Sta ste poslednje gledali u pozoristu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Grk Zorba" Pozoriste na Terazijama.
Mlako. Veoma. Prica naivna. Muzika je odlicna i scenografija. Totalni promasaj sto je glavna uloga poverena Desimiru Stanojevicu, ocajan je. Slobodan Stefanovic je sjajan bio, kako ima mocan, jak, cist glas, uzivanje je bilo slusati ga i gledati :) i Jelena Jovicic je isto jako dobra bila.
 
"Sine" JDP.
Nista posebno, do polovine mi je ok, onda polako pada...svetle tacke jesu pesmice koje pevaju glumci na sceni...obzirom da je Unkovski rezirao, jedna od njegovih boljih ali stvarno nista posebno, prezvakana tema vec sto puta, period '90-ih i posle...

"Visnjik" JDP.
Genijalno, kao i sam tekst. Odusevljena sam!!! Glumci sjajni, dovoljno je reci Jasna Djuricic u ulozi Ranjevske i Lopahin Boris Isakovic. Uverljivo su takodje i ostali docarali likove. Mali minus jedino za scenografiju, nije mi se dopalo ni to sto su svi glumci konstantno na sceni.

"Metamorfoze" JDP.
Takodje jaaaako dobra predstava. Moderan prikaz Ovidijevog dela, prikazane su samo price-mitovi o (nemogucim) ljubavima i kako su bogovi kaznjavali gresnike tj. metamorfozirali ih. Scenografija odlicna, mnogo selotep trake su lepili po stubovima i tako se od pocetka do kraja i scenografija menja...odusevljena sam ovakvim rediteljskim prikazom Metamorfoza! :)
 
Laža i paralaža-Narodno

KAKO JE SMEŠNA ona Nataša Ninković!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prijatno me iznenadila. U Dervišu mi se nije dopala uopšte. Ovde je stvarno faca.

Jedina zamerka je što dođe kraj predstave nekako neprimetno. Ja bih još da se smejem, kad ono kraj. Nekako su ga presekli.

Naredni četvrtak idem na Važno je zvati se Ernest, pa postavljam utiske. Ulaz je smešno jeftin preko Kluba ljubitelja pozorišta, a ovo je praktično tek treće izvođenje. Baš me zanima kakva je predstava. Film mi se, npr. ne sviđa.
 
Niko još nije gledao ''Zle duhe''?
Jako me interesuju komentari, jer sam nailazila na vrlo oprečna mišljenja. Recimo na Politikinom onlajn sajtu data je pozitivna kritika, dok je na sajtu/blogu Teatarski osvrti predstava loše ocenjena.

http://www.politika.rs/rubrike/Kritika/pozorisna-kritika/Izrugivanje-slobode.lt.html

http://nenadobradovic.wordpress.com/2011/11/24/ovo-je-nedopustivo/

Ne mogu da se setim u kom od mnogobrojnih dnevnih listova, koje moj otac čita, sam videla kritiku o predstavi, koja je bila, narodski rečeno, u stilu ''nit' smrti, nit' miriše''.
Komentar koji mi je ostao u sećanju jeste da je dramatizacija Tanje Mandić-Rigonat bila krajnje nepotrebna, s obzirom da je to već pre nje učinio Kami.
 
"Grk Zorba" Pozoriste na Terazijama.
Mlako. Veoma. Prica naivna. Muzika je odlicna i scenografija. Totalni promasaj sto je glavna uloga poverena Desimiru Stanojevicu, ocajan je. Slobodan Stefanovic je sjajan bio, kako ima mocan, jak, cist glas, uzivanje je bilo slusati ga i gledati :) i Jelena Jovicic je isto jako dobra bila.

Ne znam, kako sam propustila ovaj komentar. Tog Desimira Stanojevic organski ne podnosim. Tako je odvratan i izvestacen. Gad! JULovska perjanica. Uvek mi je bio odvratan, tako je neka deduskara, a glumi nekog frajera. Svasta se kod nas moze nazvati glumcem, a to se odnosi i na sledeci komentar o predstavi.

Gledala sam neku predstavu, komediju u pokusaju u BDP sa Markom Zivicem i jos neka dva anonimusa. Nesto u nazivu ima "Englezi" Predstava je zaista predstava. Gluma je na njegovom nivou, amaterska i nikakakva. Scenario je tragican. Nesto sto bi trebalo da bude smesno, kao neki zivot neke tri propalice. Inace, cuila sam da je ta predstava veoma popularna medju mediokritetima, koji se vucaraju po pozoristima, da bi se pricalo da su bili u pozoristu. Sve u svemu - uzas.
 
Vazno je zvati se Ernest.

Dosadnjikavo, predugačko i skoro nimalo smešno (ovo poslednje mi uopšte nije jasno kako su uspeli).
Jedino što je smešno u predstavi to je gledati kako Nenad Stojmenović vrcka u onim hipsterskim kostimima. Prava uloga za njega. z:mrgreen:

Oni delovi sa hard rok muzikom su mi potpuno veštački ubačeni, a Gvendalin mi je skroz izveštačena i bezlična. Taman kad pomislim da je i njena funkcija u predstavi takva da treba da prikaže "cool" urbanu pozerku, ona se onako veštački razduševi na Sesili... Ne znam šta da mislim, meni bi bilo 100 puta logičnije da se Sesili oduševi na Gvendalin. Mislim da mi je na kraju najsimpatičnija mi je ledi Breknel. Nekako, ona mi je najubedljivija.

Ja sam očekivala nekako mnogo više kemp predstavu. Onako nekako nadrealistički kemp. Ovako, kemp su mi samo kostimi koje nose Gvendolin i Ernest i štreberske naočare. Mada i to je čist plagijat Ane Ljubinković.

Da ne bude baš sve negativno, u predstavi su sasvim verno dočarali ovu sad hipstersku generaciju, pozeraj bez nekog smisla i "bamberisanje" bez motiva i cilja, ispraznost, u tom smislu aktuelna je predstava.

Mada mislim da se Oskaru Vajldu ne bi svidelo ništa u predstavi. Ustvari, izuzev Nenada Stojmenovića koji vrcka uz disko muziku.
 
Poslednja izmena:
"Metamorfoze"
Super predstava, odlični glumci... sjajna za podizanje energije. Kada sam gledala s odeljenjem, komentari su uglavom bili da je predstava perverzna i kako bi, da su nastavnici, njih bilo sramota da vode razred na ovako nešto, truć truć... Mene je to začudilo, pošto taj "perverzan" (i inače mi je ta reč bljak, pošto kao da sa sobom nosi neku malograđanštinu i puritanizam) momenat skoro da nisam ni primetila. Ali dobro, sve u svemu, predstava je super.
Želim da gledam Posetioca u Ateljeu, mislim da će mi to "filozofiranje" više ležati...
 
Mizantrop - Narodno Pozorište

Premijera je bila očajna, verujem da je trema učinila svoje. Treće izvođenje je već bilo bolje. Izbacili su neke delove a ubacili nove. Neću vam prepričavati, ne bih da vam upropastim doživljaj ako budete želeli da odete i odgledate. Tematika je svakodnevna. :) Ništa novo nisu rekli. Ali vredi otići zbog šake glumaca. Pod broj jedan - Nikola Jovanović. Dečko je neverovatan. Nikad ranije nisam čula za njega. Drugarica mi reče da je počeo u Dadovu i da su ga tamo primetili i doveli u Narodno. Čovek se daje, daje se bezuslovno! Onda je tu jedan i jedini Miloš Đorđević. Ni jedno izvođenje neće biti isto ako on glumi. I na kraju, kao šlag na tortu - naša prelepa nova nada, Nina Janković. :) Predstavu toplo preporučujem zbog dobre glumačke ekipe. Sve ostalo je zanemarljivo.



Gospođa Ministarka - Narodno Pozorište

Ko još nije gledao u izvedbi Radmile Živković, neka obavezno pogleda! :D Dobila sam spazam mišića. Možda i zato što mi je inače bio jako lep dan pa me nije bilo teško nasmejati. Toplo preporučujem. :)
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top