Kostolomci - samouki kiropraktičari

Zato sto sam na izvoru problema i svaki dan gledam ljude koji su zbog neznanja i nedostatka informacija upropastili svoj zivot u trenutku.
Zato sto u ovoj zemlji ne postoji zakonski nacin da se nadrilekarstvo stavi pod kontrolu,a to dugorocno gledano ce opteretiti srpsko zdravstvo enormno velikim finansijskim problemima.
Radno sposoban covek kojii ne privredjuje zbog problema sa ledjima je sramota za jednu zemlju.
Zato sto ako ste dobar fiizioterapeut vasa duznost je da do besvesti edukujete ljude i skrecete im paznju na to kako je zdravlje krhko i da jedan krvni sud koji se pokida pri namestanju moze da napravi trajno ostecenje .
I zato sto se u tom poslu samo jednom gresi .....

mene ne zanimaju pravi kostolomci vec oni kod kojih lekari i sportisti idu,oni koji nikad ne grese koje svi preporucuju

- - - - - - - - - -

vec sam pisao o retardu iz klinickog koji mi je posle visemesecne agonije prepisao lek za opustanje misica koji me dokrajcio,dok se na pomen te intervencije covek sa difa rekreativac krstio

@georgejune ti imas svoje razloge da ides kod kostolomca i mnogo je takvih ljudi.Bez ikakve zelje da vredjam ali tebi je to lek koji odgovara tvom mentalnom sklopu i to je sasvim ok .Ne zelis da se udubis i razmislis o rizicima,verovatno nisi u stanju da prepoznas koliko ti je organizam ugrozen zbog toga,ali opet kazem ako tebi to odgovara sasvim je ok.Kod kostolmca idu ljudi koji traze instant resenja,a toga u zdravlju nazalost nema!
Moji napisi protiv kostolomaca-nestrucnjaka nisu ni upuceni tebi niti ljudima kao sto si ti vec onima koji razmisljaju o tome ,mole za savet,dvoume se i duboko u sebi se plase.Ne moze se ljudima ad hok dati savet idi! I boli me uvo sta ce da mu se desi !I nemoj mi reci samo onu otrcanu -ja to iz najbolje namere,da pomognem coveku- Mora se imati odgovornost pre svega,prema svojim recima i delima,inace sve je u sustini besmisleno.
Jos jednom podvlacim nikakva preporuka nije to sto poznati idu kod nekog,jer i oni su samo ljudi kojima je neko rekao za nekog .Nemoj se voditi time ,pogubno je.Jer ono sto pomaze Perici,ne mora da znaci da ce da pomogne Kezmanu,ali ce zato da pomogne Djilasu,pa kome se kako zalomi!Sve je podlozno modi pa tako i preporuke u svetu poznatih do pre neki dan su se kleli u doktorku koja ih je lecila placentom i nikom nije htela da da odgovor o nacinu lecenja silne su joj pare ostavili i fudbaleri i kosarkasi.... a danas niko zivi ne ide kod nje svi je zaobilaze.
A,difovac rekreativac i moze samo da se krsti jer o medicini pojma nema ,mada se svi izuzetno trude da lece kicmu,ravna stopaala,skolioze......Bas si nasao referencu,oni su tek poebna prica!!!

Poslednja izmena:
haha organizam ugrozen zbog toga..pa kad se okacim na vratilo i istegnem krcka mi svakodnevno kicma..vrat..ramena.. laktovi..taj sa klinickog vidim sto ima diplomu i odgovornost..bitno mu da muva klinke na praksi blage veze nema sa zivotom.. ne da bi mu uzeo diplomu nego bih ga uhapsio kreten 1..znaci retard bi skapirao da su potrebni misici koji ce drzati kicmeni stup pravim nepogrbljenim..dakle vezbe treba da prepise ne opustanje misica da se kosti raspadnu same od sebe

Zasto ti krckaju svi zglobovi?To nikako nije dobro,zar si vec toliko rasrafljen da se svakodnevno moras namestati?
Ukoliko zelis da generalizujes zbog jednog loseg iskustva na klinickom razmisli da li se ponasas kao dete-cika me uvredio i zeznuo,mrzim sve cike- malo je nezrelo jel,da?Prerasti vise taj klinicki i pocni da zivis....

Немојте никако код костоломаца, одеш лепо у установу, код лекара који има диплому, а то што је тај диплому или испите купио и што је дошао ту к озна којим везицама, то је неважно, научиће се послу, после пар десетина промашаја по туђим леђима...

Zasto ti krckaju svi zglobovi?To nikako nije dobro,zar si vec toliko rasrafljen da se svakodnevno moras namestati?
Ukoliko zelis da generalizujes zbog jednog loseg iskustva na klinickom razmisli da li se ponasas kao dete-cika me uvredio i zeznuo,mrzim sve cike- malo je nezrelo jel,da?Prerasti vise taj klinicki i pocni da zivis....
ajde bre ne lupetaj 15 godina imam problem s ledjima posebno od 2009 posle pada s bicikla i jedino vezbe jacanje misica i kostolomci pomazu..nemoj da mi nastavljas soliti pamet jer znam na sta sam sve isao i kakve strucnjake doziveo serem se svima u diplomu

ajde bre ne lupetaj 15 godina imam problem s ledjima posebno od 2009 posle pada s bicikla i jedino vezbe jacanje misica i kostolomci pomazu..nemoj da mi nastavljas soliti pamet jer znam na sta sam sve isao i kakve strucnjake doziveo serem se svima u diplomu

Brate,kapiram da si naišao na loše i neuvidjajne lekare,ali zaista,vecina njih voli svoj posao,i rade ga korektno.

Mislim da je terapeut krajnje dobronamerna,i svaka joj čast,jer bi mene iskreno bilo briga što će neko ići kod "terapeuta" sumnjivog i nezvaničnog,nepotvrdjenog znanja.

:)

Hvala @ Петар ,ja stvarno volim svoj posao iz sve snage.Studirala sam u inostranstvu,a namestanje zglobova mi je predavao lekar Legije stranaca ;) i stvarno mi je zao kada neko strada bez veze,jer i ako se time ne bavim znam koliko je raznih testova potrebno uraditi da bi manipulacija bila 100% sigurna.Ponekad terapeut ispituje pacijenta oko sat vremena pre nego sve poslozi i odluci u kom ce pravcu da deluje.
Nije georgejune kriv sto u ovoj zemlji ne postoji nikakav protokol niti se ljudi mogu blagovremeno raspitati i informisati o razlicitim tretmanima koji im mogu pomoci,ja samo zelim da ljudi dobro razmisle ko im prcka oko vrata,glave,arterija i nerava koji zivot znace.Lep pozdrav svima :D

BTW 15 godina imati problem sa ledjima je tesko bolno i dovodi do velikih promena u strukturi licnosti,ali 15 godina je neoprostivo dug period da se ne nadje pravo resenje.....

Poslednja izmena:
ne nisam nabrojo gde sam sve isao pre klinickog centra pre tog balvana.dr zolo,radi samo cetvrtkom,i to u odelcu,par sati,od toga pola nije tu pola primi preko veze,na njega sam cekao par meseci da bi mi rekao da taj bol nije od pada jer je proslo par meseci,koja budaletina i ja da pisem dalje pliz :lol:

Lomio sam i nogu (zglob) i ruku (zglob iza sake),ali su bili pravi lomovi,zglob (clanak) noge mi je iskocio 5 cm iznad lezista,a ruka mi je potpuno iskocila,kao most...obadva pada desila su se u mjesec dana,a ja sam imao oko 15 godina,cim su se lomovi desili nisam ni pomisljao da odem u bolnicu,nego kod covjeka koji je dosta poznat (u C.G)....ruku je namjestio za 10 sekundi i stavio dascice,da bi je fiksirao...ja sam kasnije za svaki slucaj snimao ruku na rendgen i sve je bilo odlicno,posle 15-20 dana ruku sam polako "vratio" u prvobitno stanje....sto se tice noge,namjestio je zglob za 2-3 sekunde,to samo iscima lijevo desno i mora da pukne zglob,to je valjda znak da se vratilo...rekao je da misli da je slomljena i morao sam ici na snimanje i stavio sam longetu,ali je namjestio odlicno,2 mjeseca sam nosio longetu i polako se vracao i sto se kaze "ucio" opet da hodam na toj nozi,jer u pocetku nije bila upotrebljiva tj. bila je otecena,nisam mogao ni jedan prst da pomjeram..

Inace ukoliko odmah posle loma podjete da vam neko namjesti to,necete osjetiti bol,medjutim ako vam se desi ono sto se meni desilo da sam sticajem okolnosti morao sa slomljenom rukom da provedem nekih 12 sati i onda da je namjestam,e to su vec bolovi i pripremite se psihicki na muke,ali srecom ne traje puno (nekih 10-15 sekundi,samo da vam je malo izvrti :D )

P.S Jbg,desavaju se i greske,kao i svudje...znam slucaj u kojem ruka nije bila dobro namjestena pa se morala opet lomiti i namjestati,e to su isusove muke..

Poslednja izmena:
Pre svega pozdrav svima.I ja pisem po prvi put ovde,pa sam hteo da izjasnim moj problem.
Pre oko mesec dana u snu sam se istego,odnosno samo desnu ruku podigu povise glave protezuci,i od jednom kao da me je stegao grc u predelu plecke,tosu strasni bolovi,ali osecao sam i pre toga da me je bolelo,kao da sam bio negde na promaju,isto u tom delu,ali nije bolelo mnogo.Pokusacu da objasnim zasto mislim da je doslo do toga,traktorom sam radio posao u berbi kukuruza beracem i tada sam bio stalno okrenut u desnu stranu i desnom rukom sam bio naslonjen skoro 50% tezine,u sedecem polozaju,posle je usledilo oranje,isti polozaj,samo sto te tada traktor mnogo vise rastrese dok radis.Da se vratim na problem,otisao sam kod lekara,dao mi je 5 dana inekcije (ako gresim tacan naziv ne zamerite,nadam da cete razumeti o cemu pisem),deksason,i mislim diklofen,rekao mi je ako ti nije bolje da se javim posle inekcije koje isprimam.Nnije bilo bolje,javio sam se,poslao me je kod neurologa.Neurolog je ustanovio da je ukljestenje zivca na vratu,tacno neznam na kom prsljenu,a da i palac prst mi je otrnuo 50%,i malo do palca,tada kada me to sa protezanjem strefilo.Neurolog mi je dao 5 dana ujutru i uvece inekcije besendin i zodon,a deksason inekcije po dve ujutru i po dve uvece i infuziju manitol 3 dana ujutru i uvece.Od toga mi je odma bilo malo bolje.Kada isprimam inekcije da idem 15 dana na fizikalnu terapiju,sve sam to isprimao,odnosno na moj zahtev nisam primao po 2 deksasona nego po jedan,a terapija mi je ostalo jos dva dana.U medju vremenu sam posetio per kostolomca,jedan mi je rekao da mi nije ustipen zivac nego da mi je spalo rame,malo pipnuo i gotovo,ali ja ne osecam bas da je dobro,jos mi prst trne.I celo rame me boli,misici su poceli da se smanjuju i u predelu lakta,gde se ruka savija,neka zila me boli kada je pritisnem,mnogo bas boli,i oko vrata i u predelu ramena osecam kada dodirem neke zile da me strasno zaboli,sve se to radi samo na desnoj ruci-ramenu.Kada hodam mnogo manje me boli,a kada lezim moram da nadjem polozaj u kome ne osecam bol.
Ako sam mogao da Vam priblizim moj problem u ovom pisanju dobro je i zeleo bih da mi na bilo koji nacin neko pomogne ako je imao takav problem,ili zna da je neko imao takav problem,a izlecio se.
I ako neko zna broj od tog coveka iz Smedereva sto to namesta ili sta vec radi,pa da popricam sa njim,ili nekog drugog da mi preporuci ili nekog specijalistu za te stvari.

pozdrav svima

Evo danas na Božić, keva izvrne stopalo i pojavi joj se " krompir " na članku. Otišli do čoveka ( Moma iz Mirijeva, nismo hteli kod kostolomca jer smo čuli da je ovaj odličan ), vratio kevi prstima ligamente i preporučio u toploj vodi sa solju da stopalo " odleži ". Ovo je moje iskustvo.

To nije iskustvo nego pocetak iskustva sa neizvesnim ishodom,jer topla voda moze samo da dovede do pojave jos veceg otoka s obzirom da su misicna vlakna,krvni sudovi i ligamenti delimicno pokidani ...a kad sledeci put odete kod Mome recite mu da je led u tretiranju kostano-zglobnih povreda najnoviji hit u svetu koji se poceo primenjivati pre otprilike 20 godina ....

Back