Kostolomci - samouki kiropraktičari

Ne kažem ni ja da je nadrilekarstvo, mada ti ljudi nemaju medicinsko obrazovanje pa ih zvanična medicina ne priznaje (što ne znači da nema i takvih). Samo mi je termin "kostolomac" rogobatan pa sam ga zamenila terminom "repozicija" jer to je ono što oni inače rade, poznatije "kao nameštanje kostiju" - kiropraktičari i osteopate.
Ali, zaista, ne mogu dozvoliti da se ti ljudi ovde reklamiraju. Razmena iskustava može, ali imena, telefoni, adrese, .... etc, molim vas na pp.

Uskoro ćemo imati podforum "Alternativna medicina" pa će ova tema biti premeštena.
Broj telefona intersujeme cena za kičmu

Pazi i ovde prepravljen naslov
Molim te prijatelju, zamolio bih te da mi ako mozes u privatnoj poruci posaljes brojeve telefona kostolomaca za koje znas da su dobri. Cuo sam za ovog iz Mirijeva da je unuk starog poznatog Steve ali da nije tako dobar. Prijatelj mi je dao broj Sekule iz Smedereva. Rekao mi je da je jos jedan u Visnjici dobar, iz tvojih poruka vidim da se covek zove Sele i da vise ne radi. Mozes li mi ipak poslati njegov broj, nasao sam njegovu adresu preko interneta. Ako imas da preporucis jos neke kostolomce, bilo gde u Srbiji, koje ti smatras da su dobri a ne neki prevaranti, molim te da mi se javis. Bio bih ti neizmerno zahvalan.

Moje iskustvo :pomazu .Tkz. kostolomci. Pre tri godine vise od 6 meseci boleo me desni lakat , nisam mogla casu vode da uhvatim tom rukom ,bolovi uzasni, a doktori kazu :teniski lakat i samo tablete protiv bolova daju (uzgred nisu pomagale tablete ) I moj sin ugane clanak na nozi igrajuci fudbal i posalju nas iz kluba kod jednog dede (okolina ZR) da mu namesti nogu. I ja pitam da li moze i meni lakat da "popravi" a deda kaze to ti je od kicme -gledam ga zbunjeno al kazem nek je i od kicme jel moze da "popravi "? Samo je vrucom rakijom blago izmasirao kicmu , sela sam na stolicu i sagnula se dole pa jednu ruku uvis a on nesto blago "pipka" oko vratnog prsljenja ,onda druga ruka uvis pa pipa dalje .I tako naizmenicno jedna pa druga ruka a on niz kicmi sve do karlice dira prsljene .Nista nije bolelo . Ali sam ja izasla od njega BEZ IKAKVIH BOLOVA U LAKTU .I do danas me lakat nikad nije zaboleo .
A ove godine me oko prvog maja zabolela krsta ,pa svaki dan sve jace , isla i kod doktora ,davali tablete , a ja sam posle mesec i po dana bila skoro nepokretna : nisam mogla da sedim duze od nekoliko minuta od strasnih bolova , muz me dizao i sa stolice i ujutru iz kreveta ,nisam sedeci na krevetu mogla da dignem nogu toliko da izujem papucu . I bol se prosirio niz levu nogu.A magnetnu rezonancu mi zakazali tek za kraj oktobra . I onda me poznanica pita pa sto ne odem kod tog dede -a ja totalno zaboravila na njega . I velim gore ne moze da mi bude , jedva sam izdrzala u automobilu do njega . I opet mi pomogao - nazad do kuce sam bez bolova sedela u autu , mogla sam da podignem nogu da se obujem , sama sam ustajala iz kreveta ...I evo do danas meni je dobro , jedino me jos neko vreme bolela desna noga , ali sad vise ne . I rekao mi 2-3 jednostavne vezbe da radim svaki dan a interesantno je da mi je te vezbe fizioterapeut u Sremskoj Kamenici rekao da radim kad sam isla kod njega krajem maja samo sto tada od bolova nisam mogla ni da pomislim na to. Sad se samo kajem sto se nisam setila odmah da odem do dede nego sam se skoro dva meseca mucila .A sto se placanja tice : kolko das ,ako das ,nista ne trazi,mnogi odnesu samo pice
Postovanje da li mozete dami date kontakt od tog dede u okolini zrenjanina

Molim te prijatelju, zamolio bih te da mi ako mozes u privatnoj poruci posaljes brojeve telefona kostolomaca za koje znas da su dobri. Cuo sam za ovog iz Mirijeva da je unuk starog poznatog Steve ali da nije tako dobar. Prijatelj mi je dao broj Sekule iz Smedereva. Rekao mi je da je jos jedan u Visnjici dobar, iz tvojih poruka vidim da se covek zove Sele i da vise ne radi. Mozes li mi ipak poslati njegov broj, nasao sam njegovu adresu preko interneta. Ako imas da preporucis jos neke kostolomce, bilo gde u Srbiji, koje ti smatras da su dobri a ne neki prevaranti, molim te da mi se javis. Bio bih ti neizmerno zahvalan.
Dobar dan. Da li ste uspeli da pronađete iskusnog kostolomca? Meni je polomljen prst na nozi. Ortopedi su to banalizovali. Stavili longetu na zdrav zglob, a slomljen prst na istom. Sad tražim da mi neko to namesti kako bi brzo zaraslo i da nastavim sa životom. Ako imate preporuku, molim vas, pošaljite mi na email drjugovic@gmail.com.

Ja padnem kod kuće sa ljestava na ruku .Pošto sam zaposlen naravno javim se doktoru ono bolovanje i to boli ruka yebiga .
Pošalju me ortopedu ,slikam ruku kaže on nema loma sve u redu šta znam nagnječenje od udarca i to stavi mi longetu,kaže prije će proći .
Nakon 7 dana odem na kontrolu skine pokuša da mi savije ruku u zglobu ali osjetim oštar bol kaže lik proće to maži dao mi neku kremu .
Međutim dok sam ja otišao svom doktoru da se javim vidim ja da to nije dobro taj bol se opet vratio .Odem kod nas ima čovjek namješta lomove ,zglobove i to i on mi nakon masaže te ruke nekim uljem kaže da mi je pukla neka mala kost .Vidio i ja tačno se vidi gdje se podigla koža na ruci nateklo i on mi namjesti sad nemam problema .Tako da ima tu nešto
Da li mi možete poslati broj telefona tog čoveka? Tražim nekog ko je stručan da mi namesti polomljenu kost na prstu na nozi.

Meni je vrlo glupo da se suprodstavljaju medicina i to namestanje , po meni te se stvari prosto dopunjuju.
Tu gde medicina nema odgovor cesto namestanje resava stvar.
Da je po lekaru ja bih mirovala preko mesec i po dana i ne bi mi bilo bolje , a u Borci mi je jednim pokretom skocnog zgloba sve leglo... a lekari cak nisu ni konstativali uganuce , nista ...na rengenskom snimku se nista nije videlo , kao upala tetive i proci ce mirovanjem ,,, malo sutra je proslo mirovanjem ... nikad nisam mirovala u zivotu kao tih mesec dana , smorila sam se od mirovanja i cim su rekli da mogu da radim , opet otok i bol...

Sto se mene tice , ja i dalje trazim neke dobre vezbe , i nekog ko tvrdi da moze da mi "iskrivi ispravljen vrat , tj, izravnatu fiziolosku lordozu ... nisam nasla.Rad na racunaru je moj zanat.Profesionalna deformacija je problem sa vratom...
U medjuvremenu , kad mi se od nekog pokreta nesto prikljesti , pribegavam raznim tehnikama namestanja , i ako ne mogu sama , odem do kiroprakticara ... bolje nego da pijem velike doze analgetika i da me i pored toga boli toliko da ne mogu da mislim ni radim.
Lekari su mi dali samo lekove protiv bolova. Cinjenica je da nije rizicno na kratke staze , ali ni lekovi nisu bezazleni kada se piju duze vreme .
Možete li mi, molim vas, poslati kontakt og čoveka iz Borče?

Ljudi, molim vas, pomozite mi! Tražim kostolomca koji će mi namestiti prelom kosti na nožnom prstu. Ortopedi su sve izbanalizovali. Snimak od juče je pokazao da nije sraslo i da je kost smaknuta. Taj šiljak iritira tkiva okolo i noga je pod otokom. Ide hladno vreme, a ne mogu obuti ništa od obuće. 34 dana je prošlo od preloma. Nosila sam longetu na zdravom zglobu!!

Ljudi, molim vas, pomozite mi! Tražim kostolomca koji će mi namestiti prelom kosti na nožnom prstu. Ortopedi su sve izbanalizovali. Snimak od juče je pokazao da nije sraslo i da je kost smaknuta. Taj šiljak iritira tkiva okolo i noga je pod otokom. Ide hladno vreme, a ne mogu obuti ništa od obuće. 34 dana je prošlo od preloma. Nosila sam longetu na zdravom zglobu!!
Ja mislim da je to moralo odmah da se namesti da ne moze kostolomac da lomi i opet namesta ali poslacu ti broj

Postoji i jedan kiropraktičar u MIrijevu. Živi u blizini stare mirijevske crkve.
Unuk poznatog Steve kostolomca.
Bio sam kod njega, bole me donji deo ledja.
Pregledao me, rekao mi da mi s kicmom sve ok i nista mi nije naplatio.
Kaze - ta da ti naplatim kad ti nista nisam ni radio ?
Inace uzima za namestanje prsljena 3.000 din [iz iskustva moj drugara]

• Haha
Reactions: PA8
ako ste vi normalni?

kiroprakticari se ne bave polomljenima ili iscasenima bukvalno, vec da kazemo ukocenima

njih samo zovemo kostolomci, jer vas krckaju do kraja, sa tacno odredjenom silom, kada vas ispravljaju, kao kada trznem ruku da je ispravim i krcne u laktu, i to je sve, ja sam bio nepoverljiv, ja da se opustim, a on ako pretera da mi zaista slomi ruku ili vrat... jako nezgodna situacija, sa mog stanovista

znaci, ja sam bio jedanput, i kao da platim 10 tretmana odjednom da bi me izaslo jeftinije, davao bi mi cak za taj dan svaki put opravdanje da ne idem na posao, ovde su oni registrovani zvanicno ... mislim nije los bio, iskrckao me posteno, plus masaza od jedne posle, ali posle vise nikad nisam otisao, ostalo mi 5 stoja kod njih ovde u usa, zena me nagovorila da idem, a posle ni ona vise nije isla

jako zaguljeno da mi njima moramo da verujemo, a ja sam bar nepoverljiv, nikome ne verujem, mada ovaj sto me iskrckao uopste nije bio los, plus je to ovde zvanicno, znaci priznata medicina, nije neki samozvani, ili samouki

Poslednja izmena:
Meni je čuveni Miša iz Smedereva namestio iščašeno koleno koje je stalno ispadalo i spasio me operacije. Bilo je 3 iščašenja na Banjici su reki mora operacija ali otkad je Miša namestio otok je odmah pao i 15 god je sve bilo super.Nedavno sam i pala na tu čašicu i sad opet šeta. Pomerila se i leva strana vilice. Nažalost Miše više nema i sad tražim kostolomca ne znam gde da idem.

Poslednja izmena:
ako ste vi normalni?

kiroprakticari se ne bave polomljenima ili iscasenima bukvalno, vec da kazemo ukocenima

njih samo zovemo kostolomci, jer vas krckaju do kraja, sa tacno odredjenom silom, kada vas ispravljaju, kao kada trznem ruku da je ispravim i krcne u laktu, i to je sve, ja sam bio nepoverljiv, ja da se opustim, a on ako pretera da mi zaista slomi ruku ili vrat... jako nezgodna situacija, sa mog stanovista

znaci, ja sam bio jedanput, i kao da platim 10 tretmana odjednom da bi me izaslo jeftinije, davao bi mi cak za taj dan svaki put opravdanje da ne idem na posao, ovde su oni registrovani zvanicno ... mislim nije los bio, iskrckao me posteno, plus masaza od jedne posle, ali posle vise nikad nisam otisao, ostalo mi 5 stoja kod njih ovde u usa, zena me nagovorila da idem, a posle ni ona vise nije isla

jako zaguljeno da mi njima moramo da verujemo, a ja sam bar nepoverljiv, nikome ne verujem, mada ovaj sto me iskrckao uopste nije bio los, plus je to ovde zvanicno, znaci priznata medicina, nije neki samozvani, ili samouki
Taj koji naplacuje je ucen ne pricamo o njima

Poslednja izmena:
Meni je čuveni Miša iz Smedereva namestio iščašeno koleno koje je stalno ispadalo i spasio me operacije. Bilo je 3 iščašenja na Banjici su reki mora operacija qi otkad je Miša namestio otok je odmah pao i sve je bilo super 15 god je sve bilo super i padnem na tu čašicu i sad opet šeta. Pomerila se i leva strana vilice. Nažalost Miše više nema i sad tražim kostolomca ne znam gde da idem.
samo kod zvanicnih kiroprakticara, trazi, pa ima ih, guglaj kiropraktika beograd, o naci ces, ali vidi i sta kazu koji9 su ranije bili, a ovako da vam razni salju na pp neke - to je meni sve sumnjivo
Taj koji napalacuje je ucen ne pricamo o njima
ma moraju ljudi da idu kod zvanicnih kiroprakticara
ja sam zenu zezao, evo ja cu da ti budem kiroprakticar, ali da platis u naturi, i masazu uz to

Qsamo kod zvanicnih kiroprakticara, trazi, pa ima ih, guglaj kiropraktika beograd, o naci ces, ali vidi i sta kazu koji9 su ranije bili, a ovako da vam razni salju na pp neke - to je meni sve sumnjivo

ma moraju ljudi da idu kod zvanicnih kiroprakticara
ja sam zenu zezao, evo ja cu da ti budem kiroprakticar, ali da platis u naturi, i masazu uz to
Bio sam ja kod tih zvanicnih i na vma i kod klinickog i ni1 ne valja,uzmu pare a ne urade namerno ono za sta sam dosao da bih opet placao i isao kod njih u privatne i na oba mesta masiraju sve i svasta i odugovlace,znaci kod pravog nisi bio,ti dizu sa nosila i to niko ne moze da im ospori
Strucni su me mesecima zavlacili i pogresne dijagnoze davali,prepise mi midokalm ne mogu da ustanem iz kreveta

na oba mesta masiraju sve i svasta i odugovlace,znaci kod pravog nisi bio,ti dizu sa nosila i to niko ne moze da im ospori
zar ne ide masaza posle kiropraktike? ja ne mislim da ti izmisljas, samo mi se to granici sa onim Hristovim
Marko 2,11I tada reče uzetomu: "Zapovijedam ti, ustani, uzmi postelju svoju i idi kući!"
Marko 2,12On ustade odmah, uze postelju svoju i izađe van pred očima sviju. Svi su bili izvan sebe od čuđenja, slavili su Boga i govorili: "Tako što ne vidjesmo još nikada."
Strucni su me mesecima zavlacili i pogresne dijagnoze davali,prepise mi midokalm ne mogu da ustanem iz kreveta
zaguljeno kada krenes sa hemijom

Poslednja izmena:
Bas kao ja jasno sam napisala da trazim preporuku za iskusnog kostolomca kao sto je bio Miša i da ne tražim kiropraktičara. Imam iskustva sa jednim i drugm i ne želim da diskutujem o kiropraktičarima.
u redu razumeo sam, moguce da ces naci, ne znam, isto kaze i dzordzi, tako ako je vas dvoje, ja moram da uvazim vase misljenje, i iskustvo, vidim i sam ima raznih slucajeva, borite se, svakom je njegova muka najteza... ja srecem ljude sve se iskrivili, jedva idu, neki na stranu, neki napred, i to traje, niko oih nije namestio, sta ce s njima da bude Bog sveti zna

Poslednja izmena:
u redu razumeo sam, moguce da ces naci, ne znam, isto kaze i dzordzi, tako ako je vas dvoje, ja moram da uvazim vase misljenje, i iskustvo, vidim i sam ima raznih slucajeva, borite se, svakom je njegova muka najteza... ja srecem ljude sve se iskrivili, jedva idu, neki na stranu, neki napred, i to traje, niko oih nije namestio, sta ce s njima da bude Bog sveti zna
Jer nema vise kod koga da se ide,kod dobrice iz ovce i ovog iz visnjice su ljudi dolazili iz inostranstva,eto zasto ne mogu da se nameste jer ih nema vise i tesko se dolazi do kontakta pravih

Back