Masina za sudove

Kako samo cetiri? Ja u moju stavim 6 velikih, ma svasta natrpam u nju. I sklonila sam jedan deo za escajg, dovoljna mi je jedan. Ona gornja korpa treba da se podigne na nize tockice, tako se dobije vise prostora izmedju korpi. Tako mogu da stanu u donju korpu vece serpe i tiganji, ali se gubi onaj dupli deo za solje na gornjoj korpi.

Četiri, po dva uz bočne strane, u one pregrade za tanjire. Dobro, u prednjem delu uglavim još dva da stoje uspravno, ali i to mi je malo, jer dragi i ja volimo da jedemo iz velikih tanjira, pa ih najviše i prljamo.

Gornja korpa u mojoj mašini ne može da se podigne.

Gledala sam, ne može. Iza gornje korpe je neki otvor kroz koji ulazi voda u ono čudo što se okreće, a taj deo je fiskiran. A i točkići se nalaze u šinama koje ne mogu da se pomere. Da, verovatno je stariji model.

mojra:
stavlja se so, tecnost za sjaj i tabletice; so se kupuje retko, dugo traje; tecnost za sjaj isto, stavlja se jednom u dva meseca mozda - jedino se tabletice stavljaju za svako pranje.
rangiranjem po potrosnji (a, b, c) stedite kod svakog pranja vodu i struju; sada zavisi koliko zelite da stedite, jer kupovinom masine za pranje sudova povecavate komfor ali i potrosnju struje. za godinu dana mozda pozelite da ubacite klima uredjaj, kuhinjski aspirator ili nesto slicno - a racun raste. gledajte koliko buke pravi ako zivite u stanu - izrazeno je u decibelima, jer ima modela koji su bucni, ako ukljucujete kao ja na kraju dana.
e ja nikad nishta sem prashka nisam stavila... al kao sad mi pade na pamet... mozhda on sam sadrzhi tu so il vecj..... nemam pojma
bitno da dobro radi....

Nema veze, izvuces one plasticne drzace sa shina, pa izvuces korpu i ubacis u shine nize tockice. Ti nizi tockici se ne vide dobro. Pogledaj jel imas dva reda tockica. Nekako mi je neverovatno da to ne moze, bas puno znaci.

Iivija:
e ja nikad nishta sem prashka nisam stavila... al kao sad mi pade na pamet... mozhda on sam sadrzhi tu so il vecj..... nemam pojma
bitno da dobro radi....

meni se pale lampice kad nesto fali...a iznad lampice pise sta treba da se doda, so ili tecnost za ispiranje, inace se sama ne bih setila.
nisam probala sa praskom, moze biti da je all in one

Marija D:
Nema veze, izvuces one plasticne drzace sa shina, pa izvuces korpu i ubacis u shine nize tockice. Ti nizi tockici se ne vide dobro. Pogledaj jel imas dva reda tockica. Nekako mi je neverovatno da to ne moze, bas puno znaci.

Može! Sad mogu da se bacim na besomučno prljanje velikih tanjira. Marija, baš ti hvala!

Хехе...

''Кад склапате колица претходно извадите бебу.''

''Пре стављања новог тампона, обавезно прво извадите стари.''

Verujte o ovome u uputstvu nista ne pise. Ja sam ga procitala, ma prostudirala, a ovo sam sasvim slucajno otkrila. Tj. na netu sam procitala za ovaj model adjustable upper rack, a na toj gornjoj korpi imaju i neki plasticni delovi koji se skidaju, pa sam mislila da se na to odnosi. Tako da sam ovo sasvim slucajno primetila.

Masina za sudove je najbolja stvar koju imam u kuci. Dok ja gledam film , sudovi su oprani.
Od kad nju imam, potpuno sam rasterecena , ne brinem bre vise da li ce mi doci 2 ili 22 gosta u kucu, i da li dete ima 3 case u isto vreme . Onaj divni osecaj masti na rukama od tiganja i serpi je nestao...i niko ma koliko bio pedantan ne moze da opere sudove ko masina. Ti tesko da peres na 70 stepeni sudive , a ona mpere i na vise ako je doobra.

Kako prijatno skripe case kad ih ona opere.
Kad sam kupila masinu , kkupula sam i dupli escajg , tanjire , case. Sad samo trpam.

Ako se dvoumis da li da je kupis moj savet je KUPI . Na kredit na rate na lizing...kako god ...spasi sebe .

I uzivaj u nekoj dobroj knjizi dok ona pere za tebe.

Ako ti treba saveta oko toga sta da gledas ili sta je na masini bitno ....rado cu da kazem sta sam ja trazila.

Igrom slučaja, sa mašinom za pranje posuđa sam se srela baš dosta davno i nije me fascinirala. Naprotiv, mislila sam da će to biti poslednji uređaj koji ću uneti u kuhinju (volim sve one mutilice, seckalice, tostere, multipraktike, blendere... o dobrom šporetu da ne govorim!), jer nemam ništa protiv pranja sudova. Međutim...
Kada smo počeli da držimo igraonicu u sklopu koje radi i kafić, pa još kad je velik rođendan sa puno prljavih tanjira (čaše pere on ;) :lol: ) - pošandrcam.
Mašinu koja je stajala nekoliko meseci (jer niko nije hteo da je popravlja - Elektroluks od pre 10-tak godina - nema delova) bukvalno uvalim u elektro servis i oni je, na svu sreću poprave...
Počnem da perem u njoj i ne dopada mi se... Ispadne da samo čaše opere dobr, sve drugo mi je nekako "nedoprano". Tih dana posetim drugaricu koja mi se pohvali da se ponovila mašinom i kaže kako ona sve pere u njoj i jako je zadovoljna, te mi ostade upitnik iznad glave. Naime, da je neko drugi u pitanju, pomislila bih da se zadovoljava šmrljavim sudovima, ali pošto jako dobro znam kako mi je drugarica pedantna - ostade mi nejasno kako se njeni sudovi operu dobro... Raspitam se kakva je razlika između starih i novijih mašina i dobijem odgovor da je princip rada isti - razlika je samo u elektronici (digitalno uključivanje, podešavanje programa i sl.) i čovek mi reče: "... ali Elektrolux je - Elektrolux. Bolje nema". I tako krenem da malo eksperimentišem sa praškovima i tableticama za pranje, i dođem do toga da sad sve trpam u mašinu! Ja imam onu malu (stoji na sudoperi), kad se lepo složi stane u nju dosta, tabletice (meni su se najbolje pokazale "somat" 5 u 1)seckam na pola, soli uvek ima i ne samo da se sudovi lepo operu, već je i sama mašina sinula (kad je stigla kod mene bila je muzgava, kamenac sam doslovce strugala - bilo me sramota da je takvu nosim u servis :roll: ) tako da mi je još malo pa najomiljeniji uređaj u prilično dobro opremljenoj kuhinji. Sad stalno razmišljam kako ću prvom prilikom i mami kupiti sličnu.
Dakle, Helen i svi koji ste u dilemi - mašina za sudove je divan uređaj i ako ste u prilici - kupujte. :wink:

Jos jedan glas za masinu za sudje. Moj muz je u sali zove ves masina za sudove.
Imam veliku Gorenje za 12 osoba. Rasturili smo celu kuhinju da bi je ubacili i stala je jedva, posto mi je kuhinja mala. Izbacili smo staru sudoperu i kupili novu ispod koje moze da se ubaci masina. Cak smo morali da malo zasecemo lajsnu od vrata za ostavu. Sasvim sam zadovoljna. Sve stavljam u nju, posto je velika komotno mi staju i serpe. Jedino ne stavljam plasticene stvari pa zato i izbegavam da ih upotrebljavam. I ja koristim somat tablete 5 u 1. Odlicne su. Ukljucujem je svaki drugi dan.
Dakle, preporucujem.

Back