Ajoj, kakvih sve komentara ima!

To me podseća na uspomene iz detinjstva, kad su moji matorci onaj stari tip mašine za veš, one otvorene, što se sipa voda crevom odozgo, zamenili prvom pravom, zatvorenom, kao sve današnje. Keva je onda dugi niz godina prala sav veš na ruke, osim krevetnine, 'da se mašina ne pokvari'!

O čemu se priča ovde?
Helen, samo napred, uštedeće ti vreme fantastično. Posle klope ćeš sedeti sa svojim klincezama, pijuckati kaficu, a kujna će ti biti očas posla sređena. A da ne spominjem tek šta to znači kada imaš goste. Dovoljno je samo da istreseš krupne otpatke sa tanjira u kantu za đubre, ostalo odradi mašina. Samo je ne otvaraj nekih pola sata posle pranja, zbog kondenza, da se sudovi lepo osuše i ohlade. :d A što se noktiju tiče, obrati pažnju koliko kalcijuma i karotena unosiš u organizam, pa povećaj.

I, ne brini se, i tročlano i četvoročlano domaćinstvo očas posla napune mašinu bar jednom dnevno.
Alija, ako ti POSLE pranja sudova ostaje masna mašina, tj. otpaci? polepljeni po njenim zidovima, onda ti je mašina neispravna. A sudovi iz tog razloga neoprani. Ili ne štedi na deterdžentu!
Filter oprati posle SVAKOG pranja sudova, svakako, nije to ništa komplikovano.
Naša voda je užasno tvrda, ne zezajte se s tim, so je OBAVEZNA. Ali so za mašinu je 'užasno skupa'. Redovno dopunjujem dozer sa običnom, kuhinjskom solju.

Čak sam par puta sunula sirće (jabukovo), kad mi ponestane tečnosti za sjaj. Sve to prolazi.
Čaše, šolje, šerpe, ređati dnom na gore, da bi se dobro isprale. Noževe i viljuške vrhom nadole, da se ne iskasapimo.
I opet Bane sve zna!
(Kojo, ne maši tom repinom okolo, zamagljuješ vidik.

)