SRBIN iz Vojvodine prešao na Islam...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Те књиге и јесу мењане, и то су чињенице, као што је чиненица да муслимани хришћане и Јевреје сматрају народима књиге. Иса- Исус, Џибрил- Габријел, Ибрахим- Аврам, све је то из исте кухиње са којом ми немамо никакве везе, све нам је то наметнуто.

- - - - - - - - - -



Већу глупост давно нисам чуо. Па и православни и католици руше, тј. рушили су цркве једни другима, убијали се као звери, као и ктаолици и протестанти, и шта онда, јел то значи да им је Христ неки други? Да су јеванђеља дугачија?

А колико знам, луна је симбол турских пагана, одатле је ушла у исламску симболику.

Postoji jedna veoma bitna razlika koju ti ne uvidjas

Muslimani to rade jer im se tako naredjuje Kuranom - da ubijaju nevernike i unistavaju ih, a kada to rade hriscani oni to rade zato sto su otpali od svoje vere, jer hriscanstvo izricito zabranjuje takve stvari.
 
Нема ништа лоше у томе одбацити нешто што не ваља, а ти ко п***а ми преко коментара на репутацију шаљеш увредљиве поруке.

Отишао сам тамо где је мојој души драже, али и даље сам Србин!

Ти си издајник својих предака, издајник своје вере. А ја ни веру, а ни народ свој издати никада нећу. Увек ћу бити Православни Србин, док си ти модернна потурица.

Преци ти се окрећу у гробу, али шта ти ја могу, твој је то избор.
 
Ти си издајник својих предака, издајник своје вере. А ја ни веру, а ни народ свој издати никада нећу. Увек ћу бити Православни Србин, док си ти модернна потурица.

Преци ти се окрећу у гробу, али шта ти ја могу, твој је то избор.

И ти си исто. Наши преци су били брутално убијани од јудеизираних издајника! Нисам издао свој народ већи сам Србин него ти који волиш муслимане!
 
Испаде Дуле овде најбољи познавалац арапског језика, па му час Иллах значи Аллах, а час Иллах значи Бог, па му је бисмилах у име Аллаха а не у име Бога итд...
А ствари су јасне.

Не, нисам ја никакав познавалац, ја сам само читао шта о томе пишу лингвисти и истински познаваоци, људи од науке. А ти си читао небулозе од Истархова.

Иллах не значи Аллах ја то никада нисам рекао, немој да лажеш, већ Иллах значи Бог, а Аллах је његово лично име и према неким лингвистима реч Аллах значи ,,Силни". Дакле, Аллах не значи Бог, како ти тврдиш, већ значи Силни. А Иллах значи Бог. То дефинитивно није иста реч, како си ти тврдио, јер си ухватио да пишеш о нечему о чему немаш појма.

И другачије се и пише, ево како се пише реч Аллах на арапском: الله, а ево како се пише реч Иллах: الإله Дакле, јасно се види да није у питању иста реч.

Истархов је хришћанско лицемерје разбио у парампачад, открио је чак и оно што наша јавност тек сад открива, хомосексуализам уграђен у хришћанско учење, ми га са запрепашћењем откривамо у лицима и делима појединих наших владика, па и целих манастира...
Истархов је будала, манипулатор и памфлетиста. А педеризам у Хришћанству, хахаха, који си ти лик. Па у Старом Завету се каже да је грех да мушкарац лежа са мушкарцима и у Старом Завету се чак налаже да мушкарци који леже са мушкарцима буду побијени тј. ,,истребљени из народа свог". Свако ко је прочитао Свето Писмо зна то. Такође, у Новом Завету Свети Апостол Павле каже да ,,мужеложници" (педери) неће наследити Царство Божије. Сам Христос каже да је Бог створио мушкарца и жену, да је саставио мушкарца и жену и да нико нема право да то раставља.

Где год је Хришћанство завладало најстроже је забранило педерастију (у Византији је чак била смртна казна предвиђена), па и данас ако је неко против педерастије и педерских бракова, онда је то Православна Црква. Али ти си ограничен, јер читаш глупе памфлете глупих и контрадикторних људи какав је Истархов. Истархов је иначе јеврејског порекла.

А то за манастире једноставно лажеш, али будући да читаш једног лажова, није ни чудо што и сам лажеш.

- - - - - - - - - -

И ти си исто. Наши преци су били брутално убијани од јудеизираних издајника! Нисам издао свој народ већи сам Србин него ти који волиш муслимане!

Ја не волим муслимане, а ни германске пагане. Ја волим Српство и Православље. А ти си издајник, преци ти се у гробу преврћу због твоје црне издаје.

- - - - - - - - - -

Какве везе ти имаш са Семитом Христом из Палестине?

Христос је Творац свих људи, сви људи имају везе са Њим. Јахве (Света Тројица) је Творац, Он је све људе и народе створио, па самим тим и Србе. А Срби су Христа волели и Христу верни били. Они који су издали Христа издали су и Српство. Потурице, покатоличењаци, комунисти: сви су они и Христа и Српство издали.
 
Ау, ал си нашао извор википедија где свако може да пише шта хоће. Ајде молим те. У ствари највећа грешка у Европи је што су термин Аллах изједначили са термином Бог, чиме показују основно незнање и самог арапског језика и саме историје настанка исламске религије. Мешутим, свако ко је истраживао и озбиљно се бавио арапском историјом и коренима Ислама зна да ово што пише на википедији јесте најобичније лупетање. И док је википедија твој извор, мој извор су озбиљне књиге и студије на ту тему. Ево само неких наслова:

Is Allah The Same God As The God Of The Bible?, M. J. Afshari
Meet the Arab, John Van Ess, 1943
Muhammad The Holy Prophet, Hafiz Ghulam Sarwar
Muhammad's Mecca, W. Montgomery Watt, Chapter 3: Religion In Pre-Islamic Arabia
The Joy of Sects, Peter Occhigrosso, 1996
Islam in the World, Malise Ruthven, 1984

И тако даље. Да, за ову тему врло је занимљива и књига ,,Право лице Ислама" која најбоље објашњава ове ствари. На крају крајева, сами муслимани то кажу:


http://www.islam-iznutra.com/islamsko-poimanje-boga/
Дакле, сами муслимани признају да је Аллах био врховно паганско божанство које су обожавали Арапи много пре појаве Мухамеда. Ислам данас није монотеистичка религија, као што објасним муслимани не верују у једно, већ у два божанства и иако они то одбијају да признају, они верују у два божанства. Тако да се мани ти википедија и небулоза који тамо пишу, већ се упознај са озбиљним ауторима и чињеницама. Реч Аллах не значи Бог, Аллах је лично име арапског паганског божанства. Реч Иллах у арапском језику значи Бог, ова реч означава божанство. То ће ти сваки Арапин рећи, јер то и јесте чињеница. И примети да се на овом линку лепо каже ,,Име Аллах", дакле сами муслимани кажу да је то његово лично име.



Ово је, наравно, све погрешан превод. Ево правог превода:

Алаху ахбар значи ,,Алах је велики",
Бисмилах значи у име Алаха,
Инша'Алах значи Алахова воља,
Маша Алах значи хвала Алаху,
Субхан Алах значи слава Алаху,
Аламдулилах значи хвала Алаху,
Алаху А'алам значи Алах зна,
Џазака Алаху Кхаиран значи нека те Алах награди.

Е ово је исправан превод, а клипани са википедије на знају ни српски, а камоли арапски. ;) Иначе колико је тај превод који ти пласираш не само погрешан, него и идиотски показује и следећа реченица:

Нема Бога сем Бога. Зар не видиш колико је то бесмислено? Наравно да је бесмислено. У ствари прави превод је ,,Нема Бога сем Алаха". То је исповедање муслиманске вере да је Аллах (лично име) једини Бог (иллах). У ствари, Аллах на арапском многи преводе као ,,Силни", дакле реч Аллах значи Силни. Као што име библијског Бога Јахве (које значи ,,Онај који јесте") указује на вечну природу Бога, тако и име Аллах указује на то да је муслимански Бог силан, моћан, свемогућ, итд. Дакле, реч Аллах значи ,,силни, моћан, свемогућ". То је лично име а оно Ил је скраћеница од речи Иллах што на арапском означава божанство. У ствари, ово са википедије није сасвим тачно, та реченица ,,нема Бога сем Алаха" се на арапском пише овако لا إله إلا الله, а чита се овако: la ilahe illallah и најбуквалније преведено значи ,,Нема Бога сем Силног". И предисламски Арапи су веровали да је њихово врховно божанство силно и моћно, тако да је само име Аллах ту да означава ту његову суштину.

И као што се реч Јахве често преводи као ,,Вечни" (јер та реч то означава) тако се реч Аллах преводи као ,,Силни". Дакле, Аллах је лично име, а не реч за божанство. Арапска реч за божанство је Иллах и као што рекох кад Арапин каже Аллахз је Бог он каже Ил Аллах" и то буквално преведено значи ,,Силни је Бог". Ето значења речи ,,Аллах", та реч значи ,,Силни". Према томе, Аллах нема никакве везе са библијским Богом, Аллах је древно арапско паганско божанство, као што је Перун древно српско божанство. Рећи да је Аллах исто што и Јахве је исто као кад би сад неко реко да је Перун исто што и Јахве. А то је бесмислено и једно и друго.



Ма дај човече, аутор овог текста је опширно буквално све из Истарховљеве књиге растурио, развалио и показао да је књига обичан памфлет, да је препуна лажи, контрадикције и полуистина. На пример, аутор лепо показује да Истархов на почетку књиге каже да нема много доказа о старој словенској религији, а онда каже на крају књиге да доказа има и превише. Онда показује како је Истархов измислио већину наводних изјава великих личности о Јеврејима. Затим, Истархов тврди да је Стари Завет ,,измишљен" а онда се позива на баш на тај Стари Завет као ,,историјски извор" о Јеврејима. И тако даље.

Одличан текст, вреди прочитати јер, иако је написан од стране родоверника, ипак растура, раскринкава Истарховљеву књигу као један памфлет који је пун лажи, полуистина и контрадикције.

bravo dule
 

Хвала брате. И да, није мени проблем што ccaterpillar не верује у Христа или мрзи Хрићанство. То је његов став (наравно погрешан, по мом уверењу) али ја га поштујем. Али, мене нервира када он дође и прича о нечему о чему појма нема и онда извали глупост да су Јахве (Бог Библије) и Аллах исто божанство. Е то неће моћи.
 
Ето колико и не знаш. Христ не може бити творац свих људи јер није бог већ његов син.

Само паметан човек ће да одбаци превара звану хришћанство и измишљеног не постојећег лика Исуса Христа.

И прекини више са тим издајник! Јер бити Србин не значи аутоматски бити и православац то је будалаштина.

- - - - - - - - - -

Хвала брате. И да, није мени проблем што ccaterpillar не верује у Христа или мрзи Хрићанство. То је његов став (наравно погрешан, по мом уверењу) али ја га поштујем. Али, мене нервира када он дође и прича о нечему о чему појма нема и онда извали глупост да су Јахве (Бог Библије) и Аллах исто божанство. Е то неће моћи.

Хришћанство мрзи свако нормалан. Јер јето садистичка религија које се чак ни ти не придржаваш.
 
Ето колико и не знаш. Христ не може бити творац свих људи јер није бог већ његов син.

Само паметан човек ће да одбаци превара звану хришћанство и измишљеног не постојећег лика Исуса Христа.

И прекини више са тим издајник! Јер бити Србин не значи аутоматски бити и православац то је будалаштина.

Ето колико ти не знаш. Света Тројица (Отац, Син и Свети Дух) заједно стварају свет. Дакле, Један Бог у Три Личности ствара свет. Кроз Христа је све постало, тако стоји у Символу Вере.

Ако већ ништа не знаш о Хришћанству (што је страшно јер си толике године био Хришћанин) немој да пишеш о нечему о чему ништа не знаш. Ево ја ништа не знам о Асатру религија, па зато ништа и не пишем о њој.

А ти јеси издајник, додуше ниси издао Српство, али јеси издао веру својих прађедова. Тако да у том погледу јеси издајник. И зато си исти као и ови Срби који прелазе у Ислам, издајници сте и ти и они.
 
Poslednja izmena:
Видиш нисам. Германи потичу од нас Срба, свиђало се то теби или не. Ја сам се вратио једној од религија својих предака.

А ја сам пресрећан што сам издао како ти кажеш хришћанство јер је то лаж и превара и нема везе са нама,
 
Видиш нисам. Германи потичу од нас Срба, свиђало се то теби или не. Ја сам се вратио једној од религија својих предака.

А ја сам пресрећан што сам издао како ти кажеш хришћанство јер је то лаж и превара и нема везе са нама,

Германи не потичу од Срба, нити Срби потичу од Германа. Срби су Срби, а Германи су Германи. Тако да се ти ниси вратио некој ,,религији предака", него си отишао у германску религију. Ок, твоја ствар, али ти си пријатељу издао Православље коме си сам припадао и коме су твоји преци припадали. И према томе си исти као и ови што су прешли у Ислам, по чему си ти бољи од њих?

А вера твојих предака је Православље, осим ако твоји преци нису били римокатолици или муслимани. Свиђало се то теби или не, али тако је.

Но, да не ширимо сад тему о томе, јер ти и твоја издаја прађедовске вере овде нису тема.
 
Нема ништа лоше у томе одбацити нешто што не ваља, а ти ко п***а ми преко коментара на репутацију шаљеш увредљиве поруке.

Отишао сам тамо где је мојој души драже, али и даље сам Србин!

Значи и теби то ради...

- - - - - - - - - -

Postoji jedna veoma bitna razlika koju ti ne uvidjas

Muslimani to rade jer im se tako naredjuje Kuranom - da ubijaju nevernike i unistavaju ih, a kada to rade hriscani oni to rade zato sto su otpali od svoje vere, jer hriscanstvo izricito zabranjuje takve stvari.

Па хришћани су истребили пагане и порушили све њихове храмове још одавно, темељно и систематски, хришћанство, као и ислам врви од позива на уништавање пагана, погана, поган је велика увреда и данас, називани су незнабошцима итд..
А сад кукамо што ислам ради на исти начин...

- - - - - - - - - -

muslimanske zemlje su pune pedera . Istanbul je na primer grad homoseksualaca.

Исти монотеистички педерски принципи..

- - - - - - - - - -

Јудаизам, хришћанство и ислам је систем спојених судова настао на истом пордучју из исте разбојничке кухиње. Ми на овим просторима смо имали прилике да кусамо много крвавих плодова тог мрачњаштва
 
Видиешје тај исти Дуле ако не и данас и даље верује и*** на Стаљина.

И опет кажем Дуле мрзим православље и хришћанство. Када сам прочитао Библију одмах сам побегао од тог садизма. И ако сам због тога изјданик онда сам јако поносан на то. А наши преци су били политеисти, а не православци.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Хвала брате. И да, није мени проблем што ccaterpillar не верује у Христа или мрзи Хрићанство. То је његов став (наравно погрешан, по мом уверењу) али ја га поштујем. Али, мене нервира када он дође и прича о нечему о чему појма нема и онда извали глупост да су Јахве (Бог Библије) и Аллах исто божанство. Е то неће моћи.

Kako nisu isto, pa i hrišćani i jevreji u Arabiji Boga zovu Allah, i u Bibliji je tako nazvan...

Evo šta ovaj jevrej kaže:
 
Zamolio bih sve Islamomrsce da ne napadaju islam kad ne znaju ništa o njemu, ako već izvlačite ajete iz Kur'ana iz konteksta bilo bi fer da to radimo i sa Biblijom?

Isaija 13,15 Ko se god nađe, biće proboden, i koji se god skupe, poginuće od mača.
Isaija 13,16 I djecu ću im razmrskati na njihove oči, kuće ću im oplijeniti i žene ću im sramotiti.


Brojevi 31,17 Zato sada pobijte svu djecu mušku i sve žene udate.
Brojevi 31,18 A sve mlade djevojke, koje još nijesu udate, ostavite za sebe na životu.


Ponovljeni zakon 20,12 Ako li neće da sklopi mir s tobom, nego se odluči za boj s tobom, onda ga opsjedni!
Ponovljeni zakon 20,13 Kad ti ga preda u ruke Gospod, Bog tvoj, onda pobij sve muško u njemu oštricom mača!
Ponovljeni zakon 20,14 Ali žene i djecu i stoku i s, što se inače nalazi u gradu, sav plijen, uzmi za sebe! Možeš slobodno raspolagati plijenom svojih neprijatelja, što ti ga dade Gospod, Bog tvoj.
Ponovljeni zakon 20,15 Tako čini sa svima gradovima, što su daleko od tebe i ne pripadaju gradovima ovih naroda!
Ponovljeni zakon 20,16 Ali u gradovima ovih naroda, što ti ih Gospod, Bog tvoj, daje u posjed, ne smiješ nikoga ostaviti na životu.


I lista stihova ide i dalje i dalje, al čemu to? Onda ćeš ti izvaditi par ajeta iz konteksta i sve tako u krug...
Ovo je pismo koje je Muhamed s.a.v.s poslao manastiru na Sinajskom poluostrvu, zar bi neko ko navodno mrzi nemuslimane mogao napisati ovo?
Ovo je poruka Muhammad ibn Abdullah-a, kao zavjet onima koji usvajaju Hrišćanstvo, u blizini i daleko, mi stojimo uz njih. Zaista, ja, sluge, pomagači, i moji sledbenici ih branimo, jer Hrišćani su moji građani; I tako nam Boga! Suprotstavljam se svemu što im nije ugodno.

Nad njima ne smije biti prisile. Njihove sudije ne smiju biti uklonjeni sa posla, niti njihovi monasi iz svojih manastira. Niko ne smije da uništi kuću njihove vjere, da je ošteti, ili da iznese nešto iz nje do kuće muslimana. Ukoliko neko uzme bilo šta iz njih, pogazio bi Božji zavjet i oglušio se o njegovog proroka. Zaista, oni su moji saveznici i imaju moju povelju protiv svega što mrze. Niko ne smije da ih natjera da putuju ili da ih obavezuje da se bore. Muslimani moraju da se bore za njih.

Ako se Hrišćanka udaje za muslimana, to se ne smije desiti bez njenog odobrenja. Ona ne smije biti spriječena da posjećuje svoju crkvu da se moli. Njihove crkve se moraju poštovati. Njihove obnove se ne smiju sprečavati, kao ni svetosti njihovih zavjeta. Niko od nacije (muslimana) ne smije da se ogluši o ovaj zavjet do poslednjeg dana (kraja svijeta).


Muslimani trebaju da se bore za one koje navodno mrze? Nema logike jelde :)

I evo sta Kur'an kaze
Ti ćeš, sigurno, naći da su vjernicima najljući neprijatelji jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: “Mi smo kršćani”, zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole. (Sura 5,ajet 82)

Allah vam ne zabranjuje da činite dobro i da budete pravedni prema onima koji ne ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg ne izgone – Allah, zaista, voli one koji su pravični
ali vam zabranjuje da prijateljujete sa onima koji ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg izgone i koji pomažu da budete prognani. Oni koji s njima prijateljuju sami sebi čine nepravdu. (Sura 60, ajeti 8 i 9)

U vjerodostojnom hadisu se kaže da ako budemo milosni prema ljudima Allah će biti samilostan nama...

Kada je Poslanik s.a.v.s pobjedio mnogobošce i ušao u Meku nije kaznio svoje neprijatelje već im oprostio, oprostio je čak i ženi koja je naredila da se ubije njegov stric i bukvalno mu pojela jetru

Svoje dotadašnje neprijatelje upitao je: ”Čemu se sada nadate?" “Dobru se nadamo! Od našeg plemenitog brata i sina plemenitog brata, koji sad može učiniti šta hoće", odgovorili su oni. Na to im Poslanik, a. s., reče: “Danas ću vam reći ono što je prije mene rekao Jusuf svojoj braći:
’Ja vas sada neću koriti, Allah će vam oprostiti. Od milostivih, On je najmilostiviji!’. Idite, sad ste slobodni.”

Čak i kada su ga za vrijeme borbe muslimani zamolili da prokune neprijtelje on je odgovorio da nije poslat da proklinje već kao Milost svim svjetovima, ako kreneš da izučavaš njegov život vidjećeš koliko je to tačno i ljubav koju je pokazivao ne samo prema ljudima već svim živim bićima.
 
Zamolio bih sve Islamomrsce da ne napadaju islam kad ne znaju ništa o njemu, ako već izvlačite ajete iz Kur'ana iz konteksta bilo bi fer da to radimo i sa Biblijom?

Isaija 13,15 Ko se god nađe, biće proboden, i koji se god skupe, poginuće od mača.
Isaija 13,16 I djecu ću im razmrskati na njihove oči, kuće ću im oplijeniti i žene ću im sramotiti.


Brojevi 31,17 Zato sada pobijte svu djecu mušku i sve žene udate.
Brojevi 31,18 A sve mlade djevojke, koje još nijesu udate, ostavite za sebe na životu.


Ponovljeni zakon 20,12 Ako li neće da sklopi mir s tobom, nego se odluči za boj s tobom, onda ga opsjedni!
Ponovljeni zakon 20,13 Kad ti ga preda u ruke Gospod, Bog tvoj, onda pobij sve muško u njemu oštricom mača!
Ponovljeni zakon 20,14 Ali žene i djecu i stoku i s, što se inače nalazi u gradu, sav plijen, uzmi za sebe! Možeš slobodno raspolagati plijenom svojih neprijatelja, što ti ga dade Gospod, Bog tvoj.
Ponovljeni zakon 20,15 Tako čini sa svima gradovima, što su daleko od tebe i ne pripadaju gradovima ovih naroda!
Ponovljeni zakon 20,16 Ali u gradovima ovih naroda, što ti ih Gospod, Bog tvoj, daje u posjed, ne smiješ nikoga ostaviti na životu.


I lista stihova ide i dalje i dalje, al čemu to? Onda ćeš ti izvaditi par ajeta iz konteksta i sve tako u krug...
Ovo je pismo koje je Muhamed s.a.v.s poslao manastiru na Sinajskom poluostrvu, zar bi neko ko navodno mrzi nemuslimane mogao napisati ovo?
Ovo je poruka Muhammad ibn Abdullah-a, kao zavjet onima koji usvajaju Hrišćanstvo, u blizini i daleko, mi stojimo uz njih. Zaista, ja, sluge, pomagači, i moji sledbenici ih branimo, jer Hrišćani su moji građani; I tako nam Boga! Suprotstavljam se svemu što im nije ugodno.

Nad njima ne smije biti prisile. Njihove sudije ne smiju biti uklonjeni sa posla, niti njihovi monasi iz svojih manastira. Niko ne smije da uništi kuću njihove vjere, da je ošteti, ili da iznese nešto iz nje do kuće muslimana. Ukoliko neko uzme bilo šta iz njih, pogazio bi Božji zavjet i oglušio se o njegovog proroka. Zaista, oni su moji saveznici i imaju moju povelju protiv svega što mrze. Niko ne smije da ih natjera da putuju ili da ih obavezuje da se bore. Muslimani moraju da se bore za njih.

Ako se Hrišćanka udaje za muslimana, to se ne smije desiti bez njenog odobrenja. Ona ne smije biti spriječena da posjećuje svoju crkvu da se moli. Njihove crkve se moraju poštovati. Njihove obnove se ne smiju sprečavati, kao ni svetosti njihovih zavjeta. Niko od nacije (muslimana) ne smije da se ogluši o ovaj zavjet do poslednjeg dana (kraja svijeta).


Muslimani trebaju da se bore za one koje navodno mrze? Nema logike jelde :)

I evo sta Kur'an kaze
Ti ćeš, sigurno, naći da su vjernicima najljući neprijatelji jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: “Mi smo kršćani”, zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole. (Sura 5,ajet 82)

Allah vam ne zabranjuje da činite dobro i da budete pravedni prema onima koji ne ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg ne izgone – Allah, zaista, voli one koji su pravični
ali vam zabranjuje da prijateljujete sa onima koji ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg izgone i koji pomažu da budete prognani. Oni koji s njima prijateljuju sami sebi čine nepravdu. (Sura 60, ajeti 8 i 9)

U vjerodostojnom hadisu se kaže da ako budemo milosni prema ljudima Allah će biti samilostan nama...

Kada je Poslanik s.a.v.s pobjedio mnogobošce i ušao u Meku nije kaznio svoje neprijatelje već im oprostio, oprostio je čak i ženi koja je naredila da se ubije njegov stric i bukvalno mu pojela jetru

Svoje dotadašnje neprijatelje upitao je: ”Čemu se sada nadate?" “Dobru se nadamo! Od našeg plemenitog brata i sina plemenitog brata, koji sad može učiniti šta hoće", odgovorili su oni. Na to im Poslanik, a. s., reče: “Danas ću vam reći ono što je prije mene rekao Jusuf svojoj braći:
’Ja vas sada neću koriti, Allah će vam oprostiti. Od milostivih, On je najmilostiviji!’. Idite, sad ste slobodni.”

Čak i kada su ga za vrijeme borbe muslimani zamolili da prokune neprijtelje on je odgovorio da nije poslat da proklinje već kao Milost svim svjetovima, ako kreneš da izučavaš njegov život vidjećeš koliko je to tačno i ljubav koju je pokazivao ne samo prema ljudima već svim živim bićima.

 
Аман човече, то није тачно. Не брукај се својим незнањем и упорношћу са којом инсистираш на том незнању. Српски појам БОГ је еквивелент арапском појму ИЛЛАХ. ИЛЛАХ на арапском значи БОГ. И тај термин ИЛЛАХ су Арапи користили и када су означавали паганска божанства. Појам ИЛЛАХ значи Бог, на арапском језику. А појам Аллах је ЛИЧНО ИМЕ (јел ти знаш шта је лично име), тако се зове један од арапских паганских божанстава. Е сад, то арапско паганско божанство је било божанство које је славило Мухамедово племе и Мухамед је дошао на идеју да само то божанство прогласи јединим божанством на свету.
Дакле, појам АЛЛАХ није еквивалент нашем појму БОГ, већ је нашем појму БОГ еквивалент арапска реч ИЛЛАХ. Нису се сви арапски пагански богови означавали речју АЛЛАХ, него само један. И тај један се звао Аллах, што значи да је то било његово лично име. Као што је Перун лично име једног од паганских божанстава, тако је и Аллах лично име једног од паганских божанстава. То арапско паганско божанство је имало три ћерке, и било је врховно божанство у арапском пантеону божанстава. Аллах је имао и своју женску варијанту то је богиња Аллат. У Мухамедовом изворном учењу и стоји да Аллах има три ћерке, па су каснији Мухамедови следбеници то све одбацили. Ово све потврђују историјске чињенице и многе књиге које се тиме баве, ако хоћеш могу и да ти цитирам.

Тако да ништа Јудејци нису наметнули Мухамеду, он је сам створио своју религију, он и његови следбеници, а корени те религије нису у монотеизму, већ у арапском незнабоштву. Ислам је и данас препун паганизма и да, да те обавестим: Ислам није монотеистичка религија. Ако то ниси знао, ето сада знаш. Ислам се представља као монотеистичка религија, али ако погледаш корене Ислама, ако погледаш учења Ислама, ако погледаш праксу Ислама, видећеш да ту нема монотеизма. Али, неки људи данас то не знају, јер су под утицајем идиотских теза о ,,аврамовским религијама" и сличним небулозама које везе немају са стварним чињеницама. А што се тиче Јевреја: треба само погледати однос Ислама према Јеврејима, па видети да Ислам негује мржњу према Јеврејима и да су муслимани, почевши од самог Мухамеда, вековима убијали и клали Јевреје. И да их данас мрзе више него Хитлер. Муслимани верују да је главни циљ њиховог месије да побије Јевреје. Па ти сад види.

Није тачно, јер прво што ти не знаш је да појам Аллах није арапски еквивалент нашем појму Бог. Него да је то реч Иллах. И то сам ти сад горе објаснио. А Аллах је лично име за једног од арапских паганских богова. Шта је Мухамед урадио? Па божанство свога племена (Аллаха) је прогласио јединим правим божанством и одбацио сва остала. И онда је на ту паганску основу своје религије додавао неке личности из Старог Завета и говорио да се и њима јављао Аллах. Али, ако ниси знао муслимани такође верују да се Аллах јављао и Александру Македонском, као и зорострајанцима. Дакле, и Александра Македонског и авесту је убацио у своју религију. Ислам је конгломерат свега и свачега, али оно што је битно је да се Ислам заснива на арапском паганизму и да Ислам није монотеистичка религија. А Аллах нема везе са библијским Богом. Аллах је врховно арапско божанство, кога муслимани и данас поштују кроз Ислам, тако што су његов главни симбол (полумесец) ставили за главни симбол своје религије.

Појма ти немаш о монотеизму, види се да читаш памфлете, а не озбиљну литературу. Па човече, анђели и остала бића су духовна бића, нису божанства, већ духовна створена бића која је Бог створио. Та бића нису вечна него створена, а само је Бог Вечан. Тако да није ту монотеизам срушен, мани да лапрдаш. Међутим, у Исламу монотеизам јесте срушен зато што муслимани суштински верују у два а не у једно божанство, а ту нема ни говора о монотеизму.


Ма какав Ехнатон, сигурно је да је Мухамед био опседнут од стране неких сила (демонских) које су га натерале да створи целу ту религију. Јер, пази, он сам није умео да објасни у почетку своја виђења, он сам није био сигуран шта је видео, само је објаснио да је то била ,,нека приказа" која је кренула да га дави и да га тера да рецитује стихове из Курана. Мухамед је прво мислио да је полудео, па да је у прелести, па тек онда му је пало на памет да је имао неко виђење. То стоји у исламским текстовима. И онда Мухамед из арапског паганизма вади једно божанство, почиње њему да се клања, и полако почиње да намеће да је то божанство једино божанство. Али, Мухамед се никада није потпуно одрекао паганизма, он је тврдио да Аллах има ћерке и тврдио је да има своју женску половину. То су такође чињенице. Тек касније су исламски учењаци то одбацили, али паганизам је и даље остао суштина исламског учења.
Дакле, да поентирам: Ислам нема везе са јудејским и хришћанским монотеизмом, корени Ислама су у арапском паганизму, Ислам је арапска секта која промовише арапски народ, културу, традицију и историју. А Аллах (паганско божанство коме се клањало Мухамедово племе) нема везе са библијским Богом Јахвеом. Све чињенице то указују, ако желиш ја могу да ти цитирам историјске изворе и књиге које се баве том темом.

Човече, кованица la illah није исто што и реч Аллах. Не брукај се незнањем. Појам illah не значи ,,други Бог" већ појам illah значи Бог. Као што ти кажеш Бог, тако Арапин каже ,,Иллах". Да, муслимани данас воле да кажу (да би преварили људе) да су речи ла иллах и Аллах исто, али нису исто. Реч ,,Иллах" једноставно значи Бог. Јел знаш како Арапи кажу ,,Аллах је Бог" или ,,Аллах Бог", они то кажу овако ,,Ил Аллах", дакле додају то ,,Ил" што је скраћеница од речи ,,Иллах" која на арапском значи Бог. Дакле, додају ту реч да би означили божанство. Ако Аллах просто значи Бог, онда они не би морали да додају ту реч. Међутим, реч Аллах је лично име и та реч не значи Бог, већ реч Иллах значи Бог.

Па читао сам ја озбиљну литературу о томе, не можеш ти који читаш памфлете да причаш са мном о томе. Дакле још једном: Арапин текст шахаде изговара овако ,,en la illahe ilallah", то буквално преведено значи ,,нема другог бога, сем Бога Алаха". А кад каже ,,Аллах је Бог" он каже овако ,,Ил Аллах". Дакле, додаје ону скраћеницу од речи ,,Иллах" која значи Бог на арапском језику. Према томе, реч Аллах не значи Бог на арапском језику, реч Аллах је лично име као што је лично име Перуново Перу, или Световидово Световид.


Па читао сам ту књигу и видео да се ради о једном памфлету, крајње глупом, површном и препуном полуистина и чистих неистина. Па сами родноверни Срби су најбоље раскринкали тај памфлет чињеницама и аргументима. Ево, прочитај овај текст:
http://www.svevlad.org.rs/rodoved_files/petrovic_kritikaistarhova.html#papaz

Al illah ili the god . u arapskom imas al kao the u engleskom.

- - - - - - - - - -

Kod muslimana imas isusa koji je isto rodjen od djevice majke. Samo je on kod njih bio prorok i progovorio je jos kao beba. Imas i u islamu josifa abrahama sve je isto. Jedio muslimqni veruju da je i muhamed prorok kao i isus. Cak se isus pojwvljuje vise puta u kuranu od muhameda

- - - - - - - - - -

I u islamu kad se kaze kaurine treba pobiti misli se na mnogobosce, a ne one koji veruju u jednog boga. To muslimani lose Interpretatiraju
 
Kako nisu isto, pa i hrišćani i jevreji u Arabiji Boga zovu Allah, i u Bibliji je tako nazvan...

Evo šta ovaj jevrej kaže:

Па зато што нису исто. А арапски Хришћани морају да користе ту реч јер су муслимани политичким утицајем наметнули Хришћанима да за Бога користе ту реч Аллах. Реч је чистом политичком наметању од стране муслимана. Међутим, Аллах на арапском не значи Бог, Аллах је лично име, јел тако. То је лично име Бога у кога муслимани верују. А са друге стране, реч која на арапском језику означава божанство је Иллах, та реч значи Бог на арапском језику. А арапским Хришћанима је забрањено да користе ту реч, и наметнуто им је да морају да користе реч Аллах. Наравно, то није случајно.

А аргументи овог Јеврејина су смешни. Нигде, али нигде у Светом Писму се не помиње реч Аллах да би се означио Бог. Али баш нигде. У Светом Писму за Бога се користе следећа имена: најпознатије је Јахве, затим Елохим, затим Адонај, Ел Шадај, итд. Али Аллах никада. Према томе, никакве везе Аллах нема са библијским Богом.

Него, ево једно питање за тебе и волео бих да добијем искрен одговор: да ли је тачно да се врховно паганско божанство арапског паганског пантеона звало Аллах?
 
З
Па хришћани су истребили пагане и порушили све њихове храмове још одавно, темељно и систематски, хришћанство, као и ислам врви од позива на уништавање пагана, погана, поган је велика увреда и данас, називани су незнабошцима итд..
А сад кукамо што ислам ради на исти начин...
Ма јел? Па за твоју информацију, ограничени мозгу, ти исти пагани су прво Хришћане бацали лавовима, клали и убијали, приносили хришћане као жртве својим паганским идолима. Не твоји пагани нису уопште били невинашца, која су ,,зли Хришћани" истребили. У ствари та твоја идиотска пропаганда о ,,злим Хришћанима" и ,,невиним паганима" ме много подсећа на пропаганду о ,,злим Србима" и ,,невиним Шиптарима". Иста вам је матрица.

Исти монотеистички педерски принципи...

Ајде не лупај, мозгу ограничени. Па управо Свето Писмо незналице осуђује педеризам, управо јудејски и хришћански монотеизам осуђује педерастију. Па сви знају да је по библијском веровању, Бог спалио Содому и Гомору баш управо због тог греха. Педерастија се у Хришћанству и јудаизму сматра једним од најгорих смртних грехова. И Стари и Нови Завет то потвршује. Ево шта каже Свето Писмо:

„Ко би мушкарца облежао као жену, учинише гадну ствар обојица“ (3 Мојс. 20:13).
,,Са мушкарцем не лежи као са женом, јер је то гадно Господу" (3. Мојс. 18, 22),
,,Ко би мушкарца облежао као жену, учинише гадну ствар обојица; да се побуге; крв њихова на њих" (3. Мојс. 20:13).

Дакле, Стари Завет најоштрије осуђују овај грех и предвиђа смртну казну за оне који извршавају тај грех. Нови Завет такође најоштрије осуђује педерастију. . Апостол Павле, описујући морално стање незнабожачког света, хомосексуалне односе убраја у „срамне страсти“ и „нечистоте“ које прљају људско тело.
„Јер и жене њихове претворише природно употребљавање у противприродно, а исто тако и мушкарци оставивши природно употребљавање жена, распалише се жељом својом један на другога, мушкарци са мушкарцима чинећи срам, примајући на себи одговарајућу плату за своју заблуду“ (Рим. 1:26-27)
„Не варајте се… ни рукоблудници,ни аџувани ни мужеложницинеће наслиједити Царство Божије“, писао је апостол Павле становницима развратног Коринта (1 Кор. 6:9-10).

У складу са тим Православна Црква је најоштрије осуђивала овај грех и у свим православним државама постојала је смртна казна за оне који врше овај грех. Рецимо, у Византији постоје примери где су за овај грех били погубљени преступници, и у царској Русији такође педерастија је била забрањена. Као и у Србији, по законима српске војске (касније и југословенске) оног ко буде ухваћен у војној или државној служби да је педер, казна је била стрељање.
Свуда где је завладало, Православно Хришћанство је осуђивало и забрањивало педерастију.

А педерастија, педофилја и остале изопачености су цветале управо у твом паганском свету: стара паганска Грчка је била препуна педера, затим педерска паганска Спарта, Стари пагански Рим био је пун педера. У паганизму, педерастија не само да није била забрањена, већ је била друштвено пожељна. Највећи филозофи паганске Грчке су били педери, као што је познато да су и остали пагански народи упражњавали тај грех. Тако да се може слободно рећи да је пагански и политеистички принцип педерски. А библијски монотеизам најоштрије забрањује педерастију, Бог је створио мушкарца и жену и њима одредио да буду у заједници. А како се библијски Бог односи према педерастији најбоље показује библијски текст који каже да је Бог спалио Содому у Гомору баш због тога што су они тамо упражњавали тај грех.

Толико о томе и о небулозама које пишеш, јер ти је мозак ограничен јер мрзиш Истинитог Бога и Његове Законе а промовишеш овде изопачени, неморални и педерски пагански принцип.
 
Al illah ili the god . u arapskom imas al kao the u engleskom.

Па да, Иллах значи Бог. Арапи кад кажу ,,Аллах је Бог" они то кажу ,,Ил Аллах", а ово ,,Ил" је скрћеница од речи Иллах која означава божанство. Зато оно чувено ,,Нема Бога сем Аллаха" се изговара на арапском овако: ,,Ла иллахе илаллах". Дакле, јасно се види да реч Иллах означава божанство тј. Бога, што значи да је Иллах арапска реч за Бога. Док се јасно види да је Аллах лично име Бога које означава његову суштину. Не видим ништа спорно у томе, арапски Бог има своје лично а то је Аллах. А сама реч Аллах не значи Бог. Иначе, постоје многа тумачења шта означава то име Аллах, а једно од тумачења које сам ја навео је да Аллах значи ,,Силни" тј. ,,свемоћан, свемогућ, највећи", итд. Неки то тумаче и као ,,Узвишени", итд. Али, поента је да је Аллах лично име и да Аллах није арапска реч за Бога, већ његово лично име.

Kod muslimana imas isusa koji je isto rodjen od djevice majke. Samo je on kod njih bio prorok i progovorio je jos kao beba. Imas i u islamu josifa abrahama sve je isto. Jedio muslimqni veruju da je i muhamed prorok kao i isus. Cak se isus pojwvljuje vise puta u kuranu od muhameda

Није све исто. Христос у Исламу и Христос у Хришћанству дијаметрално се разликују. Такође, Ислам каже да је Исусова мајка била Мојсијева сестра, што је тек бесмислица. Друго, Ислам јесте преузео неке старозаветне личности, али их је потпуно изопачио, променио им и имена и све изокренуо. Рецимо, Ислам учи да је Аврам/Ибрахим саградио кабу што је такође бесмислица. Дакле, није довољно да постоје само неке личности да би се рекло да је то исто. Па није исто јер се те личности дијаметрално разликују и многе ствари које се о њима говоре у исламском предању нису тачне. У ствари, Мухамед је то све погрешно запамтио, убацио неке личности и направио бућкуриш. Али то не значи да је ,,све исто", јер није исто. И никада неће бити. Такође је бесмислица тврдити да је Ислам настао из библијског монотеизма, јер и то није тачно.

I u islamu kad se kaze kaurine treba pobiti misli se na mnogobosce, a ne one koji veruju u jednog boga. To muslimani lose Interpretatiraju

А јел? Мора да је и сам Мухамед то лоше интерпретирао јер је наредио да се побију сва јеврејска племена у његовом окружењу. Мухамед је сурово требио Јевреје и наредио да им се секу главе, а жене одведу у ропство.

Иначе, што се тиче ,,народа Књиге", Куран је ту врло јасан и он каже да треба поштедети само оне ,,народе Књиге" који ,,исправно" тумаче Аллаха и његовог пророка Ису. А то значи да би за муслимане били одговарајући само ,,хришћани" попут Јеховиних сведока који одбацују Свету Тројицу и Христово божанство. А све остале ,,народе Књиге" такође треба убијати или преводити на Ислам.
 
Зашто следиш Јехову или Јахвеа који тражи жртвовање коза и кориштиш примитивну књигу звана Библија? Следиш религију која је изашла из пустиње уместо религију твојих предака који јесу били политеисти?
 
Зашто следиш Јехову или Јахвеа који тражи жртвовање коза и кориштиш примитивну књигу звана Библија? Следиш религију која је изашла из пустиње уместо религију твојих предака који јесу били политеисти?

Svi moji preci koje znam su bili Pravoslavni Hriscani, a ne politeisti. I preci vecine danasnjih Srba, pa tako i tvoji preci. Skoro hiljadu godina Srbi su Pravoslavni Hriscani, preci koje mi poznajemo su pravoslavci. A te paganske pretke mi ne poznajemo, ti u sustini o njima ne znas nista.

A ja sledim Pravoslavno Hriscanstvo jer je to Istinita Vera i jer je biblijski Bog Istiniti Bog. Bog Avramov, Isakov i Jakovljev je Tvorac sveta i svih ljudi svidjalo se to tebi ili ne.
 
„Bogu su miliji Jevreji od anđela.” (Talmud, Holin 916).

„Kao god što je čovek nad životinjama, tako su i Jevreji nad svima narodima od Boga postavljeni.” (Talmud, Berah 1026).

Толико о твом Богу.
Хришћанство било православно или како год је превара опасни култ који је унаказио човечанство две хиљде година. А наши Срби шреци пре смрдљивог хришћанства били су политеисти, а ти исто као и комуњаре признају само педесет година историје, а Срби пре хришћанства нису постојали? Како да не! Ми постојимо вековима шта више ми смо оснивачи данашње цивилизације.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top