BLAJBI
Zaslužan član
- Poruka
- 103.496
http://forum.krstarica.com/showthread.php/355400-RAZMISLITE-o-sterilizaciji
Moj Mirko bi davno završio pregažen da nije kastriran. Mrvicu bi neko negde liferovao još pre 3 godine da je nisam sterilisala čim je došla. Ili bi se parila sa Maksom i raspala se prilikom štenjenja. Ili bi ih neko sve zajedno, nju i ceo čopor udvarača, potrovao. I ne bi bio prvi put da kod mene u kraju neko potruje životinje-trovali su i pse i mačke, zbog golubova, zbog ovaca i živine, zbog prolaska kroz baštu, jednostavno jer su tu. Ili misliš da je u redu pustiti ih da se zlopate u odsustvu parenja ili da štancuju mlade? Pojedine životinjske vrste, ako se ne sterilišu ili upare, ne prolazi im teranje i na kraju uginu od anemije. Znam da su se dve ženke kunići moje rođake stalno tukle dok ih nije sterilisala. Da su imali dva mužjaka, bilo bi još gore, usput bi i obeležavali teritoriju pa bi to smrdelo, a da su nabavili jedno muško i jedno žensko, imali bi svako malo po leglo a nisu želeli da razmišljaju da će ijedno mladunče da završi u loncu.
Smatram da zivotinje treba da drzi samo onaj koji poseduje USLOVE za drzanje istih.
Pas i macka recimo nisu za stan i nikada ih ne bih drzao u stanu.
To je i za njih i za vlasnike PATNJA.
A praviti od njih NAKAZE, kastracijom ili na neki drugi nacin SAMO DA BI SEBE ZADOVOLJILI je EGOISTICNO, da ne kazem PERVERZNO.