TORTE: recepti, saveti, ideje...

Pahulja figurica ti je fenomenalna, nabori na haljini gotovo da lepršaju - ostah ti dužna bonu, i ne samo tebi, ali ne brinite još me služi pamćenje...:zper:

Minice super ti je 'tortica prezime' ali mi nije jasno kako vam je tako beli fonda. Ja radim sa gum pastom plus i nikada mi nije tako lepa bela kao porcelanska, nego nekako teška. Da li je fora u fondanu, slikanju ili ......:think:
Hajde još i Jacino lane da pohvalim :klap:

Poslednja izmena:
evo malo slika.
Roary racing car,premijera;). Hvala puno Tenessa:heart:
attachment.php

attachment.php

Svi moji švaleri su takvi. :mrgreen: Ovaj, htela sam reći, sve moje torte su takve. :D

Švaler torta

7 belanaca
200g šećera
150g ml. oraha
2 kašike ml. keksa
2 kašike brašna

Trebalo bi da se peku ovakve tri kore, ali je meni zbog kilaže torte bilo dosta dve. Pekla ih na pek papiru dvadesetak minuta.

14 žumanaca
17 kašika šećera
2 pudinga od čokolade
2 kašike brašna
zakuvati u 7dl mleka

Ohlađenom filu dodati 2/3 margarina, i 150g otopljene čokolade

Ja sam tortu pravila na rolat tacni, pa sam od dve kore dobila četiri, i šlagirana je teška malo više od 2kg. A ukusna je, ko voli čokoladne torte, samo tako.

Drage moje, treba da sutra pravim tortu sa vanila filom i sumskim vocem, imate li neku ideju??? :think: :think:
Ja imam neku kombinaciju koju inace radim sa vocem vanila ili coko filom, ali sutra imam malo vise vremena pa bih nesto novo i isprobano da probam i uvrstim u asortiman?!
E da, jos da ne zaboravim da mi treba torta koja moze pod fondan :bye:

Samo sam uletela i malo vas pratim u poslednje vreme, ali sta da radim, a koliko sam uspela da vidim idete punom parom napred, a one "matore" su se samo jos vise usavrsile.:ok:
Domacice cipele su mnogo slatke...:)
Da vam se mnogo zahvalim na reputacijama...prija, a jos kad su od nekih velikih majstora, onda jos vise prijaju.:cmok2:
Cmokic za sve vas.:heart:

Uh, Daco upala sam kao porucena ako ti treba zuti krem sa vocem-pun pogodak!! Ako nisi, predlazem ti da sto pre probas Kidy po Minjinom receptu (ne znam da li uopste ima recept ovde)-naravno, umesto malina stavi sumsko voce!!
Jaooooj :), evo za sve one koje su me savetovale da je torta extra, kao i za one koje je nisu probale, torta je diiivnaaaaaaaaaa!!! Znaci, imala sam 18 ljudi, i nijedno jedino parce mi nije ostalo!! To se odavno nije desilo :) da dodam jos, verovatno i vrapci znaju da ja filove povecavam od orginal recepta :)
attachment.php

Slične teme

Back