Quantcast
 • Dragi prijatelji, obaveštavamo vas da je forum Hronika izdvojen iz foruma Politika i sada je poseban forum u kategoriji "Društvo".

Nedavni sadržaj od rasa77

 1. rasa77

  Teorija struna

  ovo i ne mogu da komentarišem.... sudaramo se na samom početku po shvatanju pojmova
 2. rasa77

  Teorija struna

  Teorija struna daće koncizniji odgovor
 3. rasa77

  Teorija struna

  Ne, nego je tačka, matematička tačka, što je fizički nerealno (još jedna od slabosti standardnog modela), zapravo pre mislim to je zaostalo od klasičnog shvatanja. Mislim da čestice i ne postoje, zapravo sve je energija.
 4. rasa77

  Teorija struna

  Foton, kao i elektron, i druge elementarne šestice, kojih ima 24 po standardnom modelu, nemaju unutrašnju strukturu, oblik i dimenzije. prema tome ne može ni da postoji taj tvoj izraz oblast prostora.
 5. rasa77

  Teorija struna

  nešto? hahahaha nešto, hahahaha pukoh od smeha... Litar rakije šljivovice?
 6. rasa77

  Teorija struna

  Naravno da ne, ako postaviš izvor elektrona u vakuum cev, i fluorescentni zaklon u toj istoj cevi koji je osetljiv na elektrone . Ukoliko pustiš laser kroz cev, šta misliš, kakva će biti putanja elektrona? dejstvo gravitacije zanemari
 7. rasa77

  Teorija struna

  šta ti znači "čestica" da razjasnimo početak, pošto vidim da smo se spotakli na samom početku
 8. rasa77

  Teorija struna

  Možeš da ih registruješ, ali ne moćeš da ih vidiš dok ti ne dođu u detektor, tj oko,ako si na to mislio....mogu da pustim snop elektrona, koji ne preseca snop fotona, i znaću da fotoni nisu sami...prosto
 9. rasa77

  Teorija struna

  Problem je, što ne možeš nikako da se oslobodiš klasičnog pogleda na svet, baš kao što ni Aristotel nije mogao da se oslobodi Ptolomejevog mišljenja.
 10. rasa77

  Teorija struna

  Ne znam šta ti znači ovo "malom prostoru te 'grudvice'! Em nejasan pojam grudvica, pa još nejasno malom...Foton interaguje elektromagnetnom interakcijom, ona je beskonačna,bar prema današnjim informacijama. Detektovati, ne znači videti! Ja mogu da ga detektujem i posredno, upravo interakcijom...
 11. rasa77

  Teorija struna

 12. rasa77

  Teorija struna

  Sam akt detrekcije fotona vodi ka transferu energije.
 13. rasa77

  Teorija struna

  Prosto jer je talas kolinisan.... To ti je kao da si me pitao, kako vodu iz reke, ne registrujem na obali
 14. rasa77

  Teorija struna

  Izbaci pojam grudvica i biće ti jasnije. Grudvica je čisto klasičan pojam koji se koristio s početka 20 veka, kada su se sudarali klasični i kvantni pojmovi.Zato je i bila zbrka i pojavljivali su se razni paradoksi... To je odavno prevaziđeno.
 15. rasa77

  Teorija struna

  Када би то тако било, слика која би се добила била би дифузна, без икаквих правилности. Међутим, није тако.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.