Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.570

Konačnu verziju su pravdali istorijskim okolnostima. Koliko ima opravdanosti u ovakvom potezu za izmjenu i naravno, koliko istine; ako se zaista uporedi sa srpskom heraldikom i veksilologijom?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Srbi vec imaju svog dvoglavog orla i nije tupav kao ovaj iznad predlozeni (jedino ako simboliku tupavog lnjuna prenose na tupavu vlast).
![]()
Grb Srba: dvoglavo orao koji klikce!
secam se jednom da sam na televiziji gledao nekog coveka koji je rekao nesto kao...."sve dok srpski orlovi budu skupljenih krila nece biti srece srpskom narodu. Tek kada oni rasire krila, doci ce i bolji dani". To je bilo dosta davno. I moje misljenje je to da orlovi trebaju da imaju rasirena krila, sto je recimo slucaj sa ruskim grbom.
secam se jednom da sam na televiziji gledao nekog coveka koji je rekao nesto kao...."sve dok srpski orlovi budu skupljenih krila nece biti srece srpskom narodu. Tek kada oni rasire krila, doci ce i bolji dani". To je bilo dosta davno. I moje misljenje je to da orlovi trebaju da imaju rasirena krila, sto je recimo slucaj sa ruskim grbom.
Kako prihvaćen more Slavene, nemoj me plašiti.
Jedino što mi se sviđa su ognjila koja sad baš liče na ognjila.
Ali je dizajnerski promašaj, nadam se da te kreature u prvoj poruci nisu prihvaćene kao zvanične.
..ili crnogorskim, bolji je slucaj.
Bas se Rusima "prosrecilo" sa njihovim orlom u vis rasirenih krila.![]()
. . .
Мој предлог за кљун је оборен у почетним стадијумима. И ја сам хтео да буде дужи. Ја сам поштовао комисију и њено знање и ово је био компромис. успео сам да га довољно издужим (био је још краћи у почетку) . . .
Grb Srbije: Dvoglavi orao menja perje
V. Matevski | 20. novembar 2010. 20:57
Konačno usvojena knjiga standarda za izgled grba i zastave Republike Srbije. Promenjena ocila i krinovi. Plava na zastavi još tamnija
![]()
U moru značajnih političkih i ekonomskih vesti, u javnosti je potpuno neprimećeno prošla informacija da je na jednoj od poslednjih sednica srpske vlade usvojen novi izvornik odnosno knjiga standarda za grb i zastavu Srbije.
Autor svojevrsnog novog grba i zastave je profesor Ljubodrag Grujić, koji je, uz ključnu pomoć i savete profesora Dragomira Acovića, završio ovaj obiman, naporan i značajan posao. . .
izvor: internet stranica
Укратко, хералдика ми је посао.
.
Са друге стране, погледајте ово: по први пут ИКАД је српски грб у држави Србији кодификован у еталону од стране грађана Србије који се професионално баве тим. Није све пропало. Има још и снаге и воље. Ал то изгледа смета.