U dobru i zlu, pa i u rađaoni

Ja mislim da nas sanovnik zeza...
Onako drugarski... :)

z:lol:\
Ох забога. Видиш Ја страхове те врсте немам. заиста. Како си у опште једну општу глорификацију жене видела као подцењивање или чак страхове???? Шта ли ће све да корумпира радикални феминизам по сваку цену???
Знам ја и те како да има жена у науци, књижевности.... Само не бх знао да наведем неко оригинално филозофско дело неке жене, сад овако на памет, па сам хтео да то урадиш ти уместо мене.
Него Врагана. да ли је смрт Хипатије и начин на који је умрла, као и то што је Хришћанство укинуло равноправност полова које је у главном владало у ранијим цивилизацијама, од тебе направило комунисту? Да ли је то, што је осим те равноправности хришћанство заправо поништило сву дотадашњу научну, филозофску, књижевну мисао и слободу? Нордијски народи су најчешће пришли хришћанству управо преко жена. И то је историјска чињеница. На свим нивоима. Краљ Олаф је постао хришћанин, јер је то био захтев његове суприге. Па све тако редом, ОД краља, па на доле. Због чега су те заиста слободен жене учествовале у опште у увиђењу Хришћанства у сва друштва тог доба? А зна се да су биле равноправне пре тога.? Није ли агресивни феминизам исто тако штетан?. Да ли ће фемнистичка револуција донети добро женама, ил ће из тога. баш као и из сваке друге револуције ( па и Хришћанске ) доћи нешто лоше и нешто добро???
Таман посла да већина мисли као ја. Ал немој да се вређамо. нема ту страхова ни траума. Знам да си то и рекла само да би ме увредила и дисквалификовала за даљи разговор. Ја сам пратио твоја излагања раније и по другим питањима. Знам да ниси баш тако глупа, да ово што сам ја написао у свом првом посту овде протимачиш као страх или трауму. Ради се само о, може бити мало романтичнијем погледу на свет. живот, односе међу људима и односе међу половима. Хебеш данашње мушкарце. Никад , ме нису баш занимали, морам ти рећи. Сасвим је могуће да већина не мисли као ја. Нисам то проверавао. Ал ако је тако, онда сам на добром путу. Није ни важно шта мисле они или ја. Ваажно је само, оће ли све бити как треба у тешким мометнима, који свакако дођу у свакој вези. Који је у опште доакз да је мејн стрим на правом уту. Па нису ли и радикални хришћани били једном мејн стрим?????

opstu glorifikaciju zene?
cemu opsta glorifikacija bilo koga ili cega??? sori, al meni zvuci krajnje...infantilno
nije cak ni romanticno
jednostavno je djetinjasto do stupidnosti

inace, zene nisu bile ravnopravne ni u svim drustvima prije uspostave kriscanstva kao dominatnog sistema vjerovanja i hriscanskih
normi (stvarno je...nerealno napisat vrijednosti) kao vazecih u khm...nasem civilizacijskom krugu
medjutim, prije... dolaska hriscanstva i konacnog pada u dug period mraka koji je hriscanstvo prouzrocilo
ljudski je rod bio na putu da realizira kojekakve korisne ideje...izmedju ostalog i onu o jednakosti
upravo zahvaljujuci takvim komponentama i hriscanstvo je dobilo zamah...da bi sve to kasnije bilo napusteno, poreceno
pa cak i prokazano kao jeres...sve se svelo napuki nepotizam, korupciju i ostale otuzne manifestacije alavosti
pri cemu je mistifikacija kombinirana sa zastrasivanjem i fizickim nasiljem nad neistomisljenivima bila najvazniji alat
trebalo nam je jako jako dugo da se iz tog mraka izbavimo i pocnemo opet slobodno...misliti
ko zeli...naravno, ko nece...ne mora.
sto je zapravo sjajno
oces bauljash kroz zivot zatvorenih ociju..izvoli...

И ништа нема док ти АФЖ отвори очи. Е моја Врагана. ругачије сам те доживљавао. Но, добро .човек се зезне ту и тамо . НИсам је ни говорио о свим дууштвима пре хришћанства. Ипак. .. ето у Нодријском другштву јесу. У Келтском , Галском , такође, У келтском приближно..... У Спарти и те како... и тако даље.

Zna da su mu deca izasla na tu miciku ali se pravi da ne zna.
Ako nije video mozda se to nije ni desilo :mrgreen:

To ti je kao ono koliko ih je imala pre mene? Koji sam po redu?
Pa vicesampion zna se. Uvek drugi. :mrgreen:

Nekim muskarcima je tako lakse.

- - - - - - - - - -

Ali pazi, da je sanovnikova zena zaista zelela da sacuva svoju miciku za njega,
ona bi isla na cr i njena micojka bi zauvek bila devojacka samo za njega... :zaljubljena:
I tako misteriozna

ˇ@Врагана.
Ово за тебе.
Идеју и став да је жена мистрериозно биће нисам ја пласирао и није никаква моја инвенција. Ја сам је прихватио и усвојио, као и многии дуги људи. вероватно читајући Татјанино писмо Оњегину... или негде око тога. Иначе, то да је жена мистериозно биће по вокацији. да је тајнаствена на отворен начин, у оптицај су пустили Мајаковски. Шопенхаер, Достојевски, Дучић, Толстој, Пушкин, Ниче, О,Нил. Флобер, Пруст, Маркес, Лорка, Хајне, Шилер, и још неколико других људи, Веома надарених, паметних и обдарених.
Мислио сам да то знаш. Сад ми није бш нај јасније да ли ти о томе заиста немаш појима, или је тај АФЖ ппорив јачи и потреба да се саговорник дисквалификује, само да би се било у праву. Но у једном си у праву. То су индивидуалне ствари. Нек свако ради како оће.

И ништа нема док ти АФЖ отвори очи. Е моја Врагана. ругачије сам те доживљавао. Но, добро .човек се зезне ту и тамо . НИсам је ни говорио о свим дууштвима пре хришћанства. Ипак. .. ето у Нодријском другштву јесу. У Келтском , Галском , такође, У келтском приближно..... У Спарти и те како... и тако даље.

to kako si ti nesto ili nekog...dozivljavao i nije narocito bitno za ovaj ili bilo koji drugi razgovor
kome tema nije recimo - kako sam ja...perica, mali...dozivio...
i ne, nisu
samo, citava ta prica je puno slozenija i sta god da jest bilo
hriscansko...milosrdje je udarlo veliku debelu tocku na sve to i instaliralo...misteriju
kojoj se, kao sto vidimo mnogi i danas...klanjaju...bez pitanja i dubljeg zanimanja...bas kao sto treba :lol:

ps a sad...tri nimalo misteriozne salate i dvije torte kasnije ode i afz spavat z:lol:

to kako si ti nesto ili nekog...dozivljavao i nije narocito bitno za ovaj ili bilo koji drugi razgovor
kome tema nije recimo - kako sam ja...perica, mali...dozivio...
i ne, nisu
samo, citava ta prica je puno slozenija i sta god da jest bilo
hriscansko...milosrdje je udarlo veliku debelu tocku na sve to i instaliralo...misteriju
kojoj se, kao sto vidimo mnogi i danas...klanjaju...bez pitanja i dubljeg zanimanja...bas kao sto treba :lol:

ps a sad...tri nimalo misteriozne salate i dvije torte kasnije ode i afz spavat z:lol:

Оставио сам ти још један пост. Могла би да га прочиташ. А не овако.. Извучеш рећину из контекста, па онда расплиш. хебеш полемику, без добре намере.
Нарвно да је прича сложена. Зто јој тако и пристипам.

Poslednja izmena:
Оставио сам ти још један пост. Могла би да га прочиташ. А не овако.. Извучеш рећину из контекста, па онда расплиш. хебеш полемику, без добре намере.
Нарвно да је прича сложена. Зто јој тако и пристипам.

procitala i uredno odgovorila
nema potrebe da vise puta odgovaram na vise manje istu repliku
a da joj stvarno tako pristupas
misterije ne bi ni bilo :lol:

ode afz - proja se nece sama ispeci, niti ce meso samo uskociti u rernu :P

Meni je porođaj misterija, iako sam žena,iako sam ga doživela na sopstvenoj koži.

Uvek se pitam, kako to npr beba zna (u većini slučajeva) da treba da se okrene umaterici,glavom na dole,kako zna kad je vreme za porođaj?
I pitam se,šta li beba preživljava u toku porođaja.
Prvi krik / plač, dal je to pobednički krik ili nešto drugo?

Al to što je čak i meni porođaj misterija,ne znači da muž ne sme da prisustvuje porođaju.
To je stvar dogovora između buduće mame i budućeg tate. :D

Poslednja izmena:
Vidim da ste temu dobro razvili dok me nije bilo. :)
Često se u postovima spominje da bi se muškarcu ogadio seks nakon porođaja i sl...
Pa sad me zanima od čega su onda građeni muškarci ginekolozi...porađaju svakodnevno, vide svašta....micike im svakodnevno u rukama....seksaju li se oni uopće?

Vidim da ste temu dobro razvili dok me nije bilo. :)
Često se u postovima spominje da bi se muškarcu ogadio seks nakon porođaja i sl...
Pa sad me zanima od čega su onda građeni muškarci ginekolozi...porađaju svakodnevno, vide svašta....micike im svakodnevno u rukama....seksaju li se oni uopće?

Valjda je drugačije kad se porađa žena-pacijent,a drugačije svoja žena / devojka..
Kao što pedijatar drugačije gleda svoje dete kad je bolesno, a drugačije dete - pacijenta...
Ima još mnogo primera.

Valjda je drugačije kad se porađa žena-pacijent,a drugačije svoja žena / devojka..
Kao što pedijatar drugačije gleda svoje dete kad je bolesno, a drugačije dete - pacijenta...
Ima još mnogo primera.

Neposredno pred moj porodjaj, moj ginekolog je dobio djete i nije on poradjao svoju zenu mada je bio prisutan ali je to prepustio kolegi... zasto ???? najvjerovatnije bas iz razloga koji si ti pomenula kada poradja tudju zenu nema emocija ....

Dva puta sam seporađala, ni jednom nisam imala ružna iskustva sa sestrama,niti sa doktorima.
Sestre su oba puta,drugi put naročito, bile dosta obazrive, naklonjene, bile su uz mene na svaki moj poziv.
drugi put je bila sestra koja mi je još i tepala z:shock:
a nisam niti dala mito,nit sam imala vezu.
Tako da nije bilo potrebe da muž prisustvuje jer znajući ga kakav je, samo bi bio okolno smetalo.

Poanta je u tome da ono vrijeme između trudova brže prođe i ostane u ljepšem sjećanju.
Kroz razgovor, zezanje...bar je meni bilo tako.
Niti mi je porođaj bio neko stresno iskustvo, niti sam imala neugodnih iskustava sa medicinskim osobljem.
Jednostavno znaš da će proći, izdržiš i to je to. Nisam ni prva ni posljednja koja je kroz to prolazila.
Sve na kraju prođe.

Back