Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Лако је вама на овом форуму, када имате нову_фасциклу која вас обасипа информацијама - сувим знањем, подупртим колосалним искуством. За то време ја се злопатим упетљан у мрежу разапету преко целог света (www), читајући небулозе које пишу разноразни Амери и Енглези, односно њихове безвезне фирме и организације. Јасно је да не могу све то да прихватим здраво за готово, питања се рађају сама од себе.

Deda Ž .....tebi treba sve posebno da se crta.....asepsol se ne pije
Drugo nadji mehanizam delovanja tog otrova, pa se javi....toga nema u opisu
Deluje toksično nije argument jer je svaka supstanca toksična u nenormalnoj koncetraciji.....počev od kiseonika pa na dalje......udahni duboko desetak puta za redom i pašćeš u nesvest od hiperventilacije

Predlažem ti da ne dišeš jer je opasno, nemoj izlaziti iz kuće jer padaju kisele kiše...pazi i na zelenu salatu ima malo uranijuma od minulog rata.....za česmu se ne vataj odoše bubrezi

Baviš se perifernim stvarima a glavne ti ispred očiju prolaze...
 
Brankich, odlicno! xD Samo mi je zao sto te mace niko nece da udomi... mislim, tako sam se osecala i za one moje dve.
Inace, malo sam izgubljena, pa se ne secam dal sam vam rekla da su nestale definitivno njih dve i njihov brat, u prevodu, 3 najpitomije mace iz copora... to mi je potvrdila devojka koja zivi bas blizu maca :( Sve druge zenke su tu, doduse, nisu stalno na okupu kao sto su letos bile, ali njih troje se nikako ne pojavljuju vec dugo.

Usla sam u grupu... jel to ona sa macicima od 11 dana?

Zena se zove Marica, inace stalno stavlja slike svoje trudne macke DeBella se zove....
Zena samo seje zlo.
Juce je obrisan taj post gde sam joj rekla da treba da se leci, onda su me svi napali kakva sam itd


OK je bila grupica do skoro, ima i oglasa za udomljavanje, siri se svest o kastraciji... ima dosta odgajivaca pa mozes i da naucis po nesto o nekoj rasi... itd.. A onda se pojavi Marica sa svojom svitom i nastade haos. Svadja se kada god krene prica o sterilizaciji.
Juce je bila slika zene sa Najlon pijace u NS koja prodaje macku za 100 din a macku sa telefonom za 3000 din... inace macka zivi u katastrofalnim uslovima a kao ta zena tako jedino zaradjuje... itd..
 
Macu je moja sestra danas dovela do kuce, ja sam tek popodne doputovala i prvo sam uvela u stan da joj dam da jede i da pije vodu, pa tek onda sam je pustila napolje. I nisam mogla da verujem sta su sa mackom uradile veterinarke, skroz su je razmazile. :heart:
Prvo sam mislila da je u bolovima i da zato prede, a onda je pocela da mesi sapicama, da isteze vrat da je mazis, da proteze sapice kroz resetke transportera da dohvati Jovicu, i mene, da gura njuskicu.
Onda kad sam je izvela napolje prvo sam pozvala druge ulicne macke da budu tu dok otvorim transporter, i ona je smireno izasla, njuskali su se medjusobno i posle kao da nista nije bilo, uopste nije bezala kako sam ocekivala, cak je prva istrcavala ispred drugih macaka do mene, po navici da vidi sta jos ima da se klopa.
Transporter je bio relativno cist ako se uzme u obzir da je macka u njemu zatvorena bila skoro nedelju dana. Svaka cast onim zenama, mislila sam da ce macka biti potpuno istraumirana, i u haosu, ispalo je sasvim suprotno, uopste mi nije jasno kako su uspele.
Novi termin je zakazan za sredu u 2. :)
Transporter sam ipak prvo oprala domestosom i dobro ispala jer je bio malo zamazan, pa naprskala asepsol, pa dobro prebrisala krpom natopljenom alkoholom.

- - - - - - - - - -


Ja jesam od skoro, ali ocigledno te price ne vidim, bas sam pretrpana grupama o udomljavanju zivotinja. Sapni ko je to... :)

Pa dešava se da se razmaze. :) Super da je to gotovo. :) Ali možda je i Kaja u pravu.
 
Devojke da li je neka od vas clan grupe na fejsu Klub ljubitelja macaka?
Treba mi pomoc...Ima jedna zena koja je totalno isfrustriana budala... Svima se hvali svojom mackom i macicima koje ceka i koje ce da podeli posle mesec ipo dana jer posle toga nisu slatki... protivnik je sterilizacije... ali kada krene da vredja uvek me izbaci iz takta... danas toliko da sam joj rekla da je bolesna i da potrazi pomoc!
Ako imate fb profil pridruzite mi se u borbi...
Pozzzzzzzz i hvala...


Otvorena ili zatvorena grupa? Budi malo preciznija, Rado ću da ti se pridružim u borbi protiv nje.
 
Pa dešava se da se razmaze. :) Super da je to gotovo. :) Ali možda je i Kaja u pravu.
Danas kad sam odnela macku, usla sam u ordinaciju, jako je mali prostor, a popunjen je kucama i macama. :) I opet je bila u panicnoj zurbi. :)
A gledajuci ovu drugu macku kako se ponasa u transporteru, bice da je ipak Kaja u pravu, kad prepozna nekog da se raduje, verovatno u nadi da ce joj taj ko joj je poznat pomoci u nevolji, ili se oseca sigurnije, ili sta vec. :maca:
 
Vrlo verovatno. Pošto su prema njoj bili fini verovatno je malo spustila gard i povratila poverenje u ljude.
Pre par meseci sam mog debelog Medu isto tako strpala u transporter i odvela kod veta. On ga je anestezirao dok mu je čistio zube a ja sam za to vreme odnela u laboratoriju njegove uzorke. Vratila sam se za manje od sata, on je već bio gotov i ležao je sam u svojoj nosiljci u ordinaciji. Čim mi je čuo korake počeo je da mjauče i doziva me. Jadnik, još je bio nepokretan, mokar i jako su ga boleli zubi, ali mi je nešto pričao i preo od radosti. Čak je pokušao i da se mazi o moju ruku. Mislim da se jako uplašio da sam ga tu ostavila bespomoćnog i da se neću vratiti, a kad sam stigla kao da mu je pao kamen sa srca. Nije se ni setio da mi zameri što sam ga tamo donela, samo kad sam se vratila po njega.
Tako i ta tvoja maca, nema veze što si je tamo ostavila, sve ti je oprošteno kad si je vratila i odnela je njenoj kući.
 
Mačke su divna stvorenja. :heart2: Tako oni umeju da budu rečiti, da je to čudo. Mirka je neko držao negde 3-4 dana (ili neka ženka) i došao je sav nikakav i pun utisaka. I svaka druga "rečenica" mu je "Daj nešto da se jede". :zcepanje:
 
Markiranje !:dash:
Ok ovaj preteruje , gori je od kuceta u parku ... I tek smo skoro primetili , a pitali smo se jednom *- sta to tako smrdi u priljavom vesu ... kuku , kad smo provalili ,
Snimila sam ga kad se okrenuo repom ka kutiji sa kisobranima u prizemlju i onako je poprskao mirisnom notom ...Posle sam ga posmatrala po dvoristu , sistematski obilazi istaknuto zbunje i obelezava kako prolazi... i kad izadje preko terase , strcne na klupu , pa u cosak , pa na komsijski dimnjak kad preskoci na krov....Jedno jutro izasli smo m.m i ja sa njim zajedno , lepo vreme , seli na klupu da popijemo kafu , a macak onako u prolazu poprska , pa na moju trenerku , presvlacenje i bacanje vesa na pranje ... Sad kako god mi se okrene repom strepim da me ne zamirise :zcepanje:
I ucinilo mi sa da mi sveze oprana rolka " mirise " na macka , a susila se u hodniku , na gelenderu , na visini koju moze da naparfemiše :besna:
Sad bi mi trebao mačeći psiholog , da skontam dal je ves dok se susi u kuci u opasnosti da macak pomisli da mu treba popraviti miris ... i sta sve ludaci poparfemišu po kuci ? Ajde prljav ves , da čovek i razume da mu je smrdelo pa je hteo da popravi situaciju ... ajde i cipele u hodniku , ista situacija- jak miris a nije njegov , a istaknuta pozicija ... Doduse prska po hodniku i u prizemlju , na terasi a ne u dnevnoj sobi kod nas , valjda zna da je to NASA teritorija ...tu smo MI glavni i treba na nas da mirise...Ko njiih razume ? Sad je baš mačak , nece u kući ni da spava , bila se slaba zima , jurio je okolo i valjda se dokazuje po kraju.Dodje da klopa , pa trazi da izadje. Vraća se ponekad izgreban , ali nista strasno.Posmatrala sam ga sa mačkovima okolo , kad se gledaju u oci i onako zavijaju - sve je to OK , nema preterane surovosti , uglavnom samo psiholosko nadjacavanje i udarci su samo da potvrde čvrstinu stava , ako je potebno ...uglavnom prodje i bez kontakta ...nema novih na teritoriji , stari poznanici , samo utvrdjuju pozicije ... Mozda kad bude siguran u sebe neče više toliko obelezavati ? Sad je taman toliko veliki da je postao konkurencija starim mačkovima , moze sa njima da se meri ..
Boze , što to smrdi :besna:
 
Znam taj smrad, samo su tvorovi gori. Mirka smo kastrirali zbog skitanja i markiranja. I Blondi je išla na sto, ali na žalost, nije preživela. Sve urađeno kako treba, fino zaspala, precizno i čvrsto prošivena, fino teklo buđenje, samo sam je ujutru zatekla mrtvu. Mačići su bili veliki, ne mogu da se nakajem što nismo to pre uradili, sad bih imala savršenu mačku. Ovako, imam ogrebotine od davanja anestetika i slike. I otiske šapa na monitoru u radnji.
 
O boze , tako mi je zao Blondi :sad2: Dusa me boli
Zenske macke mi deluju ipak privrzenije , sad kad ovaj samo skita i ne trebamo mu , valjda se i za klopu snasao , umiljati mačak i lep ,ovde bogami moze dobro da se uvali gde god mu se svidja... preretko dolazi :confused:
 
Znam taj smrad, samo su tvorovi gori. Mirka smo kastrirali zbog skitanja i markiranja. I Blondi je išla na sto, ali na žalost, nije preživela. Sve urađeno kako treba, fino zaspala, precizno i čvrsto prošivena, fino teklo buđenje, samo sam je ujutru zatekla mrtvu. Mačići su bili veliki, ne mogu da se nakajem što nismo to pre uradili, sad bih imala savršenu mačku. Ovako, imam ogrebotine od davanja anestetika i slike. I otiske šapa na monitoru u radnji.

E bas mi je zao RIP Blondie :(
 
Hvala vam. :( Još mi je čudno... I Mirko je ekstra-dosadan sa umiljavanjem jer je usamljen. Pre su umeli po pola sata da lickaju jedno drugom glavu na prozoru, a već su bili u fazi da joj i leđa čisti jer ona nije mogla od stomaka, bio je divan prema njoj. :(

Sinoć otvaram jednom komšiji koji ima mačke, pse, feretke i još koješta, kupuje granule za mačke, kad iz trave viri jedno mače od prošlog leta. Učinilo mi se u mraku da je kaliko, međutim, vidim da je kraljevski tabby sa belom i kad smo se na'vatali, vidim da je dečkić. Nisam ga terala ali nisam mogla ni da ga primim u magacin, Mirko ga ne bi pustio. Nadam se da je našao Mrvicine granule posle.
 
PicMonkey Collage.jpg


Samo da vas sve pozdravimo!
 
:roll:
Mačke su divna stvorenja. :heart2: Tako oni umeju da budu rečiti, da je to čudo. Mirka je neko držao negde 3-4 dana (ili neka ženka) i došao je sav nikakav i pun utisaka. I svaka druga "rečenica" mu je "Daj nešto da se jede". :zcepanje:

Ma komsije su nekad recitije. Videla moja komsinka da moj macak skace za muvom, i sutradan se pojavila sa punom kesom muva koje je nalovila, da jede on, kako kaze. Ja bledo gledam, pitam je zna li kolko kosta ciscenje macke od parazita... da ne nabrajam dalje, a ona mi donosi muve. Kaze, videla je da ih voli. Ja sam prosto ostala bez reci. Ne znam ni odakle joj onolke muve, a nisam htela ni da pitam.
 

Kako se lepo slazu :heart:

:roll:

Ma komsije su nekad recitije. Videla moja komsinka da moj macak skace za muvom, i sutradan se pojavila sa punom kesom muva koje je nalovila, da jede on, kako kaze. Ja bledo gledam, pitam je zna li kolko kosta ciscenje macke od parazita... da ne nabrajam dalje, a ona mi donosi muve. Kaze, videla je da ih voli. Ja sam prosto ostala bez reci. Ne znam ni odakle joj onolke muve, a nisam htela ni da pitam.

Ahahahahah xD
Kitty je jutros smazala jednu, samo me nervira kad ih lovi cisto da bi se igrla sa njima i onda ih razvlaci tako po stanu, bljaks :/
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top