Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
BubaErdeljan, zao mi je sto si ovoga puta poklekla, ali nije to nista, nastavi dalje kao da se nista nije dogodilo, ne razmisljaj o tome vise, gotovo. Nastavi dalje, ti jesi nepusac. Cim si ovde i dalje sa nama, pa ti ne zelis da budes zavisnik nekog malog odvratnog smrada. A da li si resila probleme koje imas? Razmisli, nisi verovatno, samo ti je jos gori stres sa tom pisljivom cigaretom i samo jos vise ugrozavas svoje finansije. Budi jaka bas zbog to troje dece, razmisli trebas im. Naravno zdrava! Veliki pozdrav i javljaj se! Samo napred!:bye:

Dragi moji nepusaci...lepo je pobediti uspehe sa vama,ali i poraze.
Poraz...:rtfm:
Nema opravdanja to znam(samohrana majka troje dece,zivim u kuci sa mamom i tatom...stres,stres,pa malo nervoza,pa depresija,pa opet stres :dash:...ali znam...to nije opravdanje ),to sto sam uradila,uradila sam svesno.
Veceras...21.30...cigara i ja...druzile smo se citavih pet uvlacenja,nakon toga sma je ugasila jer mi je bila odvratna.Kao da mi je neko napunio nos i usta ugasenim opuscima.Nije bas da se osecam jadno i bedno(ipak sma je ugasila na pola :manikir:),ali svejedno...nisam bas ni ponosna na svoj postupak.
Posle 16 dana...pola cigare..:think:.Znaci li to da prelazim u pusace ili sam jos uvek u "igri sa nepusacima":worth:

Odgovor na ovo pitanje dajesh ti. Ako se prepustish, ode ti medju pushache nazad. Ako analizirash shta je to shto te je "prelomilo" da je upalish i onda poradish na otklanjanju tih uzroka, onda si ne samo i dalje nepushach, vech si reshila i jedan problem psihichke zavisnosti.
sada ti kontrolishesh svoj zzivot, pa je odluka u tvojim rukama. Nemoj dozvoliti zavisnosti i cigareti da ti diktira zzivot. Bar na taj aspekt svog zzivota ti imash apsolutnu moch odluke i samo se ti pitash, ionako previshe kompromisa morash da pravish u zzivotu, budi glavna i shef i nezavisna bar od nikotina. Videchesh kako ti to olakshava i neke druge situacije.

Čestitam Mirko!!! Stvarno je super ekipa ovde!

Ima nas matorih koji smo bivse budale,ali ucimo ove mladje da budu pametniji od nas.Danas je u razvijenom svetu, kod mladih i obrazovanih ljudi, sramota biti pusac.Jedan mali broj koji je postao ovisnik jako se stidi.A da ne zaboravimo: Svetska Zdravstvena Organizacija je pusenje,jos 1971.godine, proglasila bolescu zavisnosti.Isto kao droga ili alkoholizam,tu nema nikakve razlike,jedino sto je zavisnost od pusenja sedam puta veca nego kod heroina,(to sam procitao ovde,nisam proverio,nisam siguran da je sedam puta veca).
Smrt nikotinu, sloboda narodu. :whistling::whistling::whistling:

Tabex, Zyban i slicno u kombinaciji sa antibebi pilulama, jel zna neko da li sme da se koristi i kakve su nuspojave ako ih ima?

Nisam strucna uopste, ali mislim da ne bi trebalo da ima smetnji sto se kombinovanja lekova tice.

Ali...(uvek ima ali)...iz iskustva znam da antidepresivi (Zyban) stetno uticu na jetru a ni kontraceptivne pilule nisu mnogo bolje, tako da nisam sigurna koliko je pametno :think:

Nisam strucna uopste, ali mislim da ne bi trebalo da ima smetnji sto se kombinovanja lekova tice.

Ali...(uvek ima ali)...iz iskustva znam da antidepresivi (Zyban) stetno uticu na jetru a ni kontraceptivne pilule nisu mnogo bolje, tako da nisam sigurna koliko je pametno :think:

Da, svakako, svi ti lekovi opterechuju jetru... :think:
Neshto sam razmishljala, nekim zzenama ovi lekovi rade super, drugima jako smetaju. Pomislila sam da nema mozzda neke veze s tim shto koriste ili ne koriste pilulu.

Da, svakako, svi ti lekovi opterechuju jetru... :think:
Neshto sam razmishljala, nekim zzenama ovi lekovi rade super, drugima jako smetaju. Pomislila sam da nema mozzda neke veze s tim shto koriste ili ne koriste pilulu.

Meni smetaju antidepresivi, dobila sam alregijsku reakciju i antifalekticki sok i zaglavila na reanimaciju. a nisam pila pilule tada.

Lekar koji me je primio u urgentnom je rekao da mnogi burno reguju na neke vrste antidepresiva.

Od tada mi nikad vise nije palo na pamet da budem depresivna :lol: Izlecena zauvek po kratkom postupku.:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back