Zadovoljna domacica

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

  • Nabacila si mi osmeh na lice posle ovog ludog vikenda.Bilo mi je zadovoljstvo za nji uraditi tortu.momci su fantasticni.Inace je bila laka za uraditi,mnogo su gore neke decje.
    Nista ne davis i naravno da se to zove drugarstvo.Veruj mi i ja sam se lomila oko cena.Posto se cujem i vidim sa dosta zena koje rade torte i ovde u Bgd-u.Verovatno se radi o tome sta trziste zahteva,ali veruj mi da su meni ove cene ovakve vec godinu dana a i kod nas se sarene.Ni ja svoje dekoracije na tortama ne naplacujem posebno vec one ulaze u cenu torte,a takve torte su po nasim poslasticarnicama i po 1600/kg.Znas ponekad kad puknem od posla i sa zivcima bude mi zao mene same pa kazem da cu okrenuti list jer kad vidim sta napravim nekom za 3000 a znam da bi takvu tortu negde platili 6000 shvatam da ustvari malo cenim sebe ali taj prokleti novac uvek treba da zakrpi poneku rupu.Ja dobro poznajem Radu iz Wiltona i jako mi je draga.Ona je prestala da pravi torte pre izvesnog vremena i poneke musterije salje meni.E ona mi kaze da sam luda sto radim torte za tako male pare,jer je uvek isla logikom ako ces da zanovetas onda ces i da platis ili bolje djaba sedeti nego djaba raditi.
    Hvala,ali to stvarno nije nista,obicni cvetici.Na ruzama svaka cast,videces kroz rad one su najbolja investicija.Tebe ne kostaju nista(sem kursa) a ljudi ih vole.
    Zaboravila sam da ti napisem,imas marker za karnere koji se prave od fondana,a imas obelezivac za karnere od slaga koji je iz dva dela jedan savitljivi drugi cvrst.On ti pravi trag po slagu kad ga utisnes po kom onda radis karnere sa nastavkom za njih,prezizno i bez odstupanja.
    hajde ovako treba ti oko 1i karnere 104,za iscrtavanje kontura 2,popunjavanje manjih prostora 4, i bilo bi lepo da imas velike 1M i 6 B.Obelezivac za karnere mnogo pomaze kod preciznosti izrade istih,a nije za bacanje ni trouglasti lenjir za konture oko torte.To ti je osnov za rad sa slagom,da koristice ti i br 48,on je za izradu korpe.Sve pitaj Radu,meni je uvek izlazila u susret,nikad nije uvaljivala nesto sto mi ne bi sluzilo ili sa cim ne bih znala raditi.Jos kad bi mogla od svakog nastavka da uzmes po 3-4 da ne moras da peres svaki cas bilo bi ti idealno.Ja sam ih kupila iz par navrata jer kad god odem kod njih potrosim vise para od planiranog ali sve se debelo isplati i veoma,veoma olaksava posao.Nadam0-tak pvc kesa,isto toliko reducira da se ne mucis i skidas sa kese ako ti treba za neku drugu boju.Onda nastavci zvezdasti 20,18,21,za listove 66,za ruze se da sam ti pomogla.
    Set imaš u eurowiltu košta 9 Eura i ima 8 delova. Postoji i jedan set sa više delova ali ja taj nisam uzela. Ovaj mi je lepši. Oko 21. januara sam na forumu postavila sličice kako se od okrugle torte pravi srce pa možeš i to da pogledaš.
    Okruglim nastavkom br.1 pravim arabesku, br.2 pišem tekstove, br.4 oslikavam konture likova. Zvezdastim nastavcima popunjavam likove. Ukoliko je lik sitniji ide tanji nastavak. Bitan ti je i nastavak za listove. Ja imam dve dimenzije, ali pošto pišem sa posla sad neznam tačno koji su brojevi. Nadam se da sam ti pomogla. Inače od okrugle kore pravim i torte u obliku srca. Slikala sam kako to radim, naći ću na kojoj je strani pa ću ti reći. Nadam se da sam ti pomogla, bar malo. Ukoliko te još nešto bude zanimalo pitaj. Ćao
    Kupila sam i marker za karnere ali tu dobiješ samo plastični deo, tako da neznači mnogo. Trebalo bi onda na kartonu iscrtati onu šemu izdeljenog kruga da bi ti karneri bili isti (kao na slici u katalogu). Wilton boje su odlične. Pakovanja su po 200gr., uzmeš kašičicom boju u prahu, dodaš malo vode u čašici i izmešaš da se boja lepo rastvori. U umućen šlag dodaš boje po želji. I ja sam kupovala jedno po jedno pakovanje. Ukoliko hoćeš jaču boju, u činijici rastvoriš punu kašičicu boje sa malo vode i u to dodaš umućen šlag. Moraš voditi računa da boje na torti oksidišu, odnosno postaju jače kad stoje, tako da je meni devojčica meda ispala mnogo braon.
    Nastavak za karnere sam kupila pravi iz eurowilta i to dve dimenzije, ali nijednom nisam uspela da napravim karner. Ustvari, radila sam, ali nisu bili kao sa ovim nastavkom koji imam. On je plastičan, na vrhu kad ga pogledaš odozgo ima krug, a sa obe strane je zarezan. Jednom prilikom sam ga zagubila pa sam napravila isti takav (sama izrezala) od običnog okruglog plastičnog. Slikaću ga pa ću ti poslati da vidiš. Što se tiče osmougaone torte, ja ispečem okrugle kore, nafilujem tortu, odozgo nožem podelim taj krug na 8 delova kao kad sečeš okruglu razvučenu jufku da bi isekla za kiflice. Onda od linije do linije odsečem tortu sa strane i dobijem osmougaonu. Prilikom nanošenja šlaga vodiš računa da održiš širinu stranica da budu iste. Problem sa gotovim kalupima je taj što su dimenzije već određene, a ja imam veći izbor okruglih plehova. Ako krug podeliš na 6 delova dobićeš šestougaonu tortu, ako je torta svadbena može da bude i sa 12 uglova, jer je glupo da stranice budu mnogo široke.
    Hvala puno, evo sad sam tek ukapirala šta znače "nepročitane poruke". Ja obožavam šlag, mada imam problema kod narudžbina torti - kad vide jednu koja im se dopadne svi bi hteli takvu, a ja bih više radila i drugih šara osim karnerića. S' obzirom da sam u radnom odnosu ovo mi je hobi najlepši na svetu.
    Domacice draga,ne znam gde si u Sremu i da li mozes da ga nabavis,uglavnom u casopisu SLATKA PLANETA imas slikane sve vilton nastavke,cak je i napomenuto koji se najvise kupuju,ja sam ga pazarila u Indjiji,u slatkoj kuci.Oznacen je svaki nastavak brojem,tako da bi znala da porucis sta ti treba. Pozdrav!
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back
Top