Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?


  • Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ловац И-16 је рестауриран у Русији, преглед 8.5.2024 Лампа знања

Сад кад Муфтислаф, Пицојнер, Фртаљко експлодирају од среће, Руси се враћају авиоима из 2ср јер више немају Ћипова ахахахаха
 
Poslednja izmena od moderatora:

1715217342976.png
 
Имам родбину у Француској, људе који капирају ствар. Углавном, олигархијски поседи (САД, ЕУ и чланице) су све, само не демократија. Умножавају се табуи и забрањене теме, као реуспостава монархије, парламентарне уставне монархије.

Луј Алфонс де Бурбон.

dbc4e72529053713052d2bf3496860e4


Има сву мржњу олигархије, тиху наклоност најбољих у Француској, фаворит Кремља, а прича се и Пекинга.

Када дође до смене елита, када падне финансијска олигархија а дођу Бурбони у Париз, тада ће опет бити Француске.
Pre ce glavom i bradom Karadjordje u Beograd nego Burboni u pariz.
 

Владимир Путин ступио на дужност председника Русије: Заједно ћемо победити


Наставићемо да радимо на стварању мултиполарног света, поручио је председник Русије Владимир Путин након што је положио заклетву у Кремљу


Владимир Путин ступио на дужност председника Русије: Заједно ћемо победити


Председник Русије Владимир Путин
 
Surovikin ce zameniti Gerasimova po mojim podacima od pre nekoliko nedelja. Cekala se konacna odluka koja je dosla pre nekoliko dana.
Sojgu ide u penziju. Vec je trebalo , ali je odlozeno vec drugu godinu zbog SVO.
Idu neke informacije ko ce ga zameniti, ali nije potvrdjeno…
Putin ce se zvanicno oglasiti.

Тим који добија се ретко мења. Осим из нужде.
 
Ma koliko ti bilo čudno ovo jeste uobičajeno u Rusiji ali i u Ukrajini još od WW2.

Oni imaju taj fetiš da decu oblače u uniforme. Imaju u robnim kućama posebna odeljenja dečije garderobe gde imaš da kupiš male uniforme za sve uzraste, od kada prohodaju i to šta ti padne na pamet, svi rodovi vojske, uniforme iz WW2 ili čak i iz Carske Rusije, kako za devojčice tako i za dečake.

Prilično uvrnuta moda ali eto, radili su to i u Rusiji i u Belorusiji ali i u Ukrajini (verujem da su Ukrajinci sada samo promenili uniforme)
Ovde se ne radi o modi, pevao sam i marsirao jos od zabavista kada mi nije bilo jasno zasto to radimo.
 
Parada povodom Dana pobjede 9. svibnja 2024. ima potpuno drugačije značenje od bilo koje prethodne ceremonije. Ovo vrijeme nije samo sjećanje na prošlost nego i naslućivanje budućnosti.
Geopolitički gledano, konkretni rezultati sovjetske velike pobjede bili su ukradeni, rasprodani i raspršeni počevši od kraja 80-ih do raspada SSSR-a početkom 90-ih. Posljednji udarac napravljen je nedavno s Finskom dok se tada neutralna pridružila NATO-u sa Švedskom.
Dakle, mi, Rusi, sačuvali smo sveto sjećanje na pale milijune heroja, ali smo izgubili plodove njihovih herojskih djela. Još jednom u povijesti sada doživljavamo invaziju Zapada i dužni smo uzvratiti udarac na zapadnim periferijama naših prirodnih zemalja – u Ukrajini.
To je posljedica goleme izdaje posljednjeg sovjetskog vođe Gorbačova i bijednog Borisa Eljcina čija je uspomena prokleta.
Tako je Dan pobjede od tada bio samo Dan tuge i boli.
Putin je od samog početka svoje vladavine počeo obnavljati suverenitet Rusije. Ali što je on na tome inzistirao, to je pritisak Zapada na Rusiju rastao. Tako smo u veljači 2022. stigli do točke s koje nema povratka i Rusija je ušla u novi Domovinski rat protiv Zapada.
Tako se ovaj put Parada povodom Dana pobjede održava usred rata. A simbolično je da u njemu sudjeluju regularne trupe ruske vojske koje se bore protiv NATO-a u Ukrajini. Cilj novog Domovinskog rata zvanog Specijalna vojna operacija je ponovno stjecanje statusa svjetske supersile. Dakle, to nije samo sjećanje na prošlost nego i uvid u budućnost. Ako ne dobijemo rat u Ukrajini bit ćemo gotovi kao velika sila. Dakle, Putin je spreman boriti se do kraja koliko god to koštalo. Ruski patrijarh Ćiril blagoslovio je Putina, blagoslivljajući "njegove surovosti i strašne odluke" ne objašnjavajući što pod tim misli. Ali naš narod je dobro razumio tu blagodat.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top