Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?


  • Ukupno glasova
    68
Molim jednu crnu kesu, znate onu za povraćanje, da spakujemo ovo smeće i vrnemo za unated states

Screenshot_233.png
 
Neko napunio gace od ukrajinskih dronova i narodnog nezadovoljstva Volodjom. :super:

Шествия «Бессмертного полка» 9 мая не будет​


7197827.jpg

Што не поставиш неки линк и напишеш ко то каже, овако ће људи да мисле да си ти тако одлучио и научио Руски па написао?z:D
Главно је да си објаснио да је неко напунио гаће, и да је народно незадовољство велико! :super:


🇺🇸🇺🇦 Америчка помоћ може Украјини дати да одахне, али неће променити ситуацију на бојном пољу – Bloomberg

▪ Помоћ нуди спас за опкољену украјинску војску, иако је мало вероватно да ће сама по себи преокренути ток рата.
▪ Потребна је додатна помоћ за даљи развој напора Кијева, „а ово је тешка перспектива у Сједињеним Државама због отпора републиканаца у Конгресу“.
▪ Кључно питање је да ли ће САД моћи да обезбеде оружје Украјини 2025. године, пише издање.



🇬🇷🇪🇸 Грчка и Шпанија су под притиском да Украјини обезбеде системе противваздушне одбране – Финанциал Тимес

▪ Грчка и Шпанија су под снажним притиском својих савезника из ЕУ и НАТО, који захтевају више противваздушне одбране Украјине.
▪ Лидерима две земље, чије војске имају више десетина система Патриот, као и других система попут С-300, речено је да њихове потребе „нису велике као украјинске“.
▪ Овог месеца Кијев је захтевао да обезбеди 7 додатних ПВО система Патриот. Само Немачка је најавила испоруку једног система.

GL08oG6XMAEc-il

(...https://twitter.com/olesya___2701/status/1782647712145444971 - 7:48 AM · Apr 23, 2024)
 
❗🇷🇺 „Наши војници развејали су мит о супериорности западног оружја“, известио је Шојгу о достигнућима руске војске током СВО.

Шојгу је говорио на састанку Одбора руског Министарства одбране

„Укупно, од почетка специјалне војне операције, губици Оружаних снага Украјине износили су скоро пола милиона.

📌 Оружане снаге Русије ће појачати интензитет напада на логистичке центре и базе за складиштење западног оружја у Украјини.

Кључне изјаве руског министра одбране Сергеја Шојгуа на Одбору Министарства одбране:

✔ Укупни губици Оружаних снага Украјине од почетка СВО износили су скоро пола милиона војника;

✔ Оружане снаге Русије имају иницијативу дуж целе линије додира и потискују непријатеља са својих линија;

✔ Група НАТО трупа у близини граница Руске Федерације броји до 33 хиљаде људи, око 300 тенкова и више од 800 других борбених оклопних возила;

✔ Комплекси С-400, С-300В4, "Бук-М3", "Тор-М2У" и радари нове генерације ући ће у службу војних јединица 2024. године;

✔ Комплекси "Панцир" су се добро доказали 2024. године њихове залихе ће бити удвостручене;



🇬🇧🇷🇼 Британски парламент усвојио закон о протеривању миграната у Руанду

Очекује се да ће закон бити финализован 23. априла. Иницијативу покушавају да усвоје од 2021. године. Свако ко је илегално ушао у Велику Британију сада ће моћи да се пресели у Руанду.
(...https://twitter.com/Alisa_Vasilisa_/status/1782741957271232812 - 1:02 AM · Apr 23, 2024)
 

Украјински политичар: План Запада је уништење руске цивилизације

08:42 23.04.2024
Украјински политичар Виктор Медведчук - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2024

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna

План Запада је да уништи руску цивилизацију како би са свог пута елиминисао опасног конкурента, изјавио је за Спутњик лидер партије забрањене у Украјини „Опозициона платформа – За живот“ и председник савета покрета „Друга Украјина“ Виктор Медведчук.
„Стратешке границе Русије, као и сваке велике светске силе, налазе се далеко изван њене територије и нису засноване на војној сили и жељи да се преправи политичка мапа, већ на принципима равноправности, узајамне користи и партнерства. У томе је суштина новог међународног поретка који постепено долази на смену униполарном свету“, наводи се у чланку Медведчука.
Према његовим речима, „западни пропагандисти покушавају да такве изјаве представе као оправдање за неку ‘агресивну политику’ Русије, посебно за Украјинце“.
Медведчук је напоменуо да „они покушавају да их протумаче у смислу да Русија једноставно не може да живи без заробљавања својих суседа и да се таква држава, према његовим речима, мора уништити, раскомадати на мале државе и потиснути из „цивилизације“. Реална ситуација је управо супротна, истакао је политичар.

„Управо план Запада значи уништење праве руске цивилизације како би се са свог пута елиминисао опасан конкурент. Ово није први пут да је Русија проглашена за варварски земљу са циљем организовања још једног крсташког похода против ње, који ће јој донети ‘културу и слободу’, док, у ствари, нови крсташи поново покушавају да је униште. А Русија устаје против наредних крсташа како би их послала тамо где је слала и њихове претке“, објаснио је Медведчук.

Запад не штити Украјину​

Према његовом мишљењу, Запад не сматра Украјинце достојнима заштите и може само да испоручује оружје.
„Судећи по савременим стандардима нацистичке идеологије која је сада у Украјини постала државна, Богдан Хмељницки је прави сепаратиста и агент Кремља. Али да није било Хмељницког и његових козака, не би било ни Украјине као такве у будућности. Били би асимиловани у пољској, покатоличени, а југ би остао под Турском. Штавише, тада су припојене четири области савремене Украјине које нису биле никаква Украјина, већ су биле територија која се налазила под Пољском“, истакао је политичар.

Медведчук је напоменуо да су „за Запад то били Руси, што је и био случај, а не Украјинци“ и хтели су да их покрсте у Пољаке.
„Догађаји из 17. века били су велики грађански рат који је одредио вектор развоја. И, као што видимо, западни вектор је тада изгубио. А то се догодило зато што су представници ‘западне цивилизације’ видели ове људе као кметове и робове, а Руси су их доживљавали као браћу и истовернике“, навео је он.
Медведчук сматра да се од тада ситуација није променила.

„Запад такође не сматра Украјинце достојнима заштите, може само да испоручује оружје, а такође подстиче нападе на једину канонску православну цркву, такође покушава да избрише сећање на некадашње јединство народа“, написао је политичар.
Украјинске власти су протеклих година организовале највећи талас прогона Украјинске православне цркве у новијој историји земље. Позивајући се на њену повезаност са Русијом, локалне власти у различитим регионима Украјине одлучиле су да забране деловање УПЦ, а парламенту земље је поднет предлог закона о њеној фактичкој забрани у Украјини. Служба безбедности Украјине почела је да покреће кривичне поступке против свештенства УПЦ, спроводи „контраобавештајне активности“ – претресе епископа и свештеника у црквама и манастирима у потрази за доказима о „антиукрајинским активностима“.

Русији увек циљ била правда​

Према његовом мишљењу, Русија је увек побеђивала јер јој је циљ била правда.
„Русија је увек побеђивала, јер циљ њених ратова није био богаћење нити жеља да наметне своју културу и правила игре, већ правда, како ју је тада схватала епоха. Данас је правда у разбијању диктата колективног Запада, за шта су у свету већ створени економски и политички услови. И што се више Запад буде уплитао у рат, то ће више изгубити. И што мање Украјинаца буде подржавало тај рат, то боље, пре свега, за њих саме“, нагласио је Медведчук.
Политичар је такође приметио да су „они Украјинци који су поверовали антируским пропагандистима постали Европљани у смислу да су поражени од руске војске и схватају да не могу да победе Русију“.
„Али ако се грађани Украјине присете не илузорне лажне историје, већ праве, схватиће да су они Руси и да су веома потребни за изградњу нове и јаке Русије која жели да изгради праведан свет за све земље и народе“, рекао је Медведчук.
Он је оценио да се нови руски региони брзо присећају својих руских корена и не желе да се врате у Украјину.

„Запад је то схватио и зато је улагао милијарде у антируску пропаганду у Украјини. Велике наде давао је сукоб у Донбасу, који је успео да се прошири на целу Украјину. Али овај сукоб је још више катализовао повратак украјинских региона у њихову матичну луку“, објаснио је политичар.
Према његовим речима, „задатак западног информационог рата је да грађане Русије претвори у зомбије“, било да су то Украјинци, Руси или друге националности, тако да забораве ко су Руси „почну да служе интересима других земаља“.
„У Украјини се од грађана тражило да ‘се сете’ да су Украјинци. Али ради се о томе да су Украјинци део руског света и историје, па зато нико ништа није заборавио“, закључио је Медведчук.
 
ukre ce na kraju da shvate, moraju,. da ih zapad mrzi jednako kao i ruse, ovo je za zapad bila win-win kombinacija

ej traze od njih da krvare, a cak im ne daju ni oruzje, ni municiju vise?! mozda ce kao nekad u buducnosti kao tvoja fr

ne lipsi magarce ukro do zelene trave

jel smo mi ameri posteno dali?

evropa ih mrzi, zato im ne da, laze ih samo
pa nije bre ovo nas americki rat? halo, europo, zasto samo huskas jadne ukre, a slabo pripomazes?
Evropa je pljunula izmedju 110 i 120 milijardi dosada.
 
🇬🇧🇺🇦 Британија намерава да објави нови пакет војне помоћи Украјини - Sky News

Укупан пакет је 617 милиона долара и укључиће:
▪ 400 возила.
▪ 60 чамаца.
▪ 1600 ударних и противваздушних пројектила.
▪ 4 милиона јединица муниције.

GL089JEXkAAUdWA
(...https://twitter.com/olesya___2701/status/1782648068925472841 - 7:49 AM · Apr 23, 2024)


🇺🇦🏴‍☠ Украјину од средине маја чека тешка ситуација - Буданов

Главне тачке интервјуа:
▪ Оружане снаге Русије су акумулирале довољан број пројектила да погоде енергетску инфраструктуру Украјине.
▪ Русија ефикасно превазилази санкције.
▪ Ситуација се променила откако је Буданов обећао продор Оружаних снага Украјине на Крим, па до њега није дошло.
▪ Морал руских трупа је порастао након ослобођења Авдејевке.
▪ Према Буданову, Украјина успорава процес размене ратних заробљеника због страха од новог „Мајдана“.
▪ Буданов је одбио да коментарише неуспелу контраофанзиву украјинских оружаних снага прошлог лета.

GL08wzmXUAACP_5

(...https://twitter.com/olesya___2701/status/1782647858912489870 - 7:49 AM · Apr 23, 2024)


🇺🇦🏴‍☠ Сва западна подршка неће помоћи ако Украјина не мобилише још 250.000 војника - аналитичар Билда Ропке

▪ Управо толико људи, према његовом мишљењу, треба да Оружане снаге Украјине покушају да стабилизују фронт.
▪ Такође је признао да руске оружане снаге напредују до Очеретина код Авдејевке.
GL08RNAWcAASZ9z

(...https://twitter.com/olesya___2701/status/1782647316962324654 - 7:46 AM · Apr 23, 2024)


🇲🇩 У Москви је молдавска опозиција створила коалицију против режима Санду

▪ Опозиција Молдавије формирала је политички блок „Победа“ за обнављање односа са Руском Федерацијом, ЗНД и ЕАЕУ.
▪ Остали циљеви блока: победа на председничким изборима и референдум о неуласку Молдавије у ЕУ.
▪ Савез је укључивао покрет «Шор» и четири партије - «Возрождение - Препород », «Шанс - Шанса» , VICTORIE и «Альтернативная сила спасения Молдавии - Алтернативне снаге за спас Молдавије».

❗ Шефица Гагаузије Евгенија Гуцул рекла је да ове године не намерава да се такмичи за место председника Молдавије.

Некад империја која је палила и жарила свим морима света и свим континентима спала на дневну количину метака једне чете, пар возила и пар чамчића

Краљеви и краљице им се окрећу у гробу

Али океј, пре је било незамисливо и да им Емир Кустурица дадне премијера.
 
Evropa je pljunula izmedju 110 i 120 milijardi dosada.
ja sam bio sarkastican, a naravno da daju zbog amerike, nadaju se da ce amerika da ih povede opet u pljackaski pohod za sirovinama, ali uludo se nadaju: francuska je vec izvislia za uranijum, sledeca je platina i srodni metali
za 20 godina evropa ce da bude zapecak, pustara, zato sada idu na sve ili nista

Како Русија гради трговинске руте за заобилажење санкција

Извор: Bloomberg
inace sledi rat u moldaviji, i onda zna se rusi izbijaju na dunav:per:

У Молдавију унето оружје у вредности од 600 милиона долара- Спрема се нови рат!

 
Poslednja izmena:
Некад империја која је палила и жарила свим морима света и свим континентима спала на дневну количину метака једне чете, пар возила и пар чамчића

Краљеви и краљице им се окрећу у гробу

Али океј, пре је било незамисливо и да им Емир Кустурица дадне премијера.

Прикључили су се политици САД које су наслиједиле некадашњу њихову моћ након Првог свјетског рата и тако задржали стари империјални начин размишљања, иако им је реална моћ у међувремену постепено падала.

САД-у то не може да се деси јер имају довољно својих сировина да опстану, али им се дешава јачање других сила па они не могу да буду моћни као раније.
 
Ракетни удар у целој области Сумске и Полтаве.
23.04 17:50

🔵Извештава се да је наша авијација користила ракете ваздух-земља и гађала циљеве у Полтавској и Сумској области.

🔵Поред тога, УФАБ-и су послали наше ВКС на непријатељске положаје.
 
Први пакет помоћи Украјини из САД износиће милијарду долара

Ово је пренео Ројтерс позивајући се на изворе.

Биће додељен као део закона од 61 милијарде, који мора да одобри Сенат.
IMG_20240423_170756_522.jpg
 

Back
Top