Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?


  • Ukupno glasova
    62

Russian Flag Waving In Krasnoe, DPR​

The flag of the Russian Airborne Forces is raised in the town of Krasnoe (former Ukrainian name: Ivanovo) located to the southwest of Artyomovsk.


Russian serviceman with the call sign “Skif”, who is fighting in the ranks of the 11th Guards Separate Air Assault Brigade raised the flag of the Airborne troops in the town.

25march2024_Ukraine_Artyomovsk_Map-2.jpg
 
Vidi, vidi:


POLJSKA je opozvala sadašnjeg zapovjednika Eurocorpsa u Strasbourgu, generala pukovnika Jaroslawa Gromadzinskog, a ta odluka odmah stupa na snagu.

Ministarstvo obrane u Varšavi objavilo je danas na platformi X, bivšem Twitteru, da je do ove odluke došlo zbog protušpijunskih istraga nakon što su na vidjelo izišle nove informacije o generalu.

Eurocorps, multinacionalni stožer, osnovan je 1993. godine na inicijativu tadašnjeg njemačkog kancelara Helmuta Kohla i francuskog predsjednika Françoisa Mitterranda.


Danas, Eurocorps je u stanju zapovijedati sa 60.000 vojnika iz Njemačke, Francuske, Poljske, Belgije, Španjolske i Luksemburga. Produžena je ruka NATO saveza, ali i Europske unije, sa sjedištem u Strasbourgu.

Gromadzinski (53) je vodio Eurocorps od lipnja.

On je rekao portalu Onet.pl da nije učinio ništa loše, no nije želio komentirati istragu u tijeku.
 
Ako se moze izvrsiti neka usporedba ovog rata sa 2. svjetskim, onda je u ovom neuspjela ukrajinska protuofenziva proslog ljeta ono sto je u 2s.r. bio Staljingrad.
Od te bitke su Njemci do svog poraza stalno bili u defanzivi.
Jasno je da su Ukrajinci jos daleko od totalnog poraza (ako do njega uopce dodje) ali je ocigledno da su svakim danom sve slabiji. Jos nema veceg pucanja bojisnice ali ipak se svuda povlace.
Izgleda da su Rusi konacno uzeli i selo Berdici uz povelike gubitke (autor video klipa spominje oko 100 ukrajinskih snimaka na kojim dronovima nanose gubitke Rusima u proteklim tjednima).

 
ŽEKS uskoro na front u Ukrajini????

Bojno polje će uskoro postati strašnije
🇷🇸 Srpski PR-DC napravio je veliki FPV dron, koji je opremljen projektilom od 120 mm za uništavanje teških oklopnih vozila
🔻Ukupna poletna težina drona je 40 kg. Podiže se u vazduh pomoću 4 propelera. Operater može da kontroliše dron na udaljenosti do 15 km.
🔻Municija se nalazi u posebnom odeljku na prednjem delu drona, samo je detonator spolja.

Očigledno je reklamni video. To nisu eksplozije granate, nego neka pirotehnika u kombijima.
Ali po veličini nema sumnje da može lako da ponese i granate. Samo deluje da leti sporo (možda samo utisak sa videa)

 
Poslednja izmena:
ovo što danas imamo neće se rješavati na frontu već unutar rusije...putin MORA uzeti poluge ekonomske moći od židova kojima je izdajnička jelcinova elita podarila ruske resurse...treba ih optužiti za izdajstvo počevši od abramovića,hodorovskog itd..i vratiti u državno rusko vlasništvo...naravno ljude treba obeštetiti sa novcem koji je opljačkan na zapadu...procjeniti imovinu umanjenu za kriminalne radnje podmičivanja i kršenja zakona o privatizaciji i napisati ček kojeg će moći napaltiti od zamrznute imovine ...sve legalno.
 

Back
Top