potpunosti samo delimično ali po iskustvima ljudi često uspe ,nekada nekom ponovo crkne posle nedelju dana a nekome traje par meseci bez problema