gost 15307
Legenda
- Poruka
- 56.061
Ja mislim da nas sanovnik zeza...
Onako drugarski...
\
Ох забога. Видиш Ја страхове те врсте немам. заиста. Како си у опште једну општу глорификацију жене видела као подцењивање или чак страхове???? Шта ли ће све да корумпира радикални феминизам по сваку цену???
Знам ја и те како да има жена у науци, књижевности.... Само не бх знао да наведем неко оригинално филозофско дело неке жене, сад овако на памет, па сам хтео да то урадиш ти уместо мене.
Него Врагана. да ли је смрт Хипатије и начин на који је умрла, као и то што је Хришћанство укинуло равноправност полова које је у главном владало у ранијим цивилизацијама, од тебе направило комунисту? Да ли је то, што је осим те равноправности хришћанство заправо поништило сву дотадашњу научну, филозофску, књижевну мисао и слободу? Нордијски народи су најчешће пришли хришћанству управо преко жена. И то је историјска чињеница. На свим нивоима. Краљ Олаф је постао хришћанин, јер је то био захтев његове суприге. Па све тако редом, ОД краља, па на доле. Због чега су те заиста слободен жене учествовале у опште у увиђењу Хришћанства у сва друштва тог доба? А зна се да су биле равноправне пре тога.? Није ли агресивни феминизам исто тако штетан?. Да ли ће фемнистичка револуција донети добро женама, ил ће из тога. баш као и из сваке друге револуције ( па и Хришћанске ) доћи нешто лоше и нешто добро???
Таман посла да већина мисли као ја. Ал немој да се вређамо. нема ту страхова ни траума. Знам да си то и рекла само да би ме увредила и дисквалификовала за даљи разговор. Ја сам пратио твоја излагања раније и по другим питањима. Знам да ниси баш тако глупа, да ово што сам ја написао у свом првом посту овде протимачиш као страх или трауму. Ради се само о, може бити мало романтичнијем погледу на свет. живот, односе међу људима и односе међу половима. Хебеш данашње мушкарце. Никад , ме нису баш занимали, морам ти рећи. Сасвим је могуће да већина не мисли као ја. Нисам то проверавао. Ал ако је тако, онда сам на добром путу. Није ни важно шта мисле они или ја. Ваажно је само, оће ли све бити как треба у тешким мометнима, који свакако дођу у свакој вези. Који је у опште доакз да је мејн стрим на правом уту. Па нису ли и радикални хришћани били једном мејн стрим?????
opstu glorifikaciju zene?
cemu opsta glorifikacija bilo koga ili cega??? sori, al meni zvuci krajnje...infantilno
nije cak ni romanticno
jednostavno je djetinjasto do stupidnosti
inace, zene nisu bile ravnopravne ni u svim drustvima prije uspostave kriscanstva kao dominatnog sistema vjerovanja i hriscanskih
normi (stvarno je...nerealno napisat vrijednosti) kao vazecih u khm...nasem civilizacijskom krugu
medjutim, prije... dolaska hriscanstva i konacnog pada u dug period mraka koji je hriscanstvo prouzrocilo
ljudski je rod bio na putu da realizira kojekakve korisne ideje...izmedju ostalog i onu o jednakosti
upravo zahvaljujuci takvim komponentama i hriscanstvo je dobilo zamah...da bi sve to kasnije bilo napusteno, poreceno
pa cak i prokazano kao jeres...sve se svelo napuki nepotizam, korupciju i ostale otuzne manifestacije alavosti
pri cemu je mistifikacija kombinirana sa zastrasivanjem i fizickim nasiljem nad neistomisljenivima bila najvazniji alat
trebalo nam je jako jako dugo da se iz tog mraka izbavimo i pocnemo opet slobodno...misliti
ko zeli...naravno, ko nece...ne mora.
sto je zapravo sjajno
oces bauljash kroz zivot zatvorenih ociju..izvoli...