Они су заиста дискриминисани

У мојој згради су излили како треба. Рампа је дугачка и нема велики успон, са рукохватима са стране.

Ono je jako glupo urađeno. Jer ako to treba nekome ko je u invalidskim kolicima, iako ima rukohvate toliko su visoki da onaj u invalidskim kolicima može da se slika sa njima.
A o vožnji "uzbrdo" tek da ne pričam

Invalidi su samo jedna od ugroženih kategorija u društvu.

Šta ćemo sa gomilom starih ljudi ostavljenih da sami preživljavaju od bedne penzije ili po selima napušteni od svih? Čitala sam stravične ispovesti gde su u nekim selima starci preživeli bukvalno tako što su kroz prozor mogli da uberu neko lišće ili voćke dok ih je bilo, jer su polupokretni a bez ikakve pomoći.

Šta ćemo sa onima koji svaki dan obilaze javne kuhinje?

Šta sa napuštenom decom ?

Šta sa izbeglicama koji se još potucaju po kontejnerima ?

Šta sa radnicima kojima se ne isplaćuju zarade, firme prodate tajkunima, a policija ih mlati na ulici zbog protesta?

I koliko još ugroženih grupacija u društvu, a mi se bakćemo samo pederima i psima ?

Poslednja izmena:
Иако особе са веома тешким проблемима ови људи имали су слуха за опште тешко стање у нашем друштву и показавши друштвену одговорност умањили су своје првобитне захтеве.

Сада се питамо како је могуће да у “напредној и демократској” Србији, у којој се људска права привилегованих друштвених група дижу на ниво државног проблема, они који заиста имају тешку свакодневницу а показују и друштвену одговорност стављају у овако понижавајућ и нељудски положај.

Slika0335.jpg

Slika0334.jpg

http://www.dverisrpske.com/sr-CS/vesti/2011/oktobar/protest-invalida-ispred-zgrade-vlade-srbije.php

Šta ćemo sa gomilom starih ljudi ostavljenih da sami preživljavaju od bedne penzije ili po selima napušteni od svih? Čitala sam stravične ispovesti gde su u nekim selima starci preživeli bukvalno tako što su kroz prozor mogli da uberu neko lišće ili voćke dok ih je bilo, jer su polupokretni a bez ikakve pomoći.

Šta sa radnicima kojima se ne isplaćuju zarade, firme prodate tajkunima, a policija ih mlati na ulici zbog protesta?

I koliko još ugroženih grupacija u društvu, a mi se bakćemo samo pederima i psima ?

Чудио сам се што дачић није и на инвалиде послао жандармерију под пуном борбеном опремом,већ само обичне прашинаре,а онда се сетих да је протест ратних ветерана и војних инвалида спречила управо жандармерија.

Чудио сам се што дачић није и на инвалиде послао жандармерију под пуном борбеном опремом,већ само обичне прашинаре,а онда се сетих да је протест ратних ветерана и војних инвалида спречила управо жандармерија.

Da li vasa organizacija ima neku ideju kako pomoci ovim ljudima?

Niko nije uzeo u razmatranje da odredjeni tipovi invalida mogu obavljati razne poslove. Tvrdim da je medju tim obogaljenim ljudima mnogo onih koji bi itekako mogli recimo da zamene neke lose prosvetne radnike koji otaljavaju svoj posao. Eto, uvek su svi ovde pricali kako prosvetu treba procesljati. Pa nek se vec jednom proceslja (al ne po politickoj podobnosti, nego po kriterijumima strucnosti) i napravice se brdo mesta za invalide. To tvrdim jer znam da radim medju gomilom retardiranih profana kojima je samo plata na umu i nista vise. Neki invalid bi se mozda mnogo bolje od njih posvetio svom poslu znajuci da mu taj posao nije pao s Marsa preko kuma ili strica ili politickih ortaka, nego ga mora zadrzati dobrim radom.

sa mnom radi momak koji boluje od cerebralne paralize, a posao obavlja savrseno.Naravno, zaposlio se preko veze, a zaista je superioran u odnosu na mnoge.

Koga pitas, nas, na forumu?Znamo koliko i ti, a ima i medju nama invalida.

А ту је и дачићева полиција, да ако треба, одбрани Владу од инвалида.
Slika0339.jpg

pa rekoh, ali hajde. ovo je zahebavanje, nist drugo. mozda negde i izivljavanje nad licima koje ne mogu da se staraju o sebi, drzava im niti pomaze niti dozvoljava ikome da im se pomogne, ovo je dno dna.

Država ih je marginalizovala,sramno pere ruke.
To je jasno.
Ali,tvrdnja da "ne da nikome da pomogne" - na šta se odnosi ?
Nije mi baš najjasnija ta tvrdnja.
Pa,ona jedva čeka da nekome utrapi svoje,zakonom propisane,obaveze.
Zbog čega bi ovde pravila presedan i potpirivala tenzije,koje bi mogle
dovesti do,ni malo naivnih,socijalnih nemira ?

Back