posao za zavarivace u evropi????

• Začetnik teme Začetnik teme TIG
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Molim za tocne informacije za posao zavarivaca u zemljama EU...uskoro ostajem bez posla jer su radovi pri kraju a u svedskoj sam...nije mi bitna zemlja u kojoj cu raditi...samo ako je dobro placeno...radim 20 god kao zavarivac i imam sve ateste( licence)...imam svedsko i hrvatsko drzavljanstvo.Hvala.

Kolega, da li je moguce da u svedskoj nema posla za tebe??

Sent from my ZTE Blade G using Forum Krstarice mobile app

Ja sam bravar monter i planiram da odem na obuku za TIG varioca u Teslić. Nije jeftino, ali nadam se da će se isplatiti. Firma se zove 4 septembar, a obuka traje oko 40 dana. Zna li neko nešto o toj firmi i koja firma je najbolja za obuku ?

Zlatko nisi rekao odakle si. Kada je Srbija u pitanju termo-elektro je definitivno najbolji bio za obuku zavarivaca. Sada se obuke "preselile" u privatne skole pojedinaca a ima i firmi koje moza jos to rade. Ako te zanima obuka u srbiji mogu ti dati par predloga...

Sent from my ZTE Blade G using Forum Krstarice mobile app

ajde nelupaj gluposti mislis da je lako snaći se preko neznaš jezik, nepoznaješ nikog,nepoznaješ mesto i što bi te neko primio i sredio papire kad i oni imaju svoje ja sam zavarivač već sam bio u austriji de imam rodbinu i netreba da plaćam hotel pa eto nisam uspeo da se zaposlim jer traže radnu dozvolu a do nje se teško dolazi jer trebaš da imaš ko će da ti sredi i pun džep para a i ljudi koji i nadju preko nekih preduzimača iz srbije to je kratkog veka sad trenutno traže za rusiju imam neke kolege koji su tamo neki se žale nekima je dobro zavisi ko se kako snašo neki su prevareni neki imaju redovno primanje ja nisam teo tamo ovde u srbi nema posla firme su propale posao necveta i ako neko utrči negde kod nekog privatnika dušu ti vadi za male pare de stobom napravi ugovor koji ti nedobijaš u ruke tako da faktički radiš i na crno nemaš slobodan dan radiš minimum 10 sati a desi se i preko 12 i ne tvojom voljom i od tebe traži da radiš i bravarski posao da nebi plaćao dva radnika manite se ljudi ovog posla ko već nije zavarivač i koji nemora da radi taj posao toliko od mene.

Koliko je rizično raditi na crno u Sloveniji?

Ja povremeno (kad mi ponestane posla ovde) odem kod lika u slo radim 2-2.5 meseci na crno i do sad nisam imao problema mada sam stanovao u mariboru a putovao 50-tak km do posla.Ako ne upadas u oci niko te nece ni primetiti,znaci kuca poso i miran si!
Ako si dobar varioc gazda ce te i voziti i dolaziti po tebe u stan ili ce ti obezbediti negde tik uz firmu da stanujes!
Ako je neko zainteresovan za legalan rad u S loveniji neka poseti sajt KACAR MONT firma je iz Maribora vlasnik je nas covek iz Vranja.
Ja sam radio za njega 3 godine i imam pozitivna iskustva sa njim,korektna satnica,redovna plata,regres,topli obrok njegov stan.

Poslednja izmena:
Ma nije valjda...? Moj drug, još rus poreklom, od onih ruskih aristokrata što su došle ovde posle ''revolucije'', radio tamo i ostali mu dužni oko 60 evra za dva meseca teškog fizičkog rada...Soči je u pitanju...Ruski i naši mangupi...Kaže svi samo gledaju svoje dupe isto misle ako nemaš para možeš da crkneš kao ker na ulici.

pozzz nov sam na ovom sajtu i zavarivac sam,potreban mi je posao negde van,radio sam vec po evropi pa sad trenutno neradim a posla u srbije slabo sve nesto kratko radim ovaj posao vec 5 godina zavarujem argononm i co2 imam i tifove ateste sve od argonskog zavarivanja posedujem 5,6,7,8,grupu,vredan sam i odgovorn sto se tice posla i spreman uvek za timski rad

Back