Они су заиста дискриминисани

Da je o pederima ne bi moglo da se dise,ali ovi nisu interesantni...fuj,bogalji koji nicemu ne doprinose vrednostima kojima stremimo...e sad da su ******,a uz to jos i cigani oni bi bili olicenje diskriminisanosti proeUropske Srbije i prosrpskih politicara :dash:

Ček dok se neki bistar ciga doseti da mu je najisplativije da se razotkrije kao gej. Ima da namlati lovu, biće više plaćen od LGBT organizacija nego bilo koja pevaljka.:)

Niko nije uzeo u razmatranje da odredjeni tipovi invalida mogu obavljati razne poslove. Tvrdim da je medju tim obogaljenim ljudima mnogo onih koji bi itekako mogli recimo da zamene neke lose prosvetne radnike koji otaljavaju svoj posao. Eto, uvek su svi ovde pricali kako prosvetu treba procesljati. Pa nek se vec jednom proceslja (al ne po politickoj podobnosti, nego po kriterijumima strucnosti) i napravice se brdo mesta za invalide. To tvrdim jer znam da radim medju gomilom retardiranih profana kojima je samo plata na umu i nista vise. Neki invalid bi se mozda mnogo bolje od njih posvetio svom poslu znajuci da mu taj posao nije pao s Marsa preko kuma ili strica ili politickih ortaka, nego ga mora zadrzati dobrim radom.

Istina, 99% zgrada u Srbiji su totalno neprilagodjeni potrebama invalida, na primer.

Secam se kada se novinarka jednog lista pretvarala da je paraplegicar da bi zapisala reakcije ljudi. Uglavnom je svako rekao "jadna", a niko nije konkretno pokusao da joj pomogne i da joj, recimo, pregura kolica preko ulice ili tako nesto. Njima ne treba nase sazaljenje, nego mogucnost da predstave i ostvare svoje kvalitete, kao i konstruktivna pomoc.

Eno prošle nedelje vidim na ulazu babine zgrade, izlili od betona i kosinu za kolica. (pošto je to sad obavezno) Ali je napravljena pod uglom od otprilike 45° pa i ne znam koliko koristi od toga može da bude...

Eno prošle nedelje vidim na ulazu babine zgrade, izlili od betona i kosinu za kolica. (pošto je to sad obavezno) Ali je napravljena pod uglom od otprilike 45° pa i ne znam koliko koristi od toga može da bude...

E, da, i ja primecujem da odrzavaju formu, ali sto kazes, kosina je tako velika da mogu samo da se izguraju kolica sa detetom uz nju ( po mogucstvu bez deteta). Odrasla osoba nikako.

У мојој згради су излили како треба. Рампа је дугачка и нема велики успон, са рукохватима са стране.

О нашим војним ветеранима ,онима који нису у Хагу ,нико не брине

Tacno je da ne brine. Uopste, zanemarivanje veterana je tipicno za ljudski rod, ali cini mi se, nigde kao ovde, i to oduvek (sve ce to narod pozlatiti). Jedini veterani tretirani sa duznim postovanjem su bili partizani Svi ostali su prakticno kaznjeni sto su branili otadzbinu.

Е то јесте права дискриминација ! Велики проблем и велика неправда... Пре свега је погрешно што људи на инвалиде гледају као на непотребне и пијавице што често није тачно ! Често су баш ти инвалиди управо због свог инвалидитета 100% предани свом послу и у њему најбољи... а итекако има послова који они могу да обављају !

Tacno je da ne brine. Uopste, zanemarivanje veterana je tipicno za ljudski rod, ali cini mi se, nigde kao ovde, i to oduvek (sve ce to narod pozlatiti). Jedini veterani tretirani sa duznim postovanjem su bili partizani Svi ostali su prakticno kaznjeni sto su branili otadzbinu.

Хрватска своје ветеране итекако помаже.

Te tehnicke stvari su samo jedan vid pomoci, ali ne i najbitniji. Najbitnije je omoguciti im da rade. Ima mnogo invalida koji su sposobniji za neke poslove, nego mnogi sluzbenici koji su se utakli u kancelarije preko debelih veza.

Po zakonu o zapošljavanju invalida poslodavac koji zapošljava 20 radnika u obavezi je da zaposli jednog invalida, preko 50 radnika dva , a onda na svakih sledećih 50 još po jednog.

Ono što znam iz prakse jeste da su to nekada jako teško ispunjivi uslovi. Prvo što nema dovoljno radnih mesta koja bi odgovarala invalidima, što mnoge firme nemaju opremljena stepeništa, toalete i sl za invalide i kao ključno što nisu u stanju da im ponude neku pristojnu zaradu za ta radna mesta pa vrlo često ti konkursi gde se primaju invalidi budu otvoreni i mesecima. Poslodavci su u prekršaju,a invalidi retko pronalaze interes u poslovima koji im se nude.Prilično nefunkcionalno rešenje.

Uopste, veterani nekog rata dobiju paznju proporcionalno potencijalnoj upotrebi njihove borbe u politicke svrhe. Posto je cela SFRJ ideologija bila zasnovana na partizanskoj borbi, oni su gledani kao malo vode na dlanu, isto kao i hrvatski domoguzoljubivi odbraintelji, jer su kljucni za ideologiju savremene RH. A nasa trenutna ideologija se stidi 90ih, time i svakoga ko je ucestvovao (uvucen) u ratove 90ih. Kao sto su Amerikanci idealizovali WW2 veterane, a "vijetnamce" gurali pod tepih.

Back